Contact

3 april 2019

Contact 3 april 2019


Jeu de Boules

EGMOND AAN DEN HOEF - Voor het spel Jeu de Boules hoeven belangstellenden niet te wachten tot de vakantie. Elke donderdagmiddag vanaf 13.30 uur, kunt mensen, heerlijk in de buitenlucht, terecht op het Jeu de Boules-terrein in Hanswijk, Egmond aan den Hoef. Liefhebbers/deelnemers van alle leeftijden kunnen zich aanmelden bij Jeane Karels, Hanswijk 60, Egmond aan den Hoef. Telefoon (072) 5061326.

Uitslagen Prins Hendrik

EGMOND AAN ZEE - De uitslagen van Schietvereniging Prins Hendrik van maandag 25 maart: E-klasse: Dirk Roele 100; Arie Wijker 99; Cor Wijker 99; Carlo Zwaan 99, A-klasse: Gerrit Gravemaker 99; Michael Bekkers 98; Henk Konijn 97, B-klasse: Yvonne Krab 100, Mieke v.d.Outenaar 91; Leo Bakker 88 en Pistool: Arie Wijker 48; Richard van Ham 46; Henk Konijn 46.

Roots Market boulevard in Egmond aan Zee

Tientallen kraampjes op de Roots Market in Egmond aan Zee. (Foto: aangeleverd).

EGMOND AAN ZEE - De eerste Roots Market van dit seizoen vindt op zondag 7 april weer plaats op de boulevard in Egmond aan Zee.

Tientallen kraampjes vol met handgemaakte, natuurlijke en bijzondere producten. Duurzame lifestyle voor in huis of heerlijke producten voor in de keuken, er is van alles te vinden voor iedereen. Oude vertrouwde standhouders staan er weer welke al jaren meedoen op de boulevard maar ook nieuwe deelnemers zijn erbij om je kennis te laten maken met hun inspirerende producten. De markt vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur op de boulevard langs het strand. Dit seizoen vindt de Roots Market plaats op iedere eerste zondag van de maand tot en met september. De Roots Market is een onderneming van Bea Möllers & Lisa Nieuwenhuis, moeder en dochter. Samen zoeken zij steeds naar makers van de leukste, mooiste, meest duurzame en handgemaakte producten.

Roots Market op de Boulevard in Egmond aan Zee. (Foto: aangeleverd).

Hans Laduc. (Foto: aangeleverd).

Hans Laduc in Overslot

EGMOND AAN DEN HOEF - Of het nu een huiskamer een theater een kerk of een eeuwenoude hoeve is, Hans voelt zich overal thuis waar de mensen open staan en willen genieten van mooie muziek en verhalen. Hierdoor zijn de optredens altijd verrassend en blijft deze muziek je raken. Muziek die je uitnodigt even alles los te laten, te genieten van het moment en te ervaren hoe puur muziek kan zijn. Deze topgitarist speelt zondagmiddag 7 april vanaf 16.00 uur in museumhoeve Overslot in Egmond aan den Hoef.

Vijftig jaar snaren en verhalen

Aan de wanden is het werk te zien van de Alkmaarse kunstschilder JP met de expositie 'Greetings from Skage, Pay Bah'. Hij zegt zelf over z'n werk; "ik heb middels mijn olieverfschilderijen 'goud' gevonden in het tegenovergestelde van'perfect', 'mooi', instant-resultaat en af-heid".

Geschiedenis

Naast hedendaagse kunst kan men kennis nemen van de meer dan 1000-jarige kunstgeschiedenis van de Egmonden en een bezoek brengen aan een bijzonder museum met antiquiteiten, naturalia met een grote collectie schelpen en etnografica, waaronder een nieuwe collectie attributen van de Noord-Amerikaanse indianen.

Museumhoeve Overslot is ieder weekend vrij te bezoeken van 15.00 tot 18.00 uur aan de Slotweg 42.

Vuurtoren van de week

Streitisviti, Tekst: Frits van Eck. (Foto: Wim van der Craats)

EGMOND – Vuurtorens, lichtopstanden, kapen en bakens, een nautisch erfgoed waar we zuinig op moeten zijn. Wekelijks wordt er één in de schijnwerper geplaatst. Deze week de IJslandse vuurtoren Streitisviti.

Streitishvarf is een klein schiereiland tussen de fjord Berufjörður en de baai Breiðdalsvík in het oosten van IJsland. Op het puntje van dit schiereiland, over de weg goed bereikbaar, staat de kleine vuurtoren Streiti (Streitisviti). Volgens de folklore in de oostelijke regio woont een reus in de rots bij de weg. Hij heeft twee broers; de ene woont op het eiland Skrúður, niet ver van Steinshvarf en de ander woont op het eiland Papey, vlakbij de kust.

Goedaardige reus

Men gelooft dat deze reus goedaardig is en op goede voet staat met zijn broers. Eenmaal per jaar rond Kerstmis ontmoeten ze elkaar voor een praatje. De vuurtoren staat op de plaats van een stalen toren uit 1922. Deze werd in 1958 gesloopt, de functie werd overgenomen door een vuurtoren op het eiland Hlöðu. De laatste werd tijdens een zware storm in januari 1984 verwoest. De herbouw vond datzelfde jaar plaats en er werd gekozen voor de oorspronkelijke locatie. De nieuwe vuurtoren is slechts 12 meter hoog en heeft een lichthoogte van 22 meter. Om de 20 seconden geeft hij drie flitsen, wit, rood of groen, afhankelijk van de richting. Het is een achthoekige cilindrische toren met galerij. De vuurtoren is wit geschilderd met rond de ramen een verticale zwarte balk. Ook de lantaarn is wit. Vanaf de vuurtoren van Streiti is er een spectaculair uitzicht over de oceaan.

Coördinaten: 64° 44' 47.51" N - 13° 59' 08.87" W

White Stones drie punten los van Zeemacht

Jesper de Vre had met drie treffers een groot aandeel in de belangrijke 8-4 overwinning op Feyenoord Futsel. (Foto: archief Vincent de Vries).

EGMOND AAN ZEE – White Stones boekte afgelopen zaterdag een belangrijke 8-4 overwinning van het Rotterdamse Feyenoord Futsal.

Belangrijke overwinning op Feyenoord

Door deze overwinning en de nederlaag van het Helderse Zeemacht, staat White Stones nu met veertien punten uit twintig wedstrijden op de tiende plaats, samen met ZVV Eindhoven. Zeemacht staat drie punten achter.

Jesper de Vré

Bij de Hoevers scoorde Jesper de Vré drie treffers en Raymond de Waard nam twee treffers voor zijn rekening. Komende vrijdagavond, 5 april, ontvangt White Stones in sporthal De Watertoren FC Marlene, dat op de vierde plaats staat. Winst is noodzakelijk om in ieder geval rechtstreekse degradatie te ontlopen. Aanvang 21.30 uur.

Van dribbelaar tot wereldkampioen

In Polen werd Nicole Wereldkampioen Masters op de 3 en 10 kilometer. (Foto: Adrie Weijling)

EGMOND - De Egmondse Nicole Weijling-Dissel begon in 2009 met dribbelen om enkele kilo's kwijt te raken. Maar al gauw kwam zij erachter dat zij meer in haar mars had dan alleen dribbelen. Nu tien jaar later is zij van een recreant hardloopster een serieuze atlete geworden waar men rekening mee houdt in de wedstrijden.

Nicole Weijling- Dissel (51): 'De tien kilometer was loodzwaar'

Nicole Wijling weer op het hoogste podium. (Foto: Adrie Weijling)

Zij heeft vele Nederlandse Master titels op diverse afstanden op zak, diverse Europese Kampioenschappen waarvan de laatste titels in 2017 op de 800, 1500 en 5000 meter in het Deense Aarhus, 6 Wereldtitels op drie verschillende continenten, Zuid Amerika- Oceanië en Europa op haar naam staan, de laatste in Spanje 2018 op de 5000 meter en als enige Nederlandse atlete prijkt zij op de internationale atletieklijst van de IAAF, met drie Wereldrecords op de 800 meter die zij liep op haar 50e verjaardag in 2017 in Soest met een tijd van 2.13.0, de 1500 meter op 11 augustus 2017 in Utrecht met een tijd van 4.35.4 en de Engelse Mijl in Lisse op 27 augustus met een tijd van 4.57.8. Deze Wereldrecords zijn een ongelooflijke prestatie van een atlete die kan wedijveren met senioren die veel jonger zijn.

Elke dag trainen

Dat zij de beste in de leeftijdscategorie Masters 50+ is en wil zijn, dat krijg je niet zomaar voor niets. Nicole traint iedere dag, zeven dagen per week en 24 uur per dag aan haar conditie, techniek, snelheid en let op haar voeding. Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bergen in 2019 kreeg zij de Sportprijs onderscheiding uit handen van Burgemeester Hetty Hafkamp. Zij had zich nu gericht op de Wereldkampioenschappen 3 km indoor en 10 kilometer outdoor in Polen, op beide disciplines won zij op 24 en 27 maart 2019 Goud. "De 10 kilometer was loodzwaar voor mij, ik was grieperig, verkouden en had koorts, maar dat heb ik met vitamines behoorlijk weg kunnen drukken, maar nu komt alles eruit, samen met mijn man Adrie waar ik een geweldige steun aan heb gaan we de lange terugreis aan en probeer ik onderweg te slapen," aldus een vermoeide Nicole uit Polen. Haar volgende focus komt te liggen op de Europese Kampioenschappen Masters in September in Venetië Italië om vervolgens in 2020 haar laatste Master Wereldkampioenschap te lopen in Toronto, Canada. Vitaal en Fysiek sterk blijven is haar motto om na haar Oh zo mooie sportcarrière Cliniques en consulten te geven en mensen persoonlijke handvatten mee te geven voor een gezond, vitaal en sterk leven.

Egmondia wint spectaculair degradatieduel

Justin Recourt scoorde tegen D.T.S. twee treffers en had daardoor een groot aandeel in de belangrijke overwinning. (Foto: Egmondia)

EGMOND AAN ZEE - Egmondia heeft in een rechtstreeks degradatieduel tegen D.T.S. de punten in eigen huis kunnen houden. Het verloop van de wedstrijd was bijna te bizar voor woorden. Zoals in dit soort wedstrijden gewoonlijk is begonnen beide teams vrij nerveus aan het duel. Belangrijk zou kunnen zijn wie het eerst de zenuwen onder controle zou hebben. En in dit geval waren het de blauwwitten die langzaam maar zeker wat beter in de wedstrijd kwamen. Nadat in het begin beide teams de openingstreffer hadden kunnen maken, was het in de 20ste minuut raak.

Het verloop van de wedstrijd te bizar voor woorden

Uit goed voorbereidend werk van Patrick Jaspers kwam de bal voor de voeten van Justin Recourt en vanuit de draai verraste hij D.T.S. keeper Nick Peters en bracht de 1-0 op het scorebord. Tien minuten later verdubbelde de ploeg van Jos Mouwes de marge. Nadat Dennis Blaauboer op voortreffelijke wijze een aanval van de tegenstander onderbrak, zette hij na goed doorgaan Daan Groot vrij voor de doelman. Toen deze zijn doel verliet, scoorde Daan met een uitstekende lob 2-0. De thuisclub kwam vlak voor rust helemaal in een riante positie toen de mee opgekomen Tim Blaauboer uit een corner van de sterk spelende Rick Lek raak kopte 3-0. Dit was tevens de ruststand. Na rust leek zich een klein drama rond Egmondia te gaan afspelen. Binnen twintig minuten was de zo comfortabel lijkende voorsprong geheel verdwenen. Het was invaller doelman Daan Min die kort na rust nog een doelpunt wist te voorkomen door tijdig zijn doel uit te komen. Toch ging het voor de "derpers" al snel mis. Eerst werd na een verdedigingsfout via een lob de 3-1 door Marc Nelis binnen geschoten en nog geen drie minuten later was de aansluitingstreffer een feit.

Justin Recourt

Een vrije trap van Jeffrey Rispens werd totaal verkeerd beoordeeld door Daan Min 3-2. Tot overmaat van ramp werd uit een vrije trap ook nog eens de gelijkmaker binnen gekopt door Michael Wouters. Een enorme dreun voor Egmondia en nu was de vraag hoe men zich hiervan zou herstellen. Egmondia verdiende een compliment zoals zij na deze deceptie toch probeerden de wedstrijd weer op te pakken. Gelukkig viel in de 83ste minuut het geluk een keer aan Egmondse kant. Na prima werk van Jip van der Himst kwam de bal voor het doel van D.T.S. waar Justin Recourt op de juiste plaats stond om het leer kiezelhard in het dak van het doel te schieten 4-3. Met nog zo een zeven minuten te gaan moesten de mannen van Jos Mouwes deze keer toch de overwinning over de streep kunnen trekken. De ingevallen Roy Twisk kwam een teenlengte te kort om de wedstrijd met zijn eerste balcontact op slot te gooien en een schitterend genomen vrije trap van Jip van der Himst spatte op de lat uiteen. Kort voor tijd maakte Daan Min zijn eerder gemaakte foutje goed door een kopbal van de lijn te halen. Zo haalde Egmondia drie punten binnen na een sensationeel verlopen wedstrijd. Tot man of the match werd Justin Recourt uitgeroepen, die met zijn twee doelpunten, waarvan één de winnende was, zeer belangrijk is geweest.

Op weg naar Pasen

Op weg naar Pasen bij Radio80. (Foto: R.B.J.J.M. Scheltinga).

EGMOND AAN ZEE - Belangstellenden kunnen op zondagmorgen 7 april weer een uur luisteren naar een programma van RTV80-Kerkradio.

Tijdens deze uitzending wordt u in muziek meegenomen naar het Lijdensverhaal. Overbekend is de Mattheus Passion van Bach. Er bestaan er ook andere uitvoeringen zoals Jezus Christ Superstar. In welke taal wordt er gezongen, Engels, Duits of misschien Nederlands? Aanwezigen kunnen dit ervaren tijdens de uitzending van zondagmorgen 7 april, na het nieuws van 9 uur op Radio80 (105.9 FM of 96.5 kabel en wereldwijd op www.rtv80.nl.; ook op tv achter de lokale tekst-tv van RTV80, kanaal 44 Ziggo). Op de radio wordt de uitzending herhaald op maandagavond 8 april, na het nieuws van 20.00 uur.

Boekenmarkt PostaanZee

Boekenmarkt bij PostaanZee. (Foto: aangeleverd)

EGMOND AAN ZEE - Boekenliefhebbers opgelet: Iedere eerste vrijdag van de maand (5 april) is er van 13.30 tot 16.00 uur een wisselend aanbod van boeken bij PostaanZee.

Altijd op zoek naar dat ene boek of herinnering

Altijd al op zoek geweest naar dat ene boek? Of naar een herinnering uit lang vervlogen tijden? Het kan er zomaar tussen liggen. Zie je niet wat je zoekt? Vraag er gerust naar bij de vrijwilligers. Ze hebben meer op voorraad dan we uitstallen en zijn je graag van dienst. Met de verkoop van de boeken steunen bezoekers de activiteiten van PostaanZee. Zit er even niets voor je bij? Een vrijwillige donatie in het vogelhuisje of via onze website stellen zij zeer op prijs.

Ontmoetingscentrum PostaanZee, Voorstraat 82a in Egmond aan Zee.

Meditatief tekenen

Meditatief tekenen bij het Woensdagochtend-cafe (Foto: aangeleverd)

EGMOND-BINNEN - In het Woensdagochtend Café van 10 april maken we onder leiding van Frans Peeters kennis met meditatief tekenen.

Meditatief tekenen en schilderen doe je voornamelijk vanuit je onderbewustzijn. Dat houdt in dat je je 'verstand op 0' zet en je blik 'op oneindig' en in die toestand je hand maar de vrije loop laat. Anders dan bij gewoon tekenen en schilderen gaat het op de eerste plaats om het creatief bezig zijn en niet om het resultaat. Kortom het is een heerlijk ontspannende bezigheid. Belangstellenden wordt verzocht om tekenpapier en (kleur-)potloden en/of pastelkrijt mee te nemen. Zelf ervaren? Deelnemers zijn van harte welkom. Koffie/thee: 1 euro en de workshop is gratis. Woensdag, 10 april, 10.30 tot 12.00 uur.

Cantando in Coro in Schoorl

Giancarlo Romita brengt zijn drie koren binnenkort samen in één concert 'Cantando in Coro'. (Foto: Vincent de Vries)

door Marsha Bakker

SCHOORL/LANGEDIJK - Giancarlo Romita is dirigent van het Langedijker koor, en heeft daarmee het koor - dat ooit begon als het Langedijker Smartlappenkoor - naar een hoger niveau getild. Hij hoort vrijwel meteen welke stemmen sterk of bijzonder zijn en hoe hij met een groot aantal verschillende stemmen een sterk en gevarieerd koor bouwt. Muziek is zijn leven.

'Het is magisch als alle stemmen op hun plaats vallen'

Giancarlo is geboren in Zuid Italië, een autodidact die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt. Na jaren zwerven door heel Europa met verschillende bands ontmoet hij in Zwitserland zijn grote liefde uit het Nederlandse Langedijk.

Sindsdien is Giancarlo actief in de Nederlandse popscène als drummer/zanger bij talloze bekende en minder bekende bands en hij speelt nog steeds overal als freelance muzikant. Als componist / tekstschrijver/ drummer/ korist heeft Giancarlo gewerkt met Marco Borsato, Petra Berger, Kinderen voor Kinderen, Wolter Kroes, en vele anderen. Andrea Bocelli nam in 2013 het lied 'Ma dove sei' op, waarvoor Giancarlo de tekst schreef. De laatste jaren is hij voornamelijk actief als koordirigent want stemmen arrangeren is een van zijn grote passies.

Magie

Giancarlo is een emotioneel man, hij geniet met volle teugen van zijn koren en verliest zich soms in de muziek. "Als een stuk goed wordt gebracht, en alles klopt, dan is dat het mooiste wat er is. Het is een magisch moment als alle stemmen op hun plaats vallen, dat geeft mij kippenvel! Ik wil dat graag door een groter publiek laten ervaren en ben heel blij dat dit nu gaat gebeuren in Schoorl."

Cantando in Coro

Naast Het Eerste Schoorls Gemengd Mannenkoor, en het Langedijker koor is hij ook dirigent van het koor Adem-noot uit Oudorp. Hij liep al langer rond met het idee om een keer een groot concert te organiseren, waarbij zijn drie koren elk een aantal nummers apart, maar vooral ook samen zingen. Hij zocht voor de ultieme belevenis een locatie waarbij horeca aanwezig is. Theater De Blinkerd bleek de ideale locatie. Na maanden voorbereiden gaat dit concert - Cantando in Coro (zingen in koor) - plaatsvinden op zondag 14 april in Schoorl, aanvang 15.00 uur.

Van Presley tot opera

Muziek die ten gehore zal worden gebracht varieert van Elvis Presley tot Simon & Garfunkel, en van muziek uit de musical Annatevka tot aan Napolitaanse opera. Maar natuurlijk komt er ook een groot aantal Nederlandstalige meezingers voorbij. Na de optredens is er tijd voor een hapje en een drankje en kan er worden gedanst op de muziek van de coverband Keep on Rocking.

Dit bijzondere concert meemaken? De kaartverkoop is inmiddels gestart, kaarten à € 8,50 bestellen via hetlangedijkerkoor.nl en aan de deur van theater De Blinkerd in Schoorl.

Formatieakkoord gemeente Bergen

EGMOND AAN DEN HOEF - In het door de raad vastgestelde formatieakkoord wordt opgemerkt dat de uitspraken van de Raad van State betreffende de fusielocatie, Dorpscentrum Bergen en plan Watertorenweg gerespecteerd zullen worden.Het is nogal aanmatigend en arrogant Alsof je de keuze hebt om uitspraken van de Raad van State te negeren. In een gesprek met de adviseur van de Raad van State werd beter naar de bezwaarmakers geluisterd dan in alle inspraak mogelijkheden die de gemeente aanbiedt bij elkaar. Wil men het vertrouwen van de inwoners terugwinnen dan zal de inspraak/participatie heel anders ingevuld moeten worden dan tot nu toe het geval is geweest. Als dit goed georganiseerd word en er echt naar mensen met een andere mening wordt geluisterd dan zullen er wellicht minder zaken aangespannen worden bij de Raad van State.

A.F.T. Van der Oord, Egmond aan den Hoef.

VV Alkmaar houdt voetbaldag voor meiden

Voetbaldag voor meiden bij VV Alkmaar. (Foto: aangeleverd),

ALKMAAR - In de meivakantie organiseert VV Alkmaar, dat uitkomt in de Eredivisie voor Vrouwen, een Voetbaldag voor meiden van zes tot en met zestien jaar.

Onder leiding van gediplomeerde trainers

De VV Alkmaar Voetbaldag is op woensdag 1 mei op het sportcomplex van VV Alkmaar aan de Robonsbosweg 10. De VV Alkmaar Voetbaldag staat onder leiding van gediplomeerde trainers en vindt plaats van 9.00 tot 15:00 uur. Een dag vol voetbalplezier en voetbalbeleving staat centraal.

Inschrijven kan via www.vvalkmaar.nl/soccercamps.

De kleur komt uit Bergen

De kleur komt uit Bergen. Een tentoonstelling in Galerie De Kapberg. (Foto: aangeleverd).

EGMOND AAN DEN HOEF - Een groep enthousiaste vrouwelijke schilders uit Bergen laat haar werk zien in galerie De Kapberg in Egmond aan den Hoef. Met ieder een eigen historie in de kunst ontmoetten de acht leden van Seven+ elkaar negen jaar geleden in het atelier van Erik Prins in Bergen. Tot op heden volgen zij daar met groot enthousiasme masterclasses. Het schilderen in een groep werkt stimulerend: een creatief gevecht tussen voortgang en rust, impulsen en structuur, kleur en leegte. De groep bestaat sinds voorjaar 2015. Deze expositie in de Kapberg wordt voor hen samen als groep de eerste keer dat zij exposeren in een galerie. Twee kunstenaressen maken ruimtelijk werk.

Vrouwelijke schilders komen naar Galerie De Kapberg in Egmond aan den Hoef

Anita Boereboom Is in haar schilderijen vooral met de kleuren bezig en laat een duidelijke uitwisseling zien van schraal en vet. Uiteindelijk wordt het meestal een abstract landschap.

Annelies Horden maakt schilderijen en objecten. Ze laat de "schijnbare" schoonheid van de consumptiemaatschappij' zien. Ze verzamelt, groepeert en sorteert afvalmaterialen. De objecten en/of installaties laten ieder op eigen wijze de "schoonheid" zien van wat wij weggooien.

Miekenette Coelingh Bennink schildert maar maakt ook beelden. Ze werkt niet met een vooropgezet plan aan de beelden. .Ze schildert laag over laag, experimenterend met kleuren en massa op zoek naar evenwicht en monumentaliteit

Ada Kok schildert het liefst abstract, maar veelal komen er gaandeweg toch aspecten van figuratieve elementen naar boven. Ze werkt vooral met acryl op papier en op doek.

Lot Nieveen schildert soms "op muziek". De beelden en kleuren die bij het horen van muziek naar boven komen, worden overgezet op doek. Zo heeft bij voorbeeld Rachmaninov een andere kleur dan Steely Dan. Haar schilderijen hebben meestal een "dikke huid".

Riet Moreu is als binnenhuisarchitect begonnen en is in Bergen gaan schilderen. Ze experimenteert graag met verschillende materialen zoals zand, lijm, inkt, potlood, pen, waterverf en acrylverf. Het is noch abstract, noch realistisch, puur eigen fantasie en vooral ook vol toevalligheden

Jeanine Jordaan. Reizen is voor haar een bron van inspiratie en energie, Op reis fotografeert ze vooral. Weer thuis gebruikt ze de vele foto's als start van een schetsboek. Experimenteren en kijken of een combinatie van vormen kan leiden tot nieuwe beelden. Uiteindelijk gebruikt ze vaak verschillende beeldtalen: tekenen, schilderen, fotografie en collages.

Marijke den Ouden. We zien in haar werk een veelheid van vlakken, lijnen, ritmes en leegtes. Ze schildert met inkt en waterverf op rijstpapier, een techniek die ze geleerd heeft toen ze in Hong Kong en Singapore woonde: metropolen met stapelingen, contrasten, texturen, klanken en kleuren; maar ook de Hollandse velden met hoge grassen en bloemen inspireren haar.

De tentoonstelling is te zien van 5 april tot en met 12 mei op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 7 april door mevrouw Hetty Hafkamp, burgemeester van Bergen om 15.00 uur. Wie meer wil zien van de galerie: www. galeriedekapberg.nl

Nieuw bestuur voor de Dorpsraad

EGMOND AAN DEN HOEF - Het had niet veel gescheeld of er was geen Dorpsraad meer geweest in Egmond aan den Hoef. Gelukkig meldden zich nog net op tijd enkele enthousiaste vrijwilligers, waarmee de Hoever Dorpsraad een doorstart kan maken. Voorzitter Frans Belleman en zijn bestuur gaan samen met de inwoners gaan ze bekijken hoe en waar het dorp verbeterd kan worden.

Om alle inwoners van Egmond aan den Hoef kennis te laten maken met de vernieuwde dorpsraad, houdt het bestuur op vrijdag 12 april een gezellige welkomstborrel onder de naam Hoever Dorpscafé. Wie wil kennismaken met het bestuur kan vanaf 20.00 uur terecht in Café 't Slot in de Slotweg voor een borrel en een goed gesprek. Belleman hoopt dat inwoners hier vooral ook komen met suggesties en ideeën, om de gang van zaken in het dorp te verbeteren. Aan de hand van de suggesties wil het bestuur in mei samen met de gemeente een rondje door het dorp lopen, waarbij alle verbeterpunten kunnen worden aangewezen. "Iedere inwoner van Egmond aan den Hoef is automatisch lid van de Hoever Dorpsraad, dus we zijn er voor iedereen", legt Belleman uit. Bovendien heeft de vereniging ook een gloednieuwe website, www.hoeverdorpsraad.nl . Hier kunnen geïnteresseerden alvast rondkijken en zien wat de Dorpsraad van plan is. Zo zal er bijvoorbeeld ondersteuning zijn van de komende Koningsdag, die dit jaar in de Slotweg zal worden gehouden. Het bestuur heeft er zin in. "We gaan er samen voor zorgen dat het in Egmond aan den Hoef heerlijk wonen is en blijft."

Rommelmarkt Eensgezindheid

EGMOND-BINNEN - De voorbereidingen voor de 49ste grote rommelmarkt van Muziekvereniging Eensgezindheid die op 25 mei plaatsvindt in Egmond-Binnen zijn in volle gang.De eerste grote inzamelactie is op zaterdag 6 april, de andere volgen op 20 april en 11 mei. Die dagen kunnen inwoners van de gemeente Bergen en Heiloo hun spullen die bij ons een tweede kans kunnen krijgen beschikbaar stellen aan de ophaaldienst van de vereniging. Alles wat nog bruikbaar is, is welkom. Het aanbieden van spullen kan bij Piet Apeldoorn, telefoon 072-5061324, Vincent Pepping, telefoon 072-5065601 of Piet Zonneveld, telefoon 072-5065517. Of een e-mail sturen naar info@eensgezindheidegmond.nl.

The Bretels in Honky Tonk

Op een schip, in de achtertuin, of in de kroeg, het kan The Bretels niet gek genoeg. (Foto: aangeleverd)

SCHOORL - Van Schoorl tot Enkhuizen, en van Texel tot weetikveelwaar, voor iedereen staan er leuke liedjes op het repertoire.

'Jullie spelen precies de muziek die wij willen horen'

Op een schip, in de achtertuin, of in de kroeg, het kan The Bretels niet gek genoeg. "Jullie spelen precies de muziek die wij willen horen", zeggen veel oudere jongeren, maar ook veel jongere jongeren vinden de muziek van The Bretels leuk. Met de nadruk op gezellige muziek speelt de band zowel oud als nieuw repertoire in diverse talen, waar prima op gedanst kan worden, en nooit te luid. Ook liedjes in de Westfriese streektaal worden door The Bretels gespeeld, zowel eigen nummers als liedjes van anderen.

Zondag 7 april spelen ze vanaf 17.00 uur bij Honky Tonk aan de Duinvoetweg 11 in Schoorl, entree is gratis.