Schagen op zondag

10 maart 2019

Schagen op zondag 10 maart 2019


Recordaantal leerlingen krijgt les over water en klimaat

Steeds meer leerlingen krijgen les over water en klimaat. (Foto: HHNK)

SCHAGEN - Nog nooit hebben zoveel leerlingen meegedaan aan de educatieprogramma's van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). In 2018 volgenden ruim zesentwintigduizend een educatief programma. Vorig jaar nog waren het er zo'n zesduizend minder. Deze stijging komt door samenwerkingen zoals met het Zuiderzeemuseum , de Helderse Vallei en Kaap Skil, en nieuwe lesprogramma's zoals het Waterheldenavontuur.

Ruim 26.000 kinderen volgen educatieprogramma's waterschap

HHNK vindt het belangrijk om de lesprogramma's goed te laten aansluiten op de behoeften en wensen van scholen en leerlingen. Het thema water speelt een belangrijke rol bij klimaatverandering. Een thema dat volop in de belangstelling staat. Dat merkt HHNK aan de toenemende vraag naar dergelijke educatieve programma's, die ze aanbieden aan leerlingen vanaf groep 6 van de basisschool tot en met studenten hbo of wo en alles wat daartussen zit.

Juist deze generatie krijgt te maken met de impact van klimaatverandering in hun leefomgeving. Zeespiegelstijging, bodemdaling, droogte en wateroverlast, het raakt hen allemaal. Het waterschap is dagelijks met deze onderwerpen aan het werk.Het belangrijkste doel van de lesprogramma's is om het waterbewustzijn op een aansprekende manier te verhogen en leerlingen handelingsperspectief te bieden om zelf ook een steentje bij te dragen aan een klimaatbestendig leefgebied.

De nieuwe lesmodule 'Waterheldenavontuur' is in de tweede helft van 2018 al door ruim duizend kinderen gevolgd. Tijdens deze les krijgen de kinderen door middel van spel, VR-bril met dronebeelden en een radarspel, les over het drooghouden van Noord-Holland. Scholen zijn hierin geïnteresseerd omdat deze lesmodule aansluit bij het hedendaagse onderwijs. Ook zijn er vorig jaar meer rondleidingen geboekt op onze rioolwaterzuiveringen door scholen. De samenwerkingen met het Zuiderzeemuseum, Kaap Skil op Texel en MAK Blokweer in Hoorn zijn medeverantwoordelijk voor de stijging van het aantal leerlingen. De tentoonstellingen daar trokken meer bezoekers. Het aantal gastlessen is gelijk gebleven.

Meer leerlingen hebben afgelopen jaar intensievere programma's gevolgd. Dit zijn medium (2 tot 8 lesuren) en full programma's (meer dan 8 lesuren). Langlopende bestaande programma's werden minder vaak geboekt. Ook ziet het HHNK dat er meer vraag komt uit de techniekwereld en bereiken ze vaker studenten via lunchlezingen of verdiepende watergerelateerde excursies.


Ons Genoegen brengt 'De Dwaallichten'

Toneelvereniging Ons Genoegen brengt twee voorstellingen op de planken. (Foto: aangeleverd)

WAARLAND - Toneelvereniging Ons Genoegen speelt vrijdag 22 en zaterdag 23 maart het blijspel 'De Dwaallichten' van Berend Gombold. Aanvang 20.00 uur in het Waarlands Dorpshuis aan Kerkstraat 63 in Waarland.

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. De zittende raadsleden, die vier jaar nodig hebben gehad om bij te komen van de vorige verkiezingsstrijd, worden weer actief. Ze wringen zich in allerlei bochten om herkozen te worden. Deze keer komen hun echtgenotes echter met een vrouwenlijst. De vrouwen zijn de competitie van hun wederhelften beu, net als de twijfelachtige uitjes. De mannen knijpen hem en zetten een als vrouw verklede handlanger in, om de vrouwen te bespioneren. Ze hadden echter niet verwacht dat deze spion zijn eigen spel speelt.

De jeugdafdeling van Ons Genoegen komt een week later in actie in het Waarlands Dorpshuis. Zij spelen vrijdag 28 maart om 20.00 uur en zondag 31 maart om 15.00 uur de musical 'Wie heeft de rol' van de Muzikantine. In talentenbureau 'Klaar voor de show' vergeet Sandy Showbizz geld in de kluis te doen. Daarom verstopt zij het geld in een toiletrol. De volgende dag is de rol met geld verdwenen. Vijf personen worden verdacht. Een hippe rockster, een onhandige goochelaar, een slechthorende kunstenares, een verwarde uitvinder en een gewoon meisje. Agent 112 wordt ingezet om het mysterie op te lossen. Zij en het publiek krijgen van de spelleider Mr. X drie aanwijzingen. Met de oplossing van iedere aanwijzing verdwijnt er steeds één verdachte uit het spel. In een spannende finale wordt daarna onthuld wie van de laatste twee verdachten 'de rol' heeft.

Kaarten zijn te reserveren via toneelwaarland@hotmail.com. Entree voor volwassenen is 10,- en jongeren tot 16 jaar betalen 5,- euro voor een kaartje.

Groene vlag voor Clusius College

SCHAGEN - De (groene) vlag kan uit! Onlangs kreeg Clusius College Schagen het bericht van Eco-schools Nederland dat de school na een uitgebreide audit de Groene vlag heeft behaald. De Groene vlag is, na het behalen van de bronzen en zilveren kwalificatie de laatste en hoogst haalbare stap in het duurzame traject. Maandag 18 maart komt wethouder Hans Heddes van gemeente Schagen de vlag hijsen onder toeziend oog van leerlingen en medewerkers.

Bij de groene vlag hoort een audit rapport. Het Clusius College krijgt de vlag voor het blijvend implementeren van duurzaamheid in het onderwijs en de activiteiten op school. In het rapport staan ook tips en aanbevelingen waarmee de school aan de slag kan. Betrek het schoolgebouw en de schoolomgeving in de activiteiten. Geef leerlingen de ruimte en zoek de samenhang in de vakken.

Inloopavond rotonde bij Agriport-Noord

Zicht op de huidige rotonde bij Middenmeer. (Foto: Yvonne Compier)

MIDDENMEER - De provincie Noord-Holland en de gemeente Hollands Kroon houden een inloopbijeenkomst over de aanleg van een rotonde op de kruising Flevoweg, Alkmaarseweg (N242) en de A7 (ter hoogte van Agriport-Noord) bij Middenmeer. De informatiebijeenkomst is maandag 18 maart van 19.00 tot 21.00 uur in Ontmoetingskerk De Meerbaak aan Prof. ter Veenweg 4 in Middenmeer.

Bedrijventerrein Agriport is volop in ontwikkeling. Om het zware vrachtverkeer niet langer via de smalle Cultuurweg naar de rotonde op de Alkmaarseweg (N242) te laten rijden hebben de provincie Noord-Holland en gemeente Hollands Kroon besloten de Flevoweg met een rotonde rechtstreeks aan te sluiten op de N242 en A7. Op deze wijze wordt de meest directe aansluiting op de provinciale en de Rijksweg gemaakt voor het zware verkeer. Alleen (brom-)fietsers, agrarisch en lokaal verkeer hoeven de Cultuurweg nog te gebruiken.

Tijdens de inloopbijeenkomst is het ook mogelijk meer informatie in te winnen over het burgerinitiatief 'Schelpenpad Middenmeer'. In de plannen voor aanleg van de rotonde Flevoweg-N242-A7 bij Agriport-Noord is rekening gehouden met een veilige oversteek voor voetgangers die het schelpenpad willen gebruiken voor 'het rondje Middenmeer'. Hoewel dit geen provinciaal project is krijgen de bewoners maandag 18 maart zelf de gelegenheid om geïnteresseerden over hun initiatief bij te praten tijdens de informatieavond. De bewoners geven zelf invulling aan de wijze van hun presentatie.

De verwachting is dat in de loop van 2022 begonnen wordt met de werkzaamheden aan de rotonde. Tot die tijd worden voorbereidende werkzaamheden getroffen zoals grondbewerking en het regelen van vergunningen.

Meer informatie over de rotonde is te vinden op www.n242-agriport.nl.

Genieten onder de Portugese zon

Appartementencomplex TIME TO SMILE Balaia Senses. (Foto: aangeleverd)

8 dagen vanaf € 249,- p.p. in vier sterren appartement

REGIO - De Algarve is al jaren een populaire zomerbestemming bij Nederlandse vakantiegangers. De zon schijnt over de ruige rotskusten, de golven van de Atlantische Oceaan rollen de gele stranden op en in elk restaurant smaakt het familierecept voor kip piri piri even lekker.

Genieten onder de Portugese zon. (Foto: aangeleverd )

Het splinternieuwe appartementencomplex TIME TO SMILE Balaia Senses is vorig jaar nieuw gebouwd en in september 2018 geopend. Kom maar op met die Portugese 'dia'. Het fantastische uitzicht over de groene omgeving belooft al veel goeds. Met aan de ene kant de golfbanen van Balaia en in de verte de glinstering van de Atlantische Oceaan. Plof lekker neer op een van die luie ligbedden aan de rand van het zwembad of geniet van de Portugese zon op een heerlijk terrasje.

Inbegrepen: retourvlucht/transfer Amsterdam - Faro met TUI fly, luchthavenbelasting en brandstoftoeslag, 7 nachten in TIME TO SMILE Balaia Senses, verblijf o.b.v. logies in een 1-, 2- of 3-kamer appartement, Nederlandstalige reisleiding. Extra voor de lezers: een fles wijn in het appartement bij aankomst en de Capitool reisgids Algarve.

Vanaf € 249,- p.p.

Reisperiode: 1 april t/m 23 oktober 2019. Deze aanbieding is te boeken t/m 31 maart 2019. Prijs is een vanaf prijs p.p. o.b.v. 2 personen per kamer. Vertrek op maandag, woensdag en zaterdag. Ook vertrek mogelijk vanaf Eindhoven, Groningen en Rotterdam. Exclusief € 2,50 calamiteitenfonds en € 25,- reserveringskosten per boeking. De vanaf prijs is beperkt beschikbaar op een aantal data.

Kijk voor meer informatie en boeken op www.tui.nl/rodi, bel met TUI 088-0885885 (lokaal tarief) of ga langs in een TUI winkel in de buurt. Op deze reis zijn SGR- en ANVR-voorwaarden van toepassing.

Vesper in Oude Ursula Kerk

WARMENHUIZEN - In de Oude Ursula kerk wordt zondag 10 maart een vesper gehouden aan Dorpsstraat 93 in Warmenhuizen. Entree is gratis.

Dit gezongen en gesproken avondgebed wordt al een kleine 30 jaar in het sfeervolle koorgedeelte van deze kerk gehouden, al die tijd met zang van de cantorij en gesproken woord van een lector. Deze keer is dat Anja Kofman uit Warmenhuizen, die haar tienjarige jubileum viert.

Het koor staat onder de bezielende leiding van Connie Kriek. Organist is Ralf Nagelkerke. Aanvang van de vesper in de Oude Ursulakerk is 19.30 uur aan Dorpsstraat 93 in Warmenhuizen.

'Roaring Fifties'

ANNA PAULOWNA - Shantygroep 'Roaring Fifties' geeft zondag 10 maart een concert in de Keesschuur aan Middenweg 9b in Anna Paulowna. 'Roaring Fifties' is een koor met zeemannen en zeevrouwen liedjes zingen over het leven aan boord van de oude zeilschepen. Hard werken, passagieren, gevaarlijke zeeën en vrouwen: alles komt aan bod. Aanvang 14.00 uur. Gratis entree. Bezoekers kunnen parkeren bij de begraafplaats op vijf minuten loopafstand.

Fruitbomen bij Schager kinderdagverblijf

De kinderen van kinderdagverblijf 't Bikkeltje hebben deze fruitbomen geplant samen met wethouder Hans Heddes. (Foto: Ans Heijne)

SCHAGEN - Kinderen van kinderdagverblijf 't Bikkeltje en wethouder Hans Heddes hebben donderdag 28 februari fruitbomen geplant in Schagen fruitbomen. De gemeente Schagen vindt het belangrijk dat de jeugd opgroeit in een gezonde omgeving. Daarom stelt zij geld beschikbaar om fruitbomen te plaatsen bij scholen en kinderdagverblijven. "Gezond eten en bewegen zijn belangrijk om gezond op te groeien", legt wethouder Hans Heddes uit. "Kinderen kunnen daarom niet vroeg genoeg geleerd worden wat gezond eten is en hoe alles groeit en bloeit."

Dit project komt uit het programma 'Schagen groeit door'. Met dit programma wordt gemeente Schagen duurzaam groener om het woongenot en vestigingsklimaat in de gemeente te vergroten. Duurzaam, zodat de kinderen en kleinkinderen ook in een groene gemeente kunnen wonen. Daarnaast wil de gemeente dat inwoners hier fijn wonen en dat mensen hier graag willen komen wonen. De inwoners, ondernemers en bezoekers van de gemeente moeten zich prettig voelen in deze gemeente.

Inmiddels doen al twintig basisscholen en kinderopvangorganisaties mee aan dit project. De bomen zijn een éénmalig geschenk van de gemeente Schagen aan de school. Na de aanplant is de boom dan ook eigendom van de school. Naast het planten van de boom worden vanuit de gemeente voor de komende vijf jaar, zogenaamde leskisten aangeboden. Deze leskisten worden geleverd door het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie De Groenling.

Met elkaar werkt gemeente Schagen aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Onder de paraplu van de gemeente werken publieke en private partijen, zoals scholen, kinderopvang, verloskundige praktijken, sportclubs, huisartsen, buurtsupers en woningbouwverenigingen samen. Die lokale samenwerking leidt tot betere sport, beweeg- en speelfaciliteiten en voor meer aandacht voor voeding en beweging.

Baasje gezocht

Binkie. (Foto: aangeleverd)

Sportieveling voor Binkie

TUITJENHORN - Voor kat Catch is nog geen nieuw stekkie gevonden. Deze week aandacht voor een leuke kleinere hond voor echte sportievelingen. Deze hond heet Binkie en komt oorspronkelijk uit het verre Spanje.

Nu zit hij al even in de opvang te Tuitjenhorn. Binkie lijkt op een uitvergrootte Yorkshire Terriër. Hij is nog maar twee lentes jong en heeft nog bijzonder weinig opvoeding genoten. Hij zoekt een nieuw baasje waar hij wordt behandeld als een hond, veel tijd en aandacht krijgt en waar er met hem gewerkt wordt aan zijn eigenaardigheden. Hij zou het heel goed doen op een gedrag- en gehoorzaamheidscursus en mogelijk daarna nog behendigheid ook, want hij vindt het geweldig om samen met zijn baas zijn energie kwijt te kunnen. Het is absoluut geen hondje dat je hele dagen op schoot moet nemen en genoeg heeft aan drie keer per dag een blokje om. Wat hij wel zoekt is een plek waar men ook kan werken aan zijn overmatige interesse in alles wat beweegt. Binkie heeft geen ervaring met katten, maar wel met andere honden. Hij zou eventueel met een andere grote hond samen kunnen, maar kleinere honden gaat hij proberen te overheersen. Binkie is een pittig hondje, waar nu eindelijk een thuis voor wordt gezocht waar hij de rest van zijn nog heel lange leven kan blijven. Hij heeft genoeg heen en weer gesjouwd en verdient het!. Wie meer wil weten kan contact opnemen met het DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon. Zie ook www.dierenasiel-schagen.nl

Archiefdozen en kantoormeubilair voor Schager verenigingen

SCHAGEN - De Schager Uitdaging mag, in verband met de vervanging van het meubilair van een bedrijf uit de gemeente Schagen, diverse kantoormeubelen verdelen onder verenigingen uit de gemeente. Het betreft bureaus en bureaucombinaties, tafels, (stalen) kasten en ladekasten. Diverse meubels zijn van het merk Ahrend. Naast het aanbod van dit meubilair heeft een ander bedrijf uit de gemeente, De Jong Assurantiën, ruim tachtig archiefdozen beschikbaar gesteld.

Een overzicht van alle materialen en het meubilair, met foto's, is te vinden via www.schageruitdaging.nl. Maatschappelijke verenigingen en organisaties die interesse hebben in één of meerdere materialen of meubels kunnen dit tot en met dinsdag 12 maart doorgeven aan Jolijn van Dijk via info@schageruitdaging.nl. Na 12 maart zal per mail doorgegeven worden welke verdeling er is gemaakt. De archiefdozen kunnen eind maart opgehaald worden en het meubilair begin april. Hier worden nadere afspraken over gemaakt.

Samenwerking

De Schager Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. De uitdaging bemiddelt in vraag en aanbod van materialen (meubels, spullen), menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en middelen (media).

Open Huis 's Heeren Loo

's Heeren Loo houdt zaterdag 16 maart Open Huis in Schagen en Julianadorp. (Foto: 's Heeren Loo)

SCHAGEN - Heb je altijd al een keer mee willen lopen met mensen die in de gezondheidszorg werken? Interesse in een baan in de zorg? Of zoek je meer informatie over wonen, behandeling of dagbesteding via 's Heeren Loo? Kom zaterdag 16 maart dan langs bij de locaties Julianadorp (Noorderhaven) en Schagen ('t Skagerrak) tijdens het Open Huis in de Week van Zorg en Welzijn. Mensen met een verstandelijke beperking laten samen met hun begeleiders zien hoe zij op een plezierige wijze samen wonen en werken.

Er is een informatieve markt in de hal van 't Skagerrak (Schagen) en Het Blok op Noorderhaven in Julianadorp. Hier verkopen cliënten handgemaakte producten (zoals cadeaus en woonaccessoires) en vertellen zij over het wonen, leren, werken, de recreatiemogelijkheden en de ondersteuning van 's Heeren Loo. Maak kennis met 's Heeren Loo, de interne opleidingen, banen en vacatures. Zowel in de directe zorg- als in de staf en ondersteunende functies. Wie weet zit er een mooie baan bij met een passende opleiding. Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij 's Heeren Loo? Kom praten met de vrijwilligerscoördinator. Ook de recruiters zijn aanwezig, dus neem een cv mee. Ontmoet tijdens de 'Hemd van je lijf' sessies medewerkers die werken met de doelgroepen MVG (moeilijk verstaanbaar gedrag), EMB (ernstig meervoudig beperkt), LVB (licht verstandelijk beperkt) en ouderen. Dit zijn medewerkers die werken op de verschillende locaties van 's Heeren Loo, maar ook ambulant bij de mensen thuis.

Bij woonzorgpark Noorderhaven in Julianadorp zijn nog extra activiteiten. Verken het terrein van woonzorgpark Noorderhaven met een tour in de bolderwagen. Tijdens de rondleidingen maak je kennis met cliënten. Hoe wordt 's nachts voor de cliënten gezorgd? Kijk mee met de medewerkers van de Nachtzorg. Ook het Expertisecentrum Advisum opent haar deuren. Benieuwd hoe 's Heeren Loo mensen met een verstandelijke beperking in medisch, paramedisch en gedragswetenschappelijk opzicht ondersteunt? Welke producten en diensten we in huis hebben? En welke functies het Expertisecentrum Advisium biedt voor werkzoekenden?

Zaterdag 16 maart is iedereen van harte welkom van 10.00 tot 13.00 uur bij 't Skagerrak aan De Spreng 6 in Schagen en van 13.00 tot 16.00 uur bij woonzorgpark Noorderhaven, melden bij gebouw Het Blok op Eikenhout 310 in Julianadorp. Zie www.sheerenloo.nl/weekvanzorgenwelzijn voor meer informatie.

'Het is een ongelooflijk inspirerende plek!'

Yogalessen behoren tot de activiteiten. (Foto: Adobestock)

REGIO – "Pffff, wat vliegt de tijd." "Hoe het met me gaat? Nou druk, druk, druk!" Herkenbaar? Vast wel. Om die drukte nu eens een weekje te ontlopen en op zoek te gaan naar jezelf, organiseren Laurence Roozing en Mieke Bos een 'Weekje puurheid & plezier in het Spaanse Zahora in Andalusië. Op deze bijzondere plek middenin de Spaanse natuur moet het gek gaan wil je niet in verbinding met je authentieke zelf komen.

Weekje puurheid en plezier in Andalusië

Mieke Bos vertrok drie jaar geleden naar Zuid-Spanje nadat zij haar bedrijf vaarwel zegde. "Een jaar voordat ik Mieke's Beauty verkocht dacht ik al bij mezelf: 'Er moet toch iets meer zijn om te kunnen doen op het creatieve vlak en helemaal vrij te zijn. Ik kwam terecht in Andalusië waar ik van alles heb ondernomen en de meest leuke en interessante mensen ontmoette. Nu ik woonachtig ben op een heel bijzondere plek ontstond het idee om samen met Laurence een aantal zeer plezierige retraites op te zetten waarbij we onze talenten samen inzetten. Laurence en ik delen dezelfde passie voor vrijheid, zon en het Spaanse leven. Bovendien vullen we elkaar enorm aan. Waar Laurence onder andere meditaties en yoga doceert en massages verzorgt, begeef ik me meer op het creatieve vlak met dansen en lichamelijke expressie. Er komt in dit weekje zelfs een gepassioneerde flamencodanseres langs."

Energieke krachtplek

Momenteel staan vier trips gepland waarin Mieke en Laurence de deelnemers meenemen op hun zoektocht naar zichzelf. Mieke: "De retraites vinden plaats in Zahora, waar twee continenten bij elkaar komen en twee oceanen elkaar kruisen. Daar gaat een enorme kracht van uit! Die kracht haalt allerlei dingen bij je naar boven waardoor je kunt opruimen. Het is gelegen in een ruig en puur natuurgebied waar je vanaf het strand via de mooiste routes zo de bossen in kan lopen. Ik weet zeker dat we tijdens ons weekje puurheid & plezier allemaal dingen in en over onszelf gaan ontdekken die we mee naar huis kunnen nemen."

Laurence: "Het wordt een week waarbij je in verbinding komt met jezelf. We zoeken antwoorden op vragen als 'wie ben ik", 'wat wil ik in mijn leven', 'waar heb ik mezelf losgelaten waardoor ik altijd maar wil pleasen?' We gaan in liefde op zoek naar onszelf en dat waar we behoefte aan hebben. Niks moet, alles mag. We zijn flexibel en hebben ook tijd ingeruimd voor één op één sessies."

Mensen die geïnteresseerd zijn in deze trip reizen zoveel mogelijk samen, waarbij men op het vliegveld van Sevilla wordt opgehaald en per bus naar de plaats van bestemming wordt vervoerd. Het maximaal aantal deelnemers per retraite is tien. Stuur voor meer informatie over deze Week puurheid & plezier een e-mail naar miekebos02@gmail.com of lroozing@gmail.com. De eerste week staat gepland van maandag 6 tot en met 11 mei.

Feest met Django Wagner en John West in 't Geveltje

SCHAGEN - Wat een spektakel belooft het zondag 17 maart te worden. Niemand minder dan Django Wagner en John West doen dan 't Geveltje aan!

Veelgevraagd artiest

Django Wagner is een veelgevraagd artiest die zich kan verheugen op een ongekende populariteit. Onder meer bekent van de top nummers, zoals: 'Mooie blauwe ogen' en 'Kali'. Overal waar Django optreedt "breken de mensen de boel af".

Stijl en klasse

John West onderscheidt zich als zanger door het repertoire dat hij zingt en de zekere stijl en klasse die hij heeft. Zijn herkenbare stem maakt dat zijn fanschare nog steeds blijft groeien. Met geweldige hits als: 'lekkerding', 'Jouw blik' en 'blijf bij mij' is één ding zeker: gaat het dak er hoe dan ook af in 't Geveltje! Het spektakel wordt gepresenteerd door Dj Marcel Meijer.

Heerlijk menu

Maak gebruik van een overheerlijk 3-gangen menu in Grand Cafe De Smidse of bij Pand 5 Food & Beer, beiden gevestigd aan de Markt in Schagen, inclusief entreekaart voor maar € 39,50. Of koop in de voorverkoop een ticket voor € 15,-, aan de zaal € 20,-.

Koop kaarten online via de website www.geveltje.net of ga gezellig lang bij Grand Café De Smidse aan Markt 14 in Schagen en koop daar een kaartje.

Extra feestelijke Koegraspop

JULIANADORP - De derde editie van het gezellige Koegraspop in Julianadorp heeft een extra feestelijk tintje. Beide avonden vieren ze ook het 110 jarig bestaan van het dorp met een mooi feestprogramma. Koegraspop valt dit jaar op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart en het vindt plaats in de feesttent op het evenemententerrein aan de Akkerbouwtsraat waar ook onder andere Julianapop wordt gehouden.

Op vrijdag gaat heel Julianadorp live want alle optredens zorgen voor een hoog meezinggehalte. De koning van het feest 'Ronnie Ruysdael' van voorheen de Sjonnies laat de hele tent meezingen met al zijn grote hits. De grote feestband 'Glamourama!' met haar vier frontvrouwen op het podium brengt de beste partypop. Hierbij is een extra blokje Julianadorp live bij ingepland. Ook Feest-dj Jordy zorgt voor de juiste feeststemming.

Zaterdag gaat het dak van de tent. Niemand minder dan de 90's topact T-Spoon komt de tent op zijn kop zetten. Ook is Q-music met het foute uur aanwezig dus gegarandeerd feest. Mental Theo komt er ook een groot feest van maken in zijn jubileumjaar van Charley Lownoise en Mental Theo. Ook dj Marcel Meijer zorgt voor een hoog feestgehalte.

Kaarten kosten in de voorverkoop op vrijdag 12,50 euro, op zaterdag 17,50 euro en een tweedagenkaart 25,- euro. De kaarten zijn te koop bij Dorpscafe Koenen in Julianadorp, Halfords in Den Helder, Sigarenmagazijn Jeanette in Anna Paulowna en online via de facebookpagina van Koegraspop, facebook.com/koegraspop/

Veel te kiezen voor de Provincie

Het CDA pleit voor meer woningbouw. (Foto: CDA)

SCHAGEN - De Provinciale verkiezingen komen er aan. Bij de verkiezingen in 2015 ging minder dan de helft van de mensen naar de stembus. Toch zijn er veel momenten geweest dat de provincie impact heeft gehad op de inwoners in de gemeente Schagen.

Zo is er nog niet gekozen voor een vaste oeververbinding bij Burgervlotbrug, ook is er op een aantal plaatsen geen woningbouw toegestaan. In positieve zin heeft de provincie flink bijgedragen aan de laboratoriumfaciliteiten op de Energy&Health Campus in Petten en aan projecten voor de toeristische ontwikkeling aan de kust, zoals het plein in Petten, de nieuwe strandtrappen in Callantsoog en uitkijkpunten in Sint Maartenszee.

Stemmen voor de provincie lijkt dus toch belangrijk. Er worden bij de provincie keuzes gemaakt die de mensen en de omgeving waarin ze leven beïnvloeden. Zo pleit het CDA op grote borden langs de wegen voor meer woningbouw. Ook kiest deze partij voor een vaste oeververbinding bij Burgervlotbrug. De Pallas reactor gaat er komen als het aan het CDA ligt. Deze reactor is belangrijk is voor de wereldvraag naar bestralingsmedicijnen en het lokale aanbod voor hoogwaardige werkgelegenheid. Dus toch iets te kiezen!

Profiteer van voordeel bij Stokman

Renault Captur (Foto: aangeleverd)

REGIO - Stokman in Alkmaar, Den Helder en Hoorn viert feest, want het is weer Salon de Promotion. In de periode van donderdag 14 maart tot en met zondag 24 maart 2019 profiteert u van voordeel dat kan oplopen tot wel € 3.300,-.

Kortingen tot wel €3.300,-

"Dit is een zeer goed moment om een nieuwe Renault aan te schaffen", zegt Kees Jansen.

De doorgewinterde salesmanager bij Renault Stokman vervolgt: "Wij bieden nu extra voordeel op alle personenauto's van Renault. Die kortingen kunnen flink oplopen. Wie alvast wil weten hoeveel voordeel we bieden, kan het voordeel alvast berekenen op www.stokman.nl.

Er is altijd een Renault die bij uw leven past

Laat u verrassen door de complete range. Elk model heeft zijn eigen stijl en karakter. Wordt het de Renault CAPTUR, een modieuze SUV waarmee u gemakkelijk door het drukke stadsverkeer manoeuvreert. Wat dacht u van de Renault CLIO of de Renault TWINGO? Elk model heeft zijn eigen stijl en karakter. Dus is er altijd een Renault die bij uw leven past.

Nieuwe KADJAR

En er is meer. Zoals de stoere nieuwe Renault KADJAR. Deze opvallende SUV is volledig vernieuwd en is natuurlijk ook te bewonderen bij Stokman Renault.

Neem een kijkje in de showroom. www.stokman.nl

Mammoet heeft alles voor de klant

Mammoet. (Foto: Rodi Media )

ZWAAGDIJK-OOST - Bij Mammoet Woongigant in Zwaagdijk vind je alles voor de complete inrichting van je woonkamer en slaapkamer. Vloeren, kasten, banken, bedden, karpetten, schilderijen, spiegels, kapstokken, sfeerhaarden, raamdecoratie en beddengoed, bij Mammoet Woongigant vind je alles onder één dak. Mede-eigenaresse Suzan Entius (34): "We doen het met zijn allen!"

In Winkelhart Klaverweide van Zwaagdijk-Oost vind je een even verrassende als gigantische woonwinkel. Mammoet Woongigant biedt klanten 8.500 vierkante meter woonplezier. Ze hebben een enorm groot assortiment aan woonartikelen in allerlei stijlen. Vijfendertig jaar geleden is het familiebedrijf gestart als verkoper van tuinmeubelen. Nu is de onderneming uitgegroeid tot een totaal-woninginrichter. "We hebben alles in eigen hand," vertelt Suzan trots. "We hebben eigen monteurs in dienst. De totale ontzorging van het inmeten tot aan de montage; dat regelen we allemaal zelf. Dit betekent korte lijnen en zoveel mogelijk duidelijkheid naar de klant toe. We zijn betrouwbaar en leveren degelijk werk. We zijn een nuchter, no nonsense bedrijf. Bij ons geldt de slogan: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg." De service bij Mammoet Woongigant is ook prima in orde. Suzan en haar team proberen altijd alles in alle redelijkheid te laten verlopen, ook als er onverhoopt klachten zijn. "Dan zijn we er ook voor de klant en lossen we de geschillen netjes op," aldus Suzan.

Stijlen

Mammoet biedt interieurartikelen voor ieders smaak. Suzan is heel enthousiast over de industriële look die nog steeds ontzettend veel populariteit geniet op dit moment. "Dat loopt heel goed en ik heb het gevoel dat de mensen daar nog lang niet op uitgekeken zijn. De trend in tuinmeubelen is aluminium en vlechtwerk. We hebben 250 sets op voorraad die direct leverbaar zijn." Bij de bedden is het merk Morgana het speerpunt voor een gezonde nachtrust. Mammoet heeft een testcocon opgesteld die het zogenaamde lichaams-DNA meet aan de hand van allerlei drukpunten. "Op basis van die testuitslag geven wij dan een advies voor matrassen, bedbodems en bedtextiel. Veel mensen met gezondheidsklachten komen bij ons. Wij kunnen hen met deze methode erg goed helpen. Daarbij krijgen onze klanten een omruilgarantie." Mammoet heeft altijd allerlei artikelen in de aanbieding. Die zijn binnenkort goed te zien op de vernieuwde website. "Die hebben we gemoderniseerd en in een eigentijds jasje gestoken. Een bezoek aan onze winkel is echter de beste manier om kennis te maken met ons assortiment. We hebben gratis parkeerplaatsen voor de deur."

Mammoet Woongigant, Zwaagdijk 227, Zwaagdijk-Oost, 0228-584796, info@mammoetmeubel.nl, www.mammoetwoongigant.nl.

Open huis bij Veldhuis Zonwering

Doe inspiratie op over zonweringen en overkappingen bij Veldhuis Zonwering. (Foto: Vincent de Vries / RM)

REGIO - Van een bedrijf dat meer dan honderd jaar bestaat, mag de nodige ervaring en vakmanschap worden verwacht. Veldhuis Zonwering maakt die verwachtingen op het gebied van binnen- en buitenzonweringen meer dan waar.

"We denken in kwaliteit én oplossingen", meldt een van de medewerksters vanuit de showroom van het specialistische bedrijf aan de HP Berlageweg 10 in Heerhugowaard. Ter gelegenheid van het open huis, zaterdag 9 en zondag 10 maart, zijn er speciale aanbiedingen.

Alle drie de showrooms van Veldhuis zijn ingericht met alles wat Veldhuis Zonwering voor haar klanten kan betekenen. "We hebben ons complete assortiment in elke showroom ondergebracht, met een geheel nieuw assortiment. Een rondje langs de showrooms leert onder meer dat overkappingen van topmerken als Palazzo en Verano op ware grootte en in allerlei varianten getoond worden. Naast zonneschermen vindt de klant een keur aan doeken, screens, shutters, garagedeuren, rolluiken en windschermen. Veldhuis is ook 'gallerydealer' van Luxaflex."

In alle filialen van Veldhuis zijn er tijdens het open huis een aantal leuke acties. Zo krijgt men 20 procent korting op screens en standaard rolluiken en een Hormann garagedeur voor € 1295,- inclusief meten en monteren. Bezoek zaterdag 9 en zondag 10 maart de showrooms van Veldhuis Zonwering. Kijk voor meer informatie op www.veldhuiszonwering.nl.

Terazzo tegels voor mixen en matchen

Terazzo tegels geven een klassieke twist aan de badkamer. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Klassiek, retro, vintage. Het zijn allemaal benamingen voor producten uit grootmoeders tijd die mensen nog steeds heel mooi vinden. Een goed voorbeeld daarvan is terrazzo.

Moderne techniek

Hoewel de geschiedenis van terrazzo teruggaat tot de vijftiende eeuw, herinneren velen zich vooral het terrazzo keukenblad van oma. Maar misschien ken je marmerkorrels in cement ook nog wel van de vloeren in openbare gebouwen als banken en scholen. Tegenwoordig hoeven dergelijke vloeren niet meer in zijn geheel gegoten te worden, maar wordt de techniek toegepast in moderne terrazzo tegels.

Mixen en matchen

Nieuw in Nederland is de serie Terrazzo-1930 van Terre d'Azur. Deze serie moderne terrazzo tegels bestaat uit drie tinten; wit, grijs en zwart. Daarnaast zijn er vijf verschillende decors gemaakt in dezelfde tinten. Daardoor kun je naar hartenlust mixen en matchen om een terrazzovloer naar eigen inzicht te creëren. Terrazzo-1930 is een serie keramische tegels die slijtvast is, weinig onderhoud nodig heeft en bovendien bijzonder geschikt is voor vloerverwarming.

Meer informatie is te verkrijgen bij: Terre d'Azur

Landelijke en industriele meubelen bij Old Inn Wonen

Old Inn Wonen. (Foto: aangeleverd)

DIRKSHORN - Bij Old In Wonen maken ze weer plek in de showroom voor nieuwe trendy landelijke en industriële meubelen. Een voorproefje van de sale artikelen vindt men op de website onder het kopje Sale, maar in de showroom staan nog meer mooie kasten, lampen en banken die weg kunnen voor meeneemprijzen.

Men vindt bij Old Inn Wonen aan de Dorpsstraat in Dirkshorn een unieke mix van landelijke en industriële meubelen. Denk hierbij aan comfortabele eetkamerstoelen, trendy loungebanken en de hit van 2019; de ronde eetkamertafel van mangohout.

Altach is specialist in gietvloeren

(Foto: aangeleverd)

DIRKSHORN - Het familiebedrijf Altach is gespecialiseerd in gietvloeren en woonbeton. Het assortiment is uitgebreid met de tegelcollecties van vtwonen by Douglas & Jones tegels, PIET BOON by Douglas & Jones tegels. Naast deze mooie merken hebben zij in de showroom veel tegels in betonlook, grootformaat tegels, keramisch hout, strakke tegels en prachtige mozaïektegels.

Zag men de naadloze en strakke gietvloer eerst vooral in moderne interieurs, de liefhebber van een klassieke of romantische inrichting weet de vloersystemen nu ook te waarderen. Specialist Altach biedt bedrijven en particulieren de gietvloer en tegelvloer die perfect past bij elk interieur.

De gietvloer kent geen voegen, naden of randen. Dat maakt strak en tijdloos, en daardoor ook hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden. Altach werkt voor (binnenhuis)architecten en interieurdesigners, bedrijven en particulieren die staan op topkwaliteit. Design en hoogwaardige materialen maken elke wand en vloer uniek. Altach biedt een ruime keuze in strakke Univers gietvloeren, betonlook en PANDOMO vloeren en wanden. Zij zijn gespecialiseerd in grootformaat tegels en deze zijn leverbaar in vele grote formaten tot wel drie meter lang. Nieuw bij hen is is dat je via de nieuwe website met de tegelvieuwer de tegels in een ruimte kunt plaatsen om inspiratie op te doen.

Erg populair zijn kleurschakeringen die een basic betoneffect opleveren: een combinatie van lichte en donkere eigentijdse -, en naturel tinten. Altach vloeren zijn slag-, stoot- en slijtvast, en bestand tegen vloeistoffen. Met de genoemde producten is het ook mogelijk om een geheel eigen ontwerp te maken. Altach adviseert klanten graag over vorm en technische aspecten aan Cornelis de Vriesweg 51D in Dirkshorn, tel. 0226-426827. Zie ook: www.altach.nl

Voordeel bij Schipper Kozijnen

Moeder en zoon bij schuifpui. (Foto: aangeleverd)

OPMEER - Voor Schipper is 2019 een bijzonder jaar: een vijftigjarig bestaan, een nieuwe website en een geheel vernieuwde huisstijl. Het vertrouwde Schipper Kozijnen logo met de kubus is daarbij opgefrist. Het jubileumjaar wordt vijftig dagen gevierd met een feestelijke jubileumaanbieding. Klanten ontvangen maar liefst 19,69% korting op de nieuwe kozijnen. Deze actie loopt nog tot 29 maart, dus daar kan iedereen nog van profiteren.

Elk kozijn, elke dakkapel, elke schuifpui, elke deur die de Schipper-fabriek verlaat, is duurzaam, onderhoudsarm en van de hoogste kwaliteit. Maar vooral: met liefde gemaakt. Het Noord-Hollandse familiebedrijf realiseert zich goed dat het renoveren van een woning een ingrijpende gebeurtenis is. Daarbij zien de medewerkers het als hun taak om dit traject zorgeloos te laten verlopen en het wooncomfort van de klanten te vergroten.

De nieuwe website informeert, maar inspireert vooral met mooie sfeerfoto's en voorbeelden. Daarbij helpt de site bezoekers te achterhalen welke oplossingen het beste bij hun wensen passen en komen zo tot de beste keuze. Een kijkje op www.schipperkozijnen.nl is zeker de moeite waard.

Wie meer informatie over de producten wil, bezoekt één van de showrooms. Hier zien klanten kunststof en aluminium kozijnen, buitendeuren, schuifpuien en dakkapellen op ware grootte. De producten van Schipper Kozijnen worden gemaakt in de eigen fabriek in Opmeer en het bedrijf beschikt over een montageafdeling en onderhoud en reparatiedienst.

Voor de productie van schuifpuien en dakkapellen werkt de ondernemer al meer dan tien jaar samen met De Verbinding BV. Daar maken dove en slechthorende werknemers producten van hoge kwaliteit.

Schilder je trap op handige wijze

(Foto: Pixabay)

REGIO - Kan je trap wel een opknapbeurt gebruiken, maar is er even geen budget beschikbaar om alles helemaal opnieuw aan te laten leggen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon zelf aan het schilderen gaan. Het kost je even wat tijd en energie, maar het eindresultaat maakt het over het algemeen meer dan waard! Bij het schilderen van een trap komt wel net wat meer kijken dan wanneer je een muur besluit te schilderen. Een aantal handige tips zijn dan ook zeker mooi meegenomen!

Kies je voor een matte verf of ga je voor een glansverf? De uiteindelijke resultaten wanneer de trap helemaal geschilderd is, zijn natuurlijk totaal verschillend van elkaar. Wat past het beste binnen het interieur in de omgeving van je trap?

Voordat je daadwerkelijk aan het verven gaat is, vooral wanneer het om de trap gaat, een goede voorbereiding nodig. Voorbereiding wanneer het om het algemene kluswerk gaat, maar ook wanneer het specifiek om het schilderen van die trap gaat. Zorg dat je alle materialen in huis hebt en dat de ruimte goed voorbereid is.

Het egaliseren van de trap is minder lastig dan je denkt. Ook wanneer deze bekleed is geweest met tapijt. Maak gewoon een sopje met warm water en zeep en maak de traptreden goed nat. Laat het vervolgens even inwerken en herhaal het na een uurtje of drie nog een keer. Na deze behandeling tweemaal uitgevoerd te hebben, kun je de lijmresten na gemiddeld zo'n acht uur makkelijker van de treden halen. Gebruik eventueel een plamuurmes.

Zorg dat je alle onderdelen van de trap goed ontvet en na een uurtje even losjes opschuurt. Zo is de trap mooi egaal en kun je er vervolgens met de verfkwast overheen. Breng de verf vervolgens in verschillende lagen aan en laat iedere laag een paar uur drogen.

Starterslening Schagen

SCHAGEN - De gemeenteraad van Schagen heeft de verordening Starterslening vastgesteld. Hiermee helpt de gemeente startende woningzoekenden die een huis (nieuw of bestaand) willen kopen in Schagen, maar daar net niet voldoende inkomen voor hebben. Met de Starterslening wordt het verschil tussen het maximale hypotheekbedrag en de totale aankoopsom van de woning gefinancierd. Een extra voordeel voor de starter is dat de eerste drie jaar geen maandlasten betaald hoeven te worden voor de lening.

"Door de aantrekkende woningmarkt en de aangescherpte hypotheekregelgeving is het voor starters moeilijker om de koopwoningmarkt te betreden. De Starterslening biedt aan de starter extra leencapaciteit tegen een aantrekkelijke voorwaarden, zodat de positie van de starter op de koopwoningmarkt wordt versterkt", aldus wethouder Jelle Beemsterboer.

Wie in aanmerking komt, kan een starterslening aanvragen van maximaal € 35.000,-. Het rentetarief is voor de eerste 3 jaar nul. Daarna staat het tarief voor 15 jaar vast en bedraagt 2,90 %. Met deze lening kan het verschil tussen het maximale hypotheekbedrag en de totale aankoopsom van de woning worden gefinancierd. Het totale budget voor de startersleningen is vastgesteld op € 630.000,-.

Lokale jongeren

Wethouder Beemsterboer: "Met het invoeren van de starterslening dragen wij bij aan het creëren van kansen voor met name lokale jongeren op de koopwoningmarkt, waardoor zij niet genoodzaakt zijn om uit te wijken naar andere gemeenten. Of gedwongen worden om gebruik te maken van de (sociale) huurwoningvoorraad met langere wachtlijsten tot gevolg."

Voor het aanvragen van een starterslening heeft de gemeente Schagen strikte voorwaarden gesteld. Een aantal belangrijke voorwaarden: De aanvrager heeft niet eerder een woning gekocht; De aanvrager is meerderjarig en verblijfsgerechtigd in Nederland; Maximale koopsom woning: € 225.000,- kosten koper inclusief verbeterkosten; De lening is alleen beschikbaar voor koopstarters die op dit moment woonachtig zijn in gemeente Schagen, oud-inwoners van gemeente Schagen of personen die een economische binding hebben met gemeente Schagen.

Geïnteresseerden kunnen een aanvraag indienen via de website van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (www.rudnhn.nl). De lening wordt afgesloten bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (www.SVn.nl). Voor meer informatie kan men op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur contact opnemen met de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord, tel. 088-1021398.

Van Rein Instituut 25 jaar

(Foto: aangeleverd

REGIO - Een veelgestelde vraag door nieuwe patiënten bij het Van Rein Instituut is: 'wat doet een osteopaat nu precies?' Het antwoord is simpel: 'Osteopaten kijken naar de mens als geheel! Het is een persoon met een klacht die zich bij ons meldt en niet een klacht met een persoon. De osteopaat maakt gebruik van het zelfgenezende en zelfregulerende vermogen van het lichaam.'

'Onze osteopaten maken los wat los moet zitten!'

De osteopaten bij het Van Rein Instituut scholen zich jaarlijks bij om zodoende altijd op de hoogte te zijn van de meest up-to-date behandelwijzen. Het Van Rein Instituut bestaat uit meer dan alleen osteopaten. Onder het dak van de locaties Alkmaar en Tuitjenhorn wordt samengewerkt met psychologen, hypnotherapeuten, podologen, coaches en een Care for Women therapeute. Een groot voordeel zijn de korte lijnen binnen het Van Rein Instituut waardoor snel en adequate behandelplannen kunnen worden opgesteld om de patiënt zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen.

Klachten die veel in de praktijk voorkomen zijn pijnklachten, voetklachten, rug-, nek-, schouderklachten, migraines en andere hoofdpijnen, RSI, whiplash klachten, burn-out, dystrofie of reumatische aandoeningen.

Gespecialiseerd

Daarnaast zijn de osteopaten van het Van Rein Instituut gespecialiseerd in het behandelen van baby's en kinderen. Baby's met darmkrampen, reflux en/of voorkeurshoudingen worden veel behandeld in de praktijk. Maar ook kinderen met terugkerende holteontstekingen, buikpijn, ADHD, ADD, dyslexie, dyscalculie, leer-, concentratie- en slaapproblemen.

De meeste behandelingen bij het Van Rein Instituut worden grotendeels vergoed door uw verzekering, zeker als er een aanvullende verzekering is afgesloten. Het Van Rein Instituut denkt met u mee en is van maandag tot en met vrijdag geopend van 07u00 tot 19u00 en zaterdag van 07u00 tot 15u00. Dus ook buiten de reguliere werktijden! Voor meer informatie bezoek de website! www.vanreininstituut.nl. Afspraken maken kan telefonisch.

Van Rein Instituut Alkmaar, Dr. Schaepmankade 1 / 1814 RA. T: 072 - 515 54 54. E: info@vanreininstituut.nl. Van Rein Instituut Tuitjenhorn, Dorpsstraat 33 / 1747 HA. T: 0226 - 39 21 21. E: tuitjenhorn@vanreininstituut.nl

                                                                        

Orgelconcert Sint Christoforuskerk

SCHAGEN - Tjeerd van der Ploeg geeft zondagmiddag 10 maart een orgelconcert in de Schager Sint Christoforuskerk.

Van der Ploeg, sinds 2002 als organist verbonden aan deze kerk, speelt een programma met werken van Felix Mendelssohn-Bartholdy, Anton Bruckner en Johannes Brahms. Hij eindigt zijn recital met Praeludium und Fuge in C dur van de Oostenrijker Franz Schmidt. Een imposant werk dat vrijwel nooit op concerten te horen is. Waarschijnlijk betreft deze komende uitvoering een première voor Nederland. Het concert begint om 15.30 uur. De toegang is vrij met een collecte na afloop. Kijk voor informatie over alle programma's op: www.nicholsonschagen.nl

Kunstgebitten van TPP Zethoven

(Foto: aangeleverd)

NIEUWE NIEDORP - Met een kunstgebit van Tandprothetische Praktijk Zethoven lacht 't leven je toe!

TPP Zethoven maakt kunstgebitten van topkwaliteit voor 'n eerlijke prijs en met volledige service. Kunstgebitten om onbezorgd mee te eten en te lachen. De gebitstechniek gaat steeds vooruit, kunsttanden worden natuurlijker, klikgebitten zorgen voor extra houvast en geven patiënten meer vertrouwen. De dragers ervan zijn ook na jaren nog steeds tevreden! Naast het maken van een nieuw kunstgebit (mag om de vijf jaar, denk aan de gezondheid!) kan men bij Zethoven ook terecht voor reparaties of het beter passend maken van het huidige kunstgebit.

Goed te vinden

Inwoners van andere regio's weten de Tandprothetische Praktijk aan Trambaan 119 pal tegenover Winkelhart Niedorp inmiddels goed te vinden. Parkeren voor de deur, diversiteit aan winkels en niet te vergeten de Jumbo! Tandprotheticus Zethoven: "Kom langs voor meer informatie of doe de gratis prothese-, c.q klikgebit-test! U bent van harte welkom!"

TPP Zethoven is bereikbaar via 0226-426550 of 06-22395745. Website: www.tppzethoven.nl. email: tppzethoven@live.nl

ParkinsonCafé in Magnushof

SCHAGEN - Het ParkinsonCafé vindt dinsdag 19 maart plaats in het Magnushof aan Jacob Ruijsdaellaan 30 in Schagen. Parkinsonverpleegkundige Koen Gilissen, werkzaam bij NWZ Alkmaar, vertelt over de nieuwste inzichten en mogelijkheden bij de ziekte van Parkinson. Gilissen begeleidt al jaren mensen met de ziekte van Parkinson of andere parkinsonismen in samenwerking met de neurologen van het NWZ. Aanvang 10.00 uur. Toegang is gratis. Vraag bij de receptie naar vergaderruimte 5

Het ParkinsonCafé voor de regio Noord-Holland Noord is een initiatief van vrijwilligers van de Parkinsonvereniging samen met therapeuten van ParkinsonNet en is bedoeld voor mensen met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen, hun partners/mantelzorgers en belangstellenden.

Mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme en hun omgeving hebben behoefte aan goede medische informatie en persoonlijke zorg, maar ook aan uitwisseling van ervaringen en ideeën met lotgenoten. Het ParkinsonCafé is als een ontmoetingsplek voor mensen met Parkinson(isme) en direct betrokkenen een veilige en plezierige omgeving, waarin je elkaar kunt inspireren om ondanks de ziekte een prettig, volwaardig leven kunt leiden.

Woonzorggroep Samen is gevestigd in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, behandeling en welzijnsdiensten, ook bij cliënten thuis. Woonzorggroep Samen staat voor comfortabel wonen, deskundige zorg en professionele behandeling. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.

Pak nu je gewichtsproblemen aan

Dirkje van der Bent van Van der Bent Voedingsadvies. (Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF – "Kamp je met allerlei vervelende kwaaltjes? Toenemend gewicht? Weinig energie? Darmklachten? Opvliegers? Slaapproblemen? Heb je al van alles geprobeerd en ben je klaar met al die wonderdiëten, dieetpillen en shakes, die alleen op korte termijn werken en vaak heel ongezond zijn. Ik weet uit eigen ervaring dat je hiervan moedeloos wordt. Want je wilt er zo graag wat aan doen en je doet zo je best".

Aan het woord is Dirkje van der Bent van Van der Bent Voedingsadvies. "Ik heb de oplossing voor je. Geen dieet, geen hongerkuur, maar lekker en gezond eten, terwijl het gewicht afneemt en de kwaaltjes verdwijnen. Ik help je de baas te worden over je eten in plaats van andersom. Als gewichtsconsulent en natuurgeneeskundig therapeut ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met voedingsgerelateerde problemen, die behoefte hebben aan een vertrouwenspersoon. Inmiddels ben ik ook geslaagd voor Neuro Emotioneel Integratie-therapeut. De NEI-methode is een simpele, snelle en eenvoudige manier om emotionele blokkades uit het verleden op te lossen. Dit is een mooie aanvulling op mijn begeleiding, omdat veel voedingsproblemen een onderliggende oorzaak hebben. Maar de methode kan ook voor niet-voedingsgerelateerde klachten worden ingezet".
Gun jezelf een goede gezondheid, Je bent het waard! Kijk voor meer informatie op www.verantwoord-eten.nl of bel Dirkje op 06-20974302.