Alkmaars Nieuwsblad

1 mei 2019

Alkmaars Nieuwsblad 1 mei 2019


Ren je rot tijdens de Langedijker Run

De start van de Langedijker Run. (Foto: aangeleverd)

NOORD-SCHARWOUDE - "Het wordt 19 mei weer een geweldig evenement, met veel deelnemers, sfeer en gezelligheid!", zegt Ton Horseling, een van de drijvende krachten achter De Langedijker Run. De hardloopwedstrijd wordt voor de zesde maal op rij gehouden, met de start en finish aan de Dorpsstraat ter hoogte van Restaurant De Burg. "Het is voor jong en oud, competitief en recreatief, individueel of in teamverband; iedereen is welkom en kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen. Bijzonder trots zijn we wederom op de steun die we ontvangen van Lief Langedijk en Stichting Kinderopvang Langedijk die al maanden bezig is met het klaarstomen van een grote groep deelnemers aan de Kidsrun."

'Het wordt 19 mei weer een geweldig evenement'

De afstanden waaruit gekozen kan worden zijn de 800 en 1.200 meter voor de jeugd tot 12 jaar, de 5km. individueel, de 5km. Business Run en de 10km. individueel.

Gouden klinker

"De winnaar van de Business Run krijgt de wisseltrofee De Gouden Klinker uitgereikt, deze is nu in handen van team Handicare uit Heerhugowaard die de bokaal met verve komt verdedigen! Dat belooft spannend te worden want diverse teams hebben zich inmiddels voor de Business Run ingeschreven." Tijdens de voorgaande edities was het prachtig weer en ook nu gaat de organisatie uit van temperaturen zoals tijdens het Paasweekeinde.

Verkoeling

"Daarom zullen we op diverse plekken langs het parcours voor verkoeling zorgen, maar bewoners roepen we langs deze weg ook op om de tuinslang paraat te houden!" Bovendien voert de route evenals vorig jaar door de zuurkoolfabriek van G. Kramer en Zonen B.V., waar het lekker koel is. Aanmelden kan via www.delangedijkerrun.nl (daarop staat ook het precieze programma en de route) of op de dag zelf voor 10.00 uur. Deelname aan de Kidsrun is gratis, volwassenen betalen €14,00 p.p. en Business Run teams (min. 3 en max. 5 personen) € 199,00 per team. Elk team ontvangt een uitgeprinte teamfoto op canvas als aandenken.

Goede doelen

Inschrijfgelden worden gedoneerd aan 't Praethuys in Alkmaar, het Hospice Alkmaar, Stichting De KanjerKetting en RopaRun. Kortom, kom ook in actie voor jezelf én anderen en doe mee aan De Langedijker Run 2019!