Heerhugowaards Nieuwsblad

21 mei 2019

Heerhugowaards Nieuwsblad 21 mei 2019


Einde aan Coolpleinfestival

Amateurverenigingen zoals deze dansgroep vonden een podium op het Coolpleinfestival. (Foto: Richard Rood/ archief)

HEERHUGOWAARD – De zevende editie van het Coolpleinfestival, afgelopen september, blijkt de laatste te zijn geweest. Cool kunst en cultuur heeft besloten na zeven jaar de stekker uit het evenement te trekken, omdat ze de opening van het culturele seizoen op een andere manier wil invullen. Tot grote teleurstelling van stichting Culturele Amateur Manifestatie (CAM), die het evenement samen met Cool organiseerde. Voor het vierkoppige bestuur komt het einde van het Coolpleinfestival hard aan. "Wij zien ons genoodzaakt om, als niemand zich aanmeldt om het stokje over te nemen, onze stichting op te heffen."

Organiserende partijen Cool en CAM niet meer op één lijn

Al 35 jaar organiseert de CAM een jaarlijks festival waarbij amateurkunstenaars in de breedste zin van het woord uit Heerhugowaard en omstreken zich mogen presenteren aan het publiek. Tientallen orkesten, koren, bands, dansgroepen, singer-songwriters, musicalverenigingen en andere (artistieke) gezelschappen hebben met veel plezier gebruikgemaakt van het podium dat de CAM hen bood. "Zeven jaar geleden benaderde Cool kunst en cultuur ons met de vraag een gezamenlijk festival te organiseren op het Coolplein", aldus de bestuursleden van de CAM Petra Bunte, Ada Brouwer, Rob van Essen en Richard de Kort. "Zowel Cool als de verenigingen kregen de ruimte zich te presenteren; amateurs en professionals gingen hand in hand."

Doodzonde

Zeven jaar lang was het evenement een succes. Toch is de samenwerking spaak gelopen. Tijdens de evaluaties werd duidelijk dat beide partijen niet meer op één lijn met elkaar zitten. Het bestuur van de CAM heeft het idee dat Cool al langer haar eigen weg wilde gaan voor wat betreft de opening van het culturele seizoen - al ziet Cool dat anders. "Wethouder cultuur John Does heeft nog geprobeerd te bemiddelen, maar dat liep op niets uit. Wij worden geacht weer een zelfstandig festival te organiseren waarvoor we zelf inhoudelijk verantwoordelijk zijn, en Cool zou dan verantwoordelijk zijn voor uitsluitend het facilitaire gedeelte. Voor ons is het echter onmogelijk om het evenement zelfstandig te dragen, dus zit er voor ons niets anders op dan te stoppen met de CAM. Wij vinden het natuurlijk doodzonde dat het Coolpleinfestival in zijn huidige vorm geen stand kan houden, maar de manier waarop een en ander gelopen is heeft ons vertrouwen dusdanig geschaad dat wij het bijltje er definitief bij neerleggen."

Stokje overnemen

De verenigingen – gemiddeld presenteerden zo'n vijftig gezelschappen

Lees verder op pagina 7

Dammen

HEERHUGOWAARD - Het damteam van de Pater Jan Smitschool, categorie welpen (groep 6 en lager), speelt zaterdag 25 mei in het Gelderse Heerde de finale in de strijd om het Nederlands kampioenschap schooldammen. Het team, bestaande uit Stef Kuipers, Bas Snoek, Loek Overtoom, Nikki Jongboom, Kevin Langedijk en Julian Schot, strijdt met nog negentien andere teams om de hoogste eer.

Zangdienst

HEERHUGOWAARD - In de Ontmoetingskerk aan de Middenweg 168 wordt zondagavond 26 mei een zangdienst gehouden, aanvang 19.00 uur. Tien minuten voor de dienst wordt begonnen met zingen. Voorganger is Ds. Tineke van Lente uit Hoorn. Thema van de dienst is 'Waakzaamheid'. Muzikale medewerking wordt verleend door interkerkelijk koor 'Columba' uit Broek op Langedijk onder leiding van Conny Kriek. Gerard van Hal bespeelt de piano en Hans Hooglander de bas.

Zaalvoetballers FC Marlène strijdend ten onder in titelstrijd

Bot Waarderingsfonds schenkt bijdrage aan nieuwe koepel

Obdamse Krista van der Hulst lanceert derde roman

Banenfestival brengt bedrijven en studenten samen

Overtroffen dagdroom

'Uniek moment in de tuin van Cees Verkerke'. (Foto: Lidi de Boer)

Ik dagdroomde van een tuin waar de natuur de hoofdrol zou spelen. De tuin als lokroep voor insecten, vogels en vlinders. De ijsvogel kwam niet alleen op bezoek maar zou ook gaan broeden. Mijn stoutste dromen zelfs overtroffen! De jongen worden nu gevoed en vliegen binnenkort uit.

Dan denk ik terug aan het moment waarop Lidi de Boer mij bijgaande foto uit mijn tuin toestuurt. De kans dat je vier ijsvogels bij elkaar ziet is vrijwel te verwaarlozen. Ten eerste zit er tussen het tijdstip van nest verlaten soms behoorlijke verschillen. Daarnaast vliegen ze de eerste dag vaak al tot tweehonderd meter van hun nest.

Na vier dagen is het bijvoeden klaar. Dan jagen de ouders de jongen uit het territorium. De foto is dus uniek. Een zeldzaam moment gevangen in mijn tuin. En een bewijs dat dagdromen helpt.

Reageren? Stuur een mailtje naar ceesverkerke@xs4all.nl.

Graag zelf een keer de tuin bezoeken? Zaterdag 25 en zondag 26 mei is er vanaf 13.00 uur open tuin. Meer info; www.dezintuigentuin.nl

FC Marlène strijdend ten onder in finale

De teleurstelling na de verloren wedstrijd om het landskampioenschap tegen Hovocubo, is duidelijk zichtbaar op het gezicht van Marlène-speler Iliass Bouzit. (Foto: Sander Kaaij)

ZWAAG - De landstitel gaat dit jaar opnieuw aan de neus van FC Marlène voorbij. In een zinderend duel met regerend landskampioen Hovocubo verkochten de Waardse zaalvoetballers hun huid duur. Pas diep in de tweede helft van de verlenging - met nog 37 seconden op de klok - scoorde Mats Velzeboer de 4-3, waarmee hij het kampioenschap voor de ploeg uit Zwaag veilig stelde.

In de heenwedstrijd in sporthal Waardergolf had FC Marlène met 2-7 op de broek gekregen. Er zat dus maar één ding op voor de zaalvoetballers uit Heerhugowaard: de uitwedstrijd in Zwaag en vervolgens ook de derde en beslissende wedstrijd winnen. De ambities van de ploeg van trainer Anand Jagdewsing werden kracht bijgezet met sterk spel in de eerste helft en dankzij treffers van Jabir Hoessein en Nabil Akaazoun stond het al snel 0-2. Nog voor rust maakte Hovocubo via Karim Mossaoui de aansluitingstreffer. In de tweede helft bleef FC Marlène gevaarlijk met snelle uitvallen. Akaazoun schoot bij zo'n uitval eerst snoeihard op de lat en Issy Hamdaoui maakte er met nog tien minuten te gaan 1-3 van.

Aansluitingstreffer

Hovocubo gaf het niet op en bleef proberen om opnieuw de aansluitingstreffer te maken. Met succes, want Yoshua St. Juste schoot met nog zeven minuten te gaan raak in de lange hoek: 2-3. De thuisploeg ging met een vliegende keep op jacht naar de gelijkmaker en een verlenging uit het vuur te slepen. Een minuut voor tijd kwam die er ook, via Mats Velseboer.

In de twee keer vijf minuten verlenging bleek Hovocubo over de langste adem te beschikken en zette FC Marlène onder grote druk. Keeper Peter Rozenbeek hield zijn ploeg lang op de been, maar had niet op Velzeboer gerekend die in de allerlaatste minuut van de verlenging het vonnis over de Heerhugowaarders velde.

BWF schenkt bijdrage aan nieuwe koepel

Voorzitter Paul Volman (tweede van rechts) neemt namens Sterrenwacht Saturnus de cheque in ontvangst uit handen van het bestuur van het Bot Waarderingsfonds. (Foto: Theo Annes)

HEERHUGOWAARD - Het Bot Waarderingsfonds (BWF) verraste bestuur en donateurs van Sterrenwacht Saturnus zaterdagmiddag 18 mei met een cheque ter waarde van € 1.500,-. Een mooie bijdrage voor de realisatie van de gloednieuwe waarnemingskoepel waar de sterrenwacht naar streeft. "Onze huidige koepel dateert van 1982 en voldoet niet meer aan de wensen en eisen van deze tijd", aldus voorzitter Paul Volman. "Deze donatie van het Bot Waarderingsfonds is dan ook heel welkom."

Ter verduidelijking van de plannen gaf Theo Hogerhuis een presentatie over de 3,4 meter brede koepel. De halve bol op het dak van het gebouw aan de Van Veenweg, die als observatorium dient, kan open zodat telescopen naar de hemel kunnen worden gericht om naar de sterren en planeten te kijken en unieke foto's te maken. De polyester koepel heeft echter zijn beste tijd gehad. De in 2011 gemotoriseerde constructie loopt regelmatig vast, sluit niet altijd volledig en dreigt te gaan lekken, wat desastreuze gevolgen kan hebben voor de kostbare apparatuur die in de ruimte staat.

Inpandige verbouwing

De gewenste nieuwe, grotere koepel (5,5 meter) is een kant-en-klaar fabrieksexemplaar met nieuw railsysteem, die verder open kan en meer ruimte biedt om telescopen naar het sterrenstelsel te richten. Ook biedt de ruimte meer plaats om mensen te laten meekijken. Om deze te plaatsen is echter wel een inpandige verbouwing nodig. "Een groot deel van de kosten kunnen we zelf voor onze rekening nemen, maar we hebben zeker ook sponsors nodig. We hebben een ANBI-status, wellicht dat dat potentiële sponsors over de streep helpt", aldus Volman.

Over BWF

Het Bot Waarderingsfonds werd 1987 in het leven geroepen ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Bot Bouw, met als doel om verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke initiatieven, die zich vrijwillig inzetten voor de Heerhugowaardse samenleving, in stimulerende woorden en financiële gebaren te waarderen. De keuzecommissie bestaat uit Frits Weel, Eugènie Herlaar, Patricia Smagge en Danny Overtoom (namens Bot Bouw). Eerder dit jaar ontving Schrijverswaard al een donatie van het Bot Waarderingsfonds.

Beeldmateriaal Tour de Waard gezocht

HEERHUGOWAARD - Tour de Waard bestaat dit jaar vijftig jaar en daar pakt het Heerhugowaards Nieuwsblad groots mee uit, met onder meer een speciaal bewaarexemplaar van de Tour de Waard-krant die in de week voor het wielerevenement met de krant wordt mee verspreid. Heerhugowaarders kunnen ook een bijdrage leveren aan deze bijzondere jubileumeditie. De redactie is namelijk op zoek naar (oud) beeldmateriaal van het evenement dat gebruikt mag worden voor publicatie: foto's, affiches of ander beeldmateriaal. Stuur deze naar Redactie.HNB@Rodi.nl of via de post: Redactie Heerhugowaards Nieuwsblad, Postbus 150, 1723 ZK in Noord-Scharwoude. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.

Live Musical in Concert

HEERHUGOWAARD - Hoe kan een fanfare uit Heerhugowaard met iets speciaals voor de dag komen? De oplossing is dicht bij huis gevonden in de vorm van een samenwerking met Brassica Musicals. Het contact werd gelegd en het idee werd vol enthousiasme omhelst. Zo is een uniek project ontstaan, dat bijna de grootte van een musicalproductie zelf is geworden.

Pianopartijen moesten worden gemaakt voor het repeteren met de solozangers, teksten werden uitgezocht om bij de orkestmedleys te worden gezongen, You-Tube werd afgespeurd naar voorbeelden, lichtplannen ontworpen worden, geluid worden geregeld, kleding worden uitgekozen, geflyerd worden, reclame gemaakt en natuurlijk gerepeteerd, gerepeteerd en nog eens gerepeteerd. Veertig muzikanten van Hou en Trouw spelen de beste musicalsuccessen uit geschiedenis en maar liefst 22 zangers en zangeressen van Brassica Musicals laten de melodieën tot leven komen, onder leiding van dirigent Nick Hoogland. Meezingen mag, genieten is onvermijdelijk. Het concert is zaterdag 1 juni vanaf 20.15 uur in de Rodi Media-zaal van Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard. Kaarten kosten € 15,- per persoon en zijn te koop op de avond zelf aan de zaal. Wie zeker wil zijn van een plek, bestelt zijn kaarten op voorhand via kaartverkoop@fanfare-Houentrouw.nl of door te bellen met 06-28394974.

'Behoud talentvolle studenten voor regio'

Foto: Archief

HEERHUGOWAARD - De gemeente Heerhugowaard, het Horizon College en Bedrijfskring Heerhugowaard organiseren vrijdag 24 mei het Banenfestival. Dit evenement heeft als doel om bijna afgestudeerde vmbo- en mbo-studenten in contact te brengen met de vele ondernemingen in Heerhugowaard en omgeving, om zo nieuw talent te behouden voor deze regio.

Van 17.00 tot 21.00 uur kunnen studenten het Horizon College bezoeken om kennis te maken met de bedrijven uit de regio. Dit gaat zowel om vmbo-studenten die op zoek zijn naar een stage als mbo-studenten die op zoek zijn naar een baan. Tijdens het Banenfestival kunnen zij hun carrièrekansen ontdekken door te speeddaten met de aanwezige bedrijven, een sollicitatietraining te volgen, te netwerken en professionele profielfoto's te laten maken en dat gebeurt allemaal in een gezellige festivalsfeer met muziek en vertier.

Studeer je binnenkort af en ben je op zoek naar een baan of stageplaats? Kom dan naar het Banenfestival! (Foto: Archief)

Werk door verbinding

Het Banenfestival is een van de concrete acties uit het project 'Heerhugowaard maakt werk door verbinding', dat door de gemeente, de Bedrijfskring en het Horizon College is opgezet om het talent te behouden voor de groei van de ondernemingen uit de regio. "De economische groei in Heerhugowaard en omgeving lijkt zijn plafond te naderen doordat aanwas van nieuwe medewerkers stokt", aldus de organisatoren. "Het is steeds lastiger om nieuwe medewerkers te vinden en toch levert het lokale onderwijs jaarlijks honderden talenten af op de arbeidsmarkt. Om deze jongeren te behouden voor de regio dient er in een vroegtijdig stadium meer binding tussen onderwijs en bedrijfsleven te zijn."

ROC Horizon College is te vinden aan de Umbriëllaan 2 in Heerhugowaard. Bedrijven kunnen zich aanmelden via hhwmaaktwerkdoorverbinding.nl.

Derde boek Van der Hulst

Krista van der Hulst heeft haar derde roman uitgebracht. (Foto: Aangeleverd)

OBDAM/ ZEIST - Krista van der Hulst presenteerde onlangs in de bibliotheek van Zeist haar boek 'Gevaarlijke date'. Dit is na 'Dwaze dates of echte liefde' en 'Kiezen of daten' de derde roman van de hand van de in Obdam opgegroeide Krista (37).

'Gevaarlijke date' is net als zijn voorgangers weer een heerlijk luchtig en vlot geschreven verhaal vol romantiek, erotiek en humor, maar ditmaal heeft Krista een stevige dosis spanning aan toegevoegd. "De hoofdpersoon, de dertigjarige Tirza, werkt bij de zedenpolitie. Daardoor heeft 'Gevaarlijke date' een thrillerachtige plot die je regelmatig op het puntje van je stoel zal brengen."

Aangewezen als lokaas

Tirza is opgevoed door haar vader die een kroeg runt met twee woningen erboven. In één ervan woont Tirza, in de andere haar vader. Er blijkt een verkrachter actief in de stad die opereert via een datingsite. Tirza wordt aangewezen als lokaas en heeft verschillende dates om achter de identiteit van de dader te komen. Als de man op wie ze al een tijdje verliefd is de eigenaar van de datingsite blijkt te zijn, wordt het echt ingewikkeld. En dan is er ook nog die vervelende ex...

Verslingerd aan schrijven

In het dagelijks leven werkt Krista van der Hulst, die haar middelbareschooltijd op het Han Fortmann doorbracht en al tijdens haar jonge jaren verslingerd raakte aan het schrijven, als adviseur Huisvesting bij een zorginstelling. Ze woont sinds een aantal jaar in Zeist met haar gezin.

'Gevaarlijke date', Uitgeverij Eigenzinnig. ISBN 9789 4639 000 03.

Haast

Foto: Aangeleverd


Tijdens het fietsen word ik ingehaald door een haastig achteropkomende medeweggebruiker. Het fietspad leent zich er niet echt voor, maar 'het ken net'. Al snel merk ik op dat ze ondersteuning heeft en harder gaat dan is toegestaan. Ach, die heeft haast, denk ik bij mezelf en bij de stoplichten staan we weer naast elkaar.

Als we onze weg vervolgen en zij rechtsaf moet zie ik voor me een fietser die ten val is gekomen. De onderkant van zijn jas was blijven hangen achter het zadel en ja, dan kun je vallen bij het afstappen. 'Stom van mij', verklaart hij. 'Ik heb in de haast de verkeerde jas aangetrokken en weet dat het ik risico loop op dit soort ongelukken.'

Altijd die haast…de snelle boodschap, het vergeten van de portefeuille of afsluiten van auto of fiets. Jammer, maar er zitten ook positieve kanten aan. Door zich te haasten kunnen ambulances en andere hulpverleners snel bij ongevallen of brand zijn. Wie snel is maakt ook de grootste kans tickets te bemachtigen voor zijn favoriete concert. Haast heb je ook nodig om de trein te halen en bij het nemen van een juiste beslissing bij bevalling en ernstig letsel.

Een haas maakt zich snel uit de voeten bij onraad en wij maakten er het woordje haast van. Als je er wat langer op doorborduurt brengt de haas heel wat teweeg. Bij het inburgeren van nieuwe Nederlanders is deze betekenis soms moeilijk uit te leggen. Haast is geboden, want als je niet over de juiste papieren beschikt kun je moeilijk aan die felbegeerde baan komen.

En nu moet ik me haasten want het vliegtuig staat klaar om me naar een warm land te brengen om heerlijk te kunnen onthaasten.

Janet

Koning in Cool

Martijn Koning bespreekt dieren in alle soorten en maten in zijn nieuwste show. (Foto: Persfoto)

HEERHUGOWAARD - Cabaretier Martijn Koning is de koning van de dieren in zijn nieuwe theatershow. Honden, katten, olifanten, haaien, naakte molratten en natuurlijk mensen; allemaal komen ze langs! Verwacht veel snelheid, grappen, absurdisme. NRC gaf 'Koning van de dieren' vier sterren: "Koning bewijst zich als pretentieloze stand-upcomedian. Zijn nieuwe show zit vol rake grappen en heeft een hoog tempo, maar hij is ook een scherp observator." 'Koning van de dieren' is vrijdag 24 mei vanaf 20.15 uur te zien in Cool kunst en cultuur. Kaarten zijn te bestellen via www.coolkunstencultuur.nl.

Einde aan Coolpleinfestival

Foto: Richard Rood/ archief

Vervolg van de voorpagina

zich tijdens het evenement – hadden zich normaal gesproken al moeten inschrijven. Voor een groot aantal was het Coolpleinfestival het enige moment in het jaar dat ze zich kunnen presenteren aan een groot publiek. "Door open en eerlijk uit te leggen waarom we ermee stoppen, willen we aan alle onzekerheid een einde maken." Bunte, Brouwer, Van Essen en De Kort hebben hopen stiekem dat er mensen opstaan die het stokje van hen willen overnemen, die nieuwe kansen en mogelijkheden zien om de CAM toch voort te kunnen zetten. "Met alle liefde zijn we bereid hen op gang te helpen. Want de amateurverenigingen in Heerhugowaard verdienen absoluut een podium."

'Formule uitgewerkt'

Dat vindt ook Cool, dat heeft aangegeven graag te willen zoeken naar een moment en invulling waarbij amateurverenigingen beter tot hun recht komen dan tijdens het huidige Coolpleinfestival. "Zoals met elk groot evenement is het goed om regelmatig te evalueren en vooruit te kijken", aldus directeur Lineke Kortekaas. "Wij hebben daarbij geconstateerd dat de huidige formule van het Coolpleinfestival lijkt te zijn uitgewerkt. Cool staat voor kwaliteit en wil zich blijven vernieuwen om te kunnen voldoen aan de behoeften van onze bezoekers en de verwachtingen te blijven overtreffen. Het Coolpleinfestival in de huidige vorm - als geheel, dus zowel het professionele als het amateurgedeelte - voldeed daar niet meer aan. Cool heeft daartoe het gesprek met de CAM geopend om tezamen te zoeken naar een betere invulling. In de praktijk zou dat betekenen dat er een apart festival voor de amateurverenigingen georganiseerd kan worden waarbij zij de aandacht krijgen die we hen gunnen. Cool kan daarbij een adviserende, faciliterende en ondersteunende rol bieden waarbij de CAM met zijn jarenlange ervaring de organisatie zou kunnen verzorgen. Het bestuur van de CAM heeft echter te kennen gegeven over onvoldoende capaciteit te beschikken om hier invulling aan te geven. Cool zal zich nu buigen over de opties om de amateurverenigingen het podium én het publiek te kunnen bieden dat zij verdienen."

Leven zonder geluidsoverlast

Last van een hinderlijke galm in kantoor of woning? Schouten Spanplafonds heeft de oplossing. (FOTO: Archief)

NIBBIXWOUD - Last van een hinderlijke galm in kantoor of woning? Schouten Spanplafonds heeft dé oplossing en toont deze vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei in een show. Moderne interieurs zijn vaak uitgevoerd met harde materialen. Harde vloeren en wanden, geen gordijnen, et cetera. Deze interieurs hebben vaak last van hinderlijke galm. De kern van de oplossing ligt in de unieke combinatie van een geluiddempend, naadloos, akoestisch spanplafond dat micro-geperforeerd is. Door het toepassen van een akoestisch spanplafond is het mogelijk om op eenvoudige wijze de akoestiek in elke ruimte te verbeteren. Hierbij houdt de klant de voordelen van een super strak spanplafond. Plafondvakbedrijf Schouten, Dorpsstraat 82 in Nibbixwoud. Telefoon: 0229-571391.

Einde aan jaarlijkse fietsdag Dorcas

REGIO - Na twaalf jaar op Hemelvaartsdag de Dorcas Fietsdag te hebben georganiseerd hebben de Dorcas Ondernemers Noord Holland Noord besloten hiermee te stoppen.

Tijdens deze twaalf prachtige tochten hebben de deelnemers kunnen genieten van het mooie West-Friese landschap en dorpjes. Fietsers reden langs bedrijven en andere bezienswaardigheden. In totaal is er voor meer dan honderdduizend euro bij elkaar gefietst. Dit geld is besteed aan diverse projecten van Dorcas in Tanzania, zoals agrarische projecten, medische voorzieningen, drinkwater en niet te vergeten het Dorcas-weeshuis waar veertig kinderen wonen.

Eerste schop de grond in voor glasvezelnetwerk

Leerlingen van De Hasselbraam mochten het zand weer terug de geul in scheppen. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD – KPN NetwerkNL is maandag 13 mei in Zuidwijk en Huygenhoek gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Omdat de werkzaamheden begonnen in de straat waar OBS De Hasselbraam staat, heeft de directrice van die school Janette Kuipers het officiële startsein gegeven door zelf de eerste meters te graven. Nadat er een buis voor de glasvezelkabels in de grond gelegd was, mochten kinderen van De Hasselbraam het zand weer terug de geul in scheppen. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden begin juli afgerond. Met de deze handelingen zijn de graafwerkzaamheden officieel gestart. Vanaf nu legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. "We kunnen onze kinderen niet vroeg genoeg leren omgaan met de toekomst. Lesgeven zonder snel internet is als lesgeven met verouderde boeken en een krijtbord. Het onderwijs kan niet zonder glasvezel", aldus Kuipers.

Veteranen vieren

Het kampioenschap werd uiteraard groots gevierd. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Net als vorig seizoen heeft het veteranen L-team van de Mixed Hockeyclub Heerhugowaard het kampioenschap binnengehaald. Met overmacht toonden de Waardse hockeyers wedstrijd na wedstrijd hun klasse.

Aanvoerder Peter van Rotterdam is daar erg trots op. "Met nog drie wedstrijden te gaan hadden we al een voorsprong op de nummer twee van negen punten." Tegen de veteranen van Abcoude kon het kampioenschap veilig worden gesteld. Ondanks de stevige tegenstand lukte het spits Karel van Wijk om het verschil te maken. "Je ziet dat de combinatie van teaminzet, slimheid en techniek ons iedere keer net wat meer geeft ten opzichte van de tegenstander. Geen wedstrijd verloren, twee gelijkgespeeld, zeven gewonnen en een voordelig doelsaldo van 23 punten maakt dat we niet meer in te halen zijn."

Titelstrijd lijkt beslist

HEERHUGOWAARD - Met nog twee speelrondes te gaan is het kampioenschap in de Rodi Media-Cup dichterbij gekomen voor Fietsvoordeelshop.nl.

Doordat concurrenten Café Muizenvreugd en SMP/De Verse Kippen punten lieten liggen tegen respectievelijk Kieskeurig (2-2) en (5-5), is de voorsprong nu opgelopen tot vier punten. In de Deza Kozijnen-Cup blijft FC 072 in de race om promotie na de 3-1 zege op L'Arcade. Het is daarvoor wel afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. Alphega Apotheken Alkmaar kwam als winnaar uit de strijd na een doelpuntrijk duel met DNR-Energy: 10-5.

Promotie in eigen hand

Met nog twee wedstrijden te spelen ligt Used Products Heerhugowaard op koers voor de tweede plaats in de 123Borstels.nl cup (poule B), een plek die aan het einde van de competitie recht geeft op directe promotie naar de hoogste klasse van het recreatievoetbal in Heerhugowaard. Het team won met 13-5 van degradatiekandidaat De Heertjes 4/ Sunrise zonwering bv. De enige overgebleven concurrent is Jan Sprenkeling Square, dat met 4-1 van degradatiekandidaat Renses Automobielbedrijven won.

Het doek viel deze speelronde definitief voor Smaak Enzo dat met 1-6 onderuit ging tegen Van Dijk Borstelwerken.nl. Tips Thailand maakte gehakt van Zonneveld Elektro (10-2) en Jos Kamp Assurantiën ging met 2-4 ten onder tegen Damclub SNA. Kampioen Autobedrijf John Visser blijft intussen de zeges aaneenrijgen; deze keer was Horizon Transport & Koeriersdiensten het slachtoffer van de dadendrang: 14-3.

Veel lentegroen bij Top in de Kop

REGIO - De tuinenroute 'Top in de Kop' bestaat dit jaar twintig jaar. Dit wordt zaterdag 25 en zondag 26 mei gevierd met veel lentegroen.

De zestien deelnemers aan Top in de Kop willen hun passie voor de tuin en de kunst graag delen met belangstellenden en stellen hun tuinen open van 11.00 tot 17.00 uur. Geniet van het lentegroen, de akeleien, de alliums en de geraniums en de late bollen, aangevuld met prachtige kunst. Geniet van de gastvrijheid van de deelnemers en raak geïnspireerd door al het moois! Op www.topindekop.nl zijn alle deelnemers en adressen te vinden, evenals de tijden waarop een ieder zijn tuin openstelt voor het publiek.

Zangdienst in Ontmoetingskerk

HEERHUGOWAARD - In de Ontmoetingskerk aan de Middenweg 168 in Heerhugowaard wordt zondagavond 26 mei een zangdienst gehouden, aanvang 19.00 uur. Tien minuten voor de dienst wordt begonnen met zingen. Voorganger is Ds. Tineke van Lente uit Hoorn. Het thema van deze dienst is 'Waakzaamheid'. Muzikale medewerking wordt verleend door interkerkelijk koor 'Columba' uit Broek op Langedijk onder leiding van Conny Kriek. Het koor wordt begeleid door Gerard van Hal op de piano en Hans Hooglander op de bas.

Rabobank verlengt sponsoring MHC

De heren Kramer, In 't Veld en Bakker (vlnr) ondertekenen de nieuwe sponsorovereenkomst. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Als landelijke sponsor van het hockey is Rabobank Alkmaar en omstreken trots dat zij de sport ook lokaal kan ondersteunen.

Dankzij het vernieuwde sponsorcontract kan MHC de jeugd nóg meer plezier laten beleven aan de sport. (Foto: Aangeleverd)

Zaterdag 18 mei ondertekenden Wouter Bakker (accountmanager bij Rabobank), Erwin Kramer en Theo in 't Veld namens het bestuur van Mixed Hockey Club Heerhugowaard, een sponsorcontract dat loopt tot en met juni 2022. "We zijn uiteraard al jaren blij met Rabobank als betrouwbare en betrokken sponsor van onze club", aldus Kramer. "Fantastisch dat we ook de komende jaren op steun van de bank kunnen rekenen!" Naast zichtbaarheid op shirts en langs de velden verbindt Rabobank zich ook aan clinics voor de jeugd. Bakker: "De club heeft veel initiatieven in de planning, waaronder verduurzaming en de opstart van G-hockey. Mooi dat we de club hiermee ondersteunen en op deze manier ook de jeugd nóg meer plezier kunnen laten beleven aan hockey."

Vijf jaar Hoekstra & Van Eck HHW

Het vijfjarig bestaan wordt uiteraard gevierd door het team van Hoekstra & Van Eck Heerhugowaard. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Hoekstra & Van Eck opende in mei 2014 een nieuw makelaarskantoor in Heerhugowaard. In combinatie met De Hypotheekshop bestormden ze de markt met de verfrissende aanpak waar het makelaarskantoor om bekend staat: actief klantcontact, digitale dossiers voor de klant, meer dan veertien uur bereikbaarheid per dag, inzet van alle mogelijke (sociale) media, snelle afhandeling en alle diensten en woonzaken onder één dak te regelen.

Makelaarskantoor weer bekroond tot marktleider

Vijf jaar later mag Hoekstra & Van Eck Heerhugowaard zich voor de derde keer marktleider noemen. Daarnaast is Hoekstra & Van Eck Heerhugowaard ook bekroond met de titel 'NVM aankoopmakelaar van regio Noord-Holland Noord 2018'. Dit zijn prachtige prestaties en Hoekstra & van Eck Groep, het moederbedrijf en de grootste makelaarsgroep van Nederland, is dan ook trots op het team in Heerhugowaard en dat geldt ook voor RM RT Makelaar en kantoorleider Jelle de Nijs. "Het team zet zich volop in voor iedereen die een huis zoekt, de eigen woning wil verkopen of behoefte heeft aan een onafhankelijk advies over alle zaken die met wonen te maken hebben. Daarbij maken we maximaal gebruik van alle beschikbare middelen en kanalen. De bereikbaarheid van het kantoor en de samenwerking tussen medewerkers zijn echt uniek te noemen."

Kracht

Dat het kantoor voor de derde keer marktleider is geworden, heeft volgens De Nijs te maken met de bereikbaarheid en klantgerichtheid van de organisatie. "Ben je eenmaal klant, dan kun je 24 uur per dag de status van je aan- of verkoop volgen via ons digitale klantdossier. Oplossingen om zoveel mogelijk klanten, zo goed en snel als mogelijk de juiste dienstverlening te bieden. We zorgen er altijd voor dat we niet alleen onze klanten goed in beeld hebben, maar ook potentiële kopers weten te vinden en te bereiken. Dat is waar onze kracht ligt: mensenkennis, attent zijn, op onderzoek uitgaan, in kaart brengen en doorpakken."

De Hoekstra & Van Eck Groep is de grootste en meest innovatieve makelaar van Nederland bestaande uit 29 bestaande woningen-makelaarskantoren, een landelijk opererende nieuwbouwafdeling, achttien Hypotheekshops en een verzekeringstak, met in totaal maar liefst 230 enthousiaste medewerkers!

Kijk ook eens op www.hoekstraenvaneck.nl.