Nieuwsblad Haarlemmermeer

19 juni 2019

Nieuwsblad Haarlemmermeer 19 juni 2019


24 Uur lange SamenLoop voor Hoop in Haarlemmermeer

Sam de Beer komt langs om mee te lopen met de Kinderloop. Fotobureau R&M Joore

HAARLEMMERMEER - Op het strandje van de Toolenburgerplas is zaterdag 22 en zondag 23 juni de SamenLoop voor Hoop Haarlemmermeer. De SamenLoop is een 24-uurs wandelestafette mat circa 850 deelnemers in 43 teams, waarbij geld wordt ingezameld voor KWF kankerbestrijding.

Programma 24-uurs wandelestafette

Het programma is als volgt:

Zaterdag 22 juni

13.30 Openingsceremonie met Openingswoord, Jolanda Brandt en Liesbeth Timmer. Korte speech door loco burgemeester Mieke Booij.

14.00 Start 24-uurs loop

14.00-22.30 Doorlopende activiteiten voor alle bezoekers; optredens van artiesten en deejays, horecaplein, braderie, activiteitenplein.

22.30 Start kaarsenceremonie, optreden Jaap Zwagerman.

1 minuut stilte

23.00 Eregasten, organisatie en alle teams lopen de kaarsenronde.

23.15-00.30 Optredens artiesten.

Gedurende de nacht blijven de teams lopen. Niet meedoen, maar wel aanmoedigen, dat mag ook.

Zondag 23 juni

8.00 Presentatie en warming-up door dansschool Meerdance.

Doorlopende activiteiten voor alle bezoekers; optredens van artiesten en deejays, horecaplein, braderie, activiteitenplein en clown Powie.

10.15 Kinderloop, warming-up door Meerdance. 24 Minuten wandelen voor kinderen met Sam de Beer. Op de dag zelf kan iedereen zich ter plaatse opgeven of via de website.

11.00 Knipactie door Hair Company. Hier kan iedereen een vlecht doneren, Stichting Haarwensen neemt deze in ontvangst. Of je laten knippen of invlechten door kapsters.

12.00 Smeren, kleren, weren bingo van het KWF.

13.00 Tophockeyer Dennis Warmerdam komt zijn verhaal vertellen.

13.45 Laatste ronde met Eregasten.

14.00 Slotceremonie met bekendmaking voorlopig ingezamelde bedrag.

Artiesten

Zaterdag: DJ Maurice; Samentha Olierook; Ramon Sandbergen; Singing Unlimited; Denise Fonville; Romy Hogerwaard en Saskia Soulful.

Zondag: DJ Shay; Dennis Wijnhout; Dansschool Meerdance; Mark Meijer en Luca Meijer.

www.samenloopvoorhoop.nl

Volg ons ook op Facebook

Facebook NHM. Foto: Screenshot

HAARLEMMERMEER - Steeds meer lezers vinden de weg naar onze Facebookpagina. Dagelijks plaatsen wij hier nieuwtjes, tips, lezersfoto's, oproepen en, wanneer deze er zijn, acties. De pagina is ook te gebruiken om contact met ons te leggen.

Verder staat op de pagina soms een 'Wat vind jij?'-post. Hierbij wordt een situatie geschetst of een geopperd idee van een politieke partij of een lezer / inwoner, waarbij we de vraag stellen 'Wat vind jij?'. Volgers kunnen hun mening geven op dit actuele 'probleem' of idee. Een samenvatting van deze meningen plaatsen wij in de krant.

Ga naar www.facebook.com, vul in de zoekbalk 'Nieuwsblad Haarlemmermeer' in en kies 'volgen' of 'liken'.

Motocross in Nieuw-Vennep

(Foto: Rowin van Diest)

NIEUW-VENNEP - Op het crossterrein naast het spoor, langs de Oosterdreef, was vrijdag 14 en zaterdag 15 juni de 29ste editie van Motocross Nieuw-Vennep.

(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)

Lees verder op pagina 5

Veel meldingen
diefstal zwanenpullen en -eieren

Samen naar School start na vakantie in Haarlemmermeer

FC VVC mag zich jaar lang kampioen van Nieuw-Vennep noemen

Volop activiteiten voor jong en oud in
Zomerweken PARK21

Column Mats

Mats Hoogland. Foto: (Foto: Jasper Groen)

Geluk

door Mats Hoogland

Ik heb telkens toegekeken hoe de wereld om mij heen door haar knieën zakte om mij het leven aangenamer te maken, denkende dat al dat geluk mij als een winnend lot uit een loterij redeloos overrompelt. Dat elk compliment, elk lief woord, elke rol die ik heb mogen spelen, elke omhelzing, elke kus, elk fijn gesprek, elk luisterend oor, dat dat mij allemaal zomaar gratis werd toegespeeld.

Nu begin ik pas in te zien dat misschien het kleinste sprankeltje van dat geluk ook iets met mijzelf te maken heeft. Dat als iemand zegt dat die blij is om mij te zien, die persoon ergens dat echt meent, en het dus blijkbaar mogelijk is dat mensen blij worden door mij te zien. Langzaam begint bij mij, nu pas, het geloof aan te boren dat iemand mij misschien ooit lief zal kunnen hebben, zoals ikzelf mensen lief kan hebben. Dat als ik een mooie scène krijg in een toneelstuk, de regisseur dan ook vindt dat ik elk geval het minuscuulste beetje kan acteren. Dat mensen mij een leuk mens kunnen vinden. Dat ik heel misschien dat zelfs wel ben. Een leuk mens.

Al dat geluk, die liefde en warmte om me heen, is zo'n immens groot geschenk dat ik daar nooit dankbaar genoeg voor zal kunnen zijn. En met heel veel geluk, zoals m'n gezondheid en hoe het de mensen die ik liefheb vergaat, heb ik natuurlijk helemaal niets te maken, maar het idee dat ik van al die liefde wellicht een klein beetje ook echt ergens aan verdient hebt, kan niks anders dan mij nog honderdmaal gelukkiger stemmen.

Praat mee over dienstverlening gemeente

Het gemeentehuis van Haarlemmermeer in Hoofddorp. Foto: Archief Rodi | Vincent de Vries

HAARLEMMERMEER - Wie in gemeente Haarlemmermeer woont, krijgt te maken met de diensten van de gemeente. Bij het aanvragen van een paspoort bijvoorbeeld, het aanvragen van een vergunning voor een verbouwing of een uitkering. Maar onder deze diensten valt ook het meepraten over de inrichting van een kruispunt in de buurt of bij het melden van een straatlantaarn die het niet meer doet.

Discussiecafé

Gemeente Haarlemmermeer probeert inwoners snel en op een prettige manier van dienst te zijn en werkt continu aan het verbeteren van de dienstverlening. Zo kunnen bijvoorbeeld steeds meer zaken online geregeld worden, via de website van de gemeente. Ook vraagt de gemeente zo nu en dan aan inwoners wat zíj belangrijk vinden en wat er beter kan. Zij zijn immers de ervaringsdeskundigen. Tijdens het Discussiecafé Dienstverlening op maandag 24 juni gaat de gemeente in gesprek met die ervaringsdeskundigen.

Inwoners hebben contact met de gemeente aan de balies, via social media, de website, telefoon, e-mail, huisbezoeken en tijdens bijeenkomsten. Is dat contact prettig en worden mensen goed geholpen? En hoe kan het beter? Wat vinden inwoners echt belangrijk? Daarover gaat het tijdens het Discussiecafé. Kleine groepen inwoners gaan die avond in gesprek over een aantal vragen. Bijvoorbeeld: Wat zijn de succesfactoren voor goede dienstverlening? Hoe kan je gemakkelijk via de website zakendoen met de gemeente? En hoe zorgt de gemeente ervoor dat het contact voor iedereen makkelijk en duidelijk is?

De zaal in het raadhuis is maandag 24 juni open vanaf 19.30 uur. Het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich tot 20 juni aanmelden via dienstverlening@haarlemmermeer.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.

Digitale vragenlijst

Wie niet bij het Discussiecafé kan zijn, kan wel zijn of haar mening laten horen. Op tinyurl.com/dienstverleningHLMR staat een korte vragenlijst. Alle meningen en ideeën van de vragenlijst en het Discussiecafé worden verzameld. Na de zomer presenteert de gemeente de uitkomsten en de voorstellen om de dienstverlening te verbeteren.

www.gemeentehaarlemmermeer.nl

Diefstal zwanenpullen en -eieren

Een jonge zwanenfamilie. De pulletjes worden op dit moment vaak gestolen. (Foto: Pixabay | pixel2013)

NOORD-HOLLAND - Dierenambulances in Noord-Holland zijn extra alert op criminelen die zwanenpullen en -eieren uit nesten roven. Aanleiding is een oproep van de dierenpolitie, die vanuit meerdere plaatsen meldingen binnenkrijgt.

De dierenpolitie heeft onder alle dierenambulances een bericht verspreid, waarin wordt gevraagd alert te zijn op verdacht gedrag rond zwanennesten. "Het vermoeden van de politie is dat de gestolen eieren en pullen naar Oost-Europese landen worden gebracht", schrijven de stichtingen achter dierenambulances in Den Helder-Hollands Kroon en Velsen. Ook de dierenambulances in Kennemerland en Amsterdam delen het bericht.

Wie verdachte personen rond nesten ziet, wordt gevraagd zoveel mogelijk details te onthouden. "Noteer type auto, merk, kenteken, kleur, hoeveel mensen erbij zijn en hun signalement." Getuige van een diefstal van eieren of jonge zwanen? Bel direct de Dierenpolitie op 144.

i.s.m. Mediapartner NHNieuws

Drie jaar schorsing voor knock-out UNO keeper

Terwijl de keeper buiten westen op het veld lag, vielen zijn teamgenoten de dader - de grensrechter van de tegenpartij - aan. Foto: Rowin van Diest

HAARLEM / HOOFDDORP - De 34-jarige grensrechter van de Haarlemse voetbalclub Geel-Wit is 3 jaar geschorst door de KNVB. Hij sloeg in maart de keeper van UNO uit Hoofddorp knock-out. Dit meldt het Noordhollands Dagblad. De schorsing is op 1 april ingegaan. De grensrechter is niet in beroep gegaan.

De 34-jarige man sloeg op 30 maart de keeper van UNO uit Hoofddorp knock-out, nadat er een opstootje was ontstaan tijdens een wedstrijd. De keeper hield een hersenschudding over aan de klap, de grensrechter werd aangehouden. Op 27 augustus moet hij voorkomen bij de rechter.

Wat vind jij?

Is de schorsing van 3 jaar een gepaste straf? Is het goed dat deze grensrechter een nieuwe kans krijgt? Of vind jij dat hij door de KNLTB voor het leven geschorst had moeten worden?Reageer op de poll en / of op de post op onze Facebookpagina 'Nieuwsblad Haarlemmermeer'of mail jouw reactie naar redactie.nhm@rodi.nl.

Lezersfoto van de Week - Motocross

Een deelnemende crosser is in een penibele situatie terechtgekomen. (Foto: Hans van der Veen)

NIEUW-VENNEP - Op het terrein naast de Oosterdreef heeft vrijdag 14 en zaterdag 15 juni de jaarlijkse Motocross plaatsgevonden.

Het parcours vroeg het nodige van de stuurmanskunsten van de deelnemers. Hans van der Veen maakte deze spectaculaire foto van een deelnemer die in het water terechtkwam en de nodige moeite had om hier weer uit te komen.

Ook Lezersfoto van de Week worden, mail jouw mooiste of bijzonderste foto naar redactie.nhm@rodi.nl.

Samen naar School in Haarlemmermeer

HOOFDDORP - Gemeente Haarlemmermeer stelt een klaslokaal beschikbaar voor Stichting KOOS in de Montessorischool Floriande in Hoofddorp. KOOS en het team van de Montessorischool hebben de handen ineengeslagen en verheugen zich op de samenwerking. Het streven is om met ingang van het nieuwe schooljaar te starten met een 'Samen naar School Klas'.

Montessorischool Floriande en KOOS

In hun eigen klas krijgen per dag maximaal zes kinderen met een ernstige (meervoudige) beperking, individuele ontwikkelingsstimulatie en zorg aangeboden. Waar mogelijk - 'Samen waar het kan, apart wanneer nodig' - sluiten de kinderen 1-op-1 begeleid aan bij de basisschoolklassen voor het volgen van onderwijs en het meedoen met schoolactiviteiten.

In december 2017 dienden GroenLinks, PvdA en D'66 een motie in waarin de komst van een Samen naar School Klas in Haarlemmermeer werd gevraagd. Deze motie werd aangenomen, waarna de samenwerking tussen Stichting KOOS en gemeente Haarlemmermeer startte.

De uitvoering van de plannen tot oprichting van de Samen naar School Klas ligt in handen van Moniek Schrijver en Karen Beijer van Stichting KOOS. Schrijver is werkzaam in de gehandicaptenzorg als gezinsondersteuner bij gezinnen met een zorgintensief kind. Beijer is moeder van een 17-jarige dochter met een ernstige meervoudige beperking en is leerkracht op een basisschool in Hoofddorp.

De zoektocht naar een beschikbaar en geschikt klaslokaal binnen een reguliere basisschool in Haarlemmermeer leverde de samenwerking op met de Montessorischool. De directie, de leerkrachten en de ouders reageerden enthousiast. Iedereen is het er over eens dat inclusie in het onderwijs vanzelfsprekend zou moeten zijn en wil er alles aan doen dit project te laten slagen, zodat kinderen met en zonder beperking samen naar school kunnen.

Van start

De komende weken worden de benodigde aanpassingen aan het lokaal gerealiseerd, waarna het plan is om met de start van schooljaar 2019 / 2020 ook de Samen naar School Klas van KOOS te laten starten. Door een subsidie van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) staat het belangrijkste deel van de inrichting al klaar en kan na de verbouwing snel worden gestart. De eerste geïnteresseerde ouders hebben zich al gemeld.

In Nederland zijn de afgelopen jaren zo'n 34 Samen naar School Klassen opgericht, veelal door ouders die zochten naar een geschikte plek van dagbesteding of onderwijs voor hun meervoudig beperkte kind. Het project 'Samen naar School' van de NSGK steunt deze initiatieven.

www.stichting-koos.nl

Pannenkoeken bij BioExpress

NIEUW-VENNEP - Lunchroom BioExpress in Tuincentrum Suidgeest heeft een unieke pannenkoek naar eigen recept ontwikkeld van pure en regionale ingrediënten van de boer.

Wat de pannenkoek bijzonder maakt, zijn de enthousiaste talenten van de BioExpress. Het team, met mensen met een beperking / afstand tot de arbeidsmarkt, zorgt dat alle bezoekers een pannenkoek krijgen die van topkwaliteit is.

Een kinderfeestje met pannenkoeken is elke woensdagmiddag mogelijk.

Best gelezen online

Homepage rodi.nl/regio/haarlemmermeer. (Foto: Screenshot)

Op www.rodi.nl/regio/haarlemmermeer plaatsen wij dagelijks artikelen. Deze komen voor een groot deel ook in de krant terecht. Maar ook artikelen die de krant niet halen, krijgen hier een plek.

De best gelezen artikelen van afgelopen week waren:

Sport- & Cultuurfair aan Toolenburgerplas (12-6) - 39 keer
Nieuwe bouwfase sociale huurwoningen Tudorpark (14-6) - 31
Provincieplannen voor Haarlemmermeer (16-6) - 30
Afhaalpunten Nieuwsblad (13-6) - 27
24 Uur SamenLoop voor Hoop Haarlemmermeer (17-6) - 26

Wij plaatsen onze artikelen zo veel mogelijk webfirst; het laatste nieuws staat als eerste op de website. Neem dus geregeld een kijkje (ook vanwege de agenda) en volg onze Facebookpagina 'Nieuwsblad Haarlemmermeer'.

Motocross in Nieuw-Vennep

(Foto: Rowin van Diest)

Vervolg voorpagina

NIEUW-VENNEP - De Motocross in Nieuw-Vennep vormt niet alleen al jaren de traditionele opening van de feestweek in het dorp, het is ook een van de grootste wedstrijden voor amateurcrossers in Nederland. De races in de Haarlemmermeerse polder zijn dan ook erg populair onder crossers. En onder publiek, bleek afgelopen weekend.

(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)
Klaar voor de start... Af! (Foto: Rowin van Diest)
(Foto: Rowin van Diest)

Het weer zat helaas niet helemaal mee. Iets dat normaal gezien niet snel een probleem is bij een cross. Maar er was zo veel regen gevallen, dat de wedstrijden van zaterdagmorgen moesten worden afgelast. Het parcours was te modderig en daardoor te gevaarlijk voor de deelnemers om te starten. Gelukkig kwam het zonnetje in de loop van zaterdagmorgen door waardoor de rest van het programma gewoon doorgang kon vinden.

Laarzen

Veel kijkers waren zo wijs geweest om thuis iets langer voor hun schoenenkast te blijven staan om uiteindelijk te besluiten laarzen aan te trekken. En dat was geen overbodige luxe.

Kijk voor veel meer foto's, gemaakt door onze fotograaf Rowin van Diest, op:

www.rodi.nl/regio/haarlemmermeer

E-Cross demo trapt Zomerweken af

Bezoek de demonstratie als opening van de PARK21 Zomerweken. (Foto: www.park21.info)

HOOFDDORP - Wie wel van wat actie en spanning houdt, kan zaterdag 29 juni van 11.00 tot 11.45 uur, als opening van de PARK21 Zomerweken, getuige zijn van een demonstratie van elektrisch motorcrossen.

De opening van de PARK21 Zomerweken is bij het Electric Motorcross Park aan de Nieuwe Molenaarslaan 8, dat op deze dag haar echte opening viert. Professionele motorcrossers verzorgen een spectaculaire demonstratie op het gloednieuwe pro-circuit. Dit circuit bestaat uit steile table-tops, korte hobbels, dubbele schans en kombochten.

Electric Motorcross is een stille en schone sport, die sterk in opkomst is. Wethouder Mariëtte Sedee geeft het startschot. Inloop zaterdag is vanaf 10.45 uur. Het bijwonen van de demonstratie electric motorcross is gratis, maar inschrijven is nodig, vanwege het beperkt aantal plaatsen. Inschrijven kan op https://www.park21.info/agenda/opening-zomerweken-e-cross-demo-park21. Er zijn geen parkeerplaatsen bij het Electric Motorcross Park. Op de fiets komen, is de oplossing.

FC VVC kampioen van Nieuw-Vennep

Veel teams van FC VVC en DIOS namen het zaterdag tegen elkaar op, op het sportcomplex van FC VVC. (Foto: Rowin van Diest)

NIEUW VENNEP - Het begon vorig jaar als een extra sportief evenement tijdens Feestweek Nieuw-Vennep en die eerste editie viel direct in goede aarde. Verschillende teams van FC VVC en DIOS streden om het kampioenschap van Nieuw-Vennep. Ook zaterdag 15 juni werd weer volop strijd geleverd, maar de waardering en vaak vriendschap voor elkaar waren even belangrijk. De zaterdag 1 van FC VVC boekte uiteindelijk in onderlinge duels de beste resultaten. Wel werd in de slotwedstrijd van DIOS met 0-4 verloren. Daar kon na het laatste fluitsignaal niemand mee zitten, waarna het nog lang gezellig bleef in de kantine.

Sportieve strijd tussen teams DIOS en VVC

Het begon ochtends met zeer veel regen. Echter, toen de middag aanbrak, werd het weer steeds beter en zag het publiek langs de kant de meest uiteenlopende teams tegen elkaar uitkomen. Bij DIOS viel het vrouwenteam tot 13 jaar op. In dit team spelen veel talenten die elkaar nu al uitstekend weten te vinden in de combinaties.

Mooie verhalen

De fans van beide clubs kennen elkaar vaak goed en er werden mooie verhalen aan elkaar verteld. Mieke van den Bor was speciaal voor het onderlinge duel uit de hoofdstad gekomen "Een nichtje doet vandaag mee en ik voelde me direct thuis. Wel werd ik nog even uitgelachen toen ik niet wist of ze nu voor VVC of DIOS uitkwam. Maar er zijn wel meer grootouders die daar last van hebben. Gezellig is het zeker."

Trots

Een fan van DIOS is trots op zijn club: "Bij veel verenigingen zie je dat er vaak ruzie is. Dat kom je bij ons amper tegen. Er zijn natuurlijk weleens meningsverschillen, maar die worden snel uitgepraat of je drinkt een borrel met elkaar. En sportief gezien zijn we met een ongekende reeks bezig. Jammer dat veel trouwe supporters dit niet meer hebben mogen meemaken. Tenzij er boven echt een voetbalhemel is."

Komend seizoen

Een VVC-fan was al een beetje bezig met het komende seizoen. "Er is een aantal jongens vertrokken, zoals Rezgar Kasim en Elroy Knol die naar SV Hoofddorp en SV Overbos gaan. Patrick Duarte zijn we na lange tijd ook kwijt, die gaat naar het buitenland. Daar staat tegenover dat er veel goede krachten bij zijn gekomen. Maar liefst acht nieuwelingen maken de overstap naar Nieuw-Vennep. Roy de Nijs komt van SCW. Jerome Rousseau komt van Quick. Verder zijn Jesse Tas van ASC en Tom Enthoven van SV Lisse gekomen. En ik weet zeker dat Demyro Dillen die van Hoofddorp komt een aanwinst is. Tenslotte hebben we nog Justin Feijter, Jawas Akrari en Marwan Fares. Die komen van Alphense Boys, Overbos en DSOV. Na twee moeizame jaren moet ons eerste team weer goed voor de dag kunnen komen."

SportKort Nieuws

Nederlaag KIOS

NIEUW-VENNEP - De korfballers van KIOS hebben het seizoen zaterdag afgesloten met een nederlaag tegen Leidse Danaiden, 12-11. In de eerste helft was coach Marc Krook niet blij met het vertoonde spel en stond zijn team met 10-3 achter. In de tweede helft werd de grote achterstand grotendeels ingelopen. Uiteindelijk lukte het toch niet om een punt te pakken. Rico Landman kwam vier keer tot scoren. KIOS kan terugkijken op een prachtig jaar met een kampioenschap in de zaal en op het veld.

Keeper Rinse Klinkenberg blijft bij DIOS

NIEUW-VENNEP - Doelman Rinse Klinkenberg blijft bij DIOS. Hij zou vertrekken naar tweedeklasser Hillegom. Dat veranderde nadat deze club degradeerde en DIOS promoveerde naar de tweede klasse. Trainer Dave Lange wist hem ervan te overtuigen dat een overstap nu zinloos was. Klinkenberg was dat helemaal met hem eens. Hillegom was teleurgesteld, maar begrijpt zijn besluit. Vanaf het begin van 2018 is Klinkenberg de vaste doelman van DIOS en kan terugkijken op een uitstekend seizoen.

Promotie DIOS naar tweede klasse

NIEUW-VENNEP - DIOS won in de nacompetitie met 0-4 van Xerxes / DZB. Door dit resultaat is het team van trainer Dave Lange gepromoveerd naar de tweede klasse. En dat is een prachtige prestatie, zeker gezien het feit, dat DIOS in 4 jaar tijd van de vijfde naar tweede klasse is gegaan.

Trainer Lange wist dat zelfs bij een verlies tegen de Rotterdammers er nog een kans zou komen. Maar deze trainer en pure clubman wou de klus direct afmaken. Hij heeft een lange staat van dienst bij de club. Eerst 10 jaar als basisspeler van het eerste elftal. Toen hij in 2015 hoofdtrainer werd, kwamen er al snel resultaten. Overtuigend was de promotie naar de vierde en derde klasse.

Tegen Xerxes / DZB werd er in Rotterdam tijdens de reguliere speeltijd niet gescoord. Lange wist bij het begin van de verlenging al dat zijn spelers meer conditie en wilskracht hadden. Wesley Boomgaart opende de score. Door invaller Ralf Noorman werd het niet veel later 0-2. Via een strafschop kon Jesse van Wees het duel beslissen. Uiteindelijk kon Noorman de laatste treffer van de wedstrijd maken.

DIOS mag zich nu tweedeklasser noemen. Een prachtige prestatie.

Ballonkunstenaar Jeroen

Kinderen staan in de rij om een leuke balloncreatie van Jeroens Balloons te krijgen. (Foto: Aangeleverd)

HOOFDDORP - Jeroen van der Linden, die met Jeroens Balloons op Hemelvaartsdag in Hoofddorp Winkelstad kinderen verraste met ballonfiguren, is zondag 23 juni nogmaals te vinden op Polderplein-Binnen (plein bij de Hema).

Extra bijzonder aan Jeroen is, dat hij voor 95 procent blind is. Ondanks zijn beperking kan hij heel goed van ballonnen de leukste figuren maken en daarmee heel veel kinderen verrassen.

Hobby

Jeroen van der Linden is 44 jaar en komt uit Weesp. Op zijn 16de kreeg hij een hersentumor waardoor hij slechtziend werd. Hij is van beroep sportmasseur, maar daarnaast heeft hij een uit de hand gelopen hobby: Jeroens Balloons. Hij kan van ballonnen allerlei leuke creaties maken.

Jeroens Balloons is van 12.00 tot 16.00 uur op het plein te vinden.

Pop-up camping op Kleine Vennep

Kampeerders mogen met 1 groot kampeermiddel of 2 kleine tentjes komen. (Foto: Pixabay | Theo Rivierenlaan)

NIEUW-VENNEP - Op Landgoed Kleine Vennep wordt een echte boeren 'pop-up camping' aangelegd. Op deze kleine camping komen in totaal dertig kampeerplekken. Een perfecte uitvalbasis voor de PARK21 Zomerweken en, specifiek, het Hoppig bierfestival.

Weekendje kamperen tijdens Zomerweken

Het wordt van vrijdag 5 tot en met maandag 8 juli genieten van kamperen op een unieke locatie. Ook kunnen de campinggasten meegenieten van de openluchtbioscoop en het Hoppig bierfestival, die letterlijk, op zaterdag 6 en zondag 7 juli, naast het kampeerterrein plaatsvindt.

Kamperen

De camping opent haar deuren op vrijdag om 12.00 uur en sluit deze weer maandag om 11.00 uur. Een plek op de PARK21 camping kost 40 euro. Een plek is voor maximaal zes personen met één groot kampeermiddel of twee kleine tentjes en een auto. Op de plekken is 6A stroom aanwezig. De kosten hiervoor zijn 5 euro per plek.

Reserveren

Landgoed Kleine Vennep is te vinden aan de Hoofdweg 1041, 2152 LJ Nieuw-Vennep.

Een plek reserveren kan via https://www.facebook.com/PARK21haarlemmermeer (zoek hiervoor het evenement 'Pop-up camping' op) of via www.eventbrite.nl.

Uitgebreid programma met Zomerweken

De PARK21 Zomerweken komen er weer aan. (Foto: www.park21.info)

HAARLEMMERMEER - Geniet zaterdag 29 juni tot en met zondag 7 juli van vele activiteiten tijdens de PARK21 Zomerweken. Door de diversiteit aan activiteiten kan iedereen ontdekken wat er in het park allemaal mogelijk is.

Programma

29 juni: E-Cross demo | Klimclinics | Voltige demo | Ponystappen | Booschieten

30 juni: Slootjesdag

1+2 juli: Rondleiding Mee tussen de Koeien

3 juli: Kindertheater Kaate Piraatje

4 juli: Rondleiding bij Boer Rus

5 t/m 8juli: Pop-Up Camping

5 juli: Openluchtbioscoop

6 juli: Rondleiding bij Bier Bijlsma | Spinnenjacht

6+7 juli: Bierfestival Hoppig

Meer info:

https://www.park21.info/agenda
FB: PARK21haarlemmermeer.

Iedereen is van de wereld

HOOFDDORP - In het kader van iktoon 'Maand van de Amateurkunst' verzorgen de pop-jazz band Cat's Groove en het maatschappij-kritisch koor Morrend Volk een muzikaal culturele avond met het thema 'Iedereen is van de wereld'. De culturele avond is dinsdag 25 juni van 20.00 tot 21.30 uur in Schouwburg De Meerse op het Raadhuisplein.

In deze tijd reageren mensen steeds heftiger op elkaar en extremen komen steeds verder uit elkaar te liggen. Met dit thema willen de band en het koor op een inspirerende manier aandacht vragen voor een andere houding. Juist nu moet meer ruimte gegeven worden aan de medemens met een andere cultuur, religie, leeftijd en sociale achtergrond. Naast muziek door koor en band zijn Syrische gedichten, een persoonlijk verhaal en beelden te horen en te zien.

Kaarten (5 euro) via info@morrendvolk.nl en op de avond bij de ingang.

VakantieBieb voor jong en oud

Lekker lezen kan ook op vakantie. (Foto: Bibliotheek Haarlemmermeer)

HAARLEMMERMEER - De VakantieBieb-app is er weer met een mooie selectie van e-books voor jong en oud. Met de VakantieBieb-app heeft iedereen gratis toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. De VakantieBieb is geopend sinds 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. Tot en met 31 augustus is de app 'geopend'.

In de VakantieBieb staan ruim dertig e-books voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar. Zo kunnen ze lekker doorlezen in de vakantie. Lezen is leuk en de leesvaardigheid blijft erdoor op peil.

De VakantieBieb omvat ook deze zomer een mooie lijst met avontuurlijke, griezel-, detective-, fantasie- en humoristische e-books voor diverse leeftijdsklassen, zoals 'De Grijze Jager' (De vroege jaren, Het toernooi van Gorlan) van John Flanagan, 'Dolfje Weerwolfje' (Boze drieling) van Paul van Loon, 'Klem!' van Mirjam Oldenhave en 'Verdacht' van Carry Slee.

Volwassenen

Ook volwassenen hebben vanaf 1 juli ruime keuze uit romans en spannende en informatieve e-books, zoals 'De gevleugelde' van Arthur Japin, 'De eerste vrouw' van Susan Smit, 'Neem een geit' van Claudia de Breij of 'Hittegolf' van Suzanne Vermeer.

De VakantieBieb is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

Jeugd en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie).

www.debibliotheek
haarlemmermeer.nl

Politieberichten Haarlemmermeer

Politielogo. Foto: Politie.nl

HAARLEMMERMEER - De politieberichten van afgelopen week:

Diefstal bestelauto

HAARLEMMERMEER - De politie heeft zondag 16 juni een 26-jarige man uit Den Haag opgepakt op verdenking van diefstal van een bestelauto. Agenten kwamen de verdachte in de Haarlemmermeer op het spoor dankzij ANPR-apparatuur.

Met ANPR scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Dit bestand bevat kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes hebben openstaan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

De ANPR-apparatuur gaf een hit toen de auto, een lease-bestelwagen die stond gesignaleerd als gestolen, op de A4 in de Haarlemmermeer reed. Agenten hebben de auto aan de kant gezet op de Grote Belt in Hoofddorp. De twee inzittenden verklaarden dat ze de bestelauto hadden geleend van een vriend en er niet van op de hoogte waren dat de auto was gestolen. De vriend van wie het tweetal de auto had geleend, bleek een 26-jarige man uit Den Haag te zijn. De man is opgepakt.

i.s.m. Mediapartner NHNieuws

Auto over de kop

HOOFDDORP - Een auto is zondagmiddag 16 juni over de kop geslagen op de kruising van de N201 en Adrianahoeve. Dat kwam door een aanrijding met een ander voertuig. Eén persoon raakte lichtgewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een andere bestuurster kwam met de schrik vrij.

Onwel met auto tegen vangrail

SCHIPHOL - Een automobilist is zaterdagmiddag 15 juni net voorbij de Schipholtunnel onwel geworden in zijn auto en ramde hierdoor zowel de vangrail in de middenberm als de vangrail bij de vluchtstrook. De bestuurder is na controle in de ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis. Niemand anders raakte bij het ongeval betrokken.

Veel schade bij twee ongevallen op A4

HOOFDDORP - Op de A4 zijn zaterdag 15 juni, op twee verschillende plekken, auto's in de vangrail terecht gekomen. Zo parkeerde een medewerker van een parkeerdienst de wagen van een klant in de vangrail van de inrit naar Schiphol en vloog er kort daarna een bestuurster uit de bocht op de afrit Hoofddorp. Bij beide ongevallen raakte niemand gewond, wel raakten beide voertuigen flink beschadigd.

Auto uit de bocht het water in

NIEUW-VENNEP - Een automobilist is donderdagmiddag 13 juni met zijn wagen in het water terecht gekomen. Het ongeval gebeurde op de Eurolaan, toen de automobilist met zijn wagen uit de bocht vloog, in de berm terecht kwam en door schoot het water in.

De bestuurder kon via het raam op zijn dak komen en heeft zich door het water naar de kant gewerkt. De gealarmeerde hulpdiensten konden vrij snel retour. De bestuurder liep bij dit ongeval alleen maar een nat pak op. De wagen is door de bergingsdienst uit het water gehaald en afgevoerd.

Joost Krab in Uitgeester Kunstroute

REGIO - De in IJmuiden geboren schilder Joost Krab is bekend als schilder van zee- en havengezichten. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op het schilderen van Levenspoorten, waarin hij zijn vertrouwen in een leven na dit leven kenbaar maakt. In zijn nieuwe collectie 'Levenszeeën, grote werken vol van kleur en energie' combineert hij zijn kennis van het water met deze boodschap. Op de Uitgeester Kunstroute zaterdag 22 en zondag 23 juni (10.00-17.00) is deze te bezichtigen in zijn atelier, Hogeweg 204. Er zijn dan ook eerdere werken van driemasters en zichten op de haven van IJmuiden te bezichtigen. Tevens exposeert leerling Louisa Scheen haar sculpturen in mergelsteen.

www.joostkrab.nl

Column Sterkliniek Dierenartsen

Lodewijk Kamps. Foto: Corine Zijerveld

Dr. Schumacher?

door Lodewijk Kamps

Ik heb weekenddienst en terwijl ik om 23.00 uur met een ziek konijntje in de weer ben, word ik gebeld door iemand die zegt dat bij zijn hond de neus beschadigd is. De hond is aangereden en de neus is over het asfalt gesleept. Ik liet ze meteen komen.

Het konijntje was juist met een tas genezende medicatie de deur uit toen Robbie binnen kwam. Allemachtig, wat zag het eruit. De hele rechterzijde, de kant die onder de autoband was gekomen, was losgescheurd van de rest van de neus. Het hing er als een opengeschoven gordijn bij. Gek genoeg bloedde het niet heftig. Ik wikkelde er meteen een handdoek om en belde een assistente. Dit kon ik niet alleen. In de tussentijd bracht ik een infuus aan en verdoofde Robbie.

Toen de assistente aankwam, lag hij al te slapen. Zij schrok zich ook rot. Samen brachten we Robbie naar de operatiekamer waar het minutieuze herstelwerk begon. Er ontbraken enkele stukken weefsel, dus het zou onmogelijk worden om de neus weer als vroeger te krijgen. Millimeter voor millimeter probeerde ik de neus weer op te bouwen. Er was een open verbinding van de mondholte naar de neusgang. Meerdere tanden ontbraken. Daar moesten de wortelrestanten van verwijderd worden. De grote hoektand was ook weg. Eigenlijk was alles dat kapot kon, ook kapot gegaan.

De assistente hield nauwkeurig de anesthesie in de gaten, zodat ik me helemaal kon richten op de herstelwerkzaamheden. Laag voor laag lukte het om de weefsels bij elkaar te brengen. Als een mens dit zou zijn overkomen, stonden er in de o.k. een traumachirurg, een plastisch chirurg, een anesthesist, een KNO arts, een kaakchirurg en een team o.k. assistenten. Robbie moest het met ons tweeën doen. a meer dan twee uur opereren (!) knipte ik de laatste hechting af. Er zat zeven meter hechtdraad in de neus en het spannendste moest nog komen. Hoe zou het gaan herstellen? Het was mogelijk dat na drie dagen de halve neus alsnog zou afsterven. Dat werd echt de spannendste fase.

Maar er zat een engeltje op de schouders van Robbie. Als extraatje werd zijn neus elke dag gelaserd om de wondgenezing te optimaliseren. Het ging goed en het bleef goed gaan. Na twee weken konden de hechtingen worden verwijderd. Dat waren er zoveel dat dat ook nog eens een kwartier duurde. Maar Robbie zag er weer patent uit. Bijna alsof er niets gebeurd was.

Wat waren we blij voor hem. Hopelijk kan hij er ook nog goed mee ruiken.

Dé sportschool voor vrouwen in Nieuw-Vennep

Anneliek Spakman, nieuwe franchiseneemster Fit4lady Nieuw- Vennep. Foto: PR

NIEUW-VENNEP - Per 1 mei is de nieuwste vestiging van Fit 4 Lady geopend, onderneemster Anneliek Spakman en trainsters willen daar zo veel mogelijk vrouwen van alle leeftijden fitter, gezonder en blijer maken.

15de Fit4lady-club in Nederland

Fit4lady is een gevestigde naam in vooral Noord-Holland. Met vijftien vrouwenfitnessclubs richt Fit4 lady zich op verbetering van de fitheid van vrouwen in alle leeftijden, op alle sportieve niveaus. "Ons doel is om vrouwen beter in staat te stellen hun drukke leven aan te kunnen door fitter te worden en te blijven. Beweging is het middel dat we daarvoor aanbieden. Met twee keer een half uur trainen per week met onze persoonlijke coaching word je in korte tijd al fitter en krijg je meer energie om je eigen drukke leven een stuk makkelijker te maken," aldus Anneliek Spakman.

Anneliek leidt – naast haar ondernemerschap – ook trainsters op in Fit4lady's eigen opleidingsinstituut, de Fit4lady Academy. Hier worden trainers en franchiseneemsters opgeleid in de ledentraining rond het Fit4lady-trainingscircuit en de bedrijfsvoering van de Fit4lady-clubs.

Droom

"Mijn droom was altijd een eigen club. Met de franchiseformule kwam die droom dichterbij." Toen Fit4lady-eigenaar Arina van Damme haar benaderde voor de nieuwe Fit4lady-club in Nieuw-Vennep, aarzelde Anneliek dan ook geen moment. "Onze training is een ideale combinatie van conditie-, kracht- en buikspiertraining. Daarnaast hebben we speciale programma's voor vrouwen de net bevallen zijn, begeleider we vrouwen met hart- en vaatziekten en zijn we een sportschool met oog voor diabetes."

Een ander positief punt van de nieuwe vrouwensportschool is dat je kunt sporten wanneer het jou uitkomt en dat je dus niet hoeft te wachten op groepslessen. "Bij Fit4lady train je in een circuit. In dit circuit staan steps en apparaten; de steps zijn voor het conditionele gedeelte, de apparaten voor de krachttraining. Je wisselt elke 45 seconden tussen deze twee. Al onze apparaten hebben een standaard weerstand. Hoe meer kracht jij zet, des te zwaarder je training wordt. Zo kan elke vrouw op eigen niveau trainen."

"Drie keer per jaar voeren we een vijfweekse promotie, waarin nieuwe leden met ons concept kunnen kennismaken. Je kunt sowieso elk moment kennismaken met Fit4lady door je aan te melden voor een gratis proefles. Loop gewoon binnen op de club tijdens de openingstijden; maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. En maandag tot en met donderdag van 16.30 tot 20.30 uur. Zaterdag is onze club open van 9.00 tot 12.00 uur. Of meld je aan per mail naar nieuw-vennep@fit4lady.nl."

Didier Dohmen wordt interim bestuurder Kenter Jeugdhulp

REGIO - Didier Dohmen start op 5 juli als interim bestuurder van Kenter Jeugdhulp. Hij volgt Rob van Dam op die om persoonlijke redenen zijn vertrek heeft aangekondigd.

De Raad van Toezicht is verheugd een ervaren interim bestuurder in de zorg in de persoon van Dohmen te kunnen aanstellen. "We zijn ervan overtuigd dat we met de benoeming van Dohmen de beoogde koers kunnen voortzetten als integrale jeugdhulpspecialist, gericht op goede samenwerking in de keten", zegt voorzitter Corine Houtzagers.

HomeClinics, veilig en vertrouwd

Donderdag 20 juni verzorgt HomeClinics een Zomeravond met advies en hapjes en drankjes. (Foto: www.homeclinics.nl)

HOOFDDORP - Voor wie een ooglidcorrectie, fillerbehandeling of een andere cosmetische of kleine chirurgische ingreep overweegt, is HomeClinics aan de Oppaallaan hét adres. HomeClinics vindt het belangrijk dat haar behandelingen voor iedereen toegankelijk zijn. Zo zijn alle adviesgesprekken gratis en vrijblijvend.

Zomeravond op 20 juni

Door de doorlopende training en bijscholing van haar artsen en therapeuten verzorgt HomeClinics cosmetische en chirurgische ingrepen volgens de laatste ontwikkelingen en trends en voorziet de klanten van kwalitatief hoogwaardige behandelingen. Naast cosmetische en chirurgische ingrepen is HomeClinics gespecialiseerd in huidtherapie en huidverbetering. Samen met de huidtherapeut bespreekt de klant een persoonlijk en op maat-behandelplan, zodat hij weet waar hij aan toe is.

Vragen via 085-4013500. Of vul voor een gratis adviesgesprek het formulier in op homeclinics.nl/gratis-intake.

Zomeravond

Donderdag 20 juni verzorgt HomeClinics van 18.00 tot 22.00 uur een gezellige Zomeravond. Geïnteresseerden kunnen een 'mini-intake' doen met de arts, er zijn hapjes en drankjes en nieuwe klanten ontvangen een korting van 50 euro. Elke vaste klant met introducé krijgt ook een mooie korting. Aanmelden is noodzakelijk, mail naar info@homeclinics.nl.

www.homeclinics.nl

Lezers reageren

Een beuk. Foto: rodi.nl

Verdubbeling bomen

HAARLEMMERMEER - Het is alweer even geleden dat wij aandacht besteedden aan de verdubbeling van het aantal bomen in Haarlemmermeer waar de lokale politieke partij Forza! voor pleitte. Wij ontvingen nog enkele reacties.

Deze delen wij graag nog even met u.

Kees Vries mailde:

"Ik las vandaag enkele stukjes in Haarlemmermeer-nieuws over het planten van bomen in de Haarlemmermeer, hetgeen ik een heel goed idee vind. Hierbij vraag ik mezelf vaak af waarom het gedeelte naast de weg om de noord in Hoofddorp richting de polderbaan van Schiphol zo kaal moet blijven met alleen wat kale oninteressante dijkjes. Kan hier niet een soort 'wandelbos' van gemaakt worden? Ook zou dit een goede opvanger kunnen zijn van geluid en fijnstof. Graag uw idee hierover."

Familie Nieuwenhuijse schreef:

"Hallo,

Wij wonen in de Bervoetsbos in Hoofddorp.

2 Jaar geleden heeft de gemeente alle bomen uit onze straat gekapt, zonder kapvergunning. Er stonden er een heleboel in de straat, nu hebben ze er, in totaal, acht kleine, jonge sprietboompjes voor neergezet die alleen op de parkeerplaatsen staan. Ik heb dit ook aan de gemeente voorgelegd, die geven als antwoord, 'Er liggen kabels in de grond'. Nou, die lagen er ook al toen wij hier in 1983 kwamen wonen.

Je hebt totaal geen frisse lucht meer door de uitstoot van de vliegtuigen en alle fijnstof die er in de lucht hangt. Het is totaal geen gezonde lucht meer, maar daar heeft de gemeente geen boodschap aan."

Reageren

Wij vinden het prettig om van onze lezers te horen wat zij van actuele problemen / ideeën vinden. Mocht u een artikel lezen en willen reageren of wilt u een probleem / idee aankaarten, mail naar redactie.nhm@rodi.nl.

Provincieplannen voor Haarlemmermeer

De gemeentegrens van Haarlemmermeer. (Foto: Archief Rodi)

HAARLEMMERMEER - De provincie heeft vrijdag 14 juni het coalitieakkoord gepresenteerd. De belangrijkste plannen voor de komende 4 jaar zijn bekend, maar wat betekent dat concreet voor Haarlemmermeer?

NH Nieuws zette de belangrijkste plannen op een rij:

Nieuwe Bennebroekerweg wordt opgewaardeerd om de nieuwe woonwijken in Hoofddorp te ontsluiten
Onderzocht wordt of de Noord-Zuidlijn doorgetrokken kan worden naar Schiphol en Hoofddorp.
Inzet van stillere en schonere vliegtuigen en minder nachtvluchten blijven voorwaarden voor Schiphol.
Voor agrarische ondernemers, drinkwaterbedrijven en de natuur kan verzilting een probleem zijn. De provincie gaat de effecten van verzilting onderzoeken.

De nieuwe coalitie wil investeren in hoogwaardig openbaar vervoer en fietsverkeer. De Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp wordt klaargemaakt om de nieuwe woonwijken beter te ontsluiten. De omstreden Duinpolderweg staat nu gepland langs Bennebroek, door Zwaanshoek naar deze Nieuwe Bennebroekerweg. De nieuwe coalitie dwarsboomt de vorige door opnieuw alle Noord-Hollandse belanghebbenden te horen over deze nu nog geldende voorkeursvariant. "Naar aanleiding van deze gesprekken zal, op basis van het Noord-Hollandse belang, opnieuw gesproken worden met provincie Zuid-Holland over de verdere realisatie van de weg en de voorkeursvariant," zegt beoogd gedeputeerde Cees Loggen.

Het akkoord is het resultaat van 6 weken onderhandelen onder leiding van formateur en Tweede Kamerlid Laura Bromet. Zita Pels (GroenLinks), Cees Loggen (VVD), Ilse Zaal (D66) en Adnan Tekin (PvdA) bereikten overeenstemming over de speerpunten van de provincie voor komende 4 jaar.

I.s.m. Mediapartner NHNieuws

Collegevragen over staatlozen Haarlemmermeer

Staatloos zijn betekent dat je geen nationaliteit, geen paspoort en geen rechten hebt. Foto: Screenshot www.unhcr.org

HAARLEMMERMEER - De fractie van ChristenUnie-SGP Haarlemmermeer heeft vragen aan het college gesteld met betrekking tot staatlozen in de gemeente.

De fractie ziet staatloosheid als een groot probleem, omdat deze mensen rechteloos in Nederland leven. Dit betekent dat zij niet kunnen bouwen aan hun eigen leven en aan hun rol in onze samenleving. Wie staatloos is, heeft geen officiële nationaliteit, geen paspoort en geen rechten.

ChristenUnie-SGP Haarlemmermeer wil van het college weten hoeveel staatlozen er in Haarlemmermeer zijn en als het college dit niet kan aangeven, waarom dit niet in kaart is gebracht. Daarnaast wil de fractie weten of het college in beeld heeft welke mensen staatloos zijn en of het college bereid is om de mogelijkheden voor opneming van staatlozen in de gemeentelijke basisadministratie te onderzoeken en actief uit te voeren.

Afhaalpunten Nieuwsblad H'meer

Een krantenpakket zoals de bezorgers deze thuis krijgen. (Foto: Pixabay | Wolfgang Eckert)

HAARLEMMERMEER - Rodi, uitgever van Nieuwsblad Haarlemmermeer, doet er alles aan om de bezorging in het verspreidingsgebied zo goed mogelijk te doen. Helaas lukt dit niet overal.

Gezocht: Bezorgers

Daarom zijn er diverse afhaalpunten in Haarlemmermeer waar Nieuwsblad Haarlemmermeer aan het eind van elke woensdag is af te halen:

NIEUW-VENNEP: Bruna Symfonie, De Symfonie 37; De Boerderij, Lutulistraat 139; Ontmoetingscentrum, Elemastraat 65; Bruna Gertsewoud, Handelplein 21; Bibliotheek, Schoolstraat 2; Vivant Gertsewoud, Handelplein 7; Albert Heyn, Händelplein 185; Cordaan, Remmersteinpark 3; Vivant Tabakswinkel Symfonie, Venneperhof 41

HOOFDDORP: Gemeente Hoofddorp, Raadhuisplein; Primera Sanders, Skagerrak 218; Dirk van den Broek, Aalburgplein 63; Boekhandel Stevens, Nieuweweg 63; Primera Vier Meren, Polderplein 3; De Boskern, Liesbos 24; Keurslager Ron Wierda, Skagerrak 212; Bruna Toolenburg, Markenburg 73; Jumbo Hofman, Skagerrak 204; Het Cultuurgebouw, Raadhuisplein.

VIJFHUIZEN: Hoogvliet, Vijfhuizerweg 510

ZWAANSHOEK: Tuincentrum Global Garden Zwaanshoek, Hillegommerdijk 554

Bezorgklachten

Daarnaast blijft Rodi proberen de bezorging op orde te krijgen. Zij vraagt daarom vriendelijk om, als je Nieuwsblad Haarlemmermeer niet ontvangt, dit te melden op rodi.nl/regio/haarlemmermeer/pagina/Geenkrantontvangen.

Bezorger worden

Wat bijverdienen door elke week een krantenwijk te lopen, meld je dan aan via rodi.nl/regio/haarlemmermeer/pagina/Bezorgerworden. Vanaf 13 jaar mag je al kranten lopen.