De Drom

10 juli 2019

De Drom 10 juli 2019


Zomermarkten brengen Gouden Eeuw tot leven

Diverse ambachten uit de zeventiende eeuw worden gedemonstreerd. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK - De Zomermarkten in Medemblik vinden dit jaar zaterdag 20 juli, 27 juli en 10 augustus plaats. Het thema van de markten is 'De Gouden Eeuw in Medemblik'.

Ook dit jaar vinden in het Bagijnhof en Van Houweningenpark weer de Zomermarkten plaats. Op de braderie zijn vele kraampjes te vinden. Ook is er een themaplein. Het goed bewaarde archief uit de Gouden Eeuw maakt dat er veel informatie beschikbaar is over het dagelijks leven van de Medemblikker in die tijd. Figuranten van toneelgroep Sint Pieter brengen de mensen uit de Gouden Eeuw op unieke wijze tot leven. Ook is de zeventiende eeuw terug te vinden bij de kramen, waar de ambachten uit die tijd worden gedemonstreerd.

Meer informatie: Corona Rentenaar, info@promoject.nl of 06-26354975.

Inschrijven voor Bangert Tennistoernooi

De commissie heeft zich aan de hand van het thema alvast in Lederhosen en Dirndls gestoken. (Foto: aangeleverd)

BLOKKER - Van zaterdag 10 tot en met zondag 18 augustus trekken sportiviteit en gezelligheid weer samen op tijdens het open Kleurvisie Bangert Toernooi. Het is alweer de 43e editie van de '9-daagse' van Blokker.

Het tennistoernooi trekt jaarlijks tussen de 350 en 400 deelnemers. Zij schrijven zich in in de categorieën 4 tot en met 8 (dames- en herendubbel, gemengd dubbel en enkel). De toernooiweek krijgt een Duits vakantietintje mee. Dus 'reserveer tijdig uw campingplek' door in te schrijven via mijnknltb.toernooi.nl (zoek op Bangert) of via www.ltcwingsblokker.nl (onder Evenementen).

Rondom het tennis wordt van alles georganiseerd zoals activiteiten voor de jeugd en op zaterdag 17 augustus de feestavond. Deze krijgt in de geest van het thema een Duits tintje. Volgens de organisatie met een muzikale omlijsting om van te smullen! Ook is er een loterij met prijzen.

Dier van de week

Bij wie is Bling welkom? (Foto: aangeleverd)

HOORN - Bling is een lieve gesteriliseerde poes van elf jaar oud. Ze is naar het asiel gebracht omdat ze niet meekon met de verhuizing van haar eigenaar.

Het is een zachtaardige, vriendelijke poes die alleen haar eigen mensen gewend is en tijd nodig heeft om zich aan te passen in een nieuwe situatie.

Ze is gewend dat haar eigenaar werkt en daar heeft ze geen problemen mee;

Bling bleef overdag gewoon binnen en 's avonds deed ze dan een rondje buiten en wilde ze graag aandacht. Ze houdt niet van andere dieren.

Omdat Bling al op leeftijd is, is haar bloed onderzocht op eventuele ouderdomskwaaltjes, maar alles was gelukkig nog prima in orde. Ook is haar gebit uitgebreid gesaneerd.

Bling is nu dus helemaal APK-goedgekeurd en klaar voor een fijne oude dag! Bij wie is ze welkom?

Wie interesse heeft in Bling, kan contact opnemen met het Dierentehuis Hoorn: 0229-218197. Het asiel is gevestigd aan de Schellinkhouterdijk 1 in Hoorn en is dagelijks (behalve zondag) geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Speciaal programma valkenier bij Radboud

De valkenier heeft tijdens de zomervakantie een speciaal programma in Kasteel Radboud. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK - De valkenier van Birdlive is tijdens de zomervakantie tot en met 28 augustus elke woensdag bij Kasteel Radboud. Birdlive heeft een speciaal programma ontwikkeld waarbij bezoekers de geschiedenis van de valkerij beleven. Uiteraard zijn daarbij ook zijn bijzondere roofvogels te bewonderen.

De valkenier licht toe wat de link is met de valkerij, kastelen en landerijen. Bezoekers zien van dichtbij de majestueuze vogels bewonderen en bij gunstige omstandigheden zelfs zien vliegen.

Meemaken? De valkenier is tussen 14.00 en 17.00 uur op het kasteelplein. Bezoekers betalen reguliere toegangsprijs aan de poort. Voor volwassen is dat 8 euro en kinderen van 5 tot en met 12 jaar betalen 5 euro. Dat is inclusief de hele dag toegang tot het gehele kasteel. Op vertoon van Museumkaart is toegang gratis. Kaarten bestellen: www.kasteelradboud.nl/agenda.

'Easyslim.nu werkt echt!'

Via behandelingen bij Easyslim.nu is afvallen voor iedereen binnen handbereik. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Dat afslanken ook op een andere manier kan, bewijst het Easyslim.nu-concept. Al meer dan vijftig vestigingen door heel Nederland volgen het voorbeeld van Karin Hut-van Meerten, die Easyslim.nu in 2015 in Nederland introduceerde.

Behandeling verwijdert vet en traint spieren

Via behandelingen bij Easyslim.nu is afvallen voor iedereen binnen handbereik. Karin van Twuyver probeerde de behandelingen zelf uit en was meteen overtuigd. Ze zei haar vaste baan op en werd franchisehoudster van het concept. Inmiddels heeft ze vier zaken: in Egmond, Limmen, Beverwijk en Hoorn.

Bij Easyslim .nu vinden klanten geen fitnessapparaten, maar behandelkamers. "Onze klanten liggen er eigenlijk heel ontspannen bij", legt Karin uit. "Op het lichaam worden pads geplaatst die verbonden zijn aan een geavanceerd apparaat. Daarmee worden vetcellen geleegd via ultrasound. Tegelijkertijd worden de spieren getraind via elektrostimulatie. Hierdoor gaat afslanken heel snel en zonder enige inspan­ning. De spieren worden zelfs veel intensiever getraind dan in de sport­school. En dat alles zonder spierpijn en zonder gevaar op blessures. Bijkomend voordeel is dat cellulite minder wordt." Vaak hebben mensen al van alles gedaan om af te vallen en lijkt niets te helpen. De onderneemster vindt het fantastisch om te zien hoe ook deze klanten met de week slanker worden. Het aantal behandelingen nodig is, hangt af van de doelstelling van de klant. Een afspraak maken? Dat kan via de adresgegevens hieronder.

Easyslim.nu Hoorn, Dr. C.J.K. van Aalstweg 13d, Hoorn. Telefoon: 06-40698412. Website: www.easyslim.nu/Hoorn .

Lezersactie: win tickets voor Dutch Valley

Lezersactie: gratis tickets voor Dutch Valley. (Foto: aangeleverd)

Doe mee en win

"Dutch Valley is hét Nederlandse festival vol muzikale vrolijkheid, de gezelligste muzikale kermis van Nederland", verwoordt de organisatie namens Rob Bout het evenement, dat 11 augustus voor de negende keer - traditioneel - plaatsvindt in recreatiegebied Spaarnwoude in Velsen.

De gezelligste muzikale kermis van Nederland. (Foto: aangeleverd) )

Om te vervolgen met: "Verdeeld over acht podia komen met pop, hiphop, dance, rock en Nederlandstalige muziek alle populaire Nederlandse muziekstromingen aan bod tijdens dit oergezellige feest, dat jaarlijks door bijna 30.000 enthousiaste liefhebbers wordt bezocht. 115 artiesten, dj's en acts op één dag. Daarom kunnen we iedereen sowieso één garantie geven: een mooi feestje zal het worden! Headliners deze editie zijn Charly Lownoise & Mental Theo, Lil Kleine, Snollebollekes, Nielson, Ali B & Friends, Jan Smit, Bizzey, Davina Michelle, JeBroer 4 Life en meer dan 100 andere Nederlandse topacts en artiesten."

Lezers van deze krant kunnen per persoon 2 gratis tickets winnen door de volgende vraag goed te beantwoorden:

Voor de hoeveelste keer wordt Dutch Valley gevierd?

Mail het antwoord naar:

info@rodi.nl Winnaars ontvangen uiterlijk maandag 22 juli hun ticket voor de gezelligste muzikale kermis van Nederland via de mail. Mocht je niet tot de gelukkigen behoren: kijk voor nog beschikbare kaarten en/of meer informatie op www.dutchvalleyfestival.nl

Acara Adoe Adoe in Huis Verloren

HOORN - In het Huis Verloren aan de Kerkstraat 10b in Hoorn vindt maandag 15 juli opnieuw een Acara Adoe Adoe-evenement plaats. Een gezellige Indische middag waar iedereen van harte welkom is om te genieten van een bijzonder samenzijn.

Zin in een dansje of gewoon lekker praten met de andere gasten? Zin in Indisch eten en genieten van de optredens van allround zangeres Sandra Mooy? Kom dan 15 juli van 14.00 tot 18.00 uur langs!

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.huisverloren.nl/event/adoe-adoe-acara/ .

Ouderenfestival op Oostereiland

HOORN - Het Ouderenfestival Hoorn vindt donderdag 29 augustus plaats. Ouderen stelden in samenwerking met Stichting Netwerk, Stichting MEE & De Wering, Ouderenraad Hoorn en Woonzorg het programma samen. Met Cinema Oostereiland en het Varend Erfgoed is besloten om een middag vol entertainment op het Oostereiland Hoorn uit te voeren, met film, cabaret, scheepscultuur, ontmoeting en een muzikale afsluiting met The Mordants. Aanmelden kan van 15 tot en met 19 juli bij MEE & de Wering, Koopvaarder 1 in Hoorn, 088-0075140 of p.koelemeijer@meewering.nl.

Trouwring

Mijn eerste trouwring kostte een kwartje. Op een koude ochtend in november werd hij aan mijn vinger geschoven. Ik was negen jaar, mijn bruidegom tien. Hij heette Bart Veenstra en hij was mijn eerste vriendje. Hij had een betoverende, wat hese stem en hij droeg een hippe spijkerbroek met bijpassend jasje. Ik vond hem stoer en zacht tegelijkertijd.

Tijdens het speelkwartier, als de andere kinderen joelend en schreeuwend achter elkaar aan renden, stond hij bedachtzaam toe te kijken. Op een dag ging ik bij hem staan. 'Ik vind je lief', zei ik. 'Ik vind jou ook lief', antwoordde hij. We werden beste maatjes en drie weken later vroeg hij of ik met hem wilde trouwen. Dat vond ik een goed idee. In mijn moeders naaidoos vond ik een mooi stuk vitrage. Met hartjes en bloemetjes. Ik sloeg het om mijn schouders en in een kast vond ik een witte handtas van glimmende stof. Precies wat ik zocht. Een tas en een sluier, meer had een bruid niet nodig.

Bart had zich voor de gelegenheid ook netjes gekleed. Op zijn hoofd stond de hoed van zijn vader en hij leunde op een deftige wandelstok. Hij ging op zijn rechterknie zitten en uit zijn jaszak haalde hij een plastic ei. Het was een ei uit de kauwgomballenautomaat. Het lag als een kostbare parel in zijn hand. Hij zette een plechtige stem op. 'Wil je met me trouwen?', vroeg hij. 'Ja,' antwoordde ik, 'heel graag.'

Bart draaide het ei open en haalde er de mooiste ring uit die ik ooit had gezien. Hij schoof hem aan mijn vinger en gaf me een zoen op elke wang. Toen haalde hij twee glimmende kauwgomballen uit zijn jaszak. Een rode en een gele. Ik mocht als eerste kiezen. Ik kon me geen betere bruidegom wensen.

Fotoworkshop en -wedstrijd in West-Frisia

Doe mee met de fotowedstrijd van de museumboerderij in Hoogwoud/ (Foto: aangeleverd)

HOOGWOUD - Fotograaf Kenneth Stamp geeft vrijdag 19 juli om 10.00 uur een fotoworkshop in de Museumboerderij. Deze workshop wordt samen met de bibliotheek Opmeer verzorgd, vanwege de expositie die momenteel in het vierkant van het museum is te zien. Alle foto's zijn gemaakt door Kenneth Stamp en hebben als thema: de stolp en zijn bewoners.

Aan de expositie is tot 15 september een fotowedstrijd verbonden. Ook hierin staan leven, wonen en werken rond de stolpboerderij centraal. Foto's worden rond en in het museum gemaakt. Om eigen foto's beter te maken vertelt Kenneth Stamp tijdens de workshop over onderwerpkeuze, invalshoek, kadering en over dat wat belangrijk is om meer inzicht te krijgen en tevreden te zijn met eigen foto's. Daarna volgt een korte rondleiding door de boerderij. Deelnemers kunnen dan foto's maken. Wie mee wil doen, betaalt 10 euro. Aanmelden kan via info@museumboerderijwestfrisia.nl of westfriesebibliotheken.nl/actueel/agenda/workshop.

Museumboerderij West-Frisia ligt aan de Koningspade 31 in Hoogwoud.

(Foto: Vincent de Vries)

REGIO - Elke week plaatsen we in deze rubriek een foto uit de regio die gefotoshopt is. Onze fotograaf maakte deze foto afgelopen week bij de Pancratiuskerk in Oosterblokker.

Ziet u wat er niet klopt op de foto? Of heeft u geen idee? Op de Facebookpagina 'West-Friesland op Zondag' kunt u een reactie geven. Elke dinsdagochtend plaatsen we daar het goede antwoord.

Dus 'like' de pagina en blijf tegelijkertijd op de hoogte van nieuwtjes uit de regio!

Stilstaan bij Twisker panden

In Twisk staan diverse monumentale panden. Geniet van de rondleiding! (Foto: aangeleverd)

TWISK - Het hele dorp Twisk werd in 1974 tot beschermd dorpsgezicht verklaard. De twee kilometer lange Dorpsweg telt vele monumenten en beeldbepalende panden. Het dorp kent een van de hoogste concentraties van stolpboerderijen in Nederland.

Wie eens wil stilstaan bij deze panden is welkom mee te wandelen. Ervaren gidsen vertellen over de rijke geschiedenis van Twisk met al haar monumenten.

Gezinnen

De rondleiding wordt vier keer gehouden, namelijk op 14 en 28 juli, 11 en 25 augustus. Tijdens de laatste rondleiding wordt extra aandacht besteed aan gezinnen met kinderen. De activiteit begint om 13.30 uur in de Vermaning, Dorpsweg K149 in Twisk. Deelname kost 3,50 euro, inclusief koffie en thee na afloop.

Meer informatie? Bel dan 0227-543435 of kijk op de website: www.nuttwisk.nl.

In actie voor Dierenambulance

Op de foto staan de leerlingen die de actie hebben georganiseerd met de cheque en de vrijwilligers van de dierenambulance. (Foto: aangeleverd).

ENKHUIZEN - Er was vrijdagmiddag, 28 juni, grote bedrijvigheid op basisschool de Hoeksteen. In school deden de leerlingen spelletjes, werd er geschminkt en gesmuld van cupcakes en limonade. Buiten op het schoolplein stond een ambulance voertuig van Stichting Dierenambulance West-Friesland.

Deze spelletjesmiddag was georganiseerd door een aantal leerlingen uit groep 8. De eerste plannen voor een actie voor dit goede doel maakten zij al in groep 7. Dit voorjaar werd samen met de directeur van de Hoeksteen een datum gepland. Hoe dichterbij de datum kwam hoe spannender het werd voor deze meiden. Ze hadden een draaiboek gemaakt voor de hele organisatie van deze middag. Ze schakelden hun klasgenoten in om de spelletjes te begeleiden. De spelletjeskaarten en lotnummers voor de verloting maakten ze zelf.

Sponsoren

Ook zochten ze sponsoren om de winst zo hoog mogelijk te maken. Zo was Albert Heijn bereid cupcake mix te doneren. En het bedrijf waar één van de ouders werkt wilde de opbrengst verdubbelen. (Toen bleek dat de opbrengst veel hoger werd dan verwacht, werd snel naar het bedrijf gebeld om na te vragen of dit nog steeds akkoord was. Hierop werd een maximumbedrag gesteld, in plaats van een verdubbeling.)

Promotie

De organiserende leerlingen verzonnen manieren om de actie onder de aandacht van de leerlingen en ouders van de Hoeksteen te brengen. Ze schreven een stukje voor in de nieuwsbrief van de school en ze maakten een poster die bij alle klassen werd opgehangen, nadat ze over de actie vertelden in elke groep. Dit had effect. De meeste kinderen hadden geld meegenomen om een spelletjeskaart, een lootje of eten en drinken te kunnen kopen. Het was een gezellige middag. De leerlingen hadden ook de vrijwilligers van de dierenambulance gevraagd om te komen. Deze droegen hun steentje bij door het demonstreren van een reddingsactie. Ook mochten alle kinderen deze middag kijken in de dierenambulance.

Opbrengst

Aan het einde van de middag kon de opbrengst bekend gemaakt worden: bijna 800 euro voor Stichting Dierenambulance West-Friesland! Een overweldigend bedrag voor dit goede doel! En een enorm leerzame en positieve ervaring voor deze ondernemende leerlingen!

Leerlingen fietsen 40MM

Martinusleerlingen op de fiets. (Foto: Marcel Rob)

GROOTEBROEK - Leerlingen uit vmbo en mavo/havo leerjaar 1 van het Martinuscollege in Grootebroek stapten maandag 1 juli op de fiets voor de goede doelen van de 40MM. Zij volbrachten de Zuiderzeeroute van veertig kilometer.

Tijdens de mentorlessen en lessen mens & maatschappij en maatschappijleer (Levensbeschouwing) is met leerlingen gesproken over de maatschappij waarin zij leven. Van Biert, leraar mens en maatschappij, vertelt: "Iets goed en onbaatzuchtig doen voor een ander, past natuurlijk heel goed bij deze lessen. Zo maken bijvoorbeeld rond de kerstperiode veel leerlingen kerststukjes voor eenzame ouderen en wordt er in de zomerperiode al jaren gefietst voor de goede doelen".

Zomerexpositie in 'Bessie'

Het werk van Gerard Eilander. (Foto: aangeleverd).


LUTJEBROEK - In het sfeervolle kerkje 'Bessie' aan de P.J.Jongstraat 85 te Lutjebroek is een expositie te zien van elf kunstenaars die inzicht geven in de door hun vastgelegde kunstbeleving. Tot 11 augustus is deze expositie te zien onder de titel 'Kunst uit Noord-Holland. De deelnemende kunstenaars zijn: Peter Keeman met schilderijen van tuinders uit de streek, Gerard Eilander met fotografie, Arnoldien ter Linden-Stoon met ingelijste wandkleden, Karen Geerdink-van Rijn met schilderijen, Wil Corie met mixed media, Annet Bartels met sieraden en tassen van oude autobanden, Karin Zomerdijk met keramiek met humor en kleur, Wike Dekker met stenen sculpturen, Kees Mol met olieverfschilderijen, Brigitte en Marcel Bekkering met keramiek, Trudy van den Mosselaar met keramiek. De expositie is op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10.00 uur en 16.00 uur te bezichtigen. De entree is gratis. Na afloop kunnen de bezoekers nog even nagenieten op het terras.

PB Schooltuinen Enkhuizen 40 jaar

(Foto: )

ENKHUIZEN - MEC De Witte Schuur biedt een rijke, inspirerende ( leer)omgeving waar duurzaamheid centraal staat. Alle activiteiten worden ontplooid vanuit de bezieling van duurzaamheidsontwikkelingen. Een plek waar men (jong en oud) graag naar toe komt en tevens een bezoek brengt aan de aangrenzende kinderboerderij/hertenkamp en de heemtuin. Het geheel is vrij toegankelijk en uitnodigend voor voorbijgangers c.q. toeristen, bezoekers/ gezinnen. Het centrum heeft een aantrekkingskracht en voegt een grote waarde toe aan de stad Enkhuizen.

Dagje uit in regio West-Friesland

(Foto: Adobe Stock)

REGIO – De zomervakantie staat op het punt van beginnen! Een mooie tijd om niet alleen te genieten van het mooie weer, maar ook om leuke activiteiten te ondernemen in regio West-Friesland. En om het vakantiegevoel te krijgen, hoeft men heus niet ver te rijden.

Denk eens aan het strandje bij De Vooroever, Het Enkhuizer Zand, Sprookjeswonderland, een tocht over het water met de Koggevaarder, een fietstocht over de Omringdijk of een terrasje aan de haven in Medemblik, Enkhuizen of Hoorn. Een belevenis is ook de historische driehoek; maak een ritje met de Museumstoomtram, boot en trein. Molens De Hoop, Lastdrager of De Herder zijn ook een bezoekje waard.

(Foto: Adobe Stock
(Foto: Adobe Stock)

Musea

Neem een kijkje in het Hoedenmuseum in Andijk, het Huis van Oud in Wognum, het Regthuys in Abbekerk, het Rundveemuseum in Aartswoud of Museumboerderij West-Frisia in Hoogwoud. De overheerlijke geur van lekkernijen opsnuiven in het Bakkerijmuseum in Medemblik of stap het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn eens binnen. Maar West-Friesland is rijk aan musea; het stoommachinemuseum in Medemblik, het Flessenscheepjesmuseum in Enkhuizen.

In West-Friesland is tijdens de zomervakantie ontzettend veel te beleven

Kermis

Deze zomer kan ook iedereen genieten van de diverse kermissen in buurt: Medemblik van 1 tot en met 5 augustus, en op de laatste dag de lappenmarkt; Hoorn van 10 tot en met 19 augustus; Wervershoof van 18 tot en met 20 augustus; Abbekerk van 24 tot en met 26 augustus; Lutjebroek van 31 augustus tot en met 3 september; Onderdijk van 8 tot en met 10 september.

Buitenlucht

Liever in de buitenlucht; bezoek het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Ook kunnen de kinderen zich uitleven in de natuurspeeltuin in Wognum of speeltuin Neshof in Onderdijk. Of neem een duik in één van de vele zwembaden die de gemeenten Medemblik, Enkhuizen en Hoorn rijk is of ga zwemmen in het IJsselmeer.

Shoppen

Wie wil 'shoppen' kan de diverse markten bezoeken; lappenmarkten, zomermarkten of avondmarkten. Of bezoek het het nieuwe Wheelies foodtruckfestival op zaterdag 24 augustus in Medemblik of de Zomerspelen in Hoorn van 15 tot en met 27 juli.

Stap de deur uit en ervaar het vakantiegevoel!

Op zoek naar andere leuke uitjes in de buurt? Kijk dan op www.westfrieseuitjes.nl.

TienerMixClub werkt met hooi

TienerMixClub werkt met hooi. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De Tienermixckub is op dinsdag 16 juli van 19.00 tot 21.00 uur.

Met de maandelijkse TienerMixClub van Jeugdbelangen gaan deelnemers ontdekken dat hooi niet alleen voor de koeien en konijnen zijn. Je kan er ook hele leuke dingen van maken. Wat? Dat laten Lucienne en Hans Kramer zien. Geef je vlug op want vol is vol! De TienerMixClub is een samenwerkingsverband met het tienerwerk van Welwonen voor de tieners van 10 tot en met 15 jaar. Afhankelijk van interesses en talenten leren deelnemers steeds weer nieuwe dingen bij de Tienermixclub. Inschrijven kan tot en met 23 juni via info@jeugdbelangen.com of 06 - 49785714. De clubruimte van Jeugdbelangen vind je aan de Anjerstraat 1a, de zij-ingang van buurthuis IJsselzand.

Vroege vogelvaartocht

Zilverreiger. (Foto: Toos Brink).

BOVENKARSPEL - Tsjilpen, kwetteren, zingen en kwinkeleren, de vogels om ons heen geven zo nu en dan hele concerten weg. Het vogelgezang in de eigen achtertuin kennen de meeste mensen wel, maar wist u dat er ook vanaf het water prachtige geluiden zijn te horen? Dat de sloten en grachten van het West-Friese polderland zo hun eigen vogel-pavarotti's herbergen? Op zondag 21 juli organiseert IVN West-Friesland een speciale vogelvaartocht, mét gids, heel vroeg (7 uur) om het zingen van de vogels optimaal te kunnen "opsnuiven". De kosten voor deze vaartocht zijn 2,50 euro per persoon (kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee). De boot vertrekt vanaf De Gouw 57a in Lutjebroek.

Aanmelden via kl.slagter@ivn-westfriesland.nl.

Zomer bij Cinema Enkhuizen: muziekfilms!

(Foto: aangeleverd).

Zomers Cinema Enkhuizen

ENKHUIZEN - Cinema Enkhuizen pakt deze zomer flink uit en programmeert populaire muziekfilms. In Bohemian Rhapsody Freddie Mercury en Queen, Rocketman vertelt het leven van zanger Elton John, in de zomerse film Yesterday volop aandacht voor de songs van The Beatles en A Star is Born de prachtige romance met in de hoofdrol niemand minder dan Lady Gaga. Wie in de prachtige filmzaal heerlijk wil genieten van de muziek, met prachtig beeld, hij/zij meldde zich in de Drom deze zomer. Voor het programma, verleidelijke trailers en kaartverkoop: www.cinemaenkhuizen.nl Reserveren: 0229 -23226.

'Voor iedereen een match bij Relatiebasis'

'Op ieder potje past een dekseltje' is het motto van Edina Kováts. (Foto: aangeleverd)

REGIO - 'Op ieder potje past een dekseltje' is het motto van Edina Kováts. Met deze overtuiging is zij in 2007 haar relatiebemiddelingsbureau Relatiebasis begonnen. In de afgelopen jaren heeft ze aan de wieg gestaan van vele ontluikende relaties. "Voor iedereen is een match te vinden ongeacht opleiding, leeftijd of achtergrond."

Wat is kenmerkend voor de mensen die zich bij Relatiebasis inschrijven? "De één wil graag samenwonen, de ander zoekt een maatje om de eenzaamheid van de weekenden te verlichten. Wat wel voor iedereen geldt is dat ze op zoek zijn naar warmte, een luisterend oor en iemand om samen leuke dingen mee te doen. Kortom, een aanvulling op het leven", aldus Kováts. ""Bij Relatiebasis ligt de nadruk op persoonlijke bemiddeling. Het begint bij een vertrouwelijk gesprek, waarbij we elkaar leren kennen en bespreken wie ze hopen te ontmoeten. Dit gesprek vindt plaats bij de mensen thuis. De woonomgeving draagt namelijk bij aan een zo compleet mogelijk beeld. Vervolgens ga ik voor ze op zoek naar iemand die bij ze past. Ik bouw een persoonlijke band met mijn cliënten op. Betrouwbaarheid en persoonlijk contact staan voor mij hoog in het vaandel. Ik streef naar een respectvolle en positieve omgang met mijn cliënten."
Wie nieuwsgierig is geworden kan vrijblijvend kennismaken met Relatiebasis door contact op te nemen met Edina Kováts op 0299-714009 of via info@relatiebasis.nl. Meer informatie: www.relatiebasis.nl.

Unieke prijsaanbieding zonnig Tenerife

Appartementencomplex Coral Compostela Beach Golf - Los Cristianos. (Foto: aangeleverd)

8-daagse vliegreis vanaf € 399,- p.p.

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden. Op dit vulkanische eiland vinden bezoekers zwarte lavastranden, metershoge vulkanen, prachtige natuur, bruisende steden met historische centra en authentieke Spaanse dorpjes.

Het nabijgelegen strand. (Foto: aangeleverd)

Verblijf is in het appartementencomplex Coral Compostela Beach Golf - Los Cristianos. Er is hier genoeg te beleven, met sport, spel en entertainment voor groot en klein.

Inclusief: retourvlucht Amsterdam - Tenerife met TUI fly, luchthavenbelasting en brandstofheffing, transfer van luchthaven naar accommodatie en v.v., Nederlandssprekende reisleiding, 7 overnachtingen in appartementencomplex Coral Compostela Beach Resort o.b.v. logies.

Lezersactie v.a. € 399,- p.p.

Reisperiode: 1 augustus t/m 31 oktober 2019. Deze aanbieding is te boeken t/m 31 juli 2019. De prijs is een vanafprijs p.p. o.b.v. 2 personen per kamer. Ook verblijf o.b.v. logies/ontbijt, halfpension of all-inclusive mogelijk. Ook vertrek vanaf Eindhoven, Groningen en Rotterdam mogelijk. Exclusief € 2,50 calamiteitenfonds en € 25,- reserveringskosten per boeking. De vanaf prijs is beperkt beschikbaar.

Meer informatie/boeken:

www.tui.nl/rodi, bel met TUI 088-0885885 (lokaal tarief) of ga langs in een TUI winkel in de buurt. Op deze reis zijn SGR- en ANVR-voorwaarden van toepassing.

Op poldersafari door Suyderbraeck

Waterpartij Suyderbraeck. (Foto: Astrid Bijster)

SCHARWOUDE - Zin in een zomerse middagwandeling door een onbekende 'natuurparel' in het West-Friese polderland? Kom zondag 14 juli naar de Suyderbraeck in Scharwoude, naar een speciale rondleiding door dit bijzondere gebied.

Twee ervaren gidsen van het IVN vertellen van alles over de dieren en planten. De rondleiding begint om 14.00 uur bij de Zesstedenweg 20a (1634 DN) in Scharwoude. Aanmelden is niet per se noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld. Dit kan per e-mail: j.wilkie@ivn-westfriesland.nl. Wie mee wil, wordt aangeraden om goed schoeisel en een lange broek aan te trekken.

Maak kans op filmkaartjes Rocketman

(Foto: )

In samenwerking met Cinema Oostereiland biedt Weekblad De Drom deze week twee kaarten aan voor de film Rocketman. Een muzikale fantasiefilm van Dexter Fletcher.

Rocketman is een musical fantasie, gebaseerd op het bijzondere leven van Elton John in het begin van zijn muziekcarrière. De meest geliefde nummers van de legendarische artiest komen voorbij en worden gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton. De film vertelt het inspirerende verhaal van een jongen uit een kleine stad, die uitgroeide tot een van de meest beroemde personen uit de popcultuur. Naast Egerton, onder andere met Jamie Bell , Richard Madden en Bryce Dallas Howard. Geregisseerd door Dexter Fletcher die eerder al mede-verantwoordelijk was voor Bohemian Rhapsody. Plezier gegarandeerd.

Kans maken op twee kaarten voor Rocketman op vrijdag 19 juli om 20.00 uur? Mail dan naar actiededrom@rodi.nl. Voor de winnaar liggen de kaarten klaar bij de kassa aan de Drommedaris. Hij of zij wordt via de mail op de hoogte gesteld. Voor kaartverkoop en informatie over het programma: www.cinemaenkhuizen.nl.

Expositie

Het werk van Gerard Eilander met fotografie te zien op de Zomer expositie. (Foto: aangeleverd).

LUTJEBROEK - In het sfeervolle kerkje 'Bessie' aan de P.J.Jongstraat 85 te Lutjebroek is een expositie te zien van elf kunstenaars die inzicht geven in de door hun vastgelegde kunstbeleving.

Tot 11 augustus is deze expositie te zien onder de titel 'Kunst uit Noord-Holland. De deelnemende kunstenaars zijn: Peter Keeman met schilderijen van tuinders uit de streek, Gerard Eilander met fotografie, Arnoldien ter Linden-Stoon met ingelijste wandkleden, Karen Geerdink-van Rijn met schilderijen, Wil Corie met mixed media, Annet Bartels met sieraden en tassen van oude autobanden, Karin Zomerdijk met keramiek met humor en kleur, Wike Dekker met stenen sculpturen, Kees Mol met olieverfschilderijen, Brigitte en Marcel Bekkering met keramiek, Trudy van den Mosselaar met keramiek. De expositie is op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10.00 uur en 16.00 uur te bezichtigen.

De entree is gratis.

Schuttevaer bijt spits af

Kofschip de Schuttevaer bijt het spits af. (Foto: aangeleverd).

ENKHUIZEN - Het grootste, nog bestaande, kofschip de 'Schuttevaer' had vorige week woensdag de eer om de Waterweek in Enkhuizen te openen.

In samenwerking met vereniging de Zonnebloem, afdeling Enkhuizen werd een seniorenvaartocht georganiseerd.

Gastvrijheid

Ruim veertig personen konden genieten van de gastvrijheid van de schippers Trudy Harding en Onno van der Zweep. Zij zwaaien de scepter én draaien aan het grote wiel op het 'Zeilend Grand Café'.

Vaartuig

Zeilen met het 43 meter lange vaartuig vereist inzicht, stuurmanskunst en erva(a)ring. Dat zit in dit geval wel goed want varen zit het duo van jongs af aan in het bloed. Bovendien zorgen zij als gastvrouw en gastheer dat, eenmaal aan boord, iedereen zich welkom voelt. Deze woensdag, met Trudy aan het stuur, is het niet anders. Nog voordat de trossen worden losgegooid gaat er koffie rond met lekkere koek. Onderweg is er tijd genoeg voor een tweede bakkie en een borrel.

Hollands weer

Het is typisch 'Hollands weer': wolken, zon en wind, een ideale combinatie voor een mooie middag op het water. Aan het begin van de Waterweek was het een geslaagd evenement, mogelijk gemaakt door Waterweken, de schippers en bemanning van de 'Schuttevaer' samen met vrijwilligers van de Zonnebloem.

Nieuwe Kia XCeed onthuld door Autobedrijf De Dreu

(Foto: aangeleverd).

ENKHUIZEN - Het is alweer 1 ½ jaar geleden dat Autobedrijf De Dreu officieel Kia-partner werd voor de regio Enkhuizen en veel Kia-rijders hebben De Dreu al weten te vinden voor service en onderhoud. In de goed geoutilleerde werkplaats staan drie monteurs voor u klaar om uw Kia met zorg te repareren en onderhouden. Zij worden regelmatig door Kia bijgeschoold en beschikken dan ook over alle specifieke kennis die nodig is om aan uw Kia te kunnen werken.

Ook zijn er ondertussen al veel nieuwe Kia's afgeleverd vanuit de showroom in Enkhuizen, waar u voor zowel koop als leasing van een nieuwe of gebruikte Kia terecht kunt. "Kia is een fantastisch merk om mee te werken", aldus Jeroen Stegerman. "Niet alleen de kwaliteit is verbluffend goed, maar het zijn ook stuk voor stuk erg mooie modellen die goed in de smaak vallen" Kia is net voor het vijfde jaar op rij het beste volumemerk in de Initial Quality Study van J.D. Power, dit jaar met maar liefst 4 verschillende modellen in de top 10. Niet voor niets geeft Kia als fabrikant 7 jaar garantie op alle modellen.

Ook het design van Kia wordt erg gewaardeerd, zo valt Kia dit jaar opnieuw groots in de prijzen tijdens de Red Dot Awards. In 2018 ontving Kia al drie awards voor de Stinger, Stonic en Picanto en bij de uitreiking van de 2019 Red Dot Awards in juli neemt Kia opnieuw drie awards mee naar huis. De awards gaan deze keer naar de Ceed hatchback, Ceed Sportswagon en de ProCeed. Om de Ceed familie helemaal compleet te maken, is op 26 juni jl. de nieuwe Kia XCeed onthuld.

Deze nieuwe Kia XCeed is een CUV (urban crossover utility vehicle) die het praktische karakter van een SUV combineert met het sportieve weggedrag en de compacte afmetingen van een hatchback. Dankzij een uitgebreide reeks geavanceerde voorzieningen voor veiligheid, connectiviteit en infotainment is de XCeed een van de meest hightech auto's in zijn klasse. Voor de aandrijving is er keuze uit bijzonder efficiënte turbomotoren en is vanaf oktober 2019 te koop.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Autobedrijf De Dreu in Enkhuizen.

Land van Fluwel viert ZomerZotheid!

Kinderen kunnen lekker ravotten op het Land van Fluwel. (Foto: Carlos)

SINT MAARTENSZEE - Het grootste avontuur voor jong en oud beleef je deze zomer op Avonturenparadijs Land van Fluwel aan de kust in Sint Maartenszee. Op de, dit voorjaar geopende, uitkijktoren stijg je letterlijk tot grote hoogte en wappert de wind door de haren als je van de 10 meter hoge glijbaan weer naar beneden raast. Met de trap mag natuurlijk ook.

'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!'

Maar ook de andere avonturen laten je tot grote hoogte stijgen doordat je constant wordt uitgedaagd om je grenzen te verleggen. Klim, klauter, overwin jezelf en zoek verkoeling op Strand van Fluwel!

Het is als de bekende uitspraak van Pipi Langkous: 'ik heb nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!'

Uniek beleef- en doebos!

Het avonturenparadijs in Sint Maartenszee is de ultieme plek voor levensgenieters en avonturiers. Je ga terug de natuur en vies worden moet! Je beleeft spectaculaire avonturen tussen robuuste stammen, dikke touwen, netten en boomkronen.

Snelheid maak je op de skelterbaan en kinderen klimmen gezekerd op het klimparcours. Echt even lekker afkoelen doe je of Strand van Fluwel. De speelvijver zorgt voor de nodige verkoeling!

BloteVoetenPad

Jong en oud trekken de stoute schoenen uit en bedwingen het, vorig jaar nieuw geopende, blotevoetenpad dat zeker voor kinderen ook vol avontuur en klautermogelijkheden zit. Struin een kilometer lang over het weidse park en voel de natuur tot in je tenen. Overal tijdens route maak je zelf de keuze voor meer of minder avontuur.

Spelen en zelf ontdekken!

Terwijl de kinderen, na een aantal gezamenlijke avonturen, nog uren spelen in het AvonturenSpeelParadijs, is het voor ouderen goed toeven op het terras van Restaurant De Kneinsberg.

Vier de zomer en beleef het avontuur op Land van Fluwel. Kom maar op als je durft!

Land van Fluwel is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur.

www.landvanfluwel.nl

Knutselmiddagen in museum

Jeugdige bezoekers kunnen houten schilden, dolken en zwaarden beschilderen en versieren. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Kinderen kunnen de woensdagen 17, 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus van 13.00 tot 15.30 uur knutselen in het Museum van de 20e Eeuw. Tegelijkertijd kunnen ze de spannende tentoonstelling 'Floris, 50 jaar een jeugdheld' bezoeken. De knutselmiddag sluit goed aan bij de tentoonstelling over een dappere ridder.

Jeugdige bezoekers kunnen (tegen een kleine eigen bijdrage) houten schilden, dolken en zwaarden beschilderen en versieren, of een kasteel versieren. Meisjes kunnen aparte dingen maken en de kleinsten kleuren. Zo kunnen zij een eigen schild met wapenembleem maken. Of wordt een dappere ridder of schone jonkvrouw! Er is enthousiaste en deskundige begeleiding aanwezig. Aanmelden is niet nodig.

Varen met ms Dageraad en ms Margaretha

Zeehonden. (Foto: aangeleverd)

DEN OEVER - Stap aan boord van de ms Dageraad en ms Margaretha voor een zeehonden- en robbentocht. Een 2,5 uur durende tocht die begint aan de Oostkade in Den Oever. De tocht voert langs de spuisluizen aan het begin van de Afsluitdijk, waar tijdens laag water zo'n 5.000 m³ per seconde IJsselmeerwater in de Waddenzee wordt afgevoerd. Een adembenemend gezicht!

Daarna varen zij langs de losse dam, waar een kolonie lepelaars broeden, langs de droogvallende zandbanken waarop allerlei vogels voedsel zoeken. Na een half uur komt men aan bij de zeehonden, wanneer het laag water is. De zeehonden liggen dan op de zandbanken. Met de vloed vaart de boot weer terug naar de haven in Den Oever.

Afvaarten: zaterdag 13 juli 11.00 uur, zondag 14 juli 12.30 uur, maandag 15 juli 13.30 uur, dinsdag 16 juli 14.30 uur, woensdag 17 juli 15.15 uur, donderdag 18 juli 15.45 uur, vrijdag 19 juli 16.15 uur, zaterdag 20 juli 16.45 uur, zondag 21 juli 17.15 uur, maandag 22 juli 17.45 uur, dinsdag 23 juli 18.00 uur, zondag 28 juli 10.30 uur, maandag 29 juli 11.15 uur, dinsdag 30 juli 12.30 uur, woensdag 31 juli 14.00 uur, donderdag 1 aug 15.00 uur, vrijdag 2 aug 15.45 uur, zaterdag 3 aug 16.30 uur, zondag 4 aug 17.00 uur, maandag 5 aug 17.30 uur, dinsdag 6 aug 18.00 uur, zondag 11 aug 10.30 uur, maandag 12 aug 12.00 uur, dinsdag 13 aug 13.00 uur, woensdag 14 aug 14.00 uur, donderdag 15 aug 14.30 uur, vrijdag 16 aug 15.30 uur, zaterdag 17 aug 16.00 uur, zondag 18 aug 16.15 uur, maandag 19 aug 16.45 uur, dinsdag 20 aug 17.15 uur, woensdag 21 aug 17.30 uur, donderdag 29 aug 13.0 uur, vrijdag 30 aug 14.30 uur, zaterdag 31 aug 15.15 uur. Prijs : € 14,- , voor kinderen t/m 7 jaar: € 10,- (géén pin aanwezig).

Voor kinderen is er een kleine verrassing. Neem een verrekijker mee. Reserveren: 06-51531778. Meer data: www.swrw.nl.

Natuurlijk en gezond slapen op Lavital-matras

Een optimale nachtrust op een matras gemaakt van natuurlijke materialen. (Foto: Marc Dorleijn)

ZWAAG - Een gepersonaliseerd matras - gemaakt van natuurlijke materialen zoals paardenhaar, vlas, wol en katoen - waarop je altijd uitgerust wakker wordt: wie wil dit nou niet? Lavital aan de Corantijn in Zwaag is al 27 jaar gespecialiseerd in matrassen en boxsprings, gemaakt van natuurlijke materialen. "Zonder giftige of schadelijke stoffen; gewoon honderd procent puur natuur", benadrukt algemeen directeur Leroy Ruis in de showroom in Zwaag.

"Wij bewaken de filosofie van Frans Segers, oprichter en eigenaar Lavital", vertelt Leroy enthousiast. "Voeding, beweging en slapen zijn de drie bouwstenen voor een gezond en vitaal leven. Toch slaapt zo'n 95 procent van de mensen nog op een matras van synthetische materialen. Plastic is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid", legt Leroy uit. "Synthetische materialen ademen niet, waardoor je 's nachts veel gaat transpireren. De matrassen van Lavital zijn in de winter behaaglijk, maar zorgen in de zomer voor verkoeling. Zo'n matras, alleen gemaakt van natuurlijke materialen, past veel beter bij de mens. Zeker in deze tijd waarin mensen veel bewuster leven. Wat eet ik eigenlijk? Waar komt mijn kleding vandaan? En ook: waar lig ik eigenlijk op? Wist je dat we met z'n allen jaarlijks een Johan Cruijff ArenA vol met matrassen weggooien? En al dat plastic komt uiteindelijk terecht in bijvoorbeeld ons voedsel, onze kleding, cosmetica en lichaamsverzorging. Het is dus van groot belang om de hoeveelheid plastic terug te dringen. Een plastic matras gaat gemiddeld acht tot tien jaar mee. Onze matrassen zijn ontzettend duurzaam en kunnen bovendien - als dat nodig is - hersteld worden. Het verenpakket bijvoorbeeld, dat zeker tien tot vijftien jaar meegaat, kunnen we heel gemakkelijk vervangen. Een Lavital-bed is een investering voor het leven."

Handgemaakt

De matrassen van Lavital zijn in harmonie met het menselijk lichaam. "Niet alleen vanwege de natuurlijke materialen, maar ook vanwege het feit dat onze matrassen altijd op maat gemaakt worden. Elk menselijk lichaam is anders en elk matras dus ook. Het is belangrijk dat een matras helemaal aansluit op jouw lichaam. De matrassen worden in Nederland ambachtelijk met de hand gemaakt, er komt geen machine aan te pas. Kortom: een eerlijk Nederlands product met een eerlijk verhaal", besluit Leroy.

Lavital, De Corantijn 28a in Zwaag. Telefoon: 0229-241307. Meer informatie: www.lavital.nl.

Buurtbemiddelaars gezocht

REGIO - Stichting Netwerk is in mei 2019 gestart met een buurtbemiddelingsproject in de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland (SED). Er zijn momenteel vijf bemiddelaars getraind en inzetbaar. Buurtbemiddeling is een interventiemethodiek van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) die ingezet wordt bij lichte vormen van woonoverlast. Vrijwillige bemiddelaars worden in koppels ingezet bij buren die overlast van elkaar ervaren en het onderling contact willen herstellen. De bemiddelaars helpen de buren bij het zoeken naar gezamenlijke belangen en bij het maken van afspraken. Doel is om er voor te zorgen dat de overlast niet escaleert en de onderlinge communicatie wordt hersteld. De bemiddelaars die al enige jaren in Hoorn actief zijn vinden hun werk inspirerend, boeiend en zeer leerzaam. Voor Buurtbemiddeling in de SED-gemeenten is Stichting Netwerk op zoek naar vrijwilligers die na het volgen van een basistraining ingezet kunnen worden als buurtbemiddelaar. Er zijn geen speciale opleidingseisen. Mensen die belangstelling hebben, beschikken over goede sociale vaardigheden, luisteren onbevooroordeeld naar anderen en kunnen onpartijdig in een conflict blijven. De tijdsinvestering voor dit project is wisselend maar altijd in overleg met de bemiddelaars. Nieuwe bemiddelaars krijgen een basistraining van zes dagdelen. De dagdelen zijn op: donderdag 5 en vrijdag 6 september van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdag 8 november van 13.30 tot 21.30 uur. Belangstelling? Neem contact op met een van de coördinatoren van Buurtbemiddeling SED via Stichting Netwerk, centraal bureau 0229- 212587. Of via e-mail: buurtbemiddelingsed@netwerkhoorn.nl.

Pronto Wonen ruimt op

Diverse showmodellen zijn nu verkrijgbaar voor zeer lage prijzen. (Foto: aangeleverd)

WERVERSHOOF - De opruiming is begonnen bij Pronto Wonen Wervershoof. Diverse showmodellen zijn nu verkrijgbaar voor zeer lage prijzen.

Deze modellen kunnen direct worden meegenomen, dus dat is snel genieten van de nieuwe aankoop. De opruiming geldt op vele banken, eetstoelen, woonprogramma's, fauteuils, diverse bijzettafels, lampen, karpetten en accessoires. Op is op, dus kom snel langs. Pronto Wonen Wervershoof is iedere zondag open.

Pronto Wonen Wervershoof, Dorpsstraat 129 in Wervershoof. Gratis parkeren.

Dubbelexpo Verdegaal en Nods in kerk Oudendijk

'Voor het blauwe huis'; werk van Sefanja Nods. (Foto: aangeleverd)

OUDENDIJK - De kerk in Oudendijk brengt dit jaar in de weekeinden van juli en augustus een dubbele zomerexpositie. Tom Verdegaal (1959) en Sefanja Nods (1963) tonen sculpturen (Tom) en schilderijen/tekeningen (Sefanja). Tom begon in 2004 met beeldhouwen, nadat zijn vrouw overleed. Tom wilde een bronzen vogel op haar graf. Die heeft hij zelf gemaakt onder begeleiding van Frans Arts, die workshops 'bronzen beelden maken' gaf. Later volgde Tom een workshop 'stenen beelden maken'. Nu is Tom vrijwel elke maandagavond te vinden in het atelier van Annet Wood in Berkhout. Sefanja woont sinds 1992 in Hoorn. Naast haar werk heeft zij Grafische Vormgeving gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie. Zij werkte als docente, als grafisch vormgeefster en is nu artdirector van het magazine Hollands Glorie. Over haar vrije werk zegt zij: "Mijn werk gaat over reflecties in de ruime zin van het woord. Van waterspiegelingen, weerspiegelingen tot lichtweerkaatsing en herinneringen. Schilderen en tekenen zijn voor mij een manier om ervaringen te begrijpen en er betekenis aan te geven." Adres: Dorpsweg 24. De dubbelexpositie van 7 juli tot en met 25 augustus, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Warm afscheid Dick Hage

Dick Hage naam afscheid van de participatieraad in Enkhuizen. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Na tien jaar nam Dick Hage vorige week afscheid als lid van de Participatieraad van Enkhuizen. Vanaf het moment dat Enkhuizen een cliëntenplatform kreeg, is hij betrokken geweest. De afgelopen jaren is dit platform verder ontwikkeld tot de Participatieraad. Wethouder Dorus Luyckx: "Dick is een heel actief en zeer gewaardeerd lid. Hij heeft een 'Enkhuzer hart' en zoekt altijd naar mogelijkheden. Dat heeft mij geholpen om mij als bestuurder scherp te houden."

Tijdens een feestelijk afscheid sprak Dick Hage over de ontwikkelingen van de participatieraad tot nu toe. Zo gaf hij aan dat er een heldere structuur is neergezet. De samenstelling bestaat uit leden die elkaar aanvullen met hun kennis en kwaliteiten. Verder constateerde hij in Enkhuizen een mooie ontwikkelingen, namelijk van 'inclusief beleid' naar meer 'wijkgericht' denken en werken. En dat er op het gebied van gezondheidszorg steeds meer aandacht is voor positieve gezondheid en ouderen. Dit stemt hem positief. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de andere leden hun werk met eenzelfde bevlogenheid voortzetten.

Advies

De participatieraad van Enkhuizen geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente over zorg, hulp, werk en inkomen. De leden van de raad zijn onafhankelijk en deskundig. Inwoners kunnen tips en advies geven en krijgen of vragen stellen aan de participatieraad.

De participatieraad is bereikbaar via participatieraadenkhuizen@gmail.com. Informatie is terug te vinden op https://www.enkhuizen.nl/participatieraad.