Contact

17 april 2019

Contact 17 april 2019


Opknapbeurt blauwe paal Egmond

De zes grenspalen in de regio. (Foto: aangeleverd).

EGMOND AAN ZEE - De 'Blauwe Paal' in Egmond aan Zee wordt de komende weken gerestaureerd. Na bijna 25 jaar in weer en wind te hebben gestaan, vandalen en zelfs geweerschoten trotserend, is de grenspaal toe aan een opknapbeurt. De gemeente Bergen heeft een budget beschikbaar gesteld aan stichting Hafre, die destijds ook de paal heeft ontworpen. Het kunstwerk verwijst naar de blauwe grenspaal die van oudsher de grens markeert tussen Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef.

'Voorbij de blauwe paal gaan'

Stichting Hafre: "De tegeltjes zijn inmiddels in huis en de klus is begonnen. We hopen eind april klaar te zijn, zodat de inmiddels legendarische Blauwe Paal weer in volle glorie te zien is voordat het toeristenseizoen losbarst."

Markeert grens

Stichting Hafre: "De Blauwe Paal is sinds jaar en dag een begrip in Egmond. Hij markeert van oudsher de grens tussen Egmond aan Zee (Derp) en de rest van de wereld. De Derpers leefden vanouds met de blik richting de zee en met de rug naar het land.

Sinds jaar en dag een begrip in Egmond.

Voorbij de "Blauwe Paal" gaan betekende meestal ongeluk. Alleen als het niet anders kon, bijvoorbeeld als ze weer eens voor het gerecht moesten verschijnen, ging de Derper met grote tegenzin voorbij de Blauwe Paal."

Lokale kunstenaars

In 1995 ontstond in de gemeente Egmond het plan om de gemeentegrenzen te markeren met "alternatieve" grenspalen, ontworpen en gemaakt door lokale kunstenaars. Er was een budget beschikbaar voor vijf palen, bij de buitengrenzen richting Bergen, Heiloo, Alkmaar, Limmen, Castricum. Uiteindelijk werden het er zes, want een ieder was het er over eens dat de inzending van het kunstenaarscollectief Hafre met "De Blauwe Paal" ook gerealiseerd moest worden.

Andere alternatieve grenspalen

Andere grenspalen zijn 'Tulp' van Marianne Snabilie aan de Herenweg richting Bakkum, het kunstwerk van Andrez aan de Zeeweg naar Heiloo en het kunstwerk van Huug Zentveld aan de Herenweg richting Bergen. Het fotoproject van Armando Jongejan aan de Vennewatersweg richting Limmen/Heiloo heeft de tand des tijds niet overleefd, en de grenspaal die langs de Hoeverweg richting Alkmaar stond is uit veiligheidsoverwegingen weggehaald (omdat deze stalen 'gouden' grenspaal (ook van Hafre) niet tegen vandalisme en hevige stormen bestand bleek) en staat nu alweer jaren veilig naast museumhoeve Overslot in Egmond aan den Hoef.


Koningsdag in JOEB Egmond-Binnen

Woodleg. (Foto: aangeleverd).

EGMOND-BINNEN - Er kan op zaterdag 27 april weer volop genoten worden van Koningsdag in JOEB aan de Visweg 45A te Egmond-Binnen.

Klein en groot verrassen met bekende meezingers

Twice The Same. (Foto: aangeleverd).
Room Six. (Foto: aangeleverd).

Na de kinderspelen op het grasveld naast JOEB begint de muzikale Koningsdag om 13.00 uur met de dj's 'Quick' en 'Flupke' en het duo 'Troubabroers', bestaande uit Jos Kraakman van The Fall, the Fatt tand the Uggly en Richard Bakker, die klein en groot zullen verrassen met bekende meezingers.

Bands

Vanaf 18.00 uur wordt het podium in beslag genomen door, de tot nu toe geboekte bands, "Room Six" met superbluesgitarist Fred van Willigen (die ook vorig jaar een schitterend optreden verzorgde), de bluesrockband Woodlegs, (met de Egmond-Binder zanger en mondharmonicaspeler Ab Demmendal), en de jonge energieke Egmondse rockband "Twice The Same" die JOEB al menigmaal op zijn kop heeft gezet.

Voor de avond is om 18.00 uur nog ruimte voor een enthousiaste band, liefhebbers kunnen zich melden op emailadres joeb1967@live.nl of bellen naar 06-22659285.

.

Americana in Overslot

Americana in Museumhoeve Overslot. (Foto: aangeleverd)

EGMOND AAN DEN HOEF - Tip Jar speelt zondagmiddag 21 april om 16.00 uur in Musuemhoeve Overslot.

Nederlandse formatie rond Bart de Win en Arianne Knegt

Het muzikale gezelschap is een Nederlandse formatie rond Bart de Win en Arianne Knegt. De eerste ontwikkelde zich tot singer-songwriter. Daarbij kwam Arianne Knegt regelmatig op zijn pad en al snel bleek er sprake van een muzikale klik. En sindsdien is ons land een Americana-duo rijker dat gemakkelijk kan wedijveren met het gros van de collega's aan de overkant van de Grote Plas. Amerikaanse rootsmuziek met af en toe een modern jazzy randje.

Countryweggetje

Ook als er een countryweggetje wordt ingeslagen en er een pedal steel aan te pas komt steekt Tip Jar ver boven het maaiveld uit. Een must voor iedere Americana-liefhebber. Op zondagmiddag 21 april vanaf 16.00 uur spelen deze top muzikanten in museumhoeve Overslot.

Kleinkunst

De organisatie vraagt een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten. Naast hedendaagse kleinkunst kan men ook nog kennis nemen van de meer dan 1000-jarige kunstgeschiedenis van de Egmonden en een bezoek brengen aan een bijzonder museum met antiquiteiten, naturalia met een grote collectie schelpen en etnografica, waaronder een nieuwe collectie attributen van de Noord-Amerikaanse indianen.

Museumhoeve Overslot is ieder weekend vrij te bezoeken van 15.00 tot 18.00 uur aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Postaanzee deelnemer Rabobank clubactie

Postaanzee doet mee met de Rabobank clubactie. (Foto: aangeleverd).

EGMOND AAN ZEE - De Rabobank komt met een nieuw initiatief: de Rabobank Clubkas Campagne.

De gedachte hierachter is dat ruim 12.000 leden van Rabobank Alkmaar e.o. inspraak krijgen in de verdeling van een gedeelte van de winst van de bank. Dit doen zij door stemmen uit te brengen op verenigingen en stichtingen die zich hebben ingeschreven voor de Rabobank Clubkas Campagne. Hoe meer stemmen, des te hoger de bijdrage voor de vereniging of stichting. De stemperiode is van 23 april tot en met 14 mei. Het is nu aan de leden van Rabobank Alkmaar om het bedrag van € 225.000, te verdelen over de deelnemende clubs. Lid van Rabobank Alkmaar? Dan valt er op 23 april een stemkaart met unieke code op de deurmat. Hiermee kun je van 23 april tot en met 14 mei stemmen op jouw favoriete clubs. Als lid mag je in totaal vijf stemmen uitbrengen, waarbij maximaal 2 stemmen per club. Hoe meer stemmen een vereniging of stichting krijgt, hoe meer geld dit oplevert. Op dinsdag 18 juni is de ontknoping van de Rabobank Clubkas Campagne.

De uitslag wordt op 19 juni op de website van de Rabobank gepubliceerd.

Leden beHOEDers zetten hoed af

Een door de gildeleden zelf gemaakt schilderij van de gilde. (Foto:aangeleverd).

EGMOND AAN DEN HOEF - Het seizoen is weer ten einde en de leden van de Gilde der beHOEDers zetten op zaterdag 20 april hun hoed weer af.

De paasdagen zijn daar dus het hoedenseizoen is afgelopen. De hoedenafzetting vindt plaats volgens de aloude gilde ceremoniën in Museumhoeve Overslot aan de Slotweg 42 in Egmond aan den Hoef. De leden van de gilde dragen tussen Allerheiligen en Pasen in de openbare ruimte hun hoed. De gildebroeders zijn met betrekking tot het dragen van de hoed gebonden aan de stand-regelen van de gilde. De gilde kent plechtige ceremoniën bij aanvang en einde van het hoedenseizoen, maar ook bij inwijding van nieuwe gildebroeders. Hoedenliefhebbers en belangstellenden zijn om 15.00 uur van harte welkom bij de plechtige hoedenafzetting.

Vuurtoren van de week

De vuurtoren Port Germein. Tekst: Frits van Eck, foto: Rob Prins).

EGMOND – Vuurtorens en lichtopstanden, een nautisch erfgoed waar we zuinig op moeten zijn. Wekelijks staat er één in de schijnwerper. Deze week de Australische vuurtoren Port Germein.

Port Germein is een klein stadje aan de zee in de Australische staat Zuid-Australië, ongeveer 219 kilometer ten noorden van de hoofdstad Adelaide.Port Germein is vernoemd naar Samuel Germein, die het in 1840 ontdekte, alhoewel sommigen het aan zijn broer John toeschrijven. Port Germein was ooit een belangrijk knooppunt voor de omliggende districten, zeker na de opening van de langste steiger op het zuidelijk halfrond in 1881.

Noodzakelijk

Deze lange steiger was noodzakelijk vanwege het ondiepe water langs de kust. In 1883 werd hij verlengd tot 1680 meter. Er wordt beweerd dat Port Germein op zijn hoogtepunt de grootste graanlaadhaven in Australië was.

Gietijzeren toren

Aan het einde van de steiger werd in 1894 een vuurtoren gebouwd ter vervanging van het Port Germein lichtschip. Het is een 12 meter hoge, achthoekige gietijzeren toren zonder galerij. Met een vast licht met 2 witte sectoren en 1 rode sector was hij actief tot 1917. Hij is wit geschilderd. Het is zeldzaam dat deze toren bewaard is gebleven. In 1975 werd de verwaarloosde toren verplaatst naar een punt aan de rand van de steiger en gerestaureerd door het Port Germein Village Museum. Ten gevolge van stormschade is de lengte van de steiger op dit moment 1532 meter.

Coördinaten: 33° 01' 24.12" Z - 137° 59' 54.72" O

Egmondia niet verder dan gelijkspel

EGMOND AAN ZEE - De grote vraag was hoe Egmondia zich zou hebben hersteld na de zware nederlaag van vorige week. Tegen S.V.A. zou er een goed resultaat moeten worden behaald om iets van het geschonden blazoen te herstellen. De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren niet van hoog niveau. Slordig balverlies van beide kanten zorgden voor een niet al te aantrekkelijk schouwspel. Na wat kleine kansjes aan beide zijden leken de bezoekers in de 25ste minuut aan de leiding te komen. Na een goed combinatie, kwam de spits na twee man inclusief keeper Roy Broertjes te hebben uitgekapt, in kansrijke positie en leek zijn inzet in het doel te verdwijnen. Maar de voortreffelijke reagerende Dennis Blaauboer wist de bal van de doellijn af te halen.

Dennis speelde een hele sterke wedstrijd en het was voor hem en voor Egmondia jammer dat hij na een elleboogstoot het veld moest verlaten. De omzetting van Jos Mouwes om Tico Tervoort naar de laatste lijn en Marc Min als middenvelder in te brengen pakte goed uit. Hierdoor kreeg Egmondia iets meer grip op de wedstrijd.

Initiatief

Nadat de ruststand 0-0 was, greep Egmondia meteen na rust het initiatief. Dit werd in de eerste minuut al bijna beloond met de openingstreffer. Na een goede aanval schoot Daan Groot van dichtbij in, maar met de voet wist de keeper een treffer te voorkomen. Na een minuut of 6 was het toch raak toen na een prima één twee combinatie tussen Daan groot en Justin Recourt de bal bij de Egmondia spits kwam en deze de keeper met een bekeken bal kansloos liet.

Doordrukken

Op dat moment hadden de blauwwitten eigenlijk moeten doordrukken en de wedstrijd naar zich toe hadden moeten trekken. Helaas zat het de "derpers "in de 60 minuut niet echt mee. Toen een van grote afstand genomen vrije trap via de onderkant lat en de rug van Roy broertjes in het doel terecht kwam.

Tegenvaller

Toch herstelde Egmondia zich van deze tegenvaller en bleef het goed meevoetballen. Tegenstander S.V.A. dat nog voor de derde periode voetbalde wilde ook de overwinning mee naar huis nemen. Maar zo ver liet Egmondia het niet komen en moesten beide ploegen met een gelijkspel genoegen nemen. Met dit zwaar bevochte punt schiet Egmondia niet veel op, maar misschien geeft het, het nodige vertrouwen voor het verdere verloop van de competitie.

Patrick Jaspers

Te beginnen op eerste paasdag uit tegen Alkmaarse Boys. Tot man of the match werd Patrick Jaspers gekozen.

Tulpentijd pluktuin Bakkum

Iedereen helpt mee. (Foto:aangeleverd).

BAKKUM - Zelf een boeket plukken in een landelijke omgeving.

''Zo'n twee kilometer ten zuiden van de Egmondse Abdij treffen bezoekers van het vroege voorjaar tot de laatste herfstdagen vele soorten bloemen aan,'' aldus Piet Liefting en Anneke van den Berg.

Tulpentijd op Pluktuin Bakkum. (Foto: aangeleverd).

Alle dagen

''We beginnen dit seizoen weer met de tulpen. De komende weken kunt u een keuze maken uit meer dan 300 soorten tulpen. Tijdens de tulpentijd zijn we alle dagen geopend van 10.00 tot 12.00 en van 13.15 tot 16.00 uur.''

Voor informatie www.pluktuinbakkum.nl

Rommelmarkt Muziekvereniging Eensgezindheid

Rommeltje. (Foto: archief Rodi Media)

EGMOND-BINNEN - De voorbereidingen voor de 49ste grote rommelmarkt van Muziekvereniging Eensgezindheid die op 25 mei plaatsvindt in Egmond-Binnen zijn in volle gang. Er komen nog twee ophaaldagen: op 20 april en 11 mei.

Deze dagen kunnen inwoners van de gemeente Bergen en Heiloo hun spullen beschikbaar stellen aan de ophaaldienst van de vereniging. Alles wat nog bruikbaar is is welkom, zoals meubilair, potten en pannen, fietsen, glas en aardewerk, boeken, speelgoed, gereedschap, ijzerwaren, lampen, koel- vrieskasten, computerapparatuur, radio- tv's , kunst en antiek, tuingereedschap en fotoapparatuur. Ook draagbare (gebruikte) kleding en schoenen zijn welkom. Het aanbieden van spullen kan bij Piet Apeldoorn, telefoon 072-5061324, Vincent Pepping, telefoon 072–5065601 of Piet Zonneveld, telefoon 072-5065517. Mailen kan ook: info@eensgezindheidegmond.nl.

Op je paasbest dankzij Dresspoint

Geniet van de feestdagen in de nieuwste looks. (Foto: Publiciteitsfoto)

HEERHUGOWAARD - Lentekriebels, je kunt er maar beter last van hebben en met de paasdagen voor de deur gaat dat vast lukken.

Geniet extra van Pasen in de nieuwste looks van Dresspoint. De medewerkers inspireren hun klanten graag met een prachtige nieuwe voorjaarscollectie, laten hen stralen als de lentezon en zorgen ervoor dat iedereen lentekriebels krijgt.

Dresspoint richt zich op de trendy en modebewuste vrouw die het belangrijk vindt om er voor elke gelegenheid goed uit te zien - maar dan wel op haar eigen persoonlijke manier. De kracht van deze winkel zit 'm in een goed en eerlijk advies. Dresspoint verkoopt een mooie, maar betaalbare collectie kleding met een perfecte pasvorm. Ook kan men er terecht voor bijpassende trendy accessoires zoals schoenen, laarsjes, sandaaltjes en slippertjes van de merken Via Vai, Tamaris en natuurlijk ook voor riemen, tassen, sjaals. Echt de moeite waard om te zien! Dresspoint biedt een zeer compleet aanbod met bekende merken zoals Expresso, Tramontana, Maicazz Zizo, Juffrouw Jansen, Rosner en Mac en nu ook jeans van Maryley en Please. Omdat er steeds nieuwe collecties binnenkomen is het slim om regelmatig even binnen te lopen. De koffie staat altijd klaar.

Nieuwsgierig geworden? Wees welkom bij Dresspoint in Centrumwaard (schuin tegenover Kruidvat) in Heerhugowaard. Gratis parkeren voor de deur. Dresspoint is zes dagen per week open: maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.30 en zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. Kijk ook eens op www.dresspoint.nl en de Facebook- en Instagrampagina voor het laatste nieuws.

Kijk uit: het is weer tekentijd

Kijk uit: het is weer tekentijd. (Foto: RIVM)

REGIO - Van 15 tot en met 21 april is het de Week van de Teek. Landschap Noord-Holland is één van de organisaties die meewerkt aan dit landelijke initiatief. De lente is het traditionele aftrap moment voor de campagne, want in deze tijd van het jaar worden de teken weer actief. Net nu het mooi weer is en iedereen er op uit trekt om te genieten van de natuur. Extra opletten dus, want deze kleine beestjes kunnen voor veel ellende zorgen. Jaarlijks lopen ruim 1 miljoen mensen een tekenbeet op. Dan is het vooral belangrijk om de teek snel te verwijderen. Landschap Noord-Holland stelt daarom een gratis tekenpas beschikbaar voor een veilige verwijdering van teken.

Veilig de natuur in met een eigen teken pas Landschap Noord-Holland vindt dat iedereen onbezorgd van de natuur moet kunnen genieten. Daarom heeft de natuurorganisatie 10.000 gratis tekenpassen beschikbaar. Zo'n tekenkaart blijkt een van de beste en meest veilige manieren te zijn om een teek te verwijderen. Dankzij het handige formaat (creditcard) is de tekenpas makkelijk mee te nemen in de portemonnee en zijn mensen altijd voorbereid. Bovendien heeft de pas een inkeping om zowel volwassen als jonge teken (nimfen) snel en soepel te verwijderen. Inwoners van Noord-Holland kunnen de pas aanvragen op landschapnoordholland.nl/tekenpas. Maar wees er snel bij. Want op=op. Week van de Teek (15 t/m 21 april)In deze week brengen allerlei natuur- en groene organisaties teken, tekenbeten en de risico's van tekenbeten onder de aandacht. Want zo'n beet kan voor veel ellende zorgen en de ziekte van Lyme veroorzaken. Veel mensen denken dat teken zich in bomen bevinden, maar dat is niet waar. Teken bevinden zich in het bos, park, hei, duinen of in je eigen tuin. Meer informatie op: www.lymevereniging.nl.

Digitaal geschiedenislokaal

Een fragment van de 'Herinneringen van een huisvrouw over de jaren 1940-1945', waarin wordt beschreven hoe men in Egmond aan Zee stiekem naar de illegale radio luisterde. (Foto: Regionaal Archief).

REGIO - Het Regionaal Archief bewaart duizenden lokale historische bronnen, zoals foto's, documenten, tekeningen, plattegronden, boeken en filmfragmenten. Ook van Bergen en de Egmonden. Om die bronnen zo goed mogelijk beschikbaar te maken voor het onderwijs (en voor andere geïnteresseerden), lanceert het Archief in april een 'digitaal geschiedenislokaal': www.geschiedenislokaalbergen.nl. Daarin worden lokale bronnen tot leven gebracht in de context van thema's, waardoor leerlingen, docenten en andere gebruikers ermee aan de slag kunnen.

Het eerste thema op de website is de Tweede Wereldoorlog. Dit thema bestaat uit 48 bronnen, uit het noordwestelijke deel van Noord-Holland. Bijvoorbeeld een brief van het 'Nederlandsche Roode Kruis' die verstuurd werd naar het gemeentebestuur van Bergen. In maart 1941 verzocht het Rode Kruis de gemeente om op de lijst van mogelijke bloeddonoren aan te merken welke donoren Joods waren. Van de Rijkscommissaris mocht 'Joods bloed' alleen aan Joodse personen gedoneerd worden.

Naast het thema 'Tweede Wereldoorlog' wordt er gewerkt aan de thema's 'Middeleeuwen' en 'Verlichting en democratie'. Voorbeeldbronnen uit die thema's zijn een brief van René Descartes uit de periode dat hij in Egmond aan den Hoef verbleef (1644-1648), de stadsrechten van Schagen (1415) en de Vikingschat (circa 850-860) die op Wieringen werd gevonden.

De bronnen komen voornamelijk uit de collectie van het Regionaal Archief (gevestigd te Alkmaar), aangevuld met bronnen van andere culturele instellingen.

Koningsdag Egmond aan den Hoef

Foto: Sandra Groot

EGMOND AAN DEN HOEF - Ook dit jaar worden op Koningsdag 27 april, weer een aantal feestactiviteiten voor de jeugd van Egmond aan den Hoef georganiseerd. De Koningsdag werkgroep heeft een versierde fietsen optocht, kindervrijmarkt en kinderspelen gepland. "Versierde Fietsen" optocht: 10.30 uur start vanaf Dorpshuis Hanswijk en om 11.30 uur aankomst bij Hoeve Overslot.

Voorafgegaan door de fanfare van Lamoraal trekt de optocht vanaf 10.30 uur door Egmond aan den Hoef via de volgende route: Hanswijk, Julianaweg, Herenweg, Irenelaan, Margrietlaan, Beatrixlaan, Anna van Burenlaan, Maria van Arkellaan, Slotweg. ''Wij roepen alle kinderen op om zich met hun versierde fietsen, autopeds, driewielers, trapauto's etc bij deze optocht te voegen. En langs de route natuurlijk allemaal de vlag uit! Bij het einde van de optocht zijn er voor de mooiste versierde fietsen of verklede kinderen enkele prijsjes. Wie mee wil doen met deze versierwedstrijd, die dient zich vooraf in te schrijven. Inschrijven kan op de dag zelf tot kort voor aanvang van de optocht bij het Dorpshuis. Bij de aankomst van de optocht op de Slotweg volgt er een korte aubade en een toespraak door een vertegenwoordiger van de gemeente Bergen,'' aldus Jakob Pronk namens de Koningsdag werkgroep Egmond aan den Hoef.

Kindervrijmarkt en Kinderspelen tot circa 15.00 uur op de Slotweg. De Kindervrijmarkt wordt op de Slotweg aan de kant van de Slotkapel en de ruïne gehouden. ''Een mooie gelegenheid om van je overtollige speelgoed af te komen of je collectie uit te breiden. Je kunt je verkoopplekje al vanaf 10 uur inrichten. Verder zullen de kinderen zich op de Slotweg ter hoogte van Hoeve Overslot kunnen uitleven bij een aantal kinderattracties zoals springkussen en Oud Hollandsche spellen.''

IVN-wandeling op Westert en Bleek

IVN-wandeling op de Westert en de Bleek. (Foto: Greeth Heijne).

EGMOND-BINNEN – IVN-gidsen gaan woensdag 24 april van 19.00 tot 21.00 uur weer met belangstellenden zwerven door het PWN-duingebied. De Bleek en de Westert behoren tot de oude duinen en zijn eeuwenlang door de mens in gebruik geweest. Voor landbouw, het weiden van vee, het bleken van linnen en voor de bollenteelt. Dat heeft geleid tot het kenmerkende open 'nollen' landschap. Door juist beheer houdt PWN deze waardevolle restanten van de oude duinen in stand. De gidsen vertellen van alles over de cultuurhistorie, landschap en beheer, flora en fauna. Er kunnen maximaal 12 mensen mee, die zelf voor een duinkaart dienen te zorgen. Aanmelden is noodzakelijk via 072-5334948 (Cocky van Engen). Deelname kost 2,50 euro p/p. Vertrek: 19.00 uur, parkeerterrein PWN, Oude Schulpweg.

Femke Mossinkoff baart opzien

REGIO - Femke Mossinkoff heeft in een opzienbarend optreden op Sportcomplex de Cloppenburgh in haar woonplaats Akersloot, de all-over zege gepakt door alle mannen achter zich te laten in de wekelijkse donderdagavond strijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.

Egmonders Dirk Dekker en Chris Kemp eindigen bij de top 3

Vooraf was het niet te verwachten dat Femke Mossinkoff al na het pas afgesloten schaatsseizoen hoge ogen zou gaan gooien in dit gewoonlijk mannengebeuren.

Zo fel

Maar niets was minder waar: zo fel als zij altijd al is, nam zij resoluut het heft in handen en trok zij zich niets aan van de aan de start verschenen mannen en sloeg al in de eerste ronde een aanzienlijk gat om deze gedurende de rit verder uit te bouwen.

Zicht houden

Alleen waren Wilfred Knegt en Wesley Hollenberg, beiden uit Uitgeest, van de mannen, die altijd het koersverloop bepalen, in staat nog een beetje zicht te houden op Femke Mossinkoff, maar ook niet meer dan dat.

Insiders

Femke Mossinkoff, zou het volgens insiders, als zij haar zinnen erop gaat zetten, ook kunnen slagen in de wielrensport, maar vooralsnog kiest zij voor de schaatssport.

Egmond aan Zee

Wesley Hollenberg moest helaas halverwege wegens pech, voorafgegaan door een eenzijdige valpartij, de koers verlaten. Uitslag: vrouwen 1. Femke Mossinkoff Akersloot Uitslag: mannen 1. Wilfred Knegt Uitgeest 2. Dirk Dekker Egmond aan Zee 3. Chris Kemp Egmond aan den Hoef 4. Piet Veldt Akersloot 5. Robin van Halem Heiloo.

Meer weten? Kijk op http://www.kpbiking.nl.

Workshop handlettering Postaanzee

(Foto: aangeleverd).

EGMOND AAN ZEE - Postaanzee vormt dinsdag 23 april, van 11.00 tot 12.00 uur, het onderkomen voor een workshop Handlettering voor kinderen en volwassenen door kunstenares Inez Mühren.

Sierlijk getekende letters of quotes, het is weer helemaal terug en in om zelf sierlijke letters te tekenen, onder de moderne naam: handlettering. Het is het moderne kalligraferen. Tijdens de workshop leren de deelnemers de beginselen hiervan. Postaanzee vraagt voor koffie/thee en deelname een vrijwillige bijdrage. Aanmelding via 072-5822310 of info@postaanzee.nl.

Meiden voetbaldag VV Alkmaar

ALKMAAR - VV Alkmaar - dat uitkomt in de Eredivisie voor Vrouwen - houdt In de meivakantie een Voetbaldag voor meiden van zes tot en met zestien jaar.

De VV Alkmaar Voetbaldag is op woensdag 1 mei op het sportcomplex van VV Alkmaar aan de Robonsbosweg 10. De VV Alkmaar Voetbaldag staat onder leiding van profspeelsters van VV Alkmaar en vindt plaats van 9.00 tot 15.00 uur. Een dag vol voetbalplezier en voetbalbeleving staat centraal.

Inschrijven kan via www.vvalkmaar.nl/soccercamps.