Kennemerland op zondag

24 maart 2019

Kennemerland op zondag 24 maart 2019


Lekker rennen bij Kennemer Loopgroep

Kennemer Loopgroep is een recreatieve hardloopvereniging. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - De Kennemer Loopgroep staat weer op het punt van beginnen. Op zondag 7 april start zij met een nieuwe beginnersgroep. Wil je graag beginnen met hardlopen of ben je hersteld van een blessure en wil je het hardlopen weer oppakken? Kom dan met meelopen.

De Kennemer Loopgroep is een recreatieve hardloopvereniging die bestaat sinds 1986. De loopgroep heeft 180 leden die zijn onderverdeeld in 5 groepen van verschillende niveaus. De groepen worden begeleid door gediplomeerde trainers en trainsters. Bij de Kennemer Loopgroep train je twee keer in de week en de trainingen zijn zeer afwisselend. In het duingebied van Heemskerk krijg je de mooiste plekken in de omgeving te zien.

''Dit voorjaar bieden wij een speciaal programma aan voor de beginnende loper'', aldus Kennemer Loopgroep. ''Samen met andere beginnende lopers bouw je onder goede begeleiding jouw loopvermogen op. Dit gebeurt verantwoord. Een ervaren trainster brengt jou in ongeveer drie maanden naar een niveau waarop je zonder problemen 5 kilometer kunt uitlopen. Na deze periode bekijk je samen met haar naar welke groep binnen de Kennemer Loopgroep je het beste kunt doorstromen.''

Er wordt getraind op zondagochtend (8.30-9.45 uur) en op woensdagavond (19.00-20.15 uur) vanaf parkeerplaats Geversduin in Heemskerk. Aanmelden: ledenadministratie@kennemerloopgroep.nl of kijk op www.kennemerloopgroep.nl voor meer info.

Rondje Wijk aan Zee 4 mei

(Foto: )

WIJK AAN ZEE - Wijk aan Zee heeft een heel eigen verhaal over de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het gaat over de bouw van de Atlantikwall en de evacuatie van de (meeste) bewoners van het dorp. Over de deportatie van de Joodse dorpsgenoten, over de aanleg van de tankval en de sloop van de dependance van het badhotel. Over het strand als 'Sperrgebiet', verboden terrein voor gewone burgers en de vele wederwaardigheden van de dorpsbewoners.

(Foto: )

Op zaterdag 4 mei organiseert Rondje Wijk aan Zee verschillende wandelingen langs de plekken in het dorp waarover bijzonderheden te vertellen zijn. De start is om 10.30 uur en 14.00 uur vanaf de Driesprong. Om 20.00 uur bij het monument aan de Zwaanstraat.

Rommelmarkt in Uitgeest

Lekker struinen. (Foto:aangeleverd)

UITGEEST - De jaarlijkse rommelmarkt van Uitgeester theatergroep Time Square zal in 2019 worden gehouden op zondag 7 april. De markt zal ook dit jaar plaatsvinden in dorpshuis "de Zwaan", Middelweg 5 in Uitgeest, van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis en ook de inwendige mens kan worden verzorgd.

Time Square houdt zich van harte aanbevolen voor spullen die te verkopen zijn, dus iedereen die van plan is eens flink op te ruimen, wordt vriendelijk verzocht aan de vereniging te denken voor overtollige zaken. Ook (kinder)kleding is welkom. Aangezien de ruimte beperkt is, kunnen grote meubelen niet worden geaccepteerd; dat geldt helaas ook voor 'klassieke' tv's en beeldschermen.

Op zaterdag 6 april zal Time Square met een vrachtauto door Uitgeest en omstreken rijden om de aangeboden spullen bij de mensen thuis op te halen.

Voor aanbieden van spulletjes kunt u bellen met Gré Teeling (0251-310220).

De lente tegemoet met de scootmobiel

Lekker naar buiten met de scootmobiel. Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Tijd om naar buiten te gaan met je/uw scootmobiel – extra vrijwilliger gezocht Binnenkort begint de lente en is het weer tijd om naar buiten te gaan. Lijkt het u leuk om samen met andere bewoners, onder begeleiding van een ervaren vrijwilliger, met de scootmobiel lekker naar buiten te gaan?

Op basis van de ervaring van vorig jaar, gaan we dit jaar opnieuw met de scootmobiel naar buiten. Deze activiteit is voor scootmobielers, die: zelfstandig zijn, jong of oud zijn, het fijn vinden om onder de mensen te zijn, een frisse neus willen halen, gezellig en veilig én verantwoord willen rijden. Als dat wat voor u is, meldt u dan aan bij karin.koks@welschap.nl of via tel: 06-19965444.

Half april is er een bijeenkomst om met elkaar afspraken te maken over de scootmobielplannen. Ook voor het begeleiden van de scootmobielers buiten zijn er vrijwilligers nodig. Mail dan naar Karin Koks.

Café Camille

(Foto: )

BEVERWIJK - Zondag 24 maart is er in Café Camille in Beverwijk een optreden van The Real Deal met Pam MacBeth. Aanvang 15.00 uur, entree gratis.

Pam, geboren in Smyrna, Georgia (USA) is een artiest in hart en nieren en trad op met verschillende artiesten zoals: Jerry Lee Lewis, Steve Earle, Charlie Daniels, Lonestar, Pam Tillis, Marty Stuart, Vince Gill and Merle Haggard. De bekende Leidse gitarist Chris Koenen is een grootmeester in de Blues en bluegrass. Met zijn eigen band 'Men in Blues' speelt hij elke week in het Praathuys in Leiden. In een kleinere setting samen met deze ras- muzikant kan Pam haar creativiteit volledig kwijt.

Een twaalfkoppige topband speelt de legendarische symfonische rock uit de seventies. Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK - Een twaalfkoppige topband speelt de legendarische symfonische rock uit de seventies. Afgelopen seizoen had de Symphonic Rock Night een verpletterend debuut met een succesvolle tour door de Nederlandse theaters en met veel lovende reacties.

Met bands als Yes, Camel, Pink Floyd, Genesis en Supertramp nam de symfonische rock in de jaren zeventig een hoge vlucht. Deze muziek mag volgens zanger Roland van der Horst best meer aandacht krijgen. Dus stelde hij een geweldige band van twaalf doorgewinterde topmuzikanten samen en trekt hij tijdens de 'Symphonic Rock Night' oude platen uit de kast.
In een ook qua licht en geluid meeslepend theaterconcert worden tracks als 'Comfortably Numb' van Pink Floyd, 'Cinema Show' van Genesis en 'Fools Overture' van Supertramp gespeeld, naast nummers van onder meer Alan Parsons, Gino Vannelli, Rush, Solution en Alquin. Kaarten vanaf € 24,50 voor 30 maart, 20.15 uur, te reserveren via www.kennemertheater.nl of (0251) 221453.

Alleen is ook maar alleen

HEEMSKERK - Samen iets doen is leuker dan alleen. Welschap organiseert daarom op zondagmiddag 24 maart een bijeenkomst waar u anderen kunt ontmoeten. Houdt u van bijvoorbeeld wandelen, fietsen, bridgen, naar de film of het museum gaan, maar doet u dat nu niet, omdat u het niet leuk vindt in uw eentje? Kom dan eens langs. De bedoeling van deze middag is om 'Matches" te gaan maken in twee -of meer-tallen. Met elkaar maak je een afspraak om samen iets te ondernemen.

Voor de duidelijkheid; het gaat niet om relaties, maar om vriendschap, want alleen is ook maar alleen. Voor deze bijeenkomst hoeft u zich niet aan te melden, u kunt gewoon langskomen en de toegang is gratis. Het is wel prettig als iedereen om 14.00 uur aanwezig is, zodat we gezamenlijk kunnen beginnen.

Waar: Buurtcentrum het Spectrum, Lauraplein 1 te Heemskerk (t/o de Laurentiuskerk). Wanneer: zondag 24 maart start om 14.00 uur tot ± 16.00 uur. Informatie & contact: Gönül Güler 06-24520326 of gonul.guler@welschap.nl

Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Per 1 maart j.l. is de Stichting Reanimatie en AED opgeheven. Zij verzorgen geen trainingen en oefenavonden meer in Castricum. Wilt u uw reanimatievaardigheden graag op peil houden, dan kunt u daarvoor terecht bij de herhalingslessen en inloopavonden van EHBO Vereniging Castricum.

Wilt u hiervan gebruik maken of meer weten over de mogelijkheden die EHBO Vereniging Castricum biedt? Kom dan op donderdagavond 4 april tussen 19.30 en 21.30 uur naar de inloopavond reanimatie in het EHBO leslokaal in Cultuur Centrum Geesterhage te Castricum.

''Wij geven u dan met plezier alle informatie, en u kunt direct kosteloos oefenen op een van de oefenpoppen. Er zijn gediplomeerde docenten aanwezig om u op weg te helpen'', aldus de organisatie. Info: www.ehbocastricum.nl/reanimatie-en-aed of mail: nfo@ehbocastricum.nl.

Een groep leerlingen van Jac. P. Thijsse College staat op de planken. Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Nog maar heel even en dan is het zover. Een groep van 60 getalenteerde leerlingen, uit alle verschillende jaarlagen van het Jac. P. Thijsse College, staat met JPTeens in Concert op de planken. Dit keer doen er ook nog oud-leerlingen mee die al studeren en nog één keer hun oude rol weer oppakken. Van 12 tot 21 jaar dus JPTeens on Stage dit jaar. Na 7 maanden druk gerepeteerd te hebben is de cast en crew van JPTeens on stage er bijna klaar voor.

Maar liefst 8 musicals in 90 minuten!

Op 4,5 & 6 april is de voorstelling te zien voor het publiek. Een zeer bijzondere voorstelling dit jaar waarin maar liefst 8 verschillende musicals te zien zullen zijn. Een reis door de tijd in 90 minuten, van Fame uit 2013, en Beauty and the Beast in 2014 tot SISTERs in ACTion van afgelopen jaar, en zelfs al een sneak preview van de musical van volgend schooljaar. Met meer dan 250 kostuums beloofd dit echt een spektakel te worden.

Nu de laatste voorbereidingen volop in gang zijn, stijgen de zenuwen. De prachtige outfits zorgen voor heel veel zenuwslopende momenten, 'ben ik op tijd klaar met mijn verkleding' maar dragen zeker bij aan deze fantastische voorstelling.

Bent u al nieuwsgierig geworden? Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de receptie van het Jac. P. Thijsse College voor maar €7.50, tot en met 12 jaar betaal je maar €6 voor een kaartje.

Erik Bijl directeur Libra Energy

UITGEEST - Per 1 april zal Erik Bijl bij Libra in Uitgeest de rol overnemen van scheidend C.E.O. Jan Joosten. Erik Bijl is een goede bekende in de zonne-energiemarkt. De afgelopen 5 jaar was Erik actief bij Vereniging Eigen Huis en heeft in samenwerking met verschillende stakeholders zeer succesvol vele zonne-energieprojecten geïnitieerd en gerealiseerd voor de leden. Libra Energy is groot gegroeid in de onstuimige PV markt vaak tegen de verdrukking in.

Handbaljeugd DSS kampioen

De trotse meiden van DSS E1 met hun coaches. Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK - De handbalmeiden van de E1 van DSS handbal zijn kampioen geworden door te winnen van VSV uit 't Veld met 24-22. Dat gebeurde in een volle sporthal de Waterakkers in Heemskerk.

Lokaal winkelbezoek neemt toe in Castricum

CASTRICUM - De gemeente Castricum hecht grote waarde aan de leefbaarheid van haar gemeente. Beschikbaarheid van goede winkelvoorzieningen speelt hierin een belangrijke rol. In opdracht van de drie provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht is ook in 2018 voor Noord-Holland het consumentengedrag via het Randstad Koopstromenonderzoek www.kso2018.nl in beeld gebracht. Het onderzoek geeft antwoord op vragen als waar mensen hun dagelijkse boodschappen doen en waar ze hun kleding of nieuwe smartphone kopen. Doen ze dit in een gezellig centrum of kiezen ze juist voor het gemak van internet? Voor de gemeente Castricum zijn de volgende winkelgebieden onder de loep genomen: Centrum Castricum, Geesterduin en de Torenstraat.

De grote lijnen uit het koopstromenonderzoek zijn: Internet blijft groeien; consumenten doen veel vaker lokaal hun boodschappen; er wordt minder gewinkeld in middelgrote en grote centra; het winkellandschap polariseert verder. Met name kleinere middelgrote centra kregen te maken met dalende bestedingen per m2 (vloerproductiviteit). Kansen liggen met name op: verbeteringen met hoge impact (sfeer en beleving); nieuwe relevantie en functies, en combinatieverzoek. Stimuleren van combinatiebezoek tussen winkelen en andere voorzieningen

Het totaal bedrag aan bestedingen in het centrum Castricum is toegenomen ten opzichte van 2016. Eigen inwoners besteden € 15,1 miljoen (op een totaal van € 16,6 miljoen) aan dagelijkse artikelen in de eigen gemeente. Voor de niet-dagelijkse goederen (mode & luxe, vrije tijd en in en om het huis) besteden de eigen inwoners € 14,7 miljoen (op een totaal van € 16,8 miljoen).

De inwoners geven de winkelvoorzieningen een rapportcijfer 6,5 ten opzichte van de 7,6 in 2016. Met name het 'horeca-aanbod' scoort hoog maar 'faciliteiten' (bijvoorbeeld WiFi, wc, bankjes) kan beter.

Het totaal bedrag aan bestedingen in het Winkelcentrum Geesterduin is toegenomen ten opzichte van 2016. Eigen inwoners besteden € 37,2 miljoen (op een totaal van € 39,6 miljoen) aan dagelijkse artikelen in de eigen gemeente. Voor de niet-dagelijkse goederen (mode & luxe, vrije tijd en in en om het huis) besteden de eigen inwoners € 8,3 miljoen (op een totaal van € 10,4 miljoen).

De inwoners geven de winkelvoorzieningen een rapportcijfer 7,2 ten opzichte van de 7,5 in 2016. Met name de 'bereikbaarheid per auto' scoort hoog maar 'faciliteiten' (bijvoorbeeld WiFi, wc, bankjes) en 'evenementen' kunnen beter.

Het totaal bedrag aan bestedingen in het Winkelcentrum Geesterduin is toegenomen ten opzichte van 2016. Eigen inwoners besteden € 15,8 miljoen (op een totaal van € 16,1 miljoen) aan dagelijkse artikelen in de eigen gemeente. Voor de niet-dagelijkse goederen (mode & luxe, vrije tijd en in en om het huis) besteden de eigen inwoners € 5,3 miljoen (op een totaal van € 5,9 miljoen).

De inwoners geven de winkelvoorzieningen een rapportcijfer 7,8 ten opzichte van een 7,7 in 2016. Met name de 'bereikbaarheid per auto' en 'veiligheid' scoren hoog maar 'evenementen' en 'horeca-aanbod' kunnen beter. Voor meer informatie zie www.kso2018.nl.

'Easyslim.nu werkt!'

Afvallen ligt in ieders bereik. Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK - Dat afslanken ook anders kan, bewijst Easyslim.nu. Al meer dan vijftig vestigingen door heel Nederland volgen het voorbeeld van Karin Hut-van Meerten, die Easyslim.nu in 2015 in Nederland introduceerde. Karin van Twuyver opende in Limmen 1 november 2017 haar deuren in Limmen, 1 juli 2018 in Egmond aan den Hoef en sinds 1 november 2018 in Beverwijk.

Behandelingen verwijderen vet

Veel denken bij het woord 'afvallen' aan strenge diëten en/of veel sporten. Daardoor is het niet voor iedereen een haalbare kaart om die overtollige kilo's kwijt te raken. Via behandelingen bij Easyslim.nu is afvallen echter voor iedereen binnen handbereik.

Bij Easyslim.nu vinden klanten geen fitnessapparaten maar behandelkamers waar zij aangesloten worden aan een geavanceerd apparaat, door middel van pads op het lichaam. Hiermee worden vetcellen geleegd via ultrasound, en op het zelfde moment worden de spieren getraind via elektrostimulatie. Afslanken gaat snel zonder enige inspanning. "De spieren worden veel intensiever getraind dan in de sportschool, en zonder gevaar op blessures. Ook cellulite wordt minder, en de huid strakker.''

"Vaak hebben mensen al van alles gedaan om af te vallen." Het is geweldig om te zien hoe ook deze klanten met de week slanker worden. "En bovendien krijgen zij meer zelfvertrouwen." Gemakkelijk afvallen en spieren verstevigen? Bel of mail voor een proefbehandeling en intake van 69 euro nu voor 39 euro (geldig tot 15 april 2019). Easyslim.nu Beverwijk, Biesland 17, tel: 06-36546338, Easyslum.nu Limmen, Schipperslaan4H, Limmen, 06-85852603, Easyslim.nu Egmond, Mosselaan 67, Egmond a/d Hoef, 06-36320962.

Voorjaarsconcert Projectkoor

Projectkoor Castricum. (Foto:aangeleverd)

CASTRICUM - Projectkoor Castricum organiseert bijna 10 jaar diverse succesvolle concerten en projecten met deelnemers uit de hele regio. Recentelijk vond het 9e uitverkochte Kerstconcert plaats en zaterdag 30 maart volgt een sprankelend Voorjaarsconcert onder de titel ''Sing in Springtime''.

Met een gemengd koor van 50 deelnemers wordt een veelzijdig programma gepresenteerd. Naast enkele klassieke werken zoals het delicate ''Abschied vom walde'' (Mendelssohn) ook een prachtige compositie van John Rutter ''Look at the world''. Lichtvoetige muziek is ook present met onder meer 'What a wonderful world'. Een blaastrio van het bekende Kennemer Blaaskwintet verleent medewerking (fluit,klarinet en fagot) met muziek van Bach, Beethoven en Mozart.

Het koor wordt begeleid door de vaste pianist Gijs Braakman. Hij is tevens docent aan de Nieuwe Muziekschool, Uitgeest en Da Capo Schagen. Ook dirigeert hij het Koor Take it Easy in Beverwijk. Dirigent Cees Brugman is actief als dirigent, examinator, arrangeur en recensent bij drie dagbladen.

In tegenstelling tot voorgaande concerten vindt dit bijzondere concert plaats in de sfeervolle Prot.Kerk Limmen (Zuidkerkenlaan naast de Hortus) om 14.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij`de ingang van de kerk vanaf 13.45 . Ook kunnen kaarten worden gereserveerd bij Caroline Groenland 0251-670336 (mail: c.m.groenland@gmail.com of Marcella Droge 06-19971303 (mail: marcelladroge@gmail.com). Voor dit concert geldt een speciale prijs van 7.50 Euro (inclusief drankje).

100 jaar tuinbouw

De vrachtwagen die in de regio welbekend is. Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK - De Historische Kring Heemskerk (HKH) houdt op 27 maart een presentatie over de ontwikkeling van de tuinbouw in Heemskerk gedurende de laatste 100 jaar. Grote veranderingen hebben plaatsgevonden en dat mag graag verteld worden. Een expert op dit gebied is Jos Niesten. Niesten is te gast bij de HKH en gaat aan de hand van foto's in op de ontwikkeling van de productie van groenten, fruit en siergewassen. Aanvang van de presentatie is 20.00 uur en heeft plaats in de koorzaal van het Cultuurhuis (gemeentehuis). De entree bedraagt 4,- euro, dit is inclusief iets te drinken. Voor de HKH-leden is het gratis op vertoon van lidmaatschapskaart.

Vooraf aanmelden via e-mail secretaris@historischekringheemskerk.nl.

Heemskerk stelt prioriteiten handhaving vast

HEEMSKERK – Het college heeft het Uitvoeringsprogramma integrale handhaving 2019 vastgesteld. Hierin is vastgelegd wat er in 2019 op de agenda staat op het gebied van handhaving. Hoge prioriteit heeft de handhaving van overtredingen van de Drank- en Horecawet, de Wet kinderopvang, de Wet Damocles en brandveiligheidsvoorschriften. Daarnaast handhaaft de gemeente, net als vorig jaar, projectmatig per wijk op bouwregels. Het uitvoeringsprogramma sluit aan op de beleidsnota integrale handhaving. Het uitvoeringsprogramma is te lezen op www.heemskerk.nl.

'Wij nemen graag de tijd voor onze klanten'

Bob en Kitty Klappe nemen bij Auping Plaza alle tijd voor de klanten. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

HEERHUGOWAARD – In deze tijden van druk, druk, druk is het een verademing om op de eerste etage van Auping Plaza binnen te stappen. Je bent geneigd om onmiddellijk op zo'n heerlijke Auping neer te ploffen. Eigenaren Bob en Kitty Klappe hebben dan ook bewust gekozen voor de bovenverdieping aan de JJP Oudweg. "We zijn hier twaalf jaar geleden begonnen en dat zou een tijdelijke huisvesting zijn. Omdat we hierboven veel meer tijd en aandacht aan de klant kunnen besteden, blijven we zitten waar we zitten."

Auping Plaza innovatief op slaapgebied

En tijd en aandacht? Dát is waar Bob en Kitty voor staan. Met zijn 35 jaar ervaring in de beddenbranche, weet Bob: "Een goed bed koop je niet even in een paar minuten. Wij vragen altijd door omdat we dan pas een gericht advies kunnen geven. Wanneer mensen bepaalde ongemakken, klachten of stress hebben, kunnen wij daar op inspelen. Mede doordat ik sportmasseur ben (de winkel is voorzien van een aparte praktijkruimte voor (sport) massage/triggerpoint/voetreflex en medical taping, red. kan ik bepaalde klachten bij de klanten reduceren en ergonomisch advies geven. Dit zien we als een stukje extra service naar de klant toe."

Vooruitstrevend

Het merk Auping staat te boek als een vooruitstrevend merk wanneer het de ontwikkeling van nieuwe producten betreft. "Auping Plaza beschikt over een duurzame fabriek waar het producten ontwikkelt die hergebruikt (circulair zijn) kunnen worden.

Onlangs ontving Auping een prijs voor een volledig circulair matras, diverse awards en designprijzen, en komt nu wederom met de eerste slaaprobot de Somnox.

Dit is een soort zacht robotje in de vorm van een grote tuinboon waardoor de ademhaling van mensen die slecht slapen wordt beïnvloed. De Somnox kan ervoor zorgen dat er geen pillen meer nodig zijn voor mensen met slaapproblemen."

Test de Somnox

Bij Auping Plaza in Heerhugowaard is het vanaf april mogelijk om zeven dagen lang de Somnox thuis te testen. Reserveren is vanaf heden al mogelijk. Loop eens binnen bij Bob en Kitty waar er alle tijd is voor de klant en de koffie altijd klaar staat!

Opname van magnesium

Kim Zandbergen van de Magnesium Clinic. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Uit studie komt vaker naar voren dat de opname van magnesium via het maag/darmkanaal minder of niet effectief is. De magnesiumcapsule heeft een lange weg te gaan, eer het in het lijf wordt opgenomen. Veel mensen krijgen van de magnesium diarreeklachten.

Magnesium kun je tot je nemen met behulp van magnesiumolie of -badvlokken en geeft verlichting bij lichte klachten; pijnlijke spieren en gewrichten of als dagelijkse ondersteuning. Informeer naar het startpakket met een zelfdiagnosetest.

Een chronisch te laag magnesiumgehalte kan een medeoorzaak zijn van chronische ziekten. Magnesium-inhalatie wordt ingezet om chronische klachten te verhelpen of verlichten. Dit is niet te vergelijken met een magnesiumtablet of -olie. Op een prettige manier wordt door inhalatie meteen het magnesium in het systeem opgenomen. Het is tevens ontstekingsremmend en zuivert de luchtwegen. Bij luchtwegklachten adviseren we een combinatie van zout- en magnesiumtherapie. De Magnesium Clinic biedt de nieuwste vorm aan van magnesiumtherapie en een behandeling bij huid- en luchtwegproblemen, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes type 2, hoofdpijn/migraine, tinnitus, restless legs/spierkrampen, reumatische klachten, Parkinson/Alzheimer, stress en burn-out klachten.

Magnesium Clinic Hoorn en Schagen, tel. 06-36283214 of kijk op www.magnesiumclinic.nl. De Clinic is onderdeel van Halomedics Zoutkamers, inhalatietherapie.

Bingo in Waterrijck

HEEMSKERK - Op donderdagmiddag 28 maart wordt in woonzorgcentrum Waterrijck het bekende gezelschapsspel Bingo gespeeld. Deze keer staat het spel geheel in het teken van de naderende Pasen met mooie paas- en lente prijzen Geïnteresseerden uit Heemskerk en omstreken zijn vanaf 14.00 uur van harte welkom in de Brasserie van Waterrijck, Lessestraat 8 in Heemskerk. Belangstellenden kunnen deelnemen voor € 5,00. Dit is incl. bingokaart, lootjes voor de loterij, koffie of thee met traktatie en een glaasje sap. Er worden 2 bingoronden en een loterij gespeeld. Eén bingokaart is geldig voor beide ronden.

Opgietsessies bij Sauna Waterakkers

Sauna Waterakkers. (Foto:aangeleverd)

HEEMSKERK - De sauna is een hete luchtbad. Met de temperatuur en luchtvochtigheid kan gespeeld worden. Zoals de Finnen destijds al hadden opgemerkt, geeft een scheut water op hete stenen van de kachel een hitte-shot. Hiermee verspreiden de hete waterdeeltjes zich zeer snel door de ruimte, om vervolgens op de huid neer te slaan. Het effect is dat de huid extra hard begint te zweten. De hitte wordt als weldaad ontvangen. Rondom dit effect zijn diverse rituelen met, onder andere, kruiden, vruchten en handdoek-zwaaien bedacht en uitgevoerd. Door de luchtverplaatsingen die zo ontstaan, verspreiden geuren en temperaturen zich nog eens extra, wat een heerlijke, ontspannende sensatie teweegbrengt.

Een opgietsessie is één van meest relaxerende ervaringen die je ooit kan meemaken. Een saunameester (of opgietmeester) gaat mee de sauna in en giet een speciale mix van water en etherische olie op de stenen. Op deze manier wordt er niet alleen een heerlijke geur, maar ook waterdamp verspreid.

De opgieter wappert met een handdoek, waardoor de isolerende luchtlaag rond uw lichaam wordt weggeblazen. Dat geeft een extra warm gevoel, het is zelfs zo bijzonder dat u er, ondanks het hete gevoel, kippenvel van krijgt. Na de sessie ervaart u een rust zoals nooit tevoren. Wilt u zo'n opgietsessie" eens meemaken? Dat kan bij Sauna de Waterakkers in Heemskerk.

Rommelmarkt bij Leger des Heils

BEVERWIJK - Het Leger des Heils, afdeling Kennemerland, houdt een rommelmarkt in het gebouw aan de Geysendorfferlaan 4 te Beverwijk. Deze rommelmarkt vindt plaats op vrijdag 29 maart van 19.00 – 20.30 uur.

Er zullen allerlei spullen en waren te koop aangeboden worden. Van boeken tot kleding. Natuurlijk kunnen er ook consumpties gekocht worden.

Ook vindt er een verloting plaats met prijzen. Heeft u nog spullen voor deze rommelmarkt dan kunt u dit aanbieden op dinsdag 26 maart en donderdag 28 maart tijdens de opening van de Kledingwinkel tussen 9.30 -15.30 uur bij het Leger des Heils aan de Geysendorfferlaan 4 te Beverwijk.

Inschrijving voor avondvierdaagse Uitgeest

(Foto: )

UITGEEST - Op woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 april tussen 15.30 -17.00 uur en 19.00- 20.00 uur kunnen kinderen en volwassenen zich weer inschrijven voor de Avondvierdaagse Uitgeest.

Dit wandelevenement, georganiseerd door de Speeltuinvereniging Kindervreugd wordt gelopen op dinsdag 16 tm vrijdag 19 april. Start en finish zijn alle dagen bij de speeltuin. Met natuurlijk op de vrijdag de feestelijke binnenkomst op het sfeervolle Reghthuysplein waarna iedereen doorloopt naar Speeltuin Kindervreugd om de verdiende medaille op te halen.

Kinderen t/m basisschoolgroep 5 lopen elke dag een route van 5 km, door het dorp, start 18.00 uur. Ouders zorgen ervoor dat hun kind onder begeleiding van een volwassene loopt, dat mag in een groepje, de begeleiding mag wisselen en dient ook een stempelboekje te hebben. Inschrijfgeld €4,-, geen inschrijving op de loopdagen mogelijk.

Kinderen van groep 6 t/m 8 en ouder en volwassenen lopen elke dag 10 km, start 18.15 uur, deze routes gaan ook door de buitengebieden. Inschrijfgeld € 4,- (inschrijving is op 1e loopdag is mogelijk á €4,50) Inschrijfformulieren zijn via de scholen verspreid, en aanwezig bij de inschrijving in het gebouw van de Speeltuinverenging Kindervreugd, Middelweg 108-110, 1911EK Uitgeest. De Avondvierdaagse is te volgen via de Facebookpagina van Speeltuin Kindervreugd.

Tremenda op z'n klassieks

BEVERWIJK - Het Beverwijks koor Tremenda (voorheen Oratorium koor Tremenda) is een klassiek koor dat al meer dan 65 jaar haar naam heeft gevestigd in de IJmond en het Kennemerland met een reeks van indrukwekkende uitvoeringen.

Het koor Tremenda o.l.v. dirigent Paul Waerts zal in 2019 en 2020 een aantal concerten uitvoeren, die op een iets andere leest geschoeid zullen zijn. Het koor Tremenda wil meer haar vleugels gaan uitslaan, zowel wat betreft de programmering als het bieden van een groter podium voor jongere zangers, zangeressen, solisten en instrumentalisten.

De uitvoeringen van Tremenda zullen niet meer uitsluitend uit oratoria bestaan maar veel meer thematisch gericht zijn. Dat betekent dat het repertoire weliswaar klassiek blijft maar dat er meer mogelijkheden zijn om modernere stukken uit te voeren die een aantrekkingskracht vormen voor nieuwe, jonge talenten. ''Op 14 april voeren wij een nieuw themaprogramma uit in de Vredevorstkerk in Beverwijk: "Passie met Tremenda", een programma met werken van César Frank in een instrumentale en poëtische omlijsting'', aldus het koor.

Smartlappenkoor Beverwijk. Foto: Aangeleverd

Smartlappenkoor Beverwijk viert lente

BEVERWIJK - Op donderdag 28 maart aanstaande van 14.30 uur tot 16.00 uur zal Smartlappenkoor Beverwijk weer een optreden verzorgen in WZC Westerheem. Het koor, dat onder leiding staat van dirigente Karin Ravenstijn en begeleid wordt door accordeoniste Rita te Boekhorst, staat bekend om zijn gevarieerde repertoire. Zo zullen deze middag o.a. liedjes te horen zijn als het gevoelige 'De Waldhoorn', de echt oude smartlap 'Het broekie van Jantje' en het gezellige 'Boom Boom Balando' van Jan Smit.

Doordat veel liedjes meegezongen kunnen worden, zal het weer een gezellige middag worden. De middag staat in het teken van de lente en de entree bedraagt daarom dit keer maar 4,50 euro, dit is inclusief een hapje en een drankje. Kaarten zijn te koop bij de receptie van Westerheem.

Cursus 'Starten met de iPad'

HEEMSKERK - Maandag 1 april start om 10.00 uur in Cultuurhuis Heemskerk aan het Maerten van Heemskerckplein de uit vier lessen van twee uur bestaande cursus 'Starten met de iPad'.

De andere cursusdagen zijn maandag 8, 15 en 29 april. Omdat de vraag groot is is besloten om dezelfde cursus ook in de openbare bibliotheek in Beverwijk te geven. De bibliotheek is gevestigd aan het Kerkplein. De eerste cursusdag start op dinsdag 2 april om 10.00 uur. De andere cursusdagen zijn daar dinsdag 9, 16 en 30 april.

In deze cursus leren vrijwilligers van SeniorWeb de geinteresseerden hoe de iPad te bedienen. Leer verbinding te maken met netwerken, surfen en e-mailen, downloaden en werken met applicaties (apps), wat deze apps dan zijn en inhouden en meer.

Omdat het een beginnerscursus is, is voorkennis is niet vereist. Neem wel je eigen iPad mee. Kosten: € 30,- voor vier lessen. Inschrijven bij de klantenservice in een vestiging van Bibliotheek IJmond Noord (ma., di., wo. of vr. na 13.00 uur!) of via www.bibliotheekijmondnoord.nl (zie daar de Agenda onder 1 of 2 april).

Stamppotten voor Ethiopië

CASTRICUM - Voor alle liefhebbers van stamppotten organiseert de werkgroep Castricum-Ethiopië weer een maaltijd in de tijd voor Pasen. Natuurlijk gaat het niet alleen om de stamppot, maar vooral om het steunen van kinderen in Ethiopië.

De opbrengst komt dan ook geheel ten goede van de projecten van de groep in Ethiopië. Het gaat om hulp aan kinderen in een sloppenwijk in Addis Abeba, zodat ze naar school kunnen.

De maaltijd wordt gehouden op vrijdag 29 maart 2019 vanaf 18.00 uur (zaal open 17.30 uur) in het Parochiecentrum, Dorpsstraat 113 in Castricum (naast de RK Pancratiuskerk).

Het menu zal bestaan uit twee stamppotten met toebehoren en pudding toe. De kosten zijn net als voorgaande jaren € 15,- per persoon (betalen contant aan de zaal).

U kunt zich tot uiterlijk 26 maart hiervoor opgeven. Dit kan telefonisch of via de email, bij Yvonne Brakenhoff. Het telefoonnummer is 06-37654557 en het emailadres jwbrakenhoff51@hotmail.com

Kleding voor Caecilia

HEEMSKERK - Muziekvereniging St Caecilia houdt haar jaarlijkse kledingactie. De actieweek is van 1 t/m 6 april. Alle kleding vanaf baby t/m volwassenen is welkom. De goederen kunnen zelf worden gebracht op de vrijdagavonden 29 maart en 5 april en dinsdagavond 2 april van 19.00 tot 20.00 uur bij het repetitielokaal Mrt van Heemskerckstraat 41 A (achter politieburerau). Bellen met: 0251-231433.

Leren Klaverjassen

HEEMSKERK - Op maandag 25 maart van 13.30 tot 16.30 uur kunnen diegenen die helemaal niet of enigszins kunnen klaverjassen, alle kneepjes van het vak leren tijdens het Leren Klaverjassen in Buurtcentrum Het Spectrum. De kosten bedragen voor deze middag 2,50 euro. Dit wordt per middag gevraagd. Buurtcentrum Het Spectrum is te vinden aan Het Lauraplein 1 te Heemskerk. Bel voor meer informatie naar telefoonnummer 0251-207777.

Los Versos del Olvido

HEEMSKERK - Een oude man woont op een groot kerkhof even buiten de stad waar hij de graven verzorgd. Hij doet dat met grote toewijding, waardoor het kerkhof een echte plaats van stilte is. De idyllische en vreedzame routine wordt echter abrupt verstoord als leden van de militie de slachtoffers van een bloedig neergeslagen protest tegen het regime van Pinochet proberen te laten verdwijnen. De film draait in het Filmhuis op zondag 24 maart om 20.00 uur in de Vrijburglaan 2 te Heemskerk. www.decirkelheemskerk.nl

Kennismaken met artistieke naaktfotografie

Raul Neijhorst. Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK - Op 31 maart verzorgt Raúl Neijhorst bij fotografiecentrum ISOO in Beverwijk, een workshop die in het teken staat van artistieke naaktfotografie. Raúl won diverse bronzen, zilveren en gouden medailles over de hele wereld en verkreeg daarmee respectievelijk de AFiap-, EFiap- en EFIap/b-onderscheidingen. Een fotograaf met veel ervaring die u op weg helpt om uw eigen skills te verbeteren in de artistieke naaktfotografie. Om de workshop te volgen is een camera nodig waarmee u kunt fotograferen in de M-stand en die voorzien is van een flitsschoen. Verder zijn een leeg geheugenkaartje en een volle batterij handig. Het programma start om 13.30 uur met een lunch, waarna de workshop om 14.00 uur begint. De workshop kost 50 euro inclusief lunch. Reserveer: lezingen@isoo.nu.

Kampeerdagen 2019 in Heerhugowaard

Impressie van de Kampeerdagen. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Het voorjaar komt eraan en de campings gaan weer open. Met niet alleen de lente, maar ook het kampeerseizoen in zicht, begint het kamperen dus weer te prikkelen. Lekker naar buiten! Zo rond maandag 1 april openen de campings en de caravanstallingen weer hun deuren. Zaterdag 23 en zondag 24 maart zijn er daarom de Kampeerdagen 2019 op de Caravanboulevard in Heerhugowaard. Met het nieuwe kampeerseizoen in zicht is het hoog tijd om de nodige vakantieplannen te maken. Om het begin van het kampeerseizoen in een gezellige sfeer op te starten, organiseren de bedrijven op de Caravanboulevard in Heerhugowaard weer een groots evenement. Onder de titel 'Kampeerdagen 2019' kan de kampeerder twee dagen lang in een sfeervol decor kennismaken met allerlei zaken die met kamperen en vrije tijd te maken hebben. Dat gebeurt met ondersteuning van tientallen exposanten op kampeer- en wandelgebied. Dit zijn onder andere leveranciers van een collectie fietsen, kampeerartikelen en technische accessoires, alsmede campings en wandelspecialisten. De bedrijven op de Caravanboulevard, Pauw Recreatie, Frans Stokman en De Vries, staan samen garant voor een grote collectie kampeermiddelen. Het gaat onder meer om nieuwe en gebruikte campers en caravans, (voor)tenten, kampeertenten en 1001 kampeeraccessoires. Als extra voegt Pauw Recreatie het thema wandelsport aan dit evenement toe. Iedereen welkom op 23 en 24 maart van 10.00 tot 17.00 uur. Info: www.pauwrecreatie.nl.