Heemskerkse Courant

20 juni 2019

Heemskerkse Courant 20 juni 2019


Gouden sprong TOSS-turnster Marieke Wolf

Chloe Booij en Marieke Wolf behaalden resp. een zilveren en gouden medaille. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Afgelopen weekend turnde de 1e divisie het NK in Tilburg. Tijdens de toestelfinale op zondag behaalde Marieke Wolf junior 1e divisie het goud met 2 fantastische sprongen. Ook Chloë Booij junior 1e divisie, die met maar liefst 3 toestelfinales de wedstrijd startte, behaalde zilver op brug met een gouden randje.

Ook Chloë Booij in de prijzen op NK turnen

Patty Bleeker 1e divisie senior mocht ook afgelopen zondag uitkomen voor haar toestelfinale op sprong. Patty sprong haar overslag salto gehurkt en haar 2e sprong overslag hoeksalto zeer goed. Patty heeft echt maximaal geturnd en ondanks dat een 4e plek nooit een fijne plek is, heeft zij wel alles eruit gehaald wat erin zat.

Zaterdag hebben Chloe Booij, Marieke Wolf en Larissa Noll hun meerkamp geturnd. Larissa liet een fantastische vloeroefening zien, met zeer veel beheersing. Op sprong wilde zij haar overslag salto ook sticken, maar dat lukte helaas net niet. Met haar brugoefening ging ze maximaal in met een hele mooie start, maar helaas viel de zolenhandstand net de verkeerde kant op. Ze herstelde zich wel heel erg goed en heeft haar brug goed uitgeturnd. Als laatste ging ze voor een topoefening op balk en dat deed ze ook. Een lekker tempo, straks turnen en bijna een 8 voor de uitvoering was een heerlijk afsluiter van haar NK. Een mooie 25e plek is er één om trots op te zijn als 1e jaar senior.

Brug super

Chloë en Marieke starten hun NK beiden met een goede sprong. Ook brug ging bij beiden super. Helaas moesten ze allebei eerder van balk af dan dat ze gepland hadden, maar wat waren zij sterk om allebei nog het maximale eruit te halen en vloer briljant uit te turnen. Een 4e plek allround voor Marieke Wolf en een 5e plek voor Chloë Booij.

Dit alles betekent dat Marieke en Chloë zaterdag 22 juni in AHOY de AHOY-cup mogen turnen en Marieke mag zondag samen met Irma Warns 2e divisie junior nog de toestelfinale turnen omdat zij beide Nederlands Kampioen zijn geworden tijdens het NK.

Van der Ploeg bespeelt historische Knipscheer-orgel

(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK- Van 21 juni t/m 30 augustus 2019 is de Dorpskerk ,Kerkplein 1 weer open van 14.30-16.30 uur. In deze periode beginnen ook de Inloopconcerten op de vrijdagmiddag van 15.30-16.00 uur waarbij zowel het markante historische Knipscheer-orgel als de vleugel bespeeld worden.

Locatie is Dorpskerk Heemskerk

Voor dit seizoen verlenen vocale solisten ( sopraan , mezzosopraan, alt, bariton, bas ) , een paar koren uit Heemskerk en instrumentale solisten ( viool, cello, gitaar, dwarsfluit, hobo en harp ) hun medewerking. Zo zal er op 16 augustus het Mariaconcert plaatsvinden met een sopraan. De musici zijn allen werkzaam in de muziek op verschillende terreinen en in verschillende plaatsen. Het aanbod is dit jaar zeer gevarieerd.

Inloopconcert

Op vrijdagmiddag 21 juni zal de organiste Anja van der Ploeg het eerste Inloopconcert van dit seizoen geven. Medewerking aan dit concert zal verlenen de bariton Jan Langelaar. Bij de begeleiding van de liederen zal ook de vleugel worden bespeeld.

Er is een mooi programma samengesteld met prachtige liederen van Franz Schubert ( "Morgengruss" uit "Die schöne Müllerin"), Johannes Brahms( "Mondnacht" ) Carl Bohm ( "Still wie die Nacht" …). George Gershwin ( " I got plenty of nothing" uit de opera "Porgy and Bess") en Spirituals ( Steal away, I´ve been in the storm) afgewisseld met orgelwerken van J.S.Bach, J. Brahms , Engelse muziek.

Inloopconcert met bariton Jan Langelaar

Het historische Knipscheer-orgel. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK- Van 21 juni t/m 30 augustus 2019 is de Dorpskerk ,Kerkplein 1 weer open van 14.30-16.30 uur. In deze periode beginnen ook de Inloopconcerten op de vrijdagmiddag van 15.30-16.00 uur waarbij zowel het markante historische Knipscheer-orgel als de vleugel bespeeld zullen worden.

Locatie is Dorpskerk in Heemskerk

Voor dit seizoen verlenen vocale solisten ( sopraan , mezzosopraan, alt, bariton, bas ) , een paar koren uit Heemskerk en instrumentale solisten ( viool, cello, gitaar, dwarsfluit, hobo en harp ) hun medewerking. Zo zal er op 16 augustus het Mariaconcert plaatsvinden met een sopraan. De musici zijn allen werkzaam in de muziek op verschillende terreinen en in verschillende plaatsen. Het aanbod is dit jaar zeer gevarieerd.

Op vrijdagmiddag 21 juni 2019 is het dan zover .Dan zal de organiste Anja van der Ploeg het eerste Inloopconcert van dit seizoen geven van 15.30-16.00 uur. Medewerking aan dit concert zal verlenen de bariton Jan Langelaar. Bij de begeleiding van de liederen zal ook de vleugel worden bespeeld.Er is een mooi programma samengesteld met prachtige liederen van Franz Schubert ( "Morgengruss" uit "Die schöne Müllerin"), Johannes Brahms( "Mondnacht" ) Carl Bohm ( "Still wie die Nacht" …). George Gershwin ( " I got plenty of nothing" uit de opera "Porgy and Bess") en Spirituals ( Steal away, I´ve been in the storm) afgewisseld met orgelwerken van J.S.Bach, J. Brahms , Engelse muziek.

De bariton Jan Langelaar heeft veel zangervaring met het zingen van liederen en treedt regelmatig solistisch op. Zijn repertoire is veelzijdig: negro spirituals, musical, opera , liederen. De organiste Anja van der Ploeg is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium voor Hoofdvak orgel,Kerkmuziek en daarnaast ook piano. Ze speelt in verschillende kerken o.a. in Heemskerk de Dorpskerk en Morgensterkerk.

Tijdens de openstelling van de kerk is er tevens gelegenheid om een kaarsje op te steken, even te onthaasten en te genieten van het prachtige interieur van deze mooie historische kerk. Verder ligt er in de Dorpskerk een inkijkboek over de Dorpskerk met allerlei wetenswaardigheden . Iedereen is van harte uitgenodigd het concert bij te wonen. Er zal na afloop een vrijwillige financiële bijdrage worden gevraagd ter bestrijding van de onkosten.

Rijbewijskeuringen in Heemskerk

HEEMSKERK - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 5 juli, 19 juli, 2 augustus en 16 augustus in Cultureel Centrum De Jansheeren, Maltezerplein 1 in Heemskerk medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 40,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 60,00.

Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten en start 5 maanden voor deze datum. Voordat u een afspraak maakt koopt u eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van uw DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl

Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet u eerst invullen en opsturen naar het CBR. Het kan een paar weken duren alvorens u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt. Aangeraden wordt een afspraak te maken bij een arts die uw formulier op de computer (digitaal) kan invullen.

Gift voor 'dieren'

HEEMSKERK - Dierenambulance Kennemerland werd aangenaam verrast door de aankondiging van een gift van € 1.500 van Hengelsportvereniging Kennemerland. De Dierenambulance is hier zeer blij mee en kan het goed gebruiken voor enkele aanpassingen aan de dierenverblijven, zoals onder andere het hok en de buitenren van de konijnen. Op dinsdag 25 juni om 11.00 uur zal een symbolische cheque worden overhandigd door de heer Joop Joosten aan mevrouw Helma Wienen, voorzitter van de Dierenambulance Kennemerland aan de Kleine Houtweg 35 te Heemskerk.

Bingo in Waterrijck

HEEMSKERK - Op donderdagmiddag 27 juni wordt in woonzorgcentrum Waterrijck het bekende gezelschapsspel Bingo gespeeld. Geïnteresseerden uit Heemskerk en omstreken zijn vanaf 14.00 uur van harte welkom in de Brasserie van Waterrijck, Lessestraat 8 in Heemskerk.

Belangstellenden kunnen deelnemen voor € 5,00. Dit is incl. bingokaart, lootjes voor de loterij, koffie of thee met traktatie en een glaasje sap.. Er worden 2 bingoronden en een loterij gespeeld. Eén bingokaart is geldig voor beide ronden. Natuurlijk is het mogelijk extra kaarten en loten te kopen.

Rijbewijs-

keuringen

HEEMSKERK - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 5 juli, 19 juli, 2 augustus en 16 augustus in Cultureel Centrum De Jansheeren, Maltezerplein 1 in Heemskerk medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 40,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 60,00. Voordat u een afspraak maakt koopt u eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van uw DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl.

Nieuw enthousiast koor ENJOY in IJmond

Het logo van het nieuwe koor ENJOY. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Er is een nieuw enthousiast gemengd koor ENJOY in de IJmond onder leiding van een eveneens enthousiaste muzikaal leider en dirigente Anja van der Ploeg. Het koor heeft een veelzijdig repertoire : pop bv liederen van Abba,Simon & Garfunkel, What a wonderful world, nieuwe liederen, musical en alles wat ertussen zit en niet onbelangrijk wat het koor zelf ook graag zingt. De liederen die het koor gaat zingen worden door Anja zelf gearrangeerd en voor het koor geschikt gemaakt en we werken met midifiles. Hierdoor studeren de zangers de liederen nog sneller in kunnen de zangers en de luisteraars nog meer genieten van de muziek die zij zingen en horen. Ook zal aandacht besteed worden aan het zingen zelf. Het Heemskerkse Koor ENJOY wil van zich laten horen op festivals , Korenroutes, zomipo, Kerst. De repetitieavond is op maandagavond van 19.30-21.30 uur in het centrum van Heemskerk.

De dirigente Anja van der Ploeg geeft leiding aan verschillende koren en heeft daar jaren ervaring mee.Ze is afgestudeerd aan het Conservatorium in Amsterdam, heeft een grote concert- en lespraktijk. Geeft ook in het buitenland concerten. Incidenteel componeert zij ook muziek voor ensembles / instrumenten /koren. Zing je graag of wil je dat graag leren? Kom dan vrijblijvend kijken, meezingen.

Open repetitieavonden: 24 juni, 1 juli en 8 juli..Voor info een aanmelden: anjavanderploeg@12move.nl of 06-17409516 (sms geen app).

Tiende Wandelmiddag4daagse 55+

De 10e wandelmiddag4daagse voor 55-plus voert door prachtige gebieden in Beverwijk en Heemskerk. (Foto: Aangeleverd)


BEVERWIJK/HEEMSKERK - Van dinsdag 2 t/m vrijdag 5 juli 2019 kunt u meedoen aan de 10e wandelmiddag4daagse 55+ Beverwijk/Heemskerk. Wandelen door prachtige gebieden in Beverwijk en Heemskerk. De afstanden zijn: 2.5 km, 5 km, 7.5 km en 10 km. Iedereen kan meedoen, zelfstandig lopend en met rollator (uitgezonderd de 10 km).

Kosten

De kosten bedragen voor 4 dagen wandelen € 5,50 inclusief een medaille. Het is ook mogelijk om één of twee dagen te lopen. De kosten per dag bedragen € 1,50, u ontvangt dan geen medaille. Leden van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) kunnen, bij inschrijving voor 4 dagen, rekenen op een korting van € 1,-- op vertoon van hun wandelvoordeelpas 2019.

Startlocaties

De wandelmiddag4daagse 55+ Beverwijk/Heemskerk start voor de wandelaars op de 2.5 km, 5 km en de 7.5 km om 14.00 uur. Voor de wandelaars op de 10 km is de start om 13.30 uur. Startlocaties: dinsdag 2 juli: Ontmoetingscentrum De Stut, Maasstraat 3, 1966 VN Heemskerk; woensdag 3 juli: Paviljoen Westerhout, Westerhoutplein 3, 1943 AA Beverwijk; donderdag 4 juli: Buurtcentrum Het Spectrum, Lauraplein 1, 1961 GP Heemskerk; vrijdag 5 juli: Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2C, 1944 TD Beverwijk. Voor informatie: Ton Swart, email: tonswart@ziggo.nl of M: 06-40553280 en website: www.wsva4dnh.nl.

'Klachten vanuit de darm'

HEEMSKERK - Frank Jonkers, oprichter van BodySwitch, vertelt over de relatie tussen de meeste westerse ziektes en de darm(flora). Hij legt uit waarom problemen in de darm zoveel invloed hebben op zowel de fysieke als mentale gezondheid van volwassenen én kinderen. Er zijn veel lichamelijke klachten die voortkomen vanuit de darm zoals buikpijn, verstopping of juist aanhoudende diarree, prikkelbare darm (PDS), Ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.

"Het is vaak lastig om de oorzaken te vinden. Maar door onze specialisatie en ervaring kunnen we bijna altijd een passende behandeling bieden die ervoor zorgt dat de klachten verdwijnen'', aldus Frank. De lezing is voor mensen met aanhoudende klachten, om inzicht te geven over de invloed van westerse leefstijl op de gezondheid in het algemeen, de darmen in het bijzonder. Zaterdag 22 juni van 14.00 – 16.00 uur. BodySwitch, praktijk voor integrale geneeskunde. Rijksstraatweg 55 in Heemskerk. De toegang is gratis. Er is plaats voor 50 personen. Aanmelden: www.bodyswitch.nl; E-mail: heemskerk@bodyswitch.nl Telefonisch: 0251 – 234000.

Op bezoek bij WIM

Marieke van Dijk, wethouder

Columns in deze krant leveren vaak leuke reacties op. Zo schreef ik in mijn vorige column dat ik als wethouder graag op bezoek ga bij bedrijven en instellingen. Deze werkbezoeken ervaar ik als inspirerend. Tegelijk kan ik met eigen ogen zien wat er in Heemskerk allemaal wordt gemaakt en bereikt. Wat veel mensen misschien niet weten, maar wat ik als wethouder inmiddels heb mogen ervaren, is dat wij in Heemkerk meerdere bedrijven huisvesten in de maakindustrie. En natuurlijk kent Heemskerk een sterke agrarische bedrijvigheid in ons tuinbouwgebied. In mijn vorige column heb ik een oproep gedaan aan bedrijven en instellingen om contact op te nemen met onze afdeling communicatie voor een bedrijfsbezoek. Deze oproep heeft resultaat gehad. Vorige week heb ik een bezoek kunnen brengen aan WIM, een onderdeel van de Hartekampgroep. Zij hebben gereageerd op mijn oproep en hebben ons rondgeleid bij Veel in Hout, hun bedrijfslocatie op de Trompet. Dit is een leerwerkbedrijf in samenwerking met Heliomare. Bij Veel in Hout wordt van alles met hout gemaakt, zoals meubelen en vogelhuisjes. Sommige producten worden als maatwerk in opdracht gemaakt. De werknemers bij Veel in Hout bestaan uit leerlingen, die in een veilige werkomgeving leren (samen)werken met als doel om hen te begeleiden naar vast werk, werkgerichte dagbesteding of een opleiding. Tijdens dit bezoek heb ik met leerlingen gesproken over hun passie om mooie dingen te maken. Als verantwoordelijk wethouder voor de participatiewet weet ik dat dit soort leerwerkbedrijven onmisbaar zijn om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief te kunnen bieden. Voor ieder mens is werk belangrijk. Wat is er niet mooier om mensen werk te zien doen waar zij blij van worden. Ook bij Veel in Hout leren de leerlingen nieuwe dingen en worden zij steeds beter in wat zij doen. Dit maakt hen trots, maar mij als wethouder evenzeer.

Kunst en cultuur

Mirjam du Cloo, directeur Cultuurhuis

Vanaf de start van het Cultuurhuis in 2016 hebben we ons ingezet om alle inwoners van Heemskerk te laten genieten van kunst en cultuur. We organiseren lessen en voorstellingen voor alle scholen in Heemskerk. Zo kan vrijwel ieder kind in Heemskerk genieten van een bezoek aan een voorstelling of museum, een workshop of muziek in de klas. Met een aantal scholen werken we samen om ervoor te zorgen dat cultuuronderwijs een vast onderdeel wordt. Bijvoorbeeld met muziekdocenten die elke week op school lesgeven. Wij roepen al jaren dat dat belangrijk is. Deze week werd het zoveelste onderzoek gepubliceerd waar weer uit blijkt dat muziekles er voor zorgt dat de hersenen zich beter ontwikkelen. Kinderen die elke week muziek maken verbeteren hun planning, zelfbeheersing en concentratievermogen. Vaardigheden waardoor ze ook op andere gebieden zoals taal en rekenen beter scoren. Dat is natuurlijk niet alleen voor kinderen belangrijk. Ook ouderen of mensen met een verstandelijke beperking of psychische klachten hebben veel baat bij culturele activiteiten. We hebben al jaren een muziekgroep voor mensen met een verstandelijke beperking elke week met veel plezier met elkaar muziek maken. Onze muziekdocent die hierin gespecialiseerd is, is nu ook begonnen met muzieklessen op maat voor kinderen en jongeren met een beperking. Na de zomervakantie starten twee nieuwe projecten waarmee we culturele activiteiten gaan organiseren met en voor ouderen en mensen met psychische klachten. Dat doen we samen met de mensen zelf, de bibliotheek, de gemeente en met voor ons veel nieuwe samenwerkingspartners die in het sociaal domein werken. De samenwerkingspartners zijn enthousiast en we hebben veel zin om aan de slag te gaan.

Mirjam du Cloo

Zwemvierdaagse bij zwembad de Waterakkers

Zwemmen is gezond voor jong en oud. (Foto: PR)

HEEMSKERK - Van maandag 15 t/m donderdag 18 juli kunt u tussen 17:00-19:00 uur weer baantjes trekken tijdens de Nationale Zwem4daagse bij Zwem- en Sportcentrum de Waterakkers in Heemskerk. Voor € 12,85 heeft u al 4 dagen zwemplezier. U zwemt een afstand variërend van 250 tot 500 meter. Kinderen t/m 10 jaar en 65-plussers mogen dagelijks 250 meter zwemmen (totaal 1.000 meter) en iedereen vanaf 11 jaar moet dagelijks 500 meter zwemmen (totaal 2.000 meter). Om van dit festijn een nog groter feest te maken, krijgt elke deelnemer een 2 halen = 1 betalen vrijkaart bon cadeau. Ook ontvangt men op 18 juli een medaille. Inschrijven kan bij de receptie t/m donderdag 11 juli. De Waterakkers, Kerkweg 217, t: (0251) 23 29 79, e: info.waterakkers@sportfondsen.nl

Jeugdploegen HBC grijpen titel

De Aspiranten B1. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Bij korfbalvereniging HBC (Heemskerk Beverwijk combinatie) zijn zowel de C als de B aspiranten kampioen geworden van de voorjaars veldcompetitie. Het C team heeft geen wedstrijd verloren en was met 11 punten uit zes wedstrijden en met 41 voor- en en slechts 16 tegendoelpunten de absolute winnaar. Het B-team verloor maar 1 wedstrijd en maakte het in deze wedstrijd ook heerlijk spannend maar pakte vervolgens de titel met verve! Alle spelers hebben nu al weer zin om na de zomervakantie weer aan de bak te gaan. Wil jij ook komen korfballen? Bel naar de secretaris 06-53744679. De Aspiranten C1 zijn Yasmina, Krisse, Benthe, Anouk, Thijs, Quinton, Sandy, Yara, Julia, Floor. Met trainer/coaches Enrique en Michael. De Aspiranten B1 zij Samia, Anne, Mirthe, Thomas, Gerben, Nick, Isabelle en trainer/coach Kevin. Op de foto ontbreekt de andere trainer/coach Margo.

Wandelen

Ook over dit pand op de hoek Verherentstraat-Kerklaan is veel te vertellen. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Piet van Zwieten vertelt op 21 juni over panden en plekken in Heemskerk. Beginpunt is het Historisch Huis van de HKH. Om 14.00 uur is de de wandeling. Aanmelden: secretaris@historischekringheemskerk.nl.

Burgerlijke stand Heemskerk

Huwelijk/partnerschap

Mes, Johanna H, Vrouw, datum huwelijk : 17-05-2019 te Heemskerk, met de Ruijter, Bas, Srt verbintenis : Huwelijk; Agterhof, Bianca A, Vrouw, datum huwelijk : 18-05-2019 te Heemskerk, met Persijn, Norman, Srt verbintenis : Huwelijk; van Dijk, Rudmer, Man, datum huwelijk : 20-05-2019 te Heemskerk, met : Drolinga, Linda Srt verbintenis : Geregistreerd partnerschap; Gonzalez Vergara, Luis H, Man, datum huwelijk : 21-05-2019 te Heemskerk, met Schipper, Edine M, Srt verbintenis : Geregistreerd partnerschap; van Egmond, Raymond P, man, datum huwelijk : 03-06-2019 te Heemskerk, met: Verhoeven, Diana G, Srt verbintenis : Geregistreerd partnerschap; Niesten, Ninja M, Vrouw, datum huwelijk : 04-06-2019 te Heemskerk, met : de Rooij, Wouter JR Srt verbintenis : Huwelijk; Put, Wesley, man, datum huwelijk : 04-06-2019 te Heemskerk, met: Bruijn, Scarlett WM, Srt verbintenis : Geregistreerd partnerschap; Terlouw, Natalie A, vrouw, datum huwelijk : 24-05-2019 te Heemskerk, met: Broersma, Bernardus PJ, Srt verbintenis : Huwelijk.

Overlijden

Scheerman-Boon , Petronella J, Overleden op : 17 mei 2019 te: Heemskerk; de Visser , Goverina Overleden op : 17 mei 2019 te: Heemskerk; de Vries , Hendrikus A, Overleden op : 19 mei 2019 te: Heemskerk; Brasser , Jacobus J, Overleden op : 21 mei 2019 te: Heemskerk; de Reus-Markx , Martha, Overleden op : 22 mei 2019 te: Heemskerk; Schueler , Johanna H, Overleden op : 22 mei 2019 te: Heemskerk; Trommelen , Eduard F, Overleden op : 24 mei 2019 te: Heemskerk; Schipper, Job, Overleden op : 24 mei 2019 te: Heemskerk; Pekel-van der Meer , Agatha, Overleden op : 28 mei 2019 te: Heemskerk.

Kunstroute van Uitgeest op 22 en 23 juni

Werken van Joost Krab zijn onder meer te zien. (Foto: Aangeleverd)

UITGEEST - De Kunstroute van Uitgeest staat weer voor de deur. Deze vindt plaats op 22 en 23 juni 2019. De in IJmuiden geboren schilder Joost Krab is voor velen bekend als schilder van zee- en havengezichten van de vorige eeuw. De laatste jaren heeft Joost zich naast zijn zeegezichten toegelegd op het schilderen van "Levenspoorten", waarin hij zijn vertrouwen in een leven na dit leven kenbaar maakt. Hij is met zijn werken te zien tijdens de Kunstroute.

In zijn nieuwe collectie van Levenszeeën, grote werken vol van kleur en energie, combineert Krab zijn kennis van het water met deze spirituele boodschap. Tijdens de Uitgeester Kunstroute za. 22 en zo. 23 juni van 10.00 tot 17.00 uur is deze te bezichtigen in zijn atelier aan de Hogeweg 204 in Uitgeest. Er zijn dan ook eerdere werken van driemasters en zichten op de haven van IJmuiden te bezichtigen.

Joost Krab verwelkomt in zijn atelier tevens gast exposant Louisa Scheen. Zij volgt reeds enige jaren schilderlessen bij Joost, maar voor deze gelegenheid een aantal van haar sculpturen in mergelsteen zien. De organische vormen van de sculpturen mengen zich met de energie die van de doeken van Joost af spat. En zo is er in het Atelier van Joost Krab komend weekend een veelzijdige blik in de toekomst te zien. Hij heet u van harte welkom.
Meer info: www.joostkrab.nl, tel 0251-310244.

--

Atleten DEM naar promotiefinale 2e klasse

De mannen van AV DEM doen het uitstekend. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - De mannen van atletiekvereniging DEM hebben het geflikt. Drie jaar hikten ze er tegen aan en lukte het net niet. Maar dit jaar plaatsen ze zich dan eindelijk voor de promotiefinale 2e klasse van de landelijke verenigingscompetitie. De landelijk beste zeven verenigingsploegen na drie voorronden uit de 3e klasse plaatsen zich voor deze finale, samen met de laagste vijf ploegen uit de 2e klasse. Na de tweede voorronde stonden de DEM mannen precies 7e (van de 100 deelnemende ploegen).

Mannen Beverwijkse club flikken het

Zondag moest het bij Suomi in Santpoort gebeuren voor de DEM ploeg. DEM stond op volle oorlogssterkte aan de start. Een mooie mix team van jong en oud, met als jongsten de 15 jarigen Noa Syruyve, Duncan van Ling en Karunzio Koulen en als oudsten de master atleten Ralph Apeldoorn, Rob Moen, Joris de Ruiter en Jack Dekker. Waarbij aangetekend dat Jack Dekker Jack doet aan kogelstoten en kogelslingeren en zelfs al boven de 70 is.

Ongelukkig

De dag begon bijzonder ongelukkig in Santpoort want hordeloper Vyron Saridin had zich in de locatie vergist en stond in Haarlem. Gelukkig hield de tweede hordeloper Mats Beentjes het hoofd koel. Hij wist zelfs de wedstrijd te winnen en bezorgde de DEM ploeg hiermee veel punten.

Opvallend was dat de DEM mannen in Santpoort alle looponderdelen wisten te winnen. Naast Mats Beentjes op de 110 horden, won Jamaal Awad de 100 meter (11,07 sec.), Jordy Kluft de 200 meter (22,38 sec.), Hans den Boer de 400 meter (52,23 sec.), Martijn Dijkstra de 800 meter (2.00,09 min.)en Ronald Poel de 5 kilometer (15.34,37 min.).

De mooiste loopoverwinning was toch wel die op de 4x400 meter. Met een voorsprong van dik 14 seconden, dat is ruim 100 meter, won het DEM kwartet Hans den Boer, Michiel van der Groen, Dylan Langeveld en Martijn Dijkstra de wedstrijd in een zeer snelle 3.34,11 min.

Mooiste loopoverwinning was op 4x400 meter

De DEM mannen wonnen de poulewedstrijd in Santpoort met overmacht. Met het puntentotaal van meer dan 7200 punten werden zij deze derde voorronde landelijk zelfs ook 3e. Ze moesten alleen de ploegen van Haag Atletiek en Spirit Oud Beijerland voor laten gaan. In het eindklassement na drie voorronden is DEM opgestoomd naar landelijk de 4e plek. De mannen uit Beverwijk gaan dus in september strijden voor de felbegeerde promotie naar de 2e klasse.

De 100-jarige

(Foto: )

Een unieke gebeurtenis in de Beverwijkse sportwereld. De Kennemers heeft een Koninklijke Erepenning ontvangen. De voetbalclub vierde in december haar 100-jarig bestaan en heeft bij gelegenheid de erepenning aangevraagd. Koning Willem-Alexander heeft daartoe positief besloten. Deze Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel sportclubs. De Kennemers is de oudste voetbalclub van Beverwijk. Vanaf 1918 speelden ze op het terrein van "Watervliet " in Velsen-Noord. In 1930 zijn ze verhuisd naar de Hendrik Mandeweg en sinds '56 spelen zij op het Sportpark Adrichem. Ik heb ook zo mijn herinneringen aan de Kennemers. Wij woonden dicht bij het Kennemers-complex aan de Hendrik Mandeweg. Op een zondag speelde de club een belangrijke wedstrijd. Het zag zwart van de mensen en onze straat leek wel een fietsenstalling. Schots en scheef stonden de fietsen tegen de gevels aan. Als jonge jongens glipten wij naar binnen via het stenen muurtje bij het woonhuis van de familie Stam. Dus ook op deze mooie zondag. Via dit stenen muurtje klom ik in mijn nieuwe korte broek over dit obstakel heen. Wat ik niet had gezien was dat men prikkeldraad had gespannen aan de bovenkant van de muur. Met een gracieuze zwaai gooide ik mijn lichaam over de muur. Helaas aan de andere kant stond rooie Piet van Riek die je onaangekondigd en ongecontroleerd naar beneden trok. Dat naar beneden trekken was niet zo erg, ware het niet dat een gedeelte van mijn korte broek in het prikkeldraad vast zat. "Kijk uit voor mijn broek", zei ik nog vriendelijk. Met een draai om de oren moest ik als straf de hele wedstrijd opgesloten zitten in het ballenhok. Na de wedstrijd bracht hij je naar thuis en vertelde hij aan mijn moeder van wat er was gebeurd. Wat een klikspaan.

Co Backer

jalbacker741@telfort.nl

Jubilerende SIG fietst voor kinderen

De poster van de sponsorfietstocht. (Foto: )

BEVERWIJK - Medewerkers, cliënten en familieleden, vrijwilligers en relaties van stichting SIG stappen zaterdag 22 juni massaal op de fiets voor een tocht van Alkmaar naar het Kopje van Bloemendaal. De opbrengst van deze sponsortour gaat naar de stichting Kinderen van de Voedselbank, het jubileumdoel van de SIG (organisatie voor mensen met een beperking), die dit jaar 50 jaar bestaat. Het startsein van de fietsmarathon wordt om 11.00 uur bij de Westerweg in Alkmaar gegeven, vanaf 14.45 uur worden de deelnemers op het Kopje van Bloemendaal onthaald. De route, die langs diverse woonlocaties van de SIG voert, telt acht op- en afstappunten. Deelnemers kunnen zich voor de hele fietstocht of per etappe laten sponsoren. Opgeven bij de SIG: tel. 0251 – 257 857 of met een mail naar fietsmarathon@sig.nu.

Klaverjasdrive in Westerhout

BEVERWIJK - Vrijdag 21 juni wordt weer een klaverjasdrive georganiseerd in Paviljoen Westerhout. Er zijn altijd leuke prijzen en de sfeer is heel gezellig! De koffie en thee staan tegen een kleine vergoeding klaar. Tijd: 13.15-16.00 uur. Kosten € 2,- voor leden en voor niet-leden entree € 3,-. Paviljoen Westerhout kunt u vinden aan het Westerhoutplein 3 in Beverwijk. Voor meer info contact opnemen via 0251-228624 of: pav.westerhout@kpnmail.nl.

Praktijk Ont-Stress Coaching

Nieuw in de IJmond: de Ont-Stress Coaching-praktijk van Silvia van Diepen. (Foto: PR)

IJMOND - Nieuw in de regio IJmond is de Praktijk voor Ont-Stress Coaching van Silvia van Diepen. Mensen met stress gerelateerde klachten of een burn-out kunnen hier terecht om de klachten de baas te worden en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan.

Het coachingstraject speelt zich buiten af, waardoor er twee krachtige elementen worden toegevoegd aan de coaching, namelijk beweging en natuur. Van beide elementen is uit onderzoek bekend dat stressgevoelens afnemen, pijn reduceert, negatieve emoties zoals boos- somber- en vermoeidheid verminderen, het oplossingsvermogen vergroot etc. Voor coaching is de natuur een prachtige plek die vol staat met metaforen om te gebruiken.

Wanneer je gecoacht wordt komen persoonlijke stukken aan bod. Het is daarom belangrijk dat je een goede klik hebt met de coach. Na een gratis telefonische intake wordt daarom elk traject met een ervaringssessie gestart. Deze duurt ongeveer anderhalf uur. Het is een volwaardige coachingsessie tegen een lager tarief en zonder verplichtingen. De coaching is ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Kijk voor verder informatie op www.silviavandiepen.nl.

Met PlusBus op stap

BEVERWIJK - Dinsdag 25 juni rijdt de chauffeur naar Weesp voor een rondvaart met De Vuurlinie, een varend huis. Woensdag 26 juni wordt er een mooie route gereden rondom de Westeinder- en Kagerplassen. Er wordt geluncht op Kaageiland. Vrijdag 28 juni gaat de bus naar IJmuiden voor een visje eten bij Paviljoen Noordzee. Voor info BeverwijkvoorElkaar van Stichting Welzijn Beverwijk, tel. 0251 222222 op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur.

Juridisch advies in Prinsenhof

BEVERWIJK - Rechtswinkel Kennemerland houdt op te bestaan, omdat er niet meer genoeg vrijwilligers beschikbaar zijn om een wekelijks spreekuur te houden. In Wijkcentrum Prinsenhof kan men juridische hulp krijgen. U kunt zich melden bij Prinsenhof, Beatrixlaan 2 in Beverwijk. Ook telefonisch contact met BeverwijkvoorElkaar: 0251 22 22 22 op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur of via info@beverwijkvoorelkaar.nl. Deze dienstverlening is gratis.

Zomerbraderie/Vinylmarkt

CASTRICUM - Kom gezellig een dagje langs op de braderie. Star Promotions organiseert samen met Stichting Ondernemers Fonds Castricum op zondag 7 juli 2019 weer de gezellige zomerbraderie/vinylmarkt in het centrum van Castricum. Heeft u ook zin om een dagje rond te snuffelen op de braderie? Kom dan gerust even langs. De zomerbraderie zal zich plaats vinden op:Zondag 7 juli van 11:00 – 17:00 in de Torenstraat en de Burgemeester Mooijstraat.

Laat u verrassen door het brede assortiment aan artikelen verdeeld over ongeveer 100 kramen. Denk onder andere aan diverse kleding, sieraden, woondecoratie, speelgoed en kramen met het nostalgische vinyl. Voor iedereen iets leuks!

Na het rondsnuffelen op de zomerbraderie/vinylmarkt kunt u terecht bij de verschillende eetkramen en snack tentjes. Er zijn verschillende etenswaren te verkrijgen zoals Chocozoenen, Fruit, Honingproducten, Vis, Tosti's, Patat en Hamburgers. Al dit lekkere eten is verkrijgbaar op de braderie. Naast het lekkere eten kunt u ook een lekker drankje bestellen, onder andere een ijskoud glas frisdrank of een warme kop koffie of thee.

'Manse vrouwen' uit Kennemerland

Honderd jaar na het vrouwenkiesrecht zet Museum Kennemerland de vrouw op een voetstuk. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Honderd jaar na de zwaar bevochten invoering van het vrouwenkiesrecht zet Museum Kennemerland de vrouw op een voetstuk. Met honderd portretten van vrouwen uit de streek. Vrouwen uit heden en verleden, bekend en onbekend, betrokken en bevlogen. De tentoonstelling 'Manse vrouwen van Kennemerland is te zien vanaf zaterdag 8 juni.

De term 'manse vrouwen', een Noord-Hollandse uitdrukking, klinkt misschien weinig flatteus. Het gaat dan ook niet om schone schijn of ander uiterlijk vertoon. De (ruim) honderd vrouwen zijn gekozen omdat ze bijvoorbeeld wijs zijn, creatief, doortastend of baanbrekend. De een is bekend uit de media, de ander valt in de categorie stille kracht. Ze staan hun mannetje in de politiek, het bedrijf, de zorg, de kunst, de sport, de buurt of thuis in het gezin.

De bezoeker treft ook minder bekende vrouwen aan zoals onderneemster Elly Bak, een begrip in de bromelia-teelt, en paralympische roeister Esther van der Loos, beiden uit Assendelft. ,,De selectie is heel divers. We hebben ook een moeder die twaalf kinderen op de wereld heeft gezet en opgevoed. Een topprestatie'', aldus Teatske de Jong die voor de expositie financiële steun ontving van het VSBfonds, Prins Bernard Cultuurfonds en de 3 regiogemeenten.

Alle vrouwen worden geportretteerd in woord en beeld: foto's, film en interviews. Van sommigen zijn er voorwerpen te zien: de schaatsen van jonkvrouw Pauline Gevers van Marquette, de schrijfmachine van Meta Bison, een oud uithangbord van fietsenmaakster Annie Beliën en veel boeken. ,,Kennemerland telt nogal wat schrijfsters.''

Een eeuw vrouwenkiesrecht was de aanleiding voor de expositie 'Manse vrouwen van Kennemerland'. Volgens curator Teatske de Jong was het sowieso hoog tijd. ''Nog altijd krijgen vrouwen minder betaald en is een topfunctie minder bereikbaar. In de geschiedenisboeken zijn vrouwen vooral afwezig, ondanks hun grote invloed op de samenleving. Het museum geeft hen de aandacht en waardering die zij verdienen.''

Museum Kennemerland, Noorderwijkweg 2a (hoek Westerhoutplein). Openingstijden: zaterdag, zondag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur. Toegangsprijs: volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: € 5,-

Engelenhealing als helende reis in Heemskerk

HEEMSKERK - Uitgerust de vakantieperiode in? Op zaterdagochtend 6 juli 2019 verzorgen Karin en Robert Gilhuijs op basisschool De Kariboe, Rameaustraat 6 in Heemskerk, een Engelenhealing als helende reis.

De ochtend zal worden geopend met een algemene groepsboodschap van Aartsengel Raphaël en de Engelen van het Licht en een inleiding, waarna Robert vanuit meditatieve staat een groepshealing zal geven en de groep en een ieder individueel liefdevol zal aanraken met de genezende en zuiverende energie die de Engelen van het Licht ons toesturen, waarbij een diepe geestelijke rust ervaren kan worden.

Zelfgenezend vermogen

Een Engelenhealing als helende reis, waarbij het zelfgenezend vermogen van de mens geactiveerd wordt. De healing ondersteunt tevens bij blokkades in lichaam en geest en voor het opruimen van stress, drukte en emoties. Na de healing zal Karin de aanwezigen waar nodig helpen en begeleiden bij vragen. Het belooft een mooie en energievolle ochtend te worden die geschikt is voor jong en oud. De ochtend begint om 11.00 uur en duurt tot ca. 12.30 uur. Robert is een healer en ingewijde van de nieuwe tijd en geeft al jaren in zowel groepsverband als op individuele basis healings en begeleidt samen met Karin de mensen op hun weg van transformatie, zelfgenezing en omvorming. Voor verdere informatie en/of opgave deelname kunt u terecht via de website www.karoszorg.nl of 0223-522149.

Dansshows van Studio Patty

De kinderen van Dance Studio Patty hebben er zin in op 29 juni. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK/BEVERWIJK De bekende Dance Studio Patty verzorgt alweer voor de 27e keer een aantal spetterende dansshows in het Kennemer Theater in Beverwijk. Dance Studio Patty sluit het dansseizoen dit jaar af in de DSP Bieb.

Alle grote en kleine boekenwurmen zijn van harte welkom om tussen alle mooie, lieve, interessante en grappige boeken te snuffelen die er te vinden zijn. Alles wordt uit de (boeken)kast gehaald. Van spannende thrillers en meeslepende romans tot grappige kinderboeken en kleurrijke strips, tijdens de voorstelling worden uiteenlopende boekengenres in dans gepresenteerd.
Alles wordt uit de (boeken)kast gehaald. Uiteraard zullen alle leerlingen weer schitteren op het podium van het Kennemer Theater; van peuters tot de volwassenen, op verschillende niveaus en van Klassiek Ballet tot Hiphop. Kortom, het belooft weer een groot dansfeest te worden!

De dansshows zijn op zaterdag 29 juni om 12.00 , 16.00 en 20.15 uur . Kaarten 18,- euro ( inclusief consumptie en garderobe zijn verkrijgbaar bij de kassa van het Kennemer Theater , telefonisch 0251 - 220342 of online www.kennemertheater.nl.

Kent u dit ook: Een niet goed functionerend kunstgebit?

(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - 24 Uur per dag, of in ieder geval 16 uur, draagt u het gebit in de mond. Langzaam, heel langzaam, verandert de pasvorm van de prothese ten opzichte van de kaak. Dit proces gaat zo traag dat u er niet bij stilstaat en het verschil nauwelijks opmerkt. Als u er aandacht aan geeft zijn er toch signalen die u onbewust meemaakt.

Kom langs bij Arnold Buringa Tandprothetische Praktijk in Heemskerk


Misschien heeft u wat meer moeite met kauwen en praten, ofwel eens pijnlijke plekjes of blaartjes in de mond. Mogelijk gebruikt u een beetje kleefpasta, omdat het wel eens onverwacht uit de mond valt. Of u staat voor de spiegel en ziet dat uw gezicht iets is ingevallen en de mondhoeken wat geïrriteerd zijn. De kauwvlakken en tanden zien er versleten uit. Wellicht valt het u op dat er aanslag van tandsteen en zwarte randjes om de tanden ontstaan.

Signalen

Herkent u één of meerdere van deze signalen? Of wilt u informatie over de exacte kosten? Kom dan even bij ons langs voor een geheel kosteloos en vrijblijvend advies. Baat het niet, dan schaadt het niet. Arnold Buringa, Tandprothetische Praktijk, Maerelaan 26, Heemskerk. Telef. 0251 - 83 94 03. heemskerk@arnoldburinga.nl

Alleen is ook maar alleen

HEEMSKERK - Samen iets doen is leuker dan alleen. Welschap organiseert daarom op maandagavond 24 juni een bijeenkomst waar u anderen kunt ontmoeten. Houdt u van bijvoorbeeld wandelen, fietsen, bridgen, naar de film of het museum gaan, maar doet u dat nu niet, omdat u het niet leuk vindt, kom dan langs. De bedoeling van deze avond is om 'Matches" te gaan maken in twee -of meer-tallen. Het gaat niet om relaties, maar om vriendschap. Voor deze bijeenkomst hoeft u zich niet aan te melden, de toegang is gratis. Buurtcentrum het Spectrum, Lauraplein 1 te Heemskerk. Van 19.30 uur tot ± 21.30 uur. Info: Gönül Güler 06-24520326 of gonul.guler@welschap.nl.

Corina Ewijk dirigeert Nova Caecilia

De aankondiging van het afscheidsconcert. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Op 25 juni dirigeert Corina Ewijk voor de laatste keer het acht en een half jaar geleden door haar mede opgerichte orkest Nova Caecilia, een onderdeel van de muziekvereniging St. Caecilia uit Heemskerk. Corina heeft een andere functie gekregen die niet meer te combineren is maar haar werk als dirigente.

''Wij willen haar een leuk afscheid geven en daardoor hebben wij als leden bedacht de laatste repetitie het karakter te geven van een concertje, zonder dat zij dit weet'', aldus de organisatie. ''Daarom zijn ook (oud)leden van Nova en van andere onderdelen van de vereniging gevraagd om afscheid te komen nemen, net als de ouders en familieleden/ vriendjes en vriendinnetjes van de huidige (jeugd)leden.''

Het concertje is op dinsdagavond 25 juni 2019 van 19:00 tot 20:00 uur in het verenigingsgebouw aan de Maerten van Heemskerckstraat 41a (naast het voormalig politiebureau) en is uiteraard GRATIS toegankelijk. Na afloop is er onder het genot van een hapje en een drankje de gelegenheid om Corina te bedanken en succes te wensen.

Circus Alexander komt naar Meerstate

De ouderen hebben schik bij de high tea. (Foto: (foto aangeleverd))

HEEMSKERK - De Dagbehandeling in Meerstate van ViVa! Zorggroep heeft via sponsoring van de Stichting Vrienden van ViVa! drie circusvoorstellingen van Circus Alexander kunnen organiseren. Circus Alexander is een "Circus in de zorg", speciaal gericht op ouderen met herkenbare muziek, bijzondere acts en prachtig verzorgde kostuums. Uiteraard worden de gasten ontvangen door vriendelijke medewerkers. Dit circus is opgezet en geproduceerd met dezelfde liefde, passie en vakmanschap waarmee circusdirecteur Alexander reeds 19 jaar circus maakt onder de bekende naam Circus Sijm.

Gouden Dagen heeft 50 zitplaatsen en 12 rolstoelplaatsen gekregen voor de voorstelling van 13.30 uur op woensdag 26 juni. Om die reden kunnen wij ouderen uitnodigen om naar het circus te komen. Komt u ook? U kunt zich opgeven bij Jolanda van Dam via telefoonnummer 06-22913188 van ma t/m vrij van 9.00 tot 14.00 uur. Maandag 17 juni vond de eerste dag van de high tea plaats. Gouden Dagen kreeg de unieke kans om in de prachtige tuin van Akerendam te gaan zitten. Met het prachtige weer was het daar heerlijk vertoeven. Na een leuke workshop waarbij de aanwezigen de mooiste creaties maakten met bloemen werd de high tea van "Goed voor elkaar" geserveerd. Een wandeling door de tuin kon natuurlijk niet achterwege blijven. Een zeer geslaagde dag voor de aanwezigen, mede door het prachtige weer.

Zomer Braderie in Uitgeest

UITGEEST - Zaterdag 22 juni organiseert de Oranje Stichting Uitgeest een Zomer Braderie op de Middelweg. Met weer een verscheidenheid aan kramen.

Van alles is er dus te verkrijgen. Daarbij gaan zij oude tijden laten herleven. Kom zoveel mogelijk op de fiets. Van 11:00 tot 16:00 uur bent u van harte welkom. Tijdelijke afsluiting vanaf de Middelweg Zonvaart tot aan Loliyo Wilhelminastraat.

Vermiste dieren

REGIO - De vermiste dieren in de IJmond.

Vermist: Poes, lapjes, wit, zwart, rood, zwart rechterkant kopje, rood, linkerkant kopje, wit streep vanaf bovenop kopje uitlopend naar bekje, zwart, rode vlekken op bovendek, wit rest lijfje. lapjes staart (Beslooten acker, Heemskerk); Bengaal, kater, gecastreerd, bruin, zwart gestippeld, zwart einde staart(Prinsesselaan, Beverwijk). Dierenambulance Kennemerland. Tel: 0251-215454, www.dierenambulancekennemerland.nl

'Het Rinket goes safe'

De leerlingen aan de slag. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - De bovenbouwgroepen van basisschool Het Rinket in Heemskerk kregen dinsdag praktijkles in het veilig rijden in het verkeer. Het verkeer wordt steeds drukker. Het wordt daardoor steeds belangrijker dat kinderen training krijgen in het leren omgaan met het verkeer. De verkeerslessen werden verzorgd door docenten van Go Safe die trainingen geven op basisscholen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Bikers World helpt motorrijders prima op weg

Simone en Hannes leveren sinds 2002 een breed scala diensten voor de motorrijder. (Foto: Bert Westendorp)

HEEMSKERK – Het aantal motorrijders vertoont een stijgende lijn. Simone Knollenburg en Hannes Burgering van Bikers World, Lijnbaan 21 H, weten daar alles van. "In deze regio zien we steeds meer mensen die de motor voor woon/werk verkeer gebruiken. Ja ook steeds meer vrouwen ontdekken het motorrijden", merkt Simone op. Bikers World levert sinds 2002 een breed scala diensten voor de motorrijder.

Alle merken

"We doen schadereparaties, taxaties, onderhoud aan alle merken motoren, verkopen kleding, laarzen, helmen en nog veel meer, kortom alles dat met motorrijden te maken heeft", laat Hannes weten. Voor onderhoud heeft Bikers World de beschikking over uitlees-software van bijna alle merken motoren om problemen te detecteren en op te lossen. Hannes daarover: "Net als met auto's zit er heel veel elektronica in motoren. Je moet de juiste software hebben om storingen op te lossen. Er zijn ook regelmatig updates." Maar wie zelf aan de motor wil sleutelen, kan eveneens bij Bikers World terecht. Veel onderdelen zijn in voorraad voor de doe het zelver.

Laagdrempelig

Het duo wil benadrukken dat de zaak laagdrempelig is. Beneden staan de motoren voor onderhoud, maar ook een aantal fraaie occasions. Op de eerste verdieping een breed assortiment van de eerdergenoemde motorkleding en accessoires. Hannes is voor de techniek. Zijn jarenlange ervaring staat borg voor puur vakmanschap. Simone staat klanten te woord, plant zaken in en geeft advies. "Wel goed om onze poetsservice te vermelden", laat Simone weten. "De motorfiets wordt met de hand gewassen en gepoetst. Er wordt steeds meer gebruik van gemaakt".

Ruim pand

Eind juni, vorig jaar, is de zaak verhuisd van het Marlo terrein in Beverwijk naar de Lijnbaan. "Dat was een prima stap. Wij hebben nu een ruim, licht pand met meer werkruimte, een hele verbetering." Alle informatie over Bikers World is te vinden op website bikersworldheemskerk.nl.

Iedereen blij met JCI IJmond

Op 12 oktober is er weer een evenement van JCI IJmond. (Foto: Aangeleverd)

IJMOND - JCI IJmond heeft een zeer geslaagde Ronde van JCI georganiseerd in samenwerking met JCI de Waag. Ruim 250 fietsers verschenen aan de start bij Vuurland in Beverwijk en Golfbaan Sluispolder in Alkmaar. De zon scheen er was een lichte wind maar de fietsers hebben samen met de sponsoren van het event een mooi bedrag van ruim 4.000,00 euro opgehaald voor het Goede Doel. Het bedrag wordt geschonken aan Fonds Hartewensen en aan een initiatief voor het realiseren van een zogenaamde Beweegtuin (geschikt voor alle leeftijden en minder-validen) in de Alkmaarse wijk Huiswaard.

Vier Hollandse toppers in A9 studio's

Echter nu pakt JCI IJmond het weer een stap grootser aan en zijn alle pijlers gericht op het Nederlandse levenslied. JCI IJmond heeft het dan ook voor elkaar gekregen om op zaterdag 12 oktober vier topartiesten in de A9 studio's in Uitgeest te laten optreden. Ook aan dit event is namelijk een goed doel gekoppeld. Gezinnen uit de IJmond die onder de armoede grens leven en die nooit eens de mogelijkheid hebben om een keer op vakantie te gaan.

Sandy Hollenberg vertelt 'Samen met instanties uit het overkoepelende sociale domein in de IJmond hebben we zicht op de gezinnen waarvoor dit weekend weg een droom zou zijn. Dat sprookje gaan wij uitlaten komen, terwijl iedereen in de IJmond en ver daarbuiten zijn steentje bij kan dragen door simpelweg een kaartje te kopen van 25 euro ( in de early bird) voor dit top event.' Naast Tino Martin en Wesly Bronkhorst zullen Yves Berendse en lokale held Mats van der Zon aanwezig zijn. JCI IJmond organiseert voorafgaand aan het event een VIP diner dat ook muzikaal omlijst zal worden.

Tickets voor dit event zijn te bestellen via www.heelhollandblijmetjci.nl hier kunt ook uw VIP arrangementen kopen inclusief diner.

Songs for You

BEVERWIJK - Het 55-jarig bestaan van het koor Songs for You is grootst gevierd met een 35-koppig Holland Symfonie Orkest. Het koor van 120 zangers en 20 gastzangers heeft het werk in een half jaar ingestudeerd. De stukken Conquest of Paradise en Ameno werden met volle overtuiging gezongen. Het intermezzo van violen in Palladio leverde applaus op.

Praten over een aardgasvrij Heemskerk

HEEMSKERK - Hoe krijgen we samen, gemeenten en inwoners, de woningen in Heemskerk van het aardgas af? Een vraag die nu nog niet te beantwoorden is, maar waar we wel al over na moeten denken. Want uiterlijk in 2050 moeten we zonder fossiele brandstoffen, dat staat in het Klimaatakkoord. Wilt u meedenken en meepraten als inwoner van uw buurt en de gemeente? Meld u aan voor de bijeenkomst van de klankbordgroep op dinsdag 18 juni via www.odijmond.nl/klankbordgroep.

In 2021 moeten gemeente Heemskerk en regio IJmond bij de overheid een plan indienen waarin staat hoe de gemeente zogenoemde kansrijke wijken in Heemskerk als eerste zal laten overstappen op een duurzame bron om te verwarmen en koken. Een eerste aanzet tot dit plan voor aardgasvrij is inmiddels gemaakt met gemeente Heemskerk, Omgevingsdienst IJmond, netbeheerders, woningcorporaties, HVC, omliggende gemeenten, raad en inwoners.

Een aantal inwoners heeft zich inmiddels aangemeld om regelmatig met Omgevingsdienst IJmond en gemeente Heemskerk in contact te blijven en te praten over deze energietransitie naar duurzame bronnen. Over wat dit betekent voor de woningen in Heemskerk, maar vooral voor de hele gemeente. Welke alternatieven er zijn en wat er leeft in de wijken? Wilt u meedenken en meepraten?Woont u in Heemskerk en wilt u bij de eerstvolgende bijeenkomst van de klankbordgroep, op dinsdag 18 juni vanaf 19.00 uur, aanschuiven? U bent van harte welkom u aan te melden via www.odijmond.nl/klankbordgroep. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis.

Meer informatie over de energietransitie vindt u op www.odijmond.nl/aardgasvrij.