Purmerends Nieuwsblad

27 juni 2019

Purmerends Nieuwsblad 27 juni 2019


Gerrit Rietveld krijgt tafeltennistafel van Rotaryclub Purmerend Waterland

Op de voorgrond een deel van de leerlingen. Achter hen bestuursleden van de Rotaryclub Purmerend Waterland. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Een grote groep leerlingen stond geïnteresseerd te kijken naar de tafeltennistafel die zomaar in de aula van de VMBO campus stond. " De tafeltennistafel, geschonken door Rotary Club Purmerend Waterland, past in de ambitie van SG Gerrit Rietveld om een gezonde school te zijn", legt teamleider Frank Verspuij uit . "Het is geweldig dat de Rotary op deze wijze bijdraagt."

"Meneer, meneer, waar zijn de batjes?"

De leerlingen zijn enthousiast. Naomi, Quido en Levon zijn blij met deze aanvulling op de aula. Een van hen is Quentin. Hij vertelt dat hij de tafeltennistafel zo leuk vindt omdat je dan meer kunt doen in de aula dan alleen maar hangen en op je telefoon zitten. Jaimy vult hem aan en zegt dat er op deze manier meer vermaak is tijdens de pauze. "En daardoor wordt het ook gezelliger", is haar overtuiging.

Netjes en heel blijven

Uiteraard zijn er zorgen of de tafeltennistafel en de batjes wel netjes en heel blijven. Alicia, Fabien en Donna zeggen dat zij netjes met de tafeltennistafel, batjes en pingpongballetjes om zullen gaan. "Als leerlingen zien dat er bijvoorbeeld expres gaten in de balletjes worden gemaakt, dan moeten zij naar de conciërge of de docent gaan", luidt het advies.

Lees verder op pagina 5

Fort Resort Beemster omgetoverd tot Ibiza van de Beemster

REGIO - Goed om alvast gemarkeerd in de agenda te zetten. Als je zin hebt om lekker te relaxen in het Ibiza van de Beemster, dan is het raadzaam om op zondag 14 juli een bezoekje ter brengen aan Fort Resort Beemster. Die dag is het namelijk Lazy Sunday.

Van 14.00 uur tot 19.00 uur is er van alles te beleven; je kunt genieten van gezellige muziek, overheerlijke hapjes uit de foodstands en zomerse cocktails. De kinderen vermaken zich uren op het springkussen én ontpoppen zich deze middag tot ware pizzabakkers!

Relaxte middag

Kortom, alle ingrediënten voor een relaxte middag zijn aanwezig.

Fort Resort Beemster is gevestigd aan Nekkerweg 24 in Zuidoostbeemster. Voor meer informatie kijk op www.fortresortbeemster.nl

Shoppen tijdens

Midsummernight

Fiets mee met

Gilde Purmerend

Z Lijner over

'Tijd tekort'

Column Z Lijner

Tijd te kort

Purmerend, Waterlands goed. Ik weet niet goed wat ik met die slogan moet. Hoe zo Waterlands goed? Is het in de gemeente Waterland zo goed dat we daar in Purmerend jaloers op zijn? Ik mag toch hopen van niet. Vaststaat dat de reclamejongens er leuk aan verdienen, aan die slogan. Ik zou liever zien 'Purmerend, gewoon goed!'

In deze tijd van het jaar komt een mens gewoonweg tijd te kort om van alles dat onze stad te bieden heeft te genieten. De Poortersfeesten zijn nog met net achter de rug of vandaag, donderdag 27 juni, start Reuring. Je moet onder een steen leven om er niet iets van mee te krijgen.

De stad bulkt trouwens dezer dagen van het culturele aanbod. Een etmaal bevat te weinig uren om overal van kunnen genieten. Zo was er anderhalve week geleden het éénakterfestival van lokale toneelgezelschappen en tegelijkertijd was er de geweldige musical Heerlijk duurt het langst, opgevoerd door Theatergroep Purple. Een spektakel dat door de amateurs van Purple op uiterst professionele wijze op de planken werd gebracht.

En dan neemt vervolgens het NKT bezit van De Purmaryn met ik-weet-niet-hoeveel voorstellingen. Cultuur, het klotst – om met Rutte te spreken - in Purmerend vandaag-de-dag tegen de plinten. En vergeet niet om ook eens een kijkje te nemen in het museum. Met de altijd weer indrukwekkende collectie Purmerends plateel, maar ook nu de interessante expo over 200 jaar Noordhollands kanaal.

Nooit meer klagen

Met recht mogen we zeggen 'Purmerend, gewoon goed!'. Vanavond bij de opening van Reuring op de Koemarkt, vrijdag in het Leeghwaterpark, zaterdag in de binnenstad én het park en zondag tenslotte het grootse muziekspektakel in het park. Nooit meer klagen dat er niets te doen is!

Fietsen met Gilde Purmerend

Fietsen langs allerlei objecten. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Zoals bekend organiseert het Gilde historische stadswandelingen en architectenwandelingen. Nu zijn daar ook fietstochten in de omgeving van Purmerend bijgekomen, tochten met historische en natuurwetenschappelijke aspecten. Deze tochten worden gereden op elke laatste zondag van de maand.

De volgende fietstocht die op het programma staat vindt plaats ten zuidwesten van Purmerend, op zondag 30 juni. De tocht van ongeveer 26 km begint bij de Melkwegbrug in Purmerend. In het eerste deel van de tocht geven we een indruk van de planologie en van de variëteit aan bouwstijlen in de nieuwe wijk Weidevenne. Langs het Noordhollands Kanaal rijden we vervolgens naar Ilpendam, door het Ilperveld naar Den Ilp en daar slaan we rechtsaf naar Purmerland. Vervolgens gaan we via het Wormerpad en de Wormerdijk terug naar Purmerend. Bij de sluis eindigt de tocht. Het punt waar we elkaar ontmoeten is de VVV-museumshop in de Peperstraat.

In de zomermaanden staan verder de volgende tochten op het programma: zondag 28 juli fietstocht ten noordoosten van Purmerend (35 kilometer), zondag 25 augustus fietstocht langs de ringvaarten van Purmerend (33 kilometer).

Kinderen gratis

De start is steeds om 13.30 uur bij de VVV-museumshop aan de Peperstraat. Opgeven kan tot uiterlijk vrijdagochtend vóór de tocht bij de museumwinkel. Het telefoonnummer is 0299 20 70 22. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Deelname €3,50 per persoon. Kinderen gaan gratis mee.

Voor details kunt u zich wenden tot de VVV-museumshop of tot de coördinator van de fietstochten, tel. 0299 42 85 46.

Reuring mag je gewoonweg niet missen!

Davina Michelle. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Donderdagavond 27 juni barst Reuring in alle hevigheid los. Die avond opent Mécanique Vivante het festival in de binnenstad met een parade met sirenes. De formatie maakt tijdens de act de straten van Purmerend 'onveilig'. De Franse groep trekt met muzikale installaties door de stad en eindigt op de Koemarkt. Daarnaast zullen er op de Koemarkt verschillende verrassingsoptredens zijn. De opening wordt mede mogelijk gemaakt door Purmerend 2000+ en BIZ Koemarkt.

Vanaf donderdag 27 tot en met zondag 30 juni staat de binnenstad en het festivalhart in het Leeghwaterpark bol van de meest uiteenlopende voorstellingen. Met straattheater, live muziek en toffe acts biedt het Reuring Festival voor iedereen heerlijke momenten. Zo goed als alle voorstellingen en optredens zijn gratis toegankelijk en verschillende artiesten zijn meerdere dagen te gast.

Mécanique Vivante opent Reuring vanavond op spectaculaire wijze. (Foto: aangeleverd)

Theater op locatie

Verspreid over Purmerend én de Beemster biedt het festival dit jaar prachtige voorstellingen op locatie. Een bijzondere, respectvolle en intieme voorstelling op de oude begraafplaats door de Italiaanse Caterina Moroni, de dansvoorstelling 'Hersenvakantie' van Vloeistof waar je als toeschouwer zelf steeds meer onderdeel wordt van de voorstelling, ga mee op een adembenemende reis met gekke rituelen, surrealistische videoprojecties, gepassioneerde tango, glanzende witte pakken en een ton mais door G. Bistaki of maak kennis met een pareltje aan de kroon van de droogmaking tijdens de Theatrale Wandeling: Reuring in de Beemster.

Straattheater

In het Leeghwaterpark en op de straattheaterdag kan genoten worden van internationaal straattheater van hoog niveau met de Arnhemse Meisjes, AMI6, Otto Il Bassotto, Duo Diesel, Compangie Mobilette, Goma en meer… Cia Moveo geeft vrijdag- en zaterdagavond een mooie dansvoorstelling in het amfitheater.

Na het succes van vorig jaar komen Pip & Pelle, Samba Salad en de Fiepbus weer naar de Kidzmiddag op vrijdag. Samba Salad zorgt in het Zwoele Groen voor zomerkriebels die zo kietelen dat er niets anders opzit dan dansen en meezingen. Van merengue tot flamenco en van samba tot calypso! Verplichte stop op deze middag: de Spurd Kidz Funzone!

De vrijdagavond staat in het teken van Latin en Salsa met onder anderen Edsel Juliet & His Salsa Session Band en @Six The Band op het hoofdpodium en Joris Linssen & Caramba op het podium in het Zwoele Groen. Tijdens de Tribute Night op zaterdagavond brengt Purple Project een eerbetoon aan Prince, ABBA Gold Europe een hommage aan ABBA en de Vipers een ode aan Queen.

De line-up op de slotdag Reuring Cityslam mag er zijn Famke Louise, Davina Michelle, Suzan & Freek en Jeangu Macrooy. De Daredevils, dé verrassing van vorig jaar, zijn dit jaar ook weer aanwezig! In het Zwoele Groen en in de Dance Arena kan er weer lekker los gegaan worden op een bonte mix aan stijlen van house, hiphop tot smooth R&B. En wat te denken van het optreden van Kris Kross Amsterdam. Het dj-trio uit de hoofdstad sluit Reuring Cityslam op spectaculaire wijze af.

Kaartverkoop

Kijk voor meer informatie, het programma en de kaartverkoop voor Theater op Locatie op www.reuring.com.

Waterlandse Poldertocht in schaatssferen

WATERLAND - Schaatsen dwars door Waterland in juni? Dat kan natuurlijk niet. Wat is dan 'the next best thing'? Juist! De Waterlandse Poldertocht.

IJsverenigingen Zuiderwoude en Broek in Waterland organiseren op zondag 30 juni gezamenlijk deze wandeling in schaatssferen. De drie verschillende afstanden (7,5, 13 en 19 kilometer) leiden langs prachtige pittoreske dorpjes en door weilanden en plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Verzamel onderweg alle stempels en laat je verwennen met streekproducten, proeverijen en muzikale vrolijkheid. Alle afstanden zijn rondwandelingen en zijn inclusief routekaart, stempelkaart, bootovertocht en bij de finish krijgt elke wandelaar een leuke herinnering. Kijk voor alle informatie op www.laagholland.com

Didgeridoo spelen helpt tegen snurken en apneu

De workshop wordt gegeven door Niels de Lang. (Foto: aangeleverd)

ZUIDOOSTBEEMSTER - Op zaterdag 13 juli is er in kapel (Z-INN) in Zuidoostbeemster een workshop didgeridoo spelen tegen snurken en apneu door DidgeridooCentrum Niels de Lang.

De didgeridoo, het Australische instrument van de Aboriginals is het oudste blaasinstrument op aarde met een prachtige oertoon, bovendien is didgeridoospelen een werkzame remedie tegen snurken én apneu!

Didgeridoo spelen is een werkzame remedie om de ademhalingsspieren te versterken. Te slappe (bovenste) ademhalingsspieren zorgen ervoor dat deze met snurken tegen elkaar aan flubberen en bij apneu zelf dichtklappen waardoor de ademhaling tijdens de slaap stokt. Met de circulaire ademhalingstechniek die je met didgeridoo spelen gebruikt kun je zelf deze ademhalingsspieren versterken. Vergelijk het met buikspieren trainen die op den duur strakker worden. In de ééndagsworkshop leer je in één dag de didgeridoo te bespelen én de circulaire ademhalingstechniek.

Aanschaf van een didgeridoo is niet nodig, bij de workshop zit een didgeridoo inbegrepen. Informatie en aanmelden kan via www.didgeridoocentrum.nl Het telefoonnummer is 06 51 37 49 13.

Beemster heeft officiële herdenkingsmunt

De staatssecretaris en burgemeester Joyce van Beek showen het eerste exemplaar. (Foto: Han Giskes)

MIDDENBEEMSTER – Begin deze week was de ceremoniële Eerste Slag van de Beemster herdenkingsmunt. Deze officiële Nederlandse munt staat symbool voor de drooglegging van het Beemstermeer en is de achtste uitgifte van de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) in de serie 'Nederlands Werelderfgoed'. Middels een authentieke hamerslag werd de Eerste Slag van een gouden Beemster Vijfje verricht door staatssecretaris Menno Snel van Financiën.

De zeventiende-eeuwse Droogmakerij de Beemster in Noord-Holland vertelt het unieke verhaal van de Nederlanders, die grote delen land drooglegden en omzetten in vruchtbare landbouwgrond. De Beemster is dan ook een knap staaltje historisch watermanagement, dat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt en dit jaar het 20-jarig jubileum viert als werelderfgoed!

Zonder dijken geen droge voeten In De Beemster wonen en werken de mensen, net als een groot gedeelte van het Nederlandse grondgebied, onder de zeespiegel. Dankzij de dijken in ons land houden we het droog, want een groot gedeelte van Nederland zou overstromen op het moment dat we stoppen met het actieve water- en dijkbeheer, met gevolgen voor een groot deel van de bevolking.

Verkrijgbaarheid en oplage

Het Beemster Vijfje is te bestellen via www.knm.nl/beemster en wordt geslagen in een oplage van 50.000 stuks. De herdenkingsmunt is in Nederland een wettig betaalmiddel ter waarde van vijf euro en is na de ceremoniële Eerste Slag op 24 juni 2019 ook verkrijgbaar via vestigingen van Goudwisselkantoren.

Extra speciaal is dat bij bestelling van een Beemster Vijfje een kaart van Nederland zit waarop te zien is hoe jouw woonplaats zich verhoudt tot de zeespiegel. Voor verzamelaars verschijnen er ook bijzondere verzamelkwaliteiten van deze munt, geslagen in zilver en in goud.

Extra buitenkansjes bij Midsummernight Shopping

Vorig jaar was het ook warm en desondanks gigantisch druk. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - De derde editie van Midsummernight Shopping in Purmerend op vrijdag 28 juni, van 19.00 tot 23.00 uur belooft, weer een groot succes te worden.

Na het succes van vorige jaren verwacht het organiserende Binnenstad Ondernemers Fonds (BOF ) weer veel publiek, veel koopjes en tropische sferen. Op vier plaatsen in de binnenstad staan DJ's, die zorgen voor gezellige Caribische klanken. De Creatieve Hoek produceert het evenement voor de BOF.

Marco Klockenbrink van De Creatieve Hoek vertelt: "We gaan er weer vanuit dat ook de winkeliers zelf hun winkels verfraaien en alles zullen doen om het de consument extra naar de zin te maken. Het is al het uitverkoopseizoen, maar de ondernemers zorgen bij dit evenement voor extra aantrekkelijke aanbiedingen en ze halen alles uit de kast voor het winkelend publiek."

Rotary schenkt tafeltennistafel

De leerlingen staan te popelen om te pingpongen. (Foto: aangeleverd)

Vervolg van voorpagina

Rotaryclub Purmerend Waterland draagt graag bij aan het plezier op school. Voorzitter Dick Rijser: "De jeugd heeft de toekomst. Uiteraard is bewegen belangrijk en je leert beter wanneer je het leuk hebt op school. Sport en spel draagt bij aan positiviteit. Vanuit onze wens om bij te dragen aan de gemeenschap helpen wij SG Gerrit Rietveld graag", aldus Rijser, die met de medebestuursleden Joyce de Ruiter en Nelly Zwagerman aanwezig was bij de overhandiging.

De leerlingen kunnen niet wachten totdat zij de batjes en de pingpongballetjes in hun handen hebben. "Mijnheer, mijnheer waar zijn de batjes? Mogen we al spelen? "Er staan veel leerlingen te popelen om hun eerste potje tafeltennis te spelen. Met zoveel belangstelling zal de Ouderraad van SG Rietveld ervoor zorgen dat er snel een tweede tafeltennistafel staat. Frank Verspuij en Dick Rijser zijn het snel eens. "Samen bewegen en samen plezier maken zijn belangrijke componenten voor het prettig doorlopen van de middelbare school. Dat gun je alle leerlingen."

Voorleesgedichten Linda Groot

Linda (de) Groot. Sandrinos Fotografie / Illustraties: Milou Martin.

PURMEREND - Op ons Purmerendse kunst- en cultuurfestival Reuring! staan ook dit jaar weer echte Purmerenders. Zoals ook Linda (de) Groot met haar Voorleesgedichten.

In de Voorleestent op het veld van het Leeghwaterpark leest Linda tijdens de kidzmiddag op 28 juni vanaf 14.30 uur doorlopend voor uit de Voorleesgedichten. Je herkent de tent aan de grote afbeeldingen van de dieren uit de gedichten. Kom lekker luisteren naar de avonturen van Peter panda, Lionel de leeuw, Eefje eekhoorn en hun vrienden!

In haar boek Voorleesgedichten staan 21 verhalende gedichten voor kinderen van 4 tot 10 jaar. De dieren die een hoofdrol spelen in de gedichten beleven allerlei avonturen, op rijm natuurlijk, wat het (voor)lezen nóg leuker maakt! Meer weten? Zie www.voorleesgedichten.nl

Kiddzmiddag

De kidzmiddag vindt plaats in het Leeghwaterpark, Purmerend tussen 14.30 en 19.00 uur.

Immuuntherapie longkanker in Dijklander Ziekenhuis

PURMEREND - Dankzij de nauwe samenwerking met het Amsterdam UMC kunnen patiënten met longkanker sinds kort voor immuuntherapie terecht in het Dijklander Ziekenhuis, in Hoorn en Purmerend. Immuuntherapie is een behandeling met medicijnen, die het natuurlijke afweersysteem helpt om kankercellen te herkennen en vernietigen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat immuuntherapie effectief en relatief weinig belastend is. Het merendeel van de patiënten ervaart geen (heftige) bijwerkingen. De samenwerking met het Amsterdam UMC biedt de mogelijkheid om patiënten nieuwe behandelingen aan te bieden.

Kinderopvang opent BSO in basisschool 't Pierement

(Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Kinderopvang Purmerend opent 26 augustus een nieuwe buitenschoolse opvang (BSO) in basisschool 't Pierement. Samen werkt zij ook aan de ontwikkeling van een kindcentrum (IKC) in de basisschool in de Purmer-Zuid.

Binnen een IKC werken onderwijs en opvang inhoudelijk en organisatorisch samen vanuit één pedagogische visie. Kinderen kunnen daar de hele dag terecht om te leren, spelen, ontmoeten en ontspannen. Naast de nieuwe BSO breidt de peuteropvang op deze locatie uit met De Zeppelin. "Basisschool 't Pierement staat bekend om haar persoonlijke karakter en goede sfeer. Dat past uitstekend bij onze organisatie. Deze samenwerking geeft ons de kans om onze expertise nog meer in te zetten om kinderen te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling", aldus Corine Laurant, bestuurder SKOP.

Fred van der Lee, directeur basisschool 't Pierement: "Al jaren hebben we de wens om een kindcentrum te ontwikkelen waar ouders alles onder één dak hebben. Wij zijn heel blij dat nu te realiseren."

Het IKC werkt als één organisatie waar uiteenlopende professionals één team vormen. Op basis van een gezamenlijke missie en visie bieden zij doorgaande leerlijnen en werken zij aan de ontwikkeling van kinderen tot en met 12 jaar. Het aangeboden programma past bij het kind en houdt rekening met de fase van ontwikkeling waarin het kind zich bevindt.

SKOP en 't Pierement

SKOP heeft meerdere kinderdagverblijven en locaties voor buitenschoolse opvang en peuteropvang in Purmerend en omgeving. Meer informatie over de SKOP is te vinden op www.kinderopvangpurmerend.nl.

Basisschool 't Pierement maakt deel uit van OPSPOOR. Deze stichting verzorgt met 37 scholen basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs in Purmerend en omliggende gemeenten. Meer informatie over OPSPOOR, kijk op op www.opspoor.nl.

Concert van Eendracht Den Ilp op Koemarkt

De Eendracht werd onlangs voor de derde keer Nederlands kampioen. (Foto: Brigitte Heerooms)

PURMEREND - Maandag 1 juli om 20.00 uur geeft Fanfare De Eendracht Den Ilp onder de titel Zwoel! Purmerend een concert op de Koemarkt in Purmerend. De kersverse Nederlands Fanfare Kampioen speelt een licht programma met populaire muziek en 'latin beats'. Van de Nederlandse Medley met Hollandse klassiekers tot Bohemian Rapsody van Queen. Het gratis buitenconcert speelt zich af voor Restaurant BRASA.

Fanfare De Eendracht brengt bruisende blaasmuziek op het hoogste niveau. Met liefde voor muziek laten de 45 muzikanten onder leiding van dirigent Marcel Visser elk concert tot iets moois bloeien. Met die passie werd het orkest dit voorjaar voor de 3e keer (2014, 2018, 2019) Nederlands Fanfare Kampioen in de hoogste divisie tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen.

Lokaal betrokken

Voor De Eendracht is de deelname aan prestigieuze evenementen ondertussen een belangrijk onderdeel van de activiteiten. Zo nam De Eendracht in 2017 deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade om het op te nemen tegen orkesten uit de hele wereld.

Dichter bij huis

Maar ook dichter bij huis is De Eendracht zeer actief. Zo speelt de vereniging elk jaar bij de herdenking in het Ilperveld op 4 mei, en treedt De Eendracht tijdens Kerstnacht al spelend op door het dorp. Ieder voorjaar organiseert de vereniging het Trilveen Festival, waarbij verschillende orkesten uit de regio hun kunsten laten horen in Dorpshuis De Wije Ilp.

Met het concert luidt de fanfare de zomertoer in!

Haring en Meerparty groot succes

Shirma Rouse gaf een spetterend optreden. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Het was volgens goede beregezellig tijdens de door Vrienden voor Purmerend georaniseerde Haring en Meerparty, die opnieuw in restaurant De Stallen op de Koemarkt werd gehouden. Zangeres Shirma Rouse leverde een spetterend optreden af en Mister Saxo B trad op met zijn onnavolgbare saxofoonmuziek.

Er waren drankjes en hapjes en natuurlijk nieuwe haring. Voorzitter Hans van Gelder prees de bedrijven die toegetreden zijn als sponsor van de Vrienden voor Purmerend. Ook de haringparty levert haar steentje bij aan het goede doel. De vrienden kunnen met meer middelen steeds meer betekenen voor de kwetsbare en eenzame ouderen in Purmerend. En daar is het natuurlijk allemaal om te doen.

10 / 16

Opening de Driedam

De appartementen in de drie woongebouwen zijn CO2 neutraal. (Foto: Cees Bandt)

PURMEREND - Op het voormalig gemeentelijk evenemententerrein, gelegen aan de Stekeldijk in Purmerend, staan drie nieuwe kleinschalige woongebouwen: De Waker, De Slaper en De Dromer. Naast de 38 koopappartementen in het blok 'De Dromer' realiseerde Van Wijnen er 64 middeldure huurappartementen in de andere twee blokken in opdracht van SPF Beheer B.V. De drie complexen zijn ontworpen door FKG Architecten. Gisteravond vond de officiële opening plaats.

Deze duurzame appartementen zijn CO2 neutraal doordat er slimme ventilatie geplaatst is. De energie wordt gehaald uit stadsverwarming. De woningen liggen zeer gunstig ten opzichte van openbaar vervoer met het treinen busstation op loopafstand van Purmerend. De appartementen hebben een gemeenschappelijke binnentuin en parkeerruimte op eigen terrein. De koopappartementen zijn allemaal verkocht en ook de middeldure huur appartementen zijn allemaal bewoond.

Ook de omgeving is inmiddels woonrijp gemaakt door Van Wijnen. Remco IJzendoorn van Van Wijnen: "Wij vinden het een kers op de taart dat wij het woonrijp maken van de omgeving ook mochten begeleiden. Zo vaak komt het niet voor dat we een werk compleet met bestrating, boompjes, struiken, wegbewijzering en verlichting mogen afleveren."

Vandaag is in bijzijn van bewoners, Van Wijnen, SPF Beheer en andere betrokkenen een kunstwerk onthuld. De bank, gemaakt door kunstenaar Ruben van de Ven (Zonder Fratsen), bestaat uit beton en RVS en symboliseert land en water. De drie namen van de wooncomplexen komen ook terug in het kunstwerk. Deze worden verbeeld in een bronzen beeld. In dat beeld krijgen de Waker, Slaper en Dromer een plek, bovenop een bronzen zandzak. Die zandzak symboliseert de dijken. Mooi dat we samen iets blijvends achterlaten dat echt bij de woongebouwen hoort.