Alkmaars Nieuwsblad

6 maart 2019

Alkmaars Nieuwsblad 6 maart 2019


BAS wil nieuwe dranghekken Kaasmarkt

ALKMAAR - Stadspartij Belangen Alkmaarse Samenleving (BAS) pleit voor een verbeterde uitstraling van de Kaasmarkt.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 14 maart dient de partij een motie voor fraaie drankhekken, in plaats van de standaard metalen versie.

BAS vindt dat de uitstraling van de Kaasmarkt hierdoor wordt versterkt. Volgens de partij is het ook mogelijk houten hekken als pilot te huren.

Festival KUUB

ALKMAAR - Festival KUUB zoekt creatieve deelnemers die hun passie willen delen met een groter publiek.

Singer-songwriters, dansgroepen, muzikanten, theaterdieren, spoken word artists, dichters, beeldend kunstenaars, multimedia talent; iedereen die zijn vrije tijd aan kunst besteedt kan zich aanmelden voor KUUB Breekt Door dat 15 juni op het Canadaplein in de omliggende culturele instellingen plaatsvindt. Aanmelden kan tot 10 maart via www.festivalkuub.nl. KUUB Breekt Door staat voor presenteren, ontmoeten, beleven en maken van kunst in de ruimtste zin. Op KUUB krijgen deelnemers creatieve vrijheid, een groter publiek én de mogelijkheid om samen te werken met andere creatievelingen van jong tot ouder. Een uniek festival met gratis optredens, presentaties, kunst en creatieve activiteiten, op en om het Canadaplein.

Amnesty in biblitoheek centrum

ALKMAAR - Amnesty Alkmaar staat zaterdag 9 maart van 11.00 tot 15.00 uur in de centrale bibliotheek Alkmaar, in het kader van Internationale Vrouwendag. Amnesty voert actie voor Saoedische activisten die zich hebben ingezet tegen het autorijverbod voor vrouwen. Sinds afgelopen zomer is dat rijverbod opgeheven, maar Loujain al-Hathloul, Iman al-Nafjan, Aziza al-Yousef en andere activisten die zich hiervoor inzetten, zitten gevangen en werden gemarteld. Er worden handtekeningen verzameld op een petitielijst, waarin ze Saoedische autoriteiten oproepen om deze activisten te beschermen tegen marteling en hen vrij te laten. Verder worden groetenkaarten naar de gevangenis gestuurd.