Noord-Amsterdams Nieuwsblad

7 mei 2019

Noord-Amsterdams Nieuwsblad 7 mei 2019


3 / 8

Training In Balans in de Stellingwegflat

NOORD - Vallen kan voorkomen worden met de succesvolle In Balans training. Fysiotherapeut Cora van Senten houdt vrijdag 17 mei om11.00 uur een informatiebijeenkomst over In Balans in de Stellingwegflat.

In Balans is geschikt voor ouderen die bij dagelijkse bezigheden regelmatig hun balans verliezen of moeite hebben met opstaan vanuit stoel of bed. Mensen die eerder deze training volgden, hebben na afloop een betere balans, voelen zich zekerder tijdens het lopen en hebben minder kans om te vallen.

De In Balans training begint met een gratis informatiebijeenkomst met een kopje koffie of thee. Tijdens deze bijeenkomst vertelt Cora over de inhoud van de training zodat ouderen kunnen bepalen of de cursus bij hen past. Inschrijven kan aan het einde van de bijeenkomst.

Na de informatiebijeenkomst volgen drie bijeenkomsten met oefeningen en informatie over bewegen en evenwicht. Vervolgens start de In Balans training met twintig trainingen in tien weken tijd. Dat zijn dus twee trainingen per week. De eigen bijdrage is € 45,-.

Locatie: Stellingweg 343, in Amsterdam Noord. Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kan via 020- 482 57 58.

FlexBieb en OBA werken voortaan samen

AMSTERDAM - FlexBieb op IJburg en de OBA gaan samenwerken. Deze twee organisaties zetten zich voortaan samen in voor meer gemeenschapszin en persoonlijke ontwikkeling op IJburg en Zeeburgereiland. De start van deze samenwerking wordt op maandag 6 mei in de FlexBieb gevierd met bewoners en mensen uit het netwerk.

OBA-directeur Martin Berendse vertelt aan de hand van het jubileumboek 'Amsterdammers en hun bibliotheek' over de geschiedenis van honderd jaar OBA en hoe de OBA meegaat met de tijdsgeest. Andere sprekers zijn Joris Vermeulen, initiatiefnemer van FlexBieb en Ellen Weers, participatiemakelaar van stadsdeel Oost. Zij was vanuit de lokale overheid betrokken bij de start van de FlexBieb.

Inhoud samenwerking

OBA en FlexBieb gaan hun aanbod voor volwassenen verbreden en verdiepen. De collectie boeken in FlexBieb wordt aangevuld met OBA-collectie en het aanbod van culturele en educatieve activiteiten breidt uit. Door deze samenwerking kunnen inwoners van IJburg en Zeeburgereiland nog meer samen leren en lezen.

De uitbouw van samenwerkingen in en met de buurten van Amsterdam is een belangrijke ontwikkeling voor de OBA. Martin Berendse: "We willen bijdragen aan een inclusieve, betrokken stad, waar iedereen gelijke kansen heeft en volledig deel kan nemen aan het maatschappelijke leven. We doen dat inmiddels samen met educatieve, maatschappelijke en culturele organisaties. De samenwerking met FlexBieb is hier een mooi voorbeeld van."

Joris Vermeulen, initiatiefnemer van FlexBieb: "Sinds de komst van de OBA naar IJburg, zo'n vijf jaar geleden, hebben we af en toe op projectbasis samengewerkt. Dat die samenwerking nu vaste vormen aanneemt sluit naadloos aan op ons motto 'Ont-moeten, delen, versterken'."

De bijeenkomst vindt plaats vanaf 20.00 uur in de FlexBieb, Talbotstraat 46. Aanmelden kan via een mail naar: ijburg@flexbieb.nl.

60-jarig huwelijk familie De Kriek

60-jarig huwelijk heer en mevrouw De Kriek (Foto: Rob Beense)

De heer en mevrouw De Kriek waren 29 april zestig jaar getrouwd. Beiden woonden nog bij hun ouders toen ze trouwden, hij in Bos en Lommer, zij in de Da Costabuurt.

Haar vader had een melkwinkel op het Da Costaplein, waar de heer De Kriek zijn toekomstige vrouw op de grote dag kwam ophalen met een prachtige gehuurde auto. Het fotoboek van de trouwdag toont schitterende foto's van een mooi koppel voor de ouderlijke winkel, in het Vondelpark en bij het voormalige stadhuis aan de Oudezijds Voorburgwal.

Trouwfoto 29 april 1959 (Foto: aangeleverd)

Meneer en mevrouw de Kriek wonen nu al bijna twintig jaar in Zunderdorp en zijn met hun kinderen en kleinkinderen een aantal dagen naar de Eifel geweest om hun huwelijksdag te vieren. Esther Lagendijk, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord kwam het stel persoonlijk feliciteren.