Zaanstreek op zondag

7 juli 2019

Zaanstreek op zondag 7 juli 2019


'Lekker buiten kamperen in eigen buurt'

Kinderen worden voorgelezen tijdens het eerste kampeerweekend van vorig jaar in het Agathepark in Krommenie. (Foto: Daan Ruijter)

ZAANSTAD - Nog geen vakantieplannen gemaakt? Of staat het kruis in de agenda pas aan het einde van de zomervakantie ingetekend? Dan is het misschien leuk om het eerste weekend van de schoolvakantie, van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli, je tent op te zetten bij De Buurtcamping in je eigen dorp. Vorig jaar kon dat voor het eerst in Zaanstad en dat werd een groot succes in Zaandam, Zaandijk en Krommenie. Dit jaar doen ook Wormerveer en Assendelft mee in één van hun parken. Een deelnemer over het tropische kampeerweekend van vorig jaar: "Ik woon nog niet zo lang in Zaandam en kende nog maar weinig mensen. Op straat liep ik iedereen straal voorbij, maar na het kampeerfeestje van vorig jaar heb ik nu heel leuk contact met mijn buurtgenoten en heb ik er een paar gezellige vrienden aan overgehouden!"

Door Yvette van der Does

Het doel van De Buurtcamping is het versterken van buurten door samen met inwoners, lokale ondernemers en organisaties pop-up campings te organiseren. Beheerder Ciska Bakker van De Buurtcamping in het Agathepark in Krommenie doet het voor het tweede jaar: "We werken samen met organisaties die allemaal streven naar een fijnere buurt: waarin je elkaar groet, kent en helpt. De Buurtcamping is er namelijk voor iedereen - of je nu rijk of arm bent, jong of oud of niet in Nederland bent geboren - iedereen is welkom! Dat maakt de ontmoetingen op De Buurtcamping ook zo bijzonder. Voor mensen met een kleine portemonnee gelden speciale tarieven en voor mensen die geen kampeerspullen hebben heeft Tante Leen de juiste uitrusting. Ciska enthousiast: "Vorig jaar kwamen er ook veel dagjesmensen naar de camping, die waren stomverbaasd over hoe leuk het was en hebben toen meteen voor dit jaar gereserveerd. De vijf Buurtcampings hebben allemaal nog plekken vrij. Assendelft geeft daarnaast nog drie sponsorplekken weg aan Assendelvers die het verdienen om er even volledig verzorgd tussenuit te knijpen." Wie zo'n gezin of persoon kent en ze een volledig verzorgd weekend wil bezorgen kan contact opnemen met de organisatie via: germaine@debuurtcamping.nl. Alle campings hebben hun eigen drukke programma in elkaar gezet met eten, drinken en andere basisfaciliteiten. Ook dit jaar hebben de campings weer veel steun gekregen uit alle hoeken en komen lokale ondernemers in actie met een leuke activiteit, financiële bijdrage of stukje catering. De weersverwachtingen zijn goed, dus dat wordt in de buitenlucht genieten van onder andere schilderlessen, schaakspelen, yoga, bootcamp, volleybal, live muziek, oud hollandse spelletjes en nog veel meer. De Buurtcampings hebben elk een eigen Facebookpagina (zie website). Nog vragen? Stel ze gerust aan een van de beheerders of meld je direct aan via www.debuurtcamping.nl. Bellen kan naar beheerder Ciska Bakker, zij is bereikbaar via 06-57795101.

Lobbietoernooi

KROMMENIE - Nog twee weken en dan gaat het Bert van Vulpen Lobbietoernooi bij tennisvereniging KLTV van start. Het thema is dit jaar 'Lobbiefest' met een knipoog naar het Oktoberfest. Het dubbeltoernooi wordt gespeeld van zondag 21 t/m zondag 28 juli. Van jong tot oud, van beginner tot regionale topper. De finales worden 28 juli gespeeld. Naast tennissen is er van alles te beleven. Last-minute beslissers kunnen zich t/m woensdag 11 juli nog inschrijven via www.toernooi.nl. Kom gezellig langs! Blijf op de hoogte via Facebook, Instagram of www.lobbietoernooi.nl

Sport & Speldag in winkelcentrum De Saen

Op verschillende plekken van het winkelcentrum zijn de verenigingen actief. (Foto: Emil de Jong www.kijklens.nl)

ASSENDELFT - Zaterdag 6 juli organiseert winkelcentrum De Saen van 12.00 tot 17.00 uur weer de 'Sport en Speldag' voor kinderen. Zij kunnen gratis deelnemen aan dit evenement en verschillende soorten sporten proberen. Bij de kraam van de winkeliersvereniging kunnen de kinderen een activiteitenkaart ophalen.

Bij deelname aan de verschillende sporten kunnen ze de kaart laten afvinken. Bij deelname aan minimaal 4 sporten krijgen de kinderen een lekker flesje water, vers fruit en een leuke medaille.

Deelnemers

De volgende verenigingen doen definitief mee aan dit evenement: Lycurgus met het onderdeel sprinten. Start in de officiële startblokken en sprint een afstand van ongeveer 40 meter. Krav Maga Saenstreek. Krav Maga is een zelfverdedigingsmethode die ontstaan is in Israël. Ze zullen een demonstratie geven en er meer over vertellen.De Artistic Skating Academy focust zich op zowel recreatief kunstrolschaatsen als de wedstrijdsport. De kinderen kunnen kijken naar het rolschaatsen maar ook actief meedoen.Manege Mulder is aanwezig met 2 pony's waarop de kinderen kunnen kennismaken met het paardrijden.Badmintonvereniging Swish komt met de kinderen badmintonnen. Judovereniging Cees Hoebeke zal actief met de kinderen bezig zijn op de judomat.

Beweging

De organisatie zou het toejuichen als ook verenigingen meedoen die sporten aanbieden voor volwassenen zoals bijvoorbeeld schaken/dammen, jeu de boules, wandelen, tennis of kanovaren. Bij het evenemententerrein en het plein van het winkelcentrum is vaarwater aanwezig voor de watersporten. Hoe leuk is het om het hele gezin in beweging te brengen. Uiteraard zullen de volwassen ook verwend worden met een flesje water en vers fruit!

Zomerse braderie bij DAC Odion Zonnehoek

Aan de inwendige mens is ook gedacht (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - Een gezellige zonnige middag beleven? Kom langs tijdens de zomerse braderie van woensdag 10 juli bij dagactiviteitencentrum Odion Zonnehoek in Krommenie. Tussen 13.00 en 15.00 uur, gratis entree.

Geniet in de mooie theetuin van ambachtelijke taart, met liefde gemaakt

Diverse handgemaakte producten van DAC Zonnehoek zoals kaarsen, keramiek en textiel zijn hier te vinden. Naast producten van Odion pakt Zonnehoek dit keer uit met kramen van regionale ondernemers en creatieve kunstenaars. Slenter langs de kramen en ontdek wat de regio te bieden heeft. Van houtsnijwerk tot kantklossen en van zelfgemaakte babykleding tot woonaccessoires.

Trek

Aan de inwendige mens is ook gedacht. Geniet in de mooie theetuin van een heerlijke kop koffie en ambachtelijke taart, met liefde gemaakt en geserveerd door Odioncliënten. Of koop wat lekkers om thuis van te genieten. Let op, pinnen is niet mogelijk.

Beperking

DAC Zonnehoek is een van de dagbestedingslocaties van Odion voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Net als andere DAC's wordt hier dagelijks hard gewerkt aan mooie producten die tijdens de braderie te koop zijn.

Locatie

Braderie DAC Zonnehoek is te vinden aan de Zonnelaan 1 in Krommenie.

Statiegeld doneren voor je buren

Campingbeheerder Ciska Bakker levert flessen in voor donatie aan De Buurtcamping Agathepark. (Foto: Yvette van der Does)

KROMMENIE – Voor het tweede seizoen van De Buurtcamping Agathepark in Krommenie helpt de Supercoop aan de Heiligeweg mee als sponsor met een statiegeldactie. Statiegeldflessen kunnen worden ingeleverd bij deze supermarkt, maar kunnen ook aan huis worden opgehaald door de vrijwilligers van De Buurtcamping. De actie loopt door tot 30 september.

Bij elk fles die klanten inleveren verdubbelt de supermarkt het bedrag. Met dit geld steunt de Supercoop de camping om zo de sociale doelstelling voor dit jaar te kunnen behalen: een gezellig betaalbaar kampeerweekend verzorgen voor Krommeniërs, jong en oud, om elkaar als buurtgenoten beter te leren kennen, want samen op een veld staan en buiten logeren schept een band en tenslotte geldt nog steeds 'beter een goede buur dan een verre vriend'

Wie in Krommenie woont mag natuurlijk na het doneren ook zelf een plekje op de camping reserveren of gezellig overdag langs te komen in het weekend van . Dus druk eens op de doneerknop voor dit goede doel. Kijk voor meer informatie op www. agathepark.debuurtcamping.nl of bel beheerder Cisca Bakker, tel.: 06 57795101. Ook bellen met dit nummer voor het laten ophalen van de lege flessen. De Buurtcamping Agathepark heeft ook een Facebookpagina: De Buurtcamping Agathepark.

Cheque voor manege De Blijde Ruiters

Instructeurs Maartje en Lies van manege De Blijde Ruiters ontvangen een cheque van 2.000 euro van Dirk Woord, voorzitter van Tafelronde 12 Zaanstreek. Pascal Fielmich

ZAANSTREEK - Tafelronde 12 Zaanstreek organiseert verschillende activiteiten om vooraf gekozen goede doelen te ondersteunen. Recent stond het eerste Zaanse Vastgoed Tennistoernooi op de agenda en dit keer is er gekozen voor manege De Blijde Ruiters in Zaandam. Bij T.V. Westzijderveld in Koog aan de Zaan genoten tennissers, sponsors en supporters van mooie rally's en het goede weer. Met hapjes, drankjes en een BBQ was het toernooi een zomers spektakel.

"Het was een sportief en zonovergoten eerste editie van het toernooi", vertelt Dirk Woord, dit jaar voorzitter van Tafelronde 12 Zaanstreek. "Ik wil alle deelnemers en sponsoren hartelijk bedanken voor hun inzet en bijdrage en hoop dat we volgend jaar opnieuw op u (en al uw tennisvrienden) mogen rekenen."

Rake klappen

Maar liefst 2.000 euro werd er bij elkaar getennist voor manege De Blijde Ruiters. Manege De Blijde Ruiters is al bijna 50 jaar een begrip in de Zaanstreek. Kerntaak van de manege is het paardrijden voor gehandicapten mogelijk maken. Het is een echt Zaans streekproduct, opgezet en voortgezet door Zaanse serviceclubs, Zaanse ondernemers en individuele Zaankanters.

Tafelronde 12 Zaanstreek

De Ronde Tafel is een (internationale) serviceclub voor mannen tussen de 18 en 40 jaar. Tafelronde 12 Zaanstreek zet zich regelmatig in voor het goede doel. "Afgelopen jaren heeft Tafel 12 tijdens de Dam tot Damwandeltocht schone WC’s aangeboden aan de wandelaars om zo geld op te halen voor Simavi", vertelt Nick Poggenklaas, voorzitter van de servicecommissie. "De veiling tijdens ons 70-jarig jubileumfeest bracht 5.500 euro op voor Hospice de Schelp in Krommenie!"

Joey van Splunteren derde tijdens derde ronde IAME Series Benelux

(Foto: Bas Kaligis)

SPA - Zijn resultaat tijdens de derde ronde van de IAME Series Benelux was met de derde plaats iets minder dan gehoopt, maar voor karter Joey van Splunteren was het niettemin een onverwacht goed weekeinde. Zijn voornaamste concurrent in de strijd om de titel in de IAME X30 Senioren-klasse had op het circuit van Spa een mindere dag. Nu gaat de 27-jarige toprijder uit Zaandijk aan de leiding in het kampioenschap.

"Eerste in het kampioenschap, dat is mooi", blikte Joey terug op het zonovergoten kartcircuit van Spa. Dat hij derde was geworden was 'wel oké'. "Ik probeer altijd bij de eerste drie te komen."

(Foto: Bas Kaligis)

Maar echt blij was hij er nu ook weer niet mee. Hoewel de derde plaats in een sterk bezet kampioenschap als de IAME Series Benelux bepaald een topresultaat is, is het in het geval van Joey niet waar hij op had gehoopt. Waar hij ook rijdt, de snelle Zaankanter doet altijd mee om de overwinning.

Snelste

Zijn weekeinde begon bovendien veelbelovend. In de trainingen was hij steevast de snelste. Dat resulteerde bovendien in de poleposition in de kwalificatie. Daarna won hij, in de lijn der verwachting, dan ook de eerste heat. In de tweede heat moest de toprijder van Evolution Racing genoegen nemen met de tweede plaats. "Voor die race hadden we een nieuwe band gestoken, want één had een groot omtrekverschil ten opzichte van de andere drie. Maar we hadden het toch niet helemaal goed voor elkaar."

In de finale moest hij vanaf de tweede plek beginnen. "We hadden van tevoren nog een kleine aanpassing gedaan aan de kart, maar daardoor ging het in de finale net de verkeerde kant op. Muth O'Neill deed een move op me en klaar was het. Ik kon wel verdedigen, maar dat had geen zin. We hadden nog drie ronden te gaan. Dan moest ik overal de deur sluiten en dan komt de rest er ook opaf."

Tevreden

Zo kwam hij als derde over de finish en dat bleek genoeg om de leiding in het kampioenschap over te nemen. Hij kon dan ook tevreden concluderen dat hij aan een uitstekend seizoen bezig is. Zo staat hij in het Europees kampioenschap op de tweede plaats. In Castelletto werd hij tijdens de tweede ronde van de IAME Euro Series tweede in de finale. Daarmee had hij de schade overigens flink beperkt gehouden, want door een crash in de heats was hij voor de prefinale ver teruggeworpen. Daarin reed hij evenwel van de zestiende naar de vijfde plaats en in de finale werd hij dus tweede. "Ik was er wel redelijk tevreden over", zei Joey.

Volgende race

Zijn volgende race is de derde ronde van het EK. Die wordt in het laatste weekeinde van juli gehouden op het circuit van Wackersdorf. "De training op dat circuit ging goed. Het wordt heel warm daar tijdens het EK, denk ik." Of hij er kon winnen? Joey dacht van wel, maar wilde niet te zeer vooruitlopen op de zaken. "We gaan wel zien wat het wordt."

Joey van Splunteren bedankt het team Evolution Racing en sponsor SuperB.

Met Monet door (Zaan)bocht

De mooiste plekjes op het doek vastleggen. (Foto: aangeleverd)

KOOG AAN DE ZAAN - De stichting Monet aan de Zaan staat onder meer met haar schildermanifestatie 'Monet Art Festival' op 6 en 7 juli stil bij het feit dat de beroemde kunstschilder Claude Monet bijna 150 jaar geleden in Zaandam neerstreek om inspiratie op te doen.

De mooiste plekjes op het doek vastleggen. (Foto: aangeleverd)

Het programma omvat zodoende onder andere een schilderswedstrijd op diverse locaties in Zaanstad. Mariëtte, eigenares van 't Kwassie in Wormerveer, greep die gelegenheid aan om samen met collega winkeliers in de Zaanbocht iets soortgelijks op te zetten. Leden van de Krommenieër Schilderskring KSK'80 tekenden begin juni in de Zaanbocht. De stichting Monet aan de Zaan nam de eerste stap, 't Kwassie met collega's de tweede en de KSK sloot als derde partij daarbij aan door de Zaanbocht op te nemen in hun buitenschildersprogramma voor de zomer. Als gevolg bevolken straks rond twintig kunstenaars dit winkelgebied om deze typisch Zaanse locatie op doek of papier vast te leggen. Precies zoals Monet dat 150 jaar geleden deed.

Zomersluiting Zaantheater

ZAANDAM – Van maandag 15 juli tot en met maandag 26 augustus is de kassa van het Zaantheater gesloten.

Vanaf dinsdag 27 augustus is de kassa weer geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur.

Online kaartverkoop

Gedurende de zomervakantie gaat de online kaartverkoop gewoon door en blijft het mogelijk om kaarten te bestellen via de website van het Zaantheater, www.zaantheater.nl

Roeiclinics

(Foto: aangeleverd)

ZAANDIJK - Gedurende twee achtereenvolgende vrijdagen verwelkomde WRV de Zaan meerdere groepjes leerlingen van Dynamica XL locatie Molenwerf voor een leerzame en tegelijkertijd reuze spannende roeiclinic.

Onder deskundige leiding van een aantal instructeurs van WRV de Zaan samen met toegewijde sportdocenten van deze school voor speciaal onderwijs mocht een 25 tal leerlingen kennismaken met de roeisport. Het sportieve programma ging van start met een gezamenlijke warming up om de spieren los te maken en waar zelfs sommige enthousiaste meegekomen ouders aan deelnamen. Vervolgens kon de best wel gecompliceerde 'roeihaal' op een tweetal roeimachines worden geoefend.

Daarna kregen de sportieve leerlingen de gelegenheid om plaats te nemen in de roeibak in het water om eerst zelf nog eens goed te kunnen ervaren hoe lastig het kan zijn om tegelijkertijd met twee riemen in de weer te zijn. Uiteraard stond veiligheid telkens voorop en was het dragen van een zwemvest verplicht. Voor een enkele leerling was dit spannende onderdeel van de clinic wel genoeg, maar tal van leerlingen wilden maar al te graag plaatsnemen in een van de beide wherry's van WRV de Zaan.

Een wherry is een extra brede en stabiele boot waar op het stuurbankje plaats is voor twee. Zo kon samen met een ervaren stuurman of -vrouw daadwerkelijk zelf worden gestuurd en daarmee de eigen grenzen op gecontroleerde wijze worden verlegd. Bovendien mochten de leerlingen ook zelf roeien. Geen gemakkelijke opgave, maar indien geslaagd goed voor een glimlach van oor tot oor voor de betreffende leerling, maar zeker ook voor de begeleiders!

Mede dankzij het aangename weer, maar vooral dankzij de enorme motivatie van de leerlingen en leerkrachten van Dynamica XL was sprake van een tweetal zeer succesvolle clinics. De kans is groot dat sommige deelnemers zullen terugkeren naar WRV de Zaan, waar zij kunnen rekenen op de juiste faciliteiten en mogelijkheden om sportief op het water bezig te kunnen zijn en in beweging te blijven.

Provincialeweg (N246) afgesloten

(Foto: Aangeleverd)

REGIO - De provincie Noord-Holland vervangt het asfalt op de Provincialeweg (N246) tussen de afslag naar de Noorddijk in Westknollendam en de afslag naar de Starnmeerdijk in Starnmeer. Dit deel van de Provincialeweg is daarom van 8 juli tot en met 12 juli elke avond en nacht afgesloten van 20.00 uur tot 5.00 uur. Overdag is de weg gewoon open. Het fietspad blijft in gebruik. Zaterdagochtend 13 juli om 5.00 uur zijn de werkzaamheden klaar.

Het doorgaand verkeer wordt tijdens de afsluitingen met borden omgeleid via de A7 of de A9. Westknollendam en Markenbinnen blijven bereikbaar. Het verkeer van en naar Westknollendam rijdt via de N246 vanuit de richting Wormerveer. Het verkeer van en naar Markenbinnen rijdt via de N246 en de N244 vanuit de richting Alkmaar-Purmerend. Overdag is dit deel van de N246 gewoon voor al het verkeer toegankelijk. Er geldt wel een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.

De asfalteringswerkzaamheden maken deel uit van het groot onderhoud dat de provincie Noord-Holland uitvoert aan de N246 en de N244 van Wormerveer tot Alkmaar. Ook de vernieuwing van de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug maakt deel uit van het project. Verder worden de verkeersveiligheid en de doorstroming verbeterd. Volgens de huidige planning zijn de werkzaamheden eind 2020 klaar.

Schaaktrainer Frank Tijdeman annuleert schaakevent

ZAANSTAD - Schaaktrainer Frank Tijdeman annuleert het schaakevent dat op zaterdag 14 september zou plaatsvinden in de grote zaal van het Zaantheater. Tijdeman huurde de zaal op persoonlijke titel af.

Tijdeman: "Er zijn ruim honderd kaarten verkocht. Ik durf het risico in financieel opzicht niet te nemen. Met spijt in mijn hart heb ik daarom besloten het schaakfestijn af te zeggen."

Het Zaantheater stort het geld van de reeds gekochte kaarten terug op de rekening vanwaar de kaarten zijn gekocht.

SchaaklesXXL

Tijdeman geeft les op ruim twintig scholen in en rond de Zaanstreek. Om schaken meer op de kaart te zetten initieerde hij Schaakles XXL. Met ruim 800 mensen wilde hij een record schaakles vestigen. Tijdeman: "Het idee laat mij niet los. Het is nu niet gelukt, maar wie weet lukt het in de toekomst op een andere manier wel."

Met René Shuman & Angel-Eye naar USA

Elvis & More goes USA met René Shuman & Angel-Eye. Ook naar Graceland. (Foto: aangeleverd)

9 dagen € 2.850,- p.p. met bezoek aan Nashville, Memphis, Tupelo en Graceland

Lezers van deze krant kunnen komende 27 september met René Shuman & Angel-Eye naar het hart van Amerika: Nashville, Memphis, Tupelo en het beroemde Graceland.

Zij genoten eerder van de droomreis. (Foto: aangeleverd)

Ga op een onvergetelijke muziekreis naar de bakermat van de blues, rock'n roll en country music, die de wereld betoverde. Treed in de voetsporen van Elvis Presley, Roy Orbison, Johnny Cash en vele anderen.

Uniek lezersarrangement

Inclusief: retourvlucht Amsterdam - Nashville met een overstap in Atlanta, luchthavenbelasting/brandstofheffing, 7 nachten verblijf in twee verschillende 4-sterren hotels met dagelijks ontbijt. Nederlandstalige begeleiding tijdens de reis. Bezoek aan The Sun Studio, het geboortehuis van Elvis Presley in Tupelo, de RCA Studio's in Nashville, Beale Street in Memphis, Graceland, het Johnny Cash Museum en de Country Hall of Fame op Broadway. Het vervoer in Amerika vindt plaats in een luxe touringcar. René Shuman & Angel-Eye en zullen ook nog een exclusief optreden verzorgen, gratis de dvd 'Welcome to Graceland'.

Eenmalig vertrek is vrijdag 27 september 2019.

De prijs is op basis van twee personen.

Informatie en boeken:

www.kras.nl/LR4637 of bel 088-0885886 (lokaal tarief) o.v.v. reisnummer LR4637.

Open huis Zaankanaries

(Foto: Zaankanaries)

REGIO - Hartje zomer in Nederland? Niets heerlijkers dan verkoeling zoeken op het water! Woensdagavond 10 juli kun je vrijblijvend kennismaken met de roeisport tijdens de speciale avondeditie van het open huis van roeivereniging Zaankanaries. Bekijk de loods en de vloot en stap als je wilt direct in een boot. Een van de instructeurs neemt je graag mee voor een korte proefvaart op de Zaan. Smaakt dat naar meer? Meld je dan aan voor een proefles, een tienlessenpakket of natuurlijk direct als volwaardig lid. Beginners en wie eerder al eens roeide: iedereen is welkom.

Voor wie fit wil blijven, van een sportieve uitdaging houdt en graag ontspant in de buitenlucht is roeien een ideale sport. Je gebruikt je hele lichaam, met de juiste combinatie van kracht en techniek breng je de boot in beweging. Roeien is de ultieme combinatie van sport en ontspanning in de buitenlucht. Goed nieuws: De Zaankanaries roeien het hele jaar door, zolang de omstandigheden het toelaten. Veiligheid gaat voor alles, vandaar de opvallende gele clubkleur. Ook in de lente, herfst en winter biedt de Zaan fantastisch roeiwater.

Maar stel je goede voornemens niet uit en kom woensdagavond 10 juli direct langs bij de nog altijd jongste roeivereniging in de Zaanstreek, vanaf 20.00 uur. Locatie: Veerdijk 28A in Wormer. Meer informatie? Kijk op de website: www.zaankanaries.nl, of stuur een e-mail naar info@zaankanaries.nl.

Recordbedrag bij elkaar gekanood

Ruim 15.000 euro bij elkaar gekanood (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Zaanse Zwem Challenge in alternatieve vorm bleek een spetterend succes. Zondag 30 juni heeft de eerste Zaanse Zwem Challenge plaatsgevonden op de unieke locatie bij de Zaanse Schans.

Ondanks 'last-minute' afkeuring van het kwaliteitsarme water, zette de organisatie een ludiek alternatief neer in de vorm van kanoën. Deze actie werd door de vele deelnemers en sponsoren sportief en enthousiast opgepakt wat resulteerde in een totaalbedrag van 15.000 euro voor de kinderafdeling van het Zaans Medisch Centrum.

Uitbundigheid onder de deelnemers (Foto: aangeleverd)

Uitbundig

De organisatie was blij verrast door de uitbundigheid waarmee deelnemers en publiek het geheel invulden. Het enthousiasme heeft enorm bijgedragen aan het succes van het evenement. De uitreiking van de cheque vond plaats op het podium van het evenemententerrein aan een delegatie van het Zaans Medisch Centrum. ''Het is fijn dat dit soort evenementen georganiseerd worden. Wij zijn ontzettend geholpen met dit soort initiatieven om aanvullende faciliteiten te realiseren. Het draagt bij aan de behandeling van zieke kinderen en wordt gebruikt voor pedagogische doeleinden'', aldus Jolande van de Walle, woordvoerder van het Zaans Medisch Centrum.

Doel

Het geld wordt besteed aan de aanschaf van een speelhuis voor op het dakterras van het ziekenhuis. Organisator Junior Kamer Zaanstreek is ontzettend trots op het resultaat. Dit evenement had niet plaatsgevonden zonder de uitzonderlijke bijdrage van de vele sponsoren en partners. Een jaar van voorbereiding en afstemming met de gemeente en betrokkenen hebben hierdoor geleid tot de geboorte van een nieuwe Zaanse traditie. Volgend jaar is de organisatie voornemens het kunstje over te doen, uiteraard met als uitgangspunt dat de deelnemers dan wel het parcours zwemmend afleggen.

Bordspellen en gamen in de zaal

WORMERVEER – Bij De Groote Weiver is het mogelijk zaterdag 13 juli te komen gamen.

Het is weer tijd voor de o-zo-leuke avond met bordspellen in de bar en gamen in de zaal. Neem vooral ook zelf spellen/consoles mee. Het is wel de bedoeling dat de games in de zaal multiplayer gespeeld kunnen worden. De organisatie verzorgt weer wat snacks, maar neem ook zelf iets mee als dat uitkomt. De Gamenight heeft gratis entree en start om 20.30 uur. De Groote Weiver bevindt zich op Industrieweg 1a in Wormerveer.

10 / 16

Winnaars Kunstbende 2019 bekend

(Foto: Marcel Krijgsman)

REGIO - Afgelopen weekend zijn de winnaars van Kunstbende 2019 tijdens het Kunstbende Young Creators Festival bekendgemaakt. Het festival vond plaats op de Westergas in Amsterdam. Verdeeld over 91 acts streden 172 jongeren in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars mogen optreden in de What's Happening-area van Rabobank en Kunstbende op Lowlands en andere grote podia, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. Een van de gelukkige winnaars van Kunstbende 2019 kwam uit Wormerveer. De 15-jarige Klaskie won in de categorie Fashion.

De spectaculaire opening werd verzorgd door zangeres Teske en danser ShinShan, de winnaar Dans van Kunstbende 2018 en tevens winnaar van Holland's Got Talent 2019. Dit jaar waren ambassadeurs Anna Nooshin (influencer) en Petrus (YouTuber en oud-deelnemer Kunstbende) verbonden aan het festival. De jury bestond onder meer uit Willem de Bruin (Muziek), Danie Bles (Fashion) en Rick Paul van Mulligen (Theater).

Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 18 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes door het hele land stromen de beste acts door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op de What's Happening-area van Rabobank en Kunstbende op Lowlands én een ander groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Vanaf heden kunnen jongeren zich inschrijven voor Kunstbende 2020 via kunstbende.nl.

HVZ houdt een vismiddag

(Foto: )

ZAANDAM - In samenspraak met de activiteitenbegeleidster van Pennemes organiseert Hengelsport Vereniging Zaanstreek (HVZ) op 9 juli een vismiddag voor bejaarde vissers welke hier door hun beperking normaal niet aan toekomen. Een inmiddels jaarlijkse terugkerende activiteit in het Burgemeester 't Veltpark te Zaandam.

In vorige jaren waren er gemiddeld 15 deelnemers, allen van zeer respectabele leeftijd. De vrijwilligers van de Hengelsport Vereniging Zaanstreek staan dan in de startblokken om voor onze ouderen het vissen goed te laten verlopen. Het fijne is dat de HVZ kan rekenen op een tiental vrijwilligers dus de assistentie aan de waterkant is bijna één op één. Om 13.30 uur vertrekt men in colonne (busjes) naar het Veltpark. Door de HVZ-vrijwilligers worden de hengels al geheel opgetuigd klaargelegd. Deze 'stekkie' hengels worden uitgeleend door Sportvisserij Midwest Nederland. De overkoepelende Hengelsport Organisatie.

(Foto: )

In voorgaande jaren ging het direct na aanvang van het vissen direct los met een dikke brasem en zelfs een hele dikke paling. Maar ook worden er kleine voorntjes gevangen. De aanwezige vrijwilligers van HVZ zorgen voor een zorgvuldig onthaken, meten en weer terugzetten van de gevangen vissen zodat deze minimale hinder ondervinden van hun avontuur op het droge.

Avondconcert in De Grote Kerk

(Foto: Aangeleverd)

DE RIJP - De zomer is nu echt begonnen, dus een vooraankondiging van de bekende klassieke zomerconcerten van de International Holland Music Sessions kan gemaakt worden. Net als voorgaande jaren komt het jonge talent ook dit jaar voor een avondconcert naar De Grote Kerk in De Rijp.

Op 24 juli organiseert De Rijper stichting Cartouche deze avond samen met de Bergense Holland Music Sessions. Het concert start om 20.30 uur.

Kaarten kosten €18,- (CJP €9,-) en zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij DA-drogist Rijkes (winkelcentrum Het Boegbeeld), woonwinkel De Huiskamer (Rechtestraat 108) en Pakketje De Rijp (Zuideinde 27) in De Rijp en via de website www.cartouche-graftderijp.nl.