Schagen op zondag

7 juli 2019

Schagen op zondag 7 juli 2019


VEKO Sprinttriathlon Schagen wordt groots sportfestijn!

Na de fietsrondes volgt het hardloopgedeelte (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - De VEKO Sprinttriathlon vindt dinsdag 9 juli aanstaande voor de negende keer plaats. Samen met Hoofdsponsor VEKO Lightsystems uit Schagen maakt de organisatie er een geweldig sportfeest van.

Triathlon van Schagen: grootste startveld ooit!

Zwemmen in de haven van Schagen en in de regio is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Ons waterschap, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, zuivert het rioolwater zodat de sloten en het open water schoon blijven en we vooral kunnen genieten van dit open water. Een waterschapsteam gaat tijdens de triathlon de sportieve uitdaging aan om dat te promoten.

Dit doen zij overigens tijdens alle vier sprint-triathlons die onderdeel uitmaken van het Van der Voort sprint Triathlon Circuit, want HHNK is dit jaar ook Circuit-Co-Sponsor.

Kanshebbers

Dit jaar starten ruim tweehonderdertig individuele deelnemers starten. Tien deelnemers volgden het Start2Triathlon via triathlonvereniging Oude Veer. Voor trio-deelnemers geldt dit jaar een maximaal startveld van vijftig deelnemende teams.

In het deelnemersveld, dat dit jaar het grootste startveld ooit heeft bereikt, doen dit jaar een groot aantal kanshebbers mee. Om er een aantal te noemen zijn dit bij de heren: Tristan Olij, Chris Brands, Michael Krijnen, Emile van Tongerloo, Henk Elbertsen en Jeroen Tiebie. Maar ook Albert Timmers en Peter Johan Dillo mengen zich in de strijd. En vlak Matthijs Kuntzel niet uit. Bij de dames zijn dit: Talissa van der Fluit, Maaike Vooren, Cora Kiekens, Laura Haken en Jessica van Glasbergen?

Het parcours

De VEKO Sprinttriathlon omvat de volgende afstanden: - zwemmen 750 meter - fietsen 24 km - lopen 5 km.

Het parcours is op de volgende manier uitgezet: - Zwemmen: in de haven.
- Fietsen: drie ronden van 8,33 km. Route: vertrek vanaf de haven, Passage, Zijperweg, Halerweg, linksaf Oudendijk, rechtsaf Burghornerweg, rechtsaf Nieuwedijk, rechtsaf Lagedijkerweg, rechts aanhouden Zijperweg.
- Lopen: twee ronden. Vanuit parc ferme linksaf een loopronde volgen over de Lagedijkerweg, na het keerpunt terug richting Haven, linksom de Halerweg, Westerweg tot keerpunt, route terug via Westerweg en Halerweg, Lagedijkerweg voorbij Haventerrein tot keerpunt Lagedijkerweg, terug over de Lagedijkerweg, Halerweg, Westerweg, keerpunt retour tot de finish.

Voor het publiek een prima gelegenheid om kennis te maken met de triathlonsport, of gewoon langs de weg te genieten van dit prachtige sportevenement. Om het voor het publiek nog aangenamer te maken, verzorgt Ivan Louer van Team Brekers de horeca. Daarnaast voorziet Kees Missaar is met zijn team van SPNH het event van prima geluid. 's Avonds, tijdens de afterparty, ontbreekt natuurlijk ook Jeroen Linting niet!

Van der Voort Circuit

Met de VEKO Sprinttriathlon wordt het tweede jaar van het Van der Voort Sprinttriathlon Circuit afgesloten. Niet alleen wordt het spannend wie dinsdag 9 juli wint, maar hier komt ook bij kijken wie in de verschillende categorieën 8 november aanstaande, tijdens het Triathlonduursportgala, de prijzen in ontvangst mag nemen.

Sponsorpallet uitgebreid

De organisatie is er trots op dat VEKO voor de editie van 2019 weer toegezegd heeft hoofdsponsor te zijn. Met de komst van nieuwe co-sponsor waterschap Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is het pallet aan sponsors uitgebreid. Kortom: de organisatie is trots op zijn vele sponsors; het bedrijfsleven steunt massaal dit mooie eendaagse sportevent.

De organisatie dankt alle vrijwilligers en omwonenden, de gemeente Schagen, de Reddingsbrigade, het Rode Kruis en alle overige sponsors en ondersteuners voor hun ondersteuning. Zonder hen zou deze wedstrijd niet mogelijk zijn.

Zet zelf jouw evenement in de agenda!

REGIO - Wist je dat je zelf je evenement in de agenda van Schagen kan zetten? Gewoon even kijken op de site www.rodi.nl/regio/schagen. Daar staat de tab 'agenda'. Klik op de knop en je ziet linksboven een button/knop: 'Zelf een activiteit plaatsen'. Volg de instructies en zet jouw evenement in de agenda!

Het mooiste resultaat krijg je door er een leuke foto aan toe te voegen. En je maakt op deze manier ook kans dat het bericht eventueel opgenomen wordt in de krant.

Gewoon een keer proberen dus!

Google investeert € 1 miljard in datacenters in Nederland

(Foto: ALASTAIR WIPER)

HOLLANDS KROON - Google breidt haar datacenter capaciteit in Nederland verder uit. Het bedrijf bouwt momenteel een nieuw datacenter in Agriport, gemeente Hollands Kroon, en breidt het bestaande datacenter in Eemshaven verder uit.

Nieuw datacentrum in Hollands Kroon (Agriport)

De bouwfase biedt gemiddeld 1.000 mensen per dag, per locatie, werk. Eenmaal operationeel werken er in Eemshaven in totaal 350 en in Agriport 125 mensen. Met de uitbreiding van de datacenter capaciteit in Nederland gaat een investering van ruim € 1 miljard gepaard. De totale investering van Google in datacenters in Nederland sinds 2016 komt daarmee uit op € 2,5 miljard.

Google kiest voor Nederland

In de zoektocht naar geschikte ruimte om het Europese datacenter netwerk verder uit te breiden, heeft Google opnieuw voor Nederland gekozen. Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat, is verheugd met de investeringsbeslissing. "Dit kabinet heeft de ambitie dé digitale koploper van Europa te worden. Daarom spannen we ons in om investeringen in hoogwaardige innovatieve ICT-projecten in Nederland te laten plaatsvinden. Deze investering betekent een boost voor de werkgelegenheid in de regio. Ik ben ook blij dat Google 100% hernieuwbare energie inkoopt voor deze datacentra."

Burgemeester Rian van Dam van Hollands Kroon: "Ik ben er trots op de burgemeester van een gemeente te zijn die ruimte geeft aan ontwikkelingen. Met veel plezier verwelkomen we Google in Hollands Kroon."

100% hernieuwbare energie

Google streeft ernaar het energieverbruik van het datacenter te matchen met 100% hernieuwbare energie. Sinds 2017 matcht Google het energieverbruik in alle faciliteiten met een 1:1 aankoop van duurzame energie. Dit betekent dat Google voldoende elektriciteit heeft van windturbines en zonnepanelen om het energieverbruik te dekken.In Nederland heeft Google in totaal vier PPA's (power purchase agreements) die ongeveer 130 MW aan stroom genereren.

Zwipe Out stormbaan revanche wedstrijd

Zwipe Out start zaterdag 13 juli, 12.00 uur (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - De Zwipe Out van dit jaar wordt zaterdag 13 en zondag 14 juli gehouden en de voorbereidingen gaan gestaag. Dit jaar met een revanche wedstrijd.

De stormbaan ligt dit jaar tussen strandpaviljoenen 'de Toko' en 'Woest'. Deelnemen kan als individu of als duo. Beide categorieën battlen voor de eerste plaats.

Raadslid van Schagen, Jelle Beemsterboer en wethouder van Den Helder, Harmen Krul openen de battle van het CDA om 12 uur. Vorig jaar was het een nek aan nek race en heeft won Harmen de battle. Dit jaar probeert Jelle de titel te veroveren in een revanche match. Daarna gaat de baan het hele weekend open voor sportievelingen en recreanten.

Openingstijden: zaterdag 13 juli van 12-18 uur en zondag 14 juli van 10-15 uur. Opgeven kan via www.zwipeout.nl. De kinderbaan is 13 juli open van 12-18 uur en zondag van 12-15 uur. Zondagochtend is de kinderbaan van 10-12 uur gereserveerd voor minder valide kinderen.

Deelname is gratis.

De nieuwe groep enthousiaste mannen van de organisatie van het Verheul Komtietoernooi (Foto: aangeleverd)

Inschrijving geopend

SCHAGEN – Het Verheul Komtietoernooi trekt dit jaar alle registers open. Met een nieuwe 12-koppige commissie krijgt het toernooi op de banen van STC een flinke impuls. Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 augustus worden er op het gezellige tennispark honderden wedstrijden in verschillende speelsterktes gespeeld.

De nieuwe organisatie: een gemêleerd gezelschap actieve tennissers uit diverse leeftijdsgroepen, heeft er zin in en wil meer 'jeu' aan het toernooi geven. Zij zetten de schouders eronder om er een mooie en gezellige tennisweek van te maken.

Tijdens het toernooi wordt er vis gebakken, er is een feestavond op vrijdag en er is een bbq. Dus buiten de mooie tennispartijen is er als vanouds veel gezelligheid op het fraaie tennispark. Makelaardij Verheul heeft hier alle vertrouwen in en heeft zich als hoofdsponsor aangesloten, net als vele andere toernooisponsors.

Er worden wedstrijden gespeeld in de categorieën 3 t/m 9 (17+) en 5 t/m 7 (35+). Er zijn schema's voor enkel, dubbel en mix voor zowel heren als dames. In de middag wordt het Verheul Komtietoernooi 50+ gespeeld. Opgeven kan via www.toernooi.nl. Schrijf je nu in voor dit gezellige tennistoernooi!

€ 12.500,- subsidie voor wijkgebouw

SCHAGEN - Het Oranje Fonds heeft een subsidie van € 12.500, - toegezegd aan Wijkvereniging Groeneweg, als bijdrage aan de afwerking en inrichting van het nieuw te bouwen wijkgebouw De Groene Schakel aan de Iepenlaan.

De fundering en vloer van het gebouw zijn inmiddels gerealiseerd en aannemer Deurwaarder-Kakes heeft gegarandeerd dat de bouw eind augustus gereed is. Daarna gaan de vrijwilligers van de wijkvereniging aan de slag met de afwerking en inrichting van het gebouw. Het streven is het nieuwe wijkgebouw begin oktober feestelijk te openen.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks vele verbindende projecten.

Zwem- en Spetter4daagse

(Foto: aangeleverd)

BREEZAND - Traditiegetrouw wordt in de week van 8 tot en met 11 juli 2019 de nationale Zwem4daagse gehouden in zwembad Den Krieck. Zwemmers van jong tot oud kunnen hieraan meedoen. Gelijktijdig met het festijn is de spetter4daagse in het instructiebad. Organisatie is in handen van de recreatie-afdeling van zwemvereniging Oude Veer.

De zwem4daagse belooft ook dit jaar weer een feestweek voor alle deelnemers te worden met naast het zwemmen een groot aantal randactiviteiten. Degenen die het zwemmen beheersen, kunnen in het diepe bad elke avond van 16.00 tot 18.30 uur 250 of 500 meter zwemmen.

Daarbij is in één baan elke avond een extra activiteit, waaraan een prijsje is verbonden. Maandag: spijkerbroekhangen, dinsdag: achteruit zwemmen, woensdag: d'r op of d'r onder, donderdag: watertrap-afval-race.

In de hal van het bad is tot 19.00 uur volop lekkers: maandag: popcorn, dinsdag: poffertjes, woensdag: cake versieren (prijs € 0.50), donderdag: hotdogs (prijs € 1.-). Verder is er in de kantine eerste drie dagen vanaf 17.00 uur bingo en op de laatste dag medaille uitreiking.

Extra actie: kinderen die 6 juli hun zwemdiploma A halen, mogen een gratis begeleider meenemen in het water (mits boven de 15 jaar). Vanaf 18.00 uur is een herverdeling van de banen. De volwassen, crawl- en snel-zwemmers krijgen aparte banen. Bij onverwachts verhindering kan in overleg gekeken worden of op een andere avond de afstand gezwommen kan worden.

Spetter4daagse

De aller jongste kinderen (vanaf 3 jaar, zonder diploma A) kunnen in het instructiebad van 16.00 tot 17.30 uur meedoen met een spetterparcours (ongeveer 20 minuten per avond). De begeleiders (minimaal 15 jaar oud) van de spetter4daagse zijn gratis en gaan (verplicht) mee het water in.

Kosten: bij voorinschrijving € 7.50 (van 3 juni t/m 7 juli) of op de startdag 11 juli € 8.50.-. Inschrijven in zwembad Den Krieck tijdens de uren vrijzwemmen en in de betaalweken. Meer informatie: www.denkrieck.nl.

Marleen Koller in "De Etalage"

(Foto: )

SCHAGEN - Marleen Koller uit Schoorl exposeert de maanden juli en augustus haar schilderijen in "De Etalage".

(Foto: )

Dit is haar gedicht.
Verbondenheid is de kern van mijn bestaan, inspireert, kleurt, stimuleert mij om altijd door te gaan.
Mijn acryl op doek werk is een weerspiegeling van hoe ik in het leven sta, zonder remmingen, direct, niet altijd precies wetend waar ik naar toe ga.
Een uiting op doek brengt een impressie tot leven, waarin ieder een stukje eigen invulling kan geven….
Zie wat je wilt zien, maak je eigen verhaal, vertaal het naar je eigen taal..
Vrouwen vormen de rode draad op mijn doek, kracht, elegantie, puurheid en verbonden zijn, is wat ik steeds weer zoek.
Een mengeling van figuratief en abstract, los en vrij met penseel, paletmes en kwast, een enkele veeg of streep die soms verrast…
Een schilderij moet meteen raken, het gevoel geven dat je erbij kunt 'aanhaken'.
Wat ik wil geven, is steeds weer een moment van beleven…

Baasje gezocht

(Foto: aangeleverd)

Voor de prachtige katers Bas en Dorus, is gelukkig heel snel een fijn nieuw thuis gevonden.

Deze week komt er weer een vogeltje in het spreekwoordelijke zonnetje te staan. Het gaat hier om de grasparkiet Moppie.

Moppie is een leuk jong mannetje, van tien maanden oud, dat is aangeschaft bij een tuincentrum dat ook dieren verkoopt. Hij heeft altijd alleen gezeten en in een kooitje.

Wat voor Moppie heel erg fijn zou zijn, is als hij na plaatsing terecht komt bij minimaal een soortgenootje en het liefst een grote volière. Lekker kunnen vliegen en aanspraak van zijn eigen soort parkietjes zou echt een supermooi leven voor hem zijn.

Meer weten of kennis komen maken? Neem dan even contact op met de DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon. 0224-551818 of via www.dierenasiel-schagen.nl

Appen op de fiets verboden

Appen op de fiets is vanaf heden verboden (Foto: Arend van Dam)

Appen op de fiets is vanaf juli 2019 verboden. De politie zet sterk in op handhaving. De boete voor overtreding is 95 euro.

Zomerschrijfcursus bij SchrijvenmetYv

Schrijven in de natuur (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Ga je deze zomer niet op vakantie? Niet getreurd! Alle thuisblijvers opgelet: De schrijfcursus: "Luisteren naar je pen", is een prachtig zomercadeau voor jezelf!

Schrijven, reflecteren en visualiseren zijn machtige instrumenten om jouw principes en idealen voor het komende schooljaar weer aan te scherpen. We schrijven aan de hand van wisselende, korte, creatieve schrijfopdrachten, waarbij je creaties en schrijfsels met elkaar bespreekt. Samen schrijven is elkaar inspireren en elkaar op een andere manier ontmoeten!

Handletteren

We besteden in de 6-daagse cursus aandacht aan schrijven in de natuur, ontwikkeling door reflectie, dichtvormen, handletteren, moodboard creëren, kernwaarden en to-be-list samenstellen: 'Wie wil je zijn? Visualiseer hoe jouw leven er over vijf jaar uitziet.'
Ervaring met schrijven is niet nodig, wel de affiniteit met schrijven. Stel je ervoor open en je krijgt er zoveel voor terug. Yvonne reikt je praktisch uitvoerbare ideeën aan, welke je inspireren om thuis uit te proberen.

"Door de schrijfcursus, leerde ik mezelf "ont-wikkelen", kwam ik tot mijn kern. Ik ontdekte wie ik werkelijk ben, wat ik voor een ander kan betekenen en dat is zo waardevol!" aldus cursist Lia. De schrijfcursus start maandagavond 15-7, vervolgens op 22-7, 29-7, 5-8, 12-8 en 19-8 is de afsluiting van de zomercursus.

Locatie: Kievitlaan 18, bij Yvonne aan de keukentafel en bij mooi weer buiten in de natuur. Van 20.00 tot 22.15 uur. Kosten: 190 euro ex. btw. Reserveer tijdig.

Meer informatie over de cursus "Luisteren naar je pen", stuur een mailtje naar: schrijvenmetyv@gmail.com. Of kijk op facebook SchrijvenmetYv.

EK Zandsculpturen van start

(Foto: )

ZANDVOORT AAN ZEE - Het Europees Kampioenschap Zandsculpturen gaat 8 juli van start. De 'beach for Amsterdam' is voor het achtste achtervolgende jaar gastheer van het EK, dat jaarlijks duizenden bezoekers uit het hele land trekt.

Van 8 tot en met 14 juli transformeren zes zandkunstenaars uit diverse Europese landen ieder een eigen berg zand tot een schitterend sculptuur.

Iedere 'carver' beeldt met zijn sculptuur zijn interpretatie van 75 jaar vrijheid uit, het centrale thema van dit kampioenschap.

Een professionele jury roept 14 juli de nieuwe Europees kampioen uit. De zes vrijheidsmonumenten van zand zijn hierna nog tot half oktober te bewonderen.

Buitenexpositie '75 jaar vrijheid'

Dit jaar wordt het Zandsculpturen festival voor het eerst uitgebreid met meer kunst in de openbare ruimte. Op Boulevard de Favauge kunnen bezoekers een prachtige buitenexpositie van de Zandvoortse fotograaf Edwin Keur bekijken. De expositie bestaat uit een serie foto's over de verschillende grondrechtelijke vrijheden, beelden van de diversiteit en de samenleving van Zandvoort. De expositie is te bezoeken tussen 14 juli en 5 september. Het Europees Kampioenschap Zandsculpturen en de buitenexpositie zijn kosteloos te bezoeken.

Startbijeenkomst Sportakkoord

(Foto: )

SCHAGEN - In de gemeente is sinds kort een sportformateur actief. Maandag 8 juli, van 17 tot 20 uur, houdt de sportformateur samen met de gemeente in Slot Schagen een grote bijeenkomst voor sportorganisaties, maatschappelijke instellingen, bedrijven en gemeente. Het doel is tweeledig. Ten eerste: inventariseren welke ideeën er zijn om de lokale sport te versterken en de maatschappelijke kracht ervan te vergroten. Ten tweede: nagaan welke organisaties en instellingen samen willen werken in een lokaal sportakkoord.

Tijdens de startbijeenkomst presenteert de sportformateur zichzelf en geeft samen met de wethouder uitleg over het sportakkoord. Daarbij worden inspirerende voorbeelden gegeven van initiatieven, projecten en samenwerkingsvormen. Het belangrijkste programmaonderdeel van de bijeenkomst is de inventarisatie van ideeën, kansen en uitdagingen die de sportformateur samen met de lokale organisaties en instellingen de komende maanden gaat uitwerken tot een sportakkoord voor Schagen.

Ambities

In het Nationaal Sportakkoord met de titel 'Sport verenigt Nederland' zijn ambities geformuleerd gericht op versterking van de sport en optimale benutting van de maatschappelijke kracht ervan. Overal in Nederland krijgt dit idee nu navolging en wordt aan lokale en regionale sportakkoorden gewerkt. Zo ook in Schagen.

De gemeente heeft van de rijksoverheid middelen gekregen om een sportformateur in te schakelen. Wanneer een lokaal sportakkoord is gesloten kan de gemeente ook een uitvoeringsbudget aanvragen.

Sportformateur

De gemeente heeft Jan Janssens bereid gevonden als sportformateur het voortouw te nemen bij de samenstelling van het lokale sportakkoord. Jan Janssens (59) woont in Voorschoten. Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de sport. Hij is al vele jaren werkzaam op het snijvlak van sportbeleid, -onderzoek en -onderwijs. Hij was onder andere directeur van het Mulier Instituut en lector Sport, Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft in tal van vrijwilligersfuncties binnen en buiten de sport relevante ervaring opgedaan.

Onafhankelijk

De sportformateur opereert onafhankelijk en is niet in dienst van de gemeente. De komende maanden gaat hij rond de tafel met vertegenwoordigers van allerlei lokale organisaties en instellingen. Hij gaat op zoek naar nieuwe initiatieven en vormen van samenwerking zodat sportorganisaties sterker worden, meer mensen in beweging komen en dat de samenleving nog meer profijt heeft van de maatschappelijke kracht van sport.
Locatie: Slot Schagen, Slotplein 4. Aanmelden: sportformateur@sportakkoord-schagen.nl.

(Foto: aangeleverd)

De Gouden Koets verheft poetsen bijna tot kunst

SCHAGEN - 'Niet kletsen maar poetsen' is een gevleugelde uitdrukking die je vaak hoort in werkkringen. Een uitdrukking die terug te voeren is op de autopoetsers van vroeger die uren bezig waren om een auto van stof en vuil te ontdoen.

(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)
Carlos met het aanbrengen van de Ceramic Carbon coating (Foto: aangeleverd)

Nanotechnologie: betere bescherming en glansoppervlak

Anno 2019 heb je poetsers en poetsers. Oftewel: mensen die hard werken en mensen over het juiste inzicht, de nodige ervaring en de innovatiedrang beschikken om voorop in de markt te lopen. Slechts weinig bedrijven voldoen aan beide categorieën maar De Gouden Koets uit Schagen is zo'n poetsbedrijf plus plus. Een bedrijf dat door prestaties uit het verleden al een goede naam heeft en nu door de toepassing van nieuwe nanotechnologie een trendsetter in de Noordkop blijft.

Ceramic Carbon coating heet de doorbraak in de markt. Waar vroeger de beschermlak van een auto bestond uit silicum en zuurstof is dat bij De Gouden koets nu silicum en carbon (koolstof). "De laagdichtheid en daarmee beschermlaag is daarvan veel beter", vertelt Carlos van De Gouden Koets. "Daardoor geven we nu maar liefst drie jaar garantie op het behandelde lakwerk."

Naast een betere beschermlaag is de carbonlaag sterk water- en vuilafstotend, wat het wassen van de auto heel makkelijk maakt. "Maar ook heb je er nooit meer last van dat na een wasbeurt nog her en der insecten aan je auto kleven", aldus Carlos die uiteraard gecertificeerd is voor de Ceramic Carbon coating behandeling.

Diepere glans

Maar dat is nog niet alles: de nieuwe technologie geeft een diepere glans en kleurdiepte aan de lak. Wordt het resultaat net zo benaderd als in die Amerikaanse films en muziekclips waarin schaars geklede dames auto's ogenschijnlijk met een lichte armbeweging laten blinken als nooit tevoren? Ja, als het gaat om het resultaat, nee, als het gaat om het voorwerk. De wijze waarop de coating aangebracht moet worden, vereist namelijk veel vakkennis. Ook is veel kennis van de lak nodig, voordat die aangebracht kan worden. Kennis die je alleen vindt bij een bedrijf als De Gouden Koets, met een historie, uitstraling, werklust en vooral knowhow. Wil je ook deze exclusieve behandeling voor jouw auto? Rij dan bij het bedrijf langs voor een vrijblijvende offerte.

Poetsbedrijf De Gouden Koets | De Witte Paal 204 | Schagen | www.degoudenkoets.com

Uitverkoop Renault Clio bij Stokman

(Foto: aangeleverd)

REGIO - De nieuwe Renault Clio is onlangs geïntroduceerd. Dit houdt in dat Stokman het vorig model Clio extra scherp heeft kunnen inkopen bij de Renault-fabrieken. De vorige generatie Renault Clio is hierdoor al beschikbaar vanaf 14.500 euro.

Deze Clio is rijklaar en beschikt uiteraard over airconditioning, audio/bluetooth, een zuinige TCe90-pk benzinemotor en is standaard vijfdeurs. Voor 1700 euro extra is het zeer luxe LIMITED-pakket beschikbaar.

25 voorraadauto's

Bezoek de showrooms van Stokman voor meer informatie of kijk op de website van Stokman voor een persoonlijk inruilvoorstel. In totaal zijn er 25 voorraadauto's in verschillende kleuren en uitvoeringen beschikbaar.

Meer informatie: www.stokman.nl. Adressen: Stokman Hoorn, De Factorij 7 in Zwaag, Stokman Den Helder, Pastoor Koopmanweg 11 en Stokman Alkmaar, Wolvenkoog 4.

De Zijper wortels van Rini Klaver

De zwaan, verbonden aan het wapen van de polder (Foto: aangeleverd)

SCHAGERBRUG – Rini Klaver exposeert vanaf zondag 7 juli in het Zijper Museum in Schagerbrug. En dat is geen toeval: "Ik ben in 't Zand geboren en getogen, kind van de regio. Ik ken alle dorpen hier. Volgde voortgezet onderwijs in Schagen. Ik voel me verbonden met de Zijpe."

"Ik ontwaarde in een stukje kaas wat dametjes"

Dat kwam al eerder tot uiting. Bijvoorbeeld middels de deelname aan de Zijper Kunstroute. En niet te vergeten door het ontwerpen van de acht zwanen, het afscheidscadeau aan de Zijper dorpen bij de gemeentelijke fusie.

Ontwerp logo museum

Natuurlijk liet Klaver de zwaan, onlosmakelijk verbonden aan het wapen van de polder, ook een rol spelen bij het ontwerp voor het logo van het museum.

Hartjes zien

De zwaan is voor de kunstenares een wel heel concreet gegeven. Vaak gaan haar denkbeelden veel verder: "Ik zie altijd en overal vormen. In stenen, in de natuur, noem maar op. Vaak zie ik hartjes.

Vijf dametjes

Kort geleden ontwaarde ik in een stukje kaas wat dametjes. Werkelijk. Daarmee ben ik aan de gang gegaan. Het resulteerde in een beeld van vijf dametjes." Zoals zo vaak bij Klaver is de smaak van perfectie niet ver weg.

Allerlei disciplines

Beelden waren niet haar eerste liefde. "Ik ben begonnen met schilderen, maar daar kon ik niet in kwijt wat ik wilde. Daarna geëxperimenteerd ik in allerlei disciplines. Ik kwam met hulp van Rien Goené en de kunstdriehoek van Jopie Vermeulen uiteindelijk thuis bij het maken van beelden."

Emoties

De beelden van Rini Klaver-Kraakman zijn een streling voor het oog. Geen twijfel daarover. "Maar ik wil ook graag weten welke emoties mijn werk verder raakt, waarom bezoekers geïnteresseerd zijn", aldus de op Wieringen woonachtige kunstenares.

Openingstijden

Het museum is zondag, maandag en donderdag geopend, van 12 tot 16.30 uur. De entree is vier euro. Groepen weten de weg naar de trots van Zijpe zeer goed te vinden.

Meer informatie

Belangstellenden kunnen via www.zijpermuseum.nl of 0224-574114 meer informatie krijgen.

Mooie zomeractie bij De Bedden

Mooie Zomeractie op Beka Geltex matrassen en boxsprings. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Beka is afgelopen jaar groots op de Nederlandse markt gekomen met prachtig vormgegeven boxsprings van zeer hoge kwaliteit. De boxsprings van Beka worden uitgevoerd met de Geltex matrassen en Geltex toppers. Geltex is al een aantal jaren op de Nederlandse markt en vele mensen ondervinden daar de uitzonderlijke ligkwaliteiten van.

Bij Beka Geltex matrassen en boxsprings textielpakket cadeau

De goede kwaliteiten van Geltex kenmerken zich in drie kenmerken. Één is de goede drukverdeling. Als een matras te veel druk uitoefent op je lichaam ga je veel draaien en woelen waardoor je vaak vervelend wakker wordt 's nachts. Het Geltex materiaal zorgt voor een speciaal drukverlagend oppervlak dat zich automatisch aanpast aan elke beweging van het lichaam.

Twee is de ondersteuning. We brengen gemiddeld een derde van ons leven slapend door. Daarom is een natuurlijke uitlijning van de wervelkolom belangrijk. Het nieuwe Geltex schuim past zich aan je lichaam aan, het laat je spieren ontspannen en biedt de rug de correcte ondersteuning.

Drie is de ventilatie. De luchtdoorlatende open celstructuur van Geltex zorgt voor het ideale slaapklimaat en voert transpiratievocht af. Dit bevordert je nachtrust en vergroot de kwaliteit en levensduur van je matras.
Om de Beka Geltex Boxsprings meer onder de aandacht te brengen. biedt De Bedden de klant een mooie zomeraanbieding. De klant krijgt bij aanschaf van een Geltex boxspring een textielpakket naar keuze van 15% van de verkoopwaarde cadeau.

De Bedden | Industrieweg 4b | Ravelijncenter | Den Helder | www.debedden.nl

Waterschappen hebben hoge verwachtingen van Klimaatakkoord

REGIO - Waterschappen vangen de gevolgen van de klimaatverandering zo goed mogelijk op om Nederland veilig en bewoonbaar te houden. Het Klimaatakkoord dat vandaag is gepresenteerd, moet de uitstoot van CO2 drastisch gaan beperken. Dirk-Siert Schoonman, bestuurslid van de Unie van Waterschappen: 'Wij verwachten als waterschappen veel van dit akkoord. Want als we de oorzaak van de klimaatproblemen niet actief aanpakken, blijft het dweilen met de kraan open."

Dirk-Siert Schoonman: "Het Klimaatakkoord is een mijlpaal in de ontwikkeling van het Nederlandse klimaatbeleid richting 2050. Het is bemoedigend dat politiek en samenleving tot eenduidige klimaatdoelen en -maatregelen komen, die nu moeten worden uitgevoerd. Waterschappen zijn hierbij zeer actief en werken nauw samen met gemeenten en provincies in de regionale energiestrategieën."

Weersextremen en zeespiegelstijging

De waterschappen hebben actief deelgenomen aan de onderhandelingen van het Klimaatakkoord. De dringende noodzaak van de klimaatproblematiek is voor hen in het dagelijks werk zichtbaar, voelbaar en meetbaar. Weersextremen doen zich vaker voor en de waterschappen houden rekening met een verder stijgende zeespiegel, hevigere buien en met perioden van grote droogte.

Kwetsbaar in delta

Dirk-Siert Schoonman: "Met onze bijzondere ligging in de delta zijn we kwetsbaar, maar daarvan zijn we ons als Nederlanders nog niet genoeg bewust. We hebben er belang bij om ook internationaal voor een ambitieuze aanpak te ijveren. Bij dit belang past een ambitieus Klimaatakkoord en een voortvarende uitvoering. We moeten snel aan de slag, want als we nu te weinig doen, kost het uiteindelijk veel meer."

Bijdrage van de waterschappen

De waterschappen werken actief mee aan de reductie van broeikasgassen, onder andere door het opwekken van biogas en door plaatsing van windmolens en zonneweiden. En door deelname aan de aanpak van CO2-uitstoot in veenweidegebieden.

Energieneutraal in 2025

In 2025 willen de waterschappen 100% energieneutraal zijn. Waterschappen werken verder mee aan het ontwikkelen van innovaties zoals aquathermie (warmte uit afval-, drink- en oppervlaktewater) als alternatief voor aardgas. Dergelijke innovaties dragen bij aan de Nederlandse economie. De waterschappen stellen hun terreinen steeds vaker ter beschikking aan energieprojecten van bijvoorbeeld bewoners en lokale energiecoöperaties, wat ten goede komt aan de regio.

Integrale oplossingen

De waterschappen streven naar integrale oplossingen om Nederland klimaatbestendig te maken. Dirk Siert Schoonman: "Wanneer de straat wordt opengebroken om een warmtenet aan te leggen, kunnen we tegelijk maatregelen nemen om water te bergen bij hoosbuien of juist vast te houden bij droogte. Het landelijk gebied wordt klimaatbestendiger bij verbetering van de bodemgesteldheid. Dit komt ook ten goede aan de waterkwaliteit."

Ledenvergadering

De Unie van Waterschappen legt het Klimaatakkoord voor aan de achterban. Na de zomer beslist de Ledenvergadering van de Unie van Waterschappen over definitieve deelname.

Fotomiddag in het Zijper Museum

Foto's van Sint Maartensbrug. Wie staan hierop en wanneer was dit? (Foto: aangeleverd)

SCHAGERBRUG - De historische vereniging De Zijpe houdt dinsdag 9 juli, in samenwerking met het Zijper Museum, een fotomiddag in de filmzaal van het Zijper Museum. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur .

Dit keer heeft de vereniging uit de collectie van het museum enkele bijzondere foto's van Sint Maartensbrug uitgezocht, waarover zij graag meer informatie zouden willen krijgen: waar is de foto genomen, wanneer, wie staan erop? Bezoekers kunnen ook eigen foto's meenemen. Deze worden dan eveneens besproken.

Mensen, die willen komen, maar niet over eigen vervoer beschikken, kunnen zich melden bij de secretaris (0224-591383 of secretaris@dezijpe.nl). Zij worden dan opgehaald en thuisgebracht.

De koffie/thee staat klaar en is gratis.

SummerSale bij EP:Beerepoot

(Foto: aangeleverd)

REGIO - De SummerSale is in volle gang bij EP:Beerepoot. In de winkels wordt ruimte gemaakt voor de allernieuwste producten en daar profiteert de klant van. Op onder andere wasmachines, (OLED)televisies, geluidssystemen, (robot)stofzuigers, inbouwapparatuur, keukenmachines en -accessoires gelden kortingen oplopend tot vijftig procent.

Op zoek naar zeer scherp geprijsde elektronica, kookgerei en (woon)accessoires van topmerken? Dan is dit het moment om te komen shoppen bij een van de zes winkels. EP:Beerepoot pakt groots uit tijdens de SummerSale, dus wees er snel bij. Uiteraard ontvangen klanten bij alle producten de garantie en service die zij gewend zijn. Ook in de vakantieperiode gaan de handjes uit de mouwen tijdens de overheerlijke workshops. Ga aan de slag met Kamado BBQ's, Airfryers, inductiekookplaten en (stoom)ovens. Inschrijven kan via www.epbeerepoot.nl. Een greep uit de aanbiedingen staat in de nieuwe folder, maar kom langs voor alle spectaculaire aanbiedingen. Kortom; Summer, Sale én Service.

Jongeren begeleid op kamers

WIERINGERWAARD - In september 2018 is L!nk Jongerenwerk het project 'Kamers met Kansen' gestart. Dit project is opgezet voor de huisvesting van jongvolwassenen die vanwege problemen niet langer thuis kunnen wonen. Het project was een pilot voor één jaar en is een succes! Daarom heeft het college besloten het project te verlengen.

In wooncomplex Molenweid in Wieringerwaard zijn negen jongeren (18-25) gehuisvest, die vanwege problemen niet langer thuis kunnen wonen. Door de jongeren deze kans te bieden wordt voorkomen dat ze weglopen, een zwervend bestaan gaan leiden, het verkeerde pad op gaan en niet komen opdagen op school of hun werk. Jongerenwerk Hollands Kroon heeft een eigen Facebookpagina.

De jongeren huren zelf het appartement via de Wooncompagnie en krijgen daarbij coaching van L!nk Jongerenwerk en cursussen aangeboden. Zo leren zij bijvoorbeeld hoe een huishouden te runnen en budgetvaardigheden. Als tegenprestatie voor de begeleiding wordt van de jongeren verwacht dat ze hun kamer en de wijk schoon houden, ouderen in de buurt helpen, boodschappen of klusjes doen.

Traject is een succes

Onlangs heeft er een tussentijdse evaluatie van het pilotproject plaatsgevonden. Daaruit is gebleken dat het traject succesvol is. De jongeren zeggen de afgelopen maanden gegroeid te zijn en hebben zicht op een zelfstandig leven gekregen. Ook het wijkteam is enthousiast. Zij geven aan dat de samenwerking goed is, dat er realistische doelen worden gesteld en de formule goed werkt.

Uitverkoop Renault Clio bij Stokman

(Foto: aangeleverd)

REGIO - De nieuwe Renault Clio is onlangs geïntroduceerd. Dit houdt in dat Stokman het vorig model Clio extra scherp kon inkopen bij de Renault-fabrieken. De vorige generatie Renault Clio is hierdoor al beschikbaar vanaf 14.500 euro.

Deze Clio is rijklaar en beschikt uiteraard over airconditioning, audio/bluetooth, een zuinige TCe90-pk benzinemotor en is standaard vijfdeurs. Voor 1700 euro extra is het zeer luxe LIMITED-pakket beschikbaar.

25 voorraadauto's

Bezoek de showrooms van Stokman voor meer informatie of kijk op de website van Stokman voor een persoonlijk inruilvoorstel. In totaal zijn er 25 voorraadauto's in verschillende kleuren en uitvoeringen beschikbaar.

Meer informatie: www.stokman.nl.

Adressen: Stokman Hoorn, De Factorij 7 in Zwaag, Stokman Den Helder, Pastoor Koopmanweg 11 en Stokman Alkmaar, Wolvenkoog 4.

Meubelstoffeerderij Scholtens al 48 jaar een begrip in Noord-Holland

Ruime keuze bij Scholtens Meubelstoffeerderij (Foto: aangeleverd)

NOORD-HOLLAND - Meubelstoffeerderij Scholtens is gespecialiseerd in het stofferen en restaureren van alle soorten meubelen. Ze onderscheiden zich door het bieden van hoge kwaliteit en een persoonlijke service tegen eerlijke prijzen. Ze zijn al 48 jaar actief in Purmerend, Amsterdam, Hoorn, Alkmaar, Beverwijk en omstreken. Kortom; ze komen door heel Noord-Holland.

Bij Scholtens kunt u terecht voor herstoffering en reparaties, opvullen van eetkamerstoelen, fauteuils en banken, vernieuwen van allerlei soorten binnen vulling, antiek restauraties, leerreparaties, leder op kleur brengen, biezen, rieten, rotanstoelen vlechten op ambachtelijke wijze, boot- en caravankussens stofferen, echt waar: bij Scholtens draaien ze nergens hun hand voor om!

Werkwijze

De stoffeerders werken op afspraak en komen vrijblijvend bij u thuis voor advies en een prijsopgave op een dag en tijdstip dat het u schikt.

Wist u dat ze wel meer dan 600 verschillende stoffen en leder in de collectie hebben?

Kijk voor meer informatie op onze website www.meubelstoffeerderijscholtens.nl. Bij vragen, neem dan contact met ons op via ons emailadres info@meubelstoffeerderijscholtens.nl of telefoonnummer 06-27260222.

Ontmoet jouw lifeguard!

(Foto: aangeleverd)

REGIO - Altijd al een Lifeguard willen zijn of benieuwd wat de reddingsbrigade doet? Zondag 7 juli 2019 stellen vijf reddingsbrigades in de regio Noord-Holland Noord van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren open om belangstellenden actief te laten ervaren wat het werk als Lifeguard betekent.

Open dag reddingsbrigades

(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Op locaties in Bergen aan Zee, Callantsoog, Petten, Heerhugowaard, en Sint Maartenszee zijn veel leuke en leerzame activiteiten te doen voor jong tot oud. Bezoekers kunnen tijdens deze open dag kennis maken met de taken, het materiaal, de opleidingen en de mensen van de reddingsbrigade.

24 uur beschikbaar

Weet je bijvoorbeeld dat bij de reddingsbrigade alles draait om vrijwilligerswerk en de Lifeguards het hele jaar 24 uur per dag beschikbaar zijn voor redding en hulpverlening? Dat kinderen met een zwemdiploma al op jonge leeftijd lid kunnen worden bij de reddingsbrigade en de opleiding tot Lifesaver kunnen volgen? Om al het werk mogelijk te maken de reddingsbrigade mede afhankelijk is van donaties en sponsoren?

Reddingsdemonstraties

Tijdens de reddingsbrigade open dag geven de Lifeguards onder andere rondleidingen op de posten, vinden er spectaculaire reddingsdemonstraties plaats, kan je meevaren met de reddingsboten en leren om iemand te redden, wordt er voorlichting gegeven over veiligheid op en rond het water en ga je tot slot op de foto met de echte Lifeguards. Kom langs bij een van de deelnemende reddingsbrigades bij jou in de buurt en ervaar!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het volledige programma per locatie op de website en/of facebook pagina van de deelnemende reddingsbrigades. En op de site www.reddingsbrigade.nl

Tour de Soes laat Noordkop bewegen

WARMENHUIZEN - Zondag 7 juli wordt de Tour de Soes weer gereden. Deze zomerse fietstocht is inmiddels ruim 15 jaar traditie in en om Warmenhuizen. De laatste twee jaar zijn vier nieuwe opstap- en aankomstplaatsen aan de Tour de Soes toegevoegd: Den Helder, Anna Paulowna, Schagen en Langedijk e.o.

De toertocht is bedoeld voor jong en oud, deelnemers kunnen kiezen tussen rondes van 15, 30, 60 of 120 kilometer. De routes leiden langs de mooiste plekken in de kop van Noord-Holland. De 30-kilometer routes zijn dit jaar bijzonder, omdat ze onderweg gecombineerd zijn met bedrijfsbezoeken. Deelname: kinderen
€ 2,50, volwassenen € 7,50.

Deelnemers kunnen de routes vooraf downloaden en in de fietscomputer zetten via de website: www.tourdesoes.nl.

De opstap- en aankomstplaatsen zijn omgetoverd tot ware evenemententerreinen. Er is muziek, een loterij en natuurlijk is ook aan de inwendige mens gedacht.

Wat velen niet weten is dat de organisatie van dit geweldige evenement in handen is van Rotary. Uiteraard doen de clubleden van Rotary kosteloos mee om er voor iedereen een leuke dag van te maken. Met de opbrengst van de Tour de Soes helpen de Rotaryclubs uit de Noordkop jaarlijks vele plaatselijke verenigingen die sportieve, culturele en ondersteunende activiteiten voor onze jeugd organiseren.

We hopen u ook te mogen verwelkomen.

Neem de regie over je leven

(Foto: aangeleverd)

MIDDENMEER - Wat wil jij veranderen in je leven? Meer zelfvertrouwen? Stoppen met roken? Lichamelijke klachten verminderen? Met aroma coaching neem jij weer de regie over je leven.

"Met aroma coaching pak je emotionele blokkades aan"

Monique van Roekel van alternatieve gezondheids- en coachingspraktijk Oil Minded legt uit. "Wanneer je iets vervelends meemaakt, koppelt je hoofd daar een negatieve emotie aan. Je lichaam is zo geprogrammeerd dat het wil voorkomen dat je die emotionele pijn nog eens ervaart. Daarom vertoon je uitstelgedrag of heb je allerlei excuses waarom iets nog niet is gebeurd. Maar het is ook de reden van veel lichamelijke klachten. Met aroma coaching pak je deze emotionele blokkades aan."

Essentiële oliën

Monique werkt met essentiële oliën. Ze ondersteunen niet alleen het zelfherstellend vermogen van het lichaam, maar hebben ook een emotionele werking. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de invloed van geur op de hersenen zeer sterk is. De methode is daarom zeer krachtig.

Wil jij je leven veranderen? Maak dan een afspraak. Kijk voor meer informatie op www.oilminded.nl of bel Monique op 06-46345332.

Pak nu je gewichtsproblemen aan

Dirkje van der Bent van Van der Bent Voedingsadvies. (Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF – "Kamp je met allerlei vervelende kwaaltjes? Toenemend gewicht? Weinig energie? Darmklachten? Opvliegers? Slaapproblemen? Heb je al van alles geprobeerd en ben je klaar met al die wonderdiëten, dieetpillen en shakes, die alleen op korte termijn werken en vaak heel ongezond zijn. Ik weet uit eigen ervaring dat je hiervan moedeloos wordt. Want je wilt er zo graag wat aan doen en je doet zo je best".

Aan het woord is Dirkje van der Bent van Van der Bent Voedingsadvies. "Ik heb de oplossing voor je. Geen dieet, geen hongerkuur, maar lekker en gezond eten, terwijl het gewicht afneemt en de kwaaltjes verdwijnen. Ik help je de baas te worden over je eten in plaats van andersom. Als gewichtsconsulent en natuurgeneeskundig therapeut ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met voedingsgerelateerde problemen, die behoefte hebben aan een vertrouwenspersoon. Inmiddels ben ik ook geslaagd voor Neuro Emotioneel Integratie-therapeut. De NEI-methode is een simpele, snelle en eenvoudige manier om emotionele blokkades uit het verleden op te lossen. Dit is een mooie aanvulling op mijn begeleiding, omdat veel voedingsproblemen een onderliggende oorzaak hebben. Maar de methode kan ook voor niet-voedingsgerelateerde klachten worden ingezet".
Gun jezelf een goede gezondheid, Je bent het waard! Kijk voor meer informatie op www.verantwoord-eten.nl of bel Dirkje op 06-20974302.

Medische info van alle patiënten in 2020 online

(Foto: www.lichtopzorg.nl)

REGIO - Met ingang van 1 juli 2020 zijn alle zorgverleners verplicht om patiënten online inzage te geven in hun medische gegevens. Het ministerie van VWS steunt huisartsen met 75 miljoen euro om dit op tijd mogelijk te maken.

Met de subsidie kunnen computersystemen geschikt worden gemaakt, huisartsen opgeleid en patiënten voorgelicht. Huisartsen geven aan elektronische inzage een prettige verdieping te vinden van het contact tussen arts en patiënt, aldus het ministerie.

Het voordeel is dat vragenlijsten al vooraf ingevuld kunnen worden, patiënten zelf metingen kunnen uitvoeren en het gesprek in de spreekkamer meteen de diepte in kan gaan. Met de informatie weet de patiënt precies wat hij zelf kan doen en waarbij hij juist hulp nodig heeft.

Bron: www.lichtopzorg.nl

Marktconcert St. Christoforuskerk

Una Cintina (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Organiste Una Cintina geeft donderdag 11 juli een marktconcert in de Sint Christoforuskerk, Molenstraat 2 te Schagen.

Deze uit Letland afkomstige organiste is werkzaam aan de Laurentiuskerk te Alkmaar. Haar programma bestaat uit de Sechs Fugen über BACH op. 60 van Robert Schumann. Het is boeiend deze stukken die geheel verschillend zijn van karakter, eens achter elkaar te horen.

Het concert begint om 13.15 uur en duurt een half uur. De toegang is vrij en er wordt een collecte gehouden. Meer informatie: www.nicholsonschagen.nl.

24 / 32

Brocante rond de Schager Kerk

Bezoek de Brocante Markten rondom Grote Kerk Schagen. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Na drie uiterst succesvolle seizoenen is er ook dit jaar een zalig vooruitzicht op drie heerlijke Brocante Markten rond de Schager Kerk! Na het succes van de markt van 22 april, met heel veel bezoekers, tovert zondag 7 juli en zondag 1 september 't mooie marktplein rond de Grote Kerk in het altijd bruisende Schagen zich wederom om tot de brocante 'place to be'.

Ruim 45 top-brocanteurs uit Nederland en ver daarbuiten zijn in opdracht van Stichting Evenementen Schagen bijeen gebracht door organisator Marco Roodzant.

Zij melden zich zondag 7 juli, met hun prachtigste vondsten in hartje centrum Schagen. Het aanbod is: stoer, frivool, Victoriaans. Kleingoed, meubilair, serviezen, linnengoed, verlichting en curiosa. Kortom, een lust voor 't oog.

Tel daarbij nog eens de heerlijke terrassen bij op die de Schager Markt rijk is en je begrijpt; alle ingrediënten voor een prachtig dagje struinen vallen samen. Alle Brocante Markten zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis.

De Stichting Evenementen Schagen (SES) is één van de oudste stichtingen in zijn soort in Nederland. "Velen hebben eerst een kijkje bij de SES genomen, alvorens zelf een evenementenstichting op te richten", aldus SES voorzitter Piet Hein de Boer, uitbater van de Koeienhemel, "en dat maakt ons best een beetje trots."

Spontane club

Hij vertelt: "Ruim 32 jaar geleden werden er bij tijd en wijle muziekavonden georganiseerd op de Markt. Vaak bestond de organisatie dan uit een spontaan ontstane club vrijwilligers van café-eigenaren en klanten. De evenementen bleken echter succesvol en werden druk bezocht. Voor herhaling vatbaar dus, maar dan in grotere vorm en uitgebreider.

Proeven en genieten op het VIStival

(Foto: aangeleverd)

DEN OEVER - Het haventerrein in Den Oever wordt zaterdag 13 juli omgetoverd tot een culinair walhalla waar elke visliefhebber warm voor loopt.

Maak een rondvaart met een historische aak

(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Lokale chef-koks én kokkerellende vissers laten zien hoe simpel het bereiden van een oer-Hollands visje is, zoals schol, wijting, tong, Hollandse garnalen en langoustines.

Met de kotters als decor is de vissershaven de ideale plaats om de proeverij te organiseren. Zo kunnen bezoekers verschillende rondvaarten maken - waaronder met een historische aak -, een kijkje nemen op de ZeeVerse Vismarkt of genieten van een zeemanskoor.

In de visafslag staat een mooie vis-voeltafel waar een enthousiaste oud-visser belangstellenden met verschillende vissoorten laat kennismaken. Hij vertelt hoe de verschillende vissoorten te herkennen zijn, grappige weetjes en leuke anekdotes. Daarnaast kunt u er diverse schaalmodellen van vistuigen bekijken en er worden netten geboet.

Voor de kinderen is er een leuk opdrachtenboekje. Spelenderwijs leren de kinderen van alles over vis en de visserij. En uiteraard mogen de ouders meedoen. Daarnaast is er een leuke interactieve attractie voor de kinderen, een clown en een heuse draaimolen.

De gemoedelijke markt zal dit jaar bestaan uit circa tachtig tot honderd kraampjes die over het gehele haventerrein verspreid staan. De markt is bekend om zijn diversiteit, streekproducten, kleding, visserij gerelateerde kramen maar ook de lekkerste foodkramen vindt u bij ons Met een lekker drankje erbij van café Tante Pietje kan de dag niet meer stuk! En omdat het dit jaar de tiende keer is, gaat het feest 's avonds nog even gezellig door met livemuziek op het haventerrein.

Meer info: www.vistival.nl.

Schitteren op het Dorpshuis Live podium

(Foto: )

WARMENHUIZEN - De organisatie van het Dorpshuis Live podium is druk in de weer om van de nieuwe editie een fantastische dag te maken. In het Dorpshuist staan 10 november de spotlights gericht op lokale artiesten die hun talenten vol overgave tonen. Zij zijn op zoek naar nieuwe lokale artiesten.

Heb je talent en wil je dat aan het grote publiek laten zien? Dat is dit je kans!
Dorpshuis live zorgt voor het podium, het geluid het publiek, kortom alle ingrediënten voor een prachtige optreden. Kun je zingen, dansen, een muziek instrument bespelen en doe je dit alleen of samen met anderen? Meld je dan aan bij www.dorphuislive.nl of bel 06 51187518.

(Foto: )

De opbrengst van de dag gaat naar het Dorpshuis Warmenhuizen