Alkmaars Nieuwsblad

26 juni 2019

Alkmaars Nieuwsblad 26 juni 2019


Fluisterend naar trilveen

Excursieboot Dodaars in Eilandspolder. (Foto: Klaas.Ros)

DRIEHUIZEN - Tijdens deze vaartocht op zondag 30 juni om 10:00 uur in de comfortabele fluisterboot schuiven deelnemers rustig tussen de met riet omzoomde eilandjes door en genieten ze van de vele weidevogels die nu in de polder te zien en te horen zijn.


Deze excursie in Eilandspolder heeft nog een ander thema. De gids van Landschap Noord-Holland vertelt over de eilandjes van trilveen waar veenmos, varens en orchideeën voorkomen. Ook varen deelnemers naar een moeraslandje, helemaal in het hart van het gebied. Zin om mee te gaan? Reserveer dan nu een plaats aan boord. Kinderen zijn ook van harte welkom. Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen. Reserveren: www.gaatumee.nl of www.landschapnoordholland.nl. Op de boot is plek voor rolstoelen. Neem van tevoren even contact op via tel 088-0064400.

Muziek onder de bomen in de Hout

Tiende editie Podium onder de Boom. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Podium onder de Boom Festival viert zondag 14 juli het 10-jarige bestaan. Het Alkmaars festival vindt sinds 2009 jaarlijks plaats en trekt inmiddels zo'n 2.500 bezoekers uit de regio en het land.

Met een hart voor pure intieme optredens, die (semi)akoestisch worden uitgevoerd onder de prachtige bomen van Stadspark de Hout is het festival uniek. Kom langs in Cultuurpark de Hout, Alkmaar van 13.00 tot 19.00 uur. Zap van boom naar boom en ontdek telkens iets nieuws.

Mix

Reken op een mix van regionale en landelijke nieuwe ontdekkingen. Nieuwsgierig? Houd de Facebook en website in de gaten voor het complete programma. Er is muziek voor iedereen. Dit jaar wordt nog een veel groter feest met extra theater, de beste en lekkerste Foodtruck, kunst, een gezellige bar en markt.

Kijk voor het volledige programma op podiumonderdeboom.nl.

Toppers in de dop bij TC Alkmaar

Bastian Malla in actie. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Na twee dagen vol kwalificatiegeweld op het park van TC Alkmaar is het vanaf woensdag 26 juni tijd voor het hoofdtoernooi van de ITF World Tennis Tour Alkmaar (WTTA). Toppers in de dop zijn van over de hele wereld naar de kaasstad gevlogen om hier het gravel te bijten.

De eerste speelsters stonden afgelopen vrijdag al op de banen te trainen. Rina en Yukina Saigo uit Japan wilden de jetlag voor zijn. Van de goedlachse dames is Rina sowieso in het hoofdtoernooi te bewonderen. Yukina moest zich door het kwalificatietoernooi worstelen. Daarnaast was ook de nummer 2 geplaatst bij de heren Bastian Malla (foto) ruim op tijd te vinden in Alkmaar. De verwachtingen voor de Chileen zijn hooggespannen. Na twee weken van Future finales in het Oostblok heeft hij een week rust gehad. "Mijn trainer heeft me fysiek uitgeknepen, maar mentaal ben ik er helemaal klaar voor", aldus de flamboyante tennisser.

Dankbaar

De Let Julius Tverijonas - nummer 1 geplaatst in het kwalificatietoernooi - besloot Alkmaar op de meest Nederlandse manier denkbaar te verkennen. En maakte de stad onveilig op de fiets. "Sneller kan bijna niet." Wat hij van het toernooi verwacht. 'Ik ga er vol voor, maar het is altijd afwachten hoe het afloopt natuurlijk."

Tennistalent

Wie een iets bekender gezicht wil zien: er is genoeg Nederlands tennistalent vanuit de regio en verder: Annick Melchers, Dax Donders, voormalig Nederlands nummer 1 Igor Sijsling maar ook Jesper de Jong. Halve finale en finales zijn op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni.

Bekijk het actuele schema via www.futurealkmaar.nl

Soccer Camps voor meiden

Soccer Camps voor meiden. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - VV Alkmaar, dat uitkomt in de Eredivisie voor Vrouwen, organiseert tijdens de zomervakantie twee VV Alkmaar Soccer Camps voor meiden van zes tot en met zestien jaar.

Het eerste VV Alkmaar Soccer Camp is van 15 tot en met 17 juli, terwijl van 19 tot en met 21 augustus het tweede Soccer Camp plaatsvindt. Alle trainingen van de driedaagse Voetbalkampen zijn dagelijks van 9:00 tot 15:00 uur op het sportcomplex van VV Alkmaar aan de Robonsbosweg. Naast de VV Alkmaar Skill Games staan er diverse partijvormen onder leiding van de selectiespeelsters van VV Alkmaar op het programma. Inschrijven via www.vvalkmaar.nl/soccercamps.

Talkshow voor ondernemers

De talkshow NV Noord-Holland Noord in Hoorn. (Foto: Marcel Rob)

ALKMAAR - Was de eerste editie van de talkshow NV Noord-Holland vorig jaar nog in Hoorn, 1 juli verhuist de show naar het kantoor van Rabobank Alkmaar aan Robonsbosweg 5. Met onder meer - zakenvrouw van het jaar - Mireille Kaptein als gast belooft het een interessante bijeenkomst te worden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.nvnhn.nl. De Inloop is vanaf 16.30 uur.

Presentatoren Jaap Sluis (bedenker van de NV talkshows en partner bij De Coalitie) en Bas de Regt (De Regt Advocatuur) gaan tussen 17.00 en 18.00 uur in gesprek met diverse regionale ondernemers. Aan hun tafel ontvangen zij onder meer Marianne Laan (John Koomen Tuinen), Bert Rotteveel (Flexwonen NH), Martijn van 't Veer (NTCB, Lady Security) en Zakenvrouw van het jaar Mireille Kaptein (Kaptein Groep).