De Drom

24 april 2019

De Drom 24 april 2019


Oranjevereniging Juliana viert Koningsdag met nieuwe activiteiten

Veerpont bij rondje Handvastwater tijdens Koningsdag (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Opgericht op 30 april 1925. Nog even en Oranjevereniging Juliana bestaat honderd jaar. Voorzitter Harry Groot is trots dat de vereniging met hulp van vrijwilligers weer een mooi programma neer kan zetten op Koningsdag. Elk jaar groeit het een beetje meer, zo halen ze de honderd jaar zeker.

En dat terwijl nog niet lang geleden het bestuur aan Harry vroeg of hij hen wilde helpen. Want bijna het volledige bestuur stapte op. "Ik bedacht me dat ik misschien beter een nieuw bestuur kon zoeken uit mensen die ik ken, zodat ik hen dan kon helpen." Vorig jaar startte het nieuwe bestuur, op basis van de taakverdelingen van het oude bestuur.

Opkrikken optocht

Waar ze veel aandacht aan besteedden was het opkrikken van de optocht. "We hebben eerst de binnenstadscholen benaderd en zetten daar een versierde fiets in de hal", legt Harry uit. "Zo konden de kinderen een idee krijgen hoe je iets leuk kan versieren. Het zijn ook niet alleen fietsen meer bij de optocht, alles wat rolt kan versierd en mee. Bedenk het maar: een voetbal, een kruiwagen, een rollator, als het maar rolt." Dit jaar volgden ook de buitenstadscholen. "Zelfs ouderen rijden mee met versierde snorfietsen, dat vinden ze leuk: de nostalgie van vroeger."

Zwaan-kleef-aan

De buitenstadscholen verzamelen op het AH-plein, daar staan ook een mooie brandweerwagen, de fanfare en drumband. Via een zwaan-kleef-aan-systeem lopen ze via de Westerstraat naar het stadhuis voor een aubade voor de burgemeester en wethouders. "Samen zingen we dan het volkslied en na afloop krijgen alle deelnemers wat leuks. Dan is het nog niet afgelopen, want voor de allerkleinsten is er meteen een poppentheater in de Nieuwe Doelen, natuurlijk zijn hun ouders, broertjes en zusjes ook welkom."

Een nieuw element voor kinderen vanaf 3 jaar en basisschoolkinderen is het rondje Handvastwater. Over een parcours van ongeveer een kilometer zijn allerlei spelen te doen op en rond het water. "Er is een veerboot met touw, een groot bellenblaasapparaat, springkussens, er zijn optreden en verschillende verenigingen geven demonstraties. Het mooie is dat dit rondje zo'n beetje is geadopteerd door de buurt. Een spel dat voor hun deur plaatsvindt wordt door bewoners daar zelf begeleid."

Oranjelunch

Harry is vrolijk en optimistisch. De afgelopen vijfentwintig jaar werd deze speciale verjaardag steeds groter en levendiger in de stad. De horecagelegenheden verzorgen ieder een eigen oranjelunch, er is een lezing, er is levende muziek in de stad, de Schuttevaer verzorgt twee tripjes over het IJsselmeer en natuurlijk is daar het sluitstuk voor leden: de bingoavond. "We duikelen van alles op via winkeliers en met de opbrengst van de avond dekken wij de kosten voor de Koningsdag van volgend jaar." Voor het volledige programma: zie het overzicht op pagina 16 in deze krant.

Hardlopen voor het Ronald McDonaldhuis

Het team dat in actie kwam voor het Ronald McDonaldhuis. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Het team van PUUR Personal Training bestaat uit tien hardlopers en vele andere vrijwilligers zoals fietsers, masseurs en een teammanager. In het weekend van 22 en 23 juni gaat het team de sponsorloop van het Ronald McDonald Kinderfonds hardlopen. Ze lopen als team in estafettevorm 240 kilometer in 24 uur. Dwars door Nederland. Het team loopt voor het Ronald McDonaldhuis Emma in Amsterdam.

'Doe mee aan de acties zodat kindertjes hun ouders dichtbij hebben'

Teamleden Patrick en Manon uit Enkhuizen hebben de situatie meegemaakt, dat zij gebruik moesten maken van het Ronald McDonaldhuis Emma in Amsterdam. Op 17 oktober 2017 werd hun zoon geboren na een zwangerschap van maar 26 weken en 4 dagen. Hij woog op dat moment nog maar 865 gram. Een hele spannende, onzekere periode brak aan. Ruim drie maanden verbleven zij in het Ronald McDonalds huis Emma Amsterdam. "Wat waren we blij toen we hoorden dat er een plekje vrij was voor ons!"

"Tijdens die periode hebben we meerdere malen tegen elkaar gezegd, dat als we straks weer echt thuis waren, we nog een keertje terug zouden gaan om te koken voor de mensen die op dat moment in het huis zouden zitten. Dit hebben we afgelopen december dan ook gedaan. Erg leuk en speciaal. Tijdens het mailcontact met het huis over een datum om te gaan koken kwam de vraag of wij mee willen doen met de HomeRun omdat ze zeiden: 'Jullie zijn toch die sportieve familie?' Eerlijk is eerlijk, Patrick was meteen enthousiast, maar Manon twijfelde nog even. "Haal ik dit wel? Totdat Patrick deze woorden uitsprak: onze zoon had geen keus, die moest vechten. Opgeven was geen optie... Toen was ik om!"

Klaarstomen

De lopers van het team zijn al maanden in voorbereiding voor deze speciale uitdaging. Met speciale trainingsschema's, opgesteld door Personal Trainer Patrick van PUUR PT, wordt iedereen klaar gestoomd om in 24 uur 24 kilometer te kunnen hardlopen. Het team doet als voorbereiden onder andere mee aan diverse hardloopwedstrijden.

Het doel als team is om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Daarvoor worden er de komende periode diverse acties georganiseerd, zoals een groots Benefiet galadiner op 9 mei in de Witte Valk in Zwaag. Als team organiseren zij een volledig verzorgde avond met een culinair zesgangen diner en wijnarrangement. Tijdens deze avond wordt een veiling worden georganiseerd, met als kavel onder andere een gesigneerd Ajaxshirt van Nederlands duurste voetballer Frenkie de Jong, een gesigneerd shirt van Justin Kluivert, die hij droeg tijdens de wedstrijd AS Roma-AC Milan. Daarnaast zijn er nog vele andere veilingitems. Voor deze avond aanmelden kan via info@puur-pt.nl

Daarbij organiseert het team op 15 mei een DIVA Bingo in Eetcafe 't Kennet in Venhuizen. Alle prijzen die deze avond worden gewonnen zijn beschikbaar gesteld door bedrijven, zodat de hele opbrengst ten goede komt aan het Ronald McDonaldhuis. Nog ruim twee maanden en dan is het zover! Het team heeft er veel zin in en hoopt zoveel mogelijk geld te kunnen binnenhalen, daarnaast kunnen zij zelf hun eigen grenzen verleggen met deze hardloopuitdaging.

Benefiet diner en DIVA bingo

Meehelpen? Graag! Neem deel aan het Benefiet diner of de DIVA Bingo. Zodat dat zieke kinderen hun ouders dichtbij hebben. Voor meer informatie, kijk op Facebookpagina met de vorderingen: https://www.facebook.com/Homerun-PUUR-PT-209861999940015/

Loterij met gouden randje

(Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De jaarlijkse loterij van vereniging de Zonnebloem is weer begonnen. Voor de afdeling Enkhuizen gaf de kersverse voorzitter Peter van Staveren het startsein door het overhandigen van het (symbolische) eerste lot aan Eveline Vijn van Lingerie Marijke.

De winkel, een begrip in Enkhuizen en ver daarbuiten, staat vol met bad-, nacht- en onderkleding die gezien mag worden, waar advies en deskundigheid voorop staan en de klant de tijd krijgt voor een passende aankoop. Het grote eerste lot zal de komende maanden op een goed zichtbare plek te zien zijn. Het is een blijk van waardering voor het werk van de Zonnebloem. Dit jaar wordt de loterij voor de vijftigste keer gehouden. Naast geldprijzen en tientallen andere prijzen zijn er ook extra jubileumprijzen zoals een auto, een luxe smartphone of een weekendje weg.

Loten aan de man brengen

De komende tijd zullen vrijwilligers van de afdeling Enkhuizen uitzwermen over de stad om zoveel mogelijk loten aan de 'man' te brengen, zowel huis-aan-huis als op straat. Voor de vriendelijke prijs van € 2,- steunt men de plaatselijke (€ 1,50) én de landelijke vereniging (€ 0,50).

Betrokken

Met de opbrengst kan het werk, dat 70 jaar geleden begon vanuit een radioprogramma van Radio Herrijzend Nederland en de KRO voor zieken en gehandicapten, voortgezet worden voor mensen met een lichamelijke beperking. Met activiteiten, uitjes en huisbezoek zorgen de vrijwilligers dat de doelgroep betrokken blijft bij de maatschappij onder het motto: 'Er kan zoveel meer dan je denkt!'

Activiteiten 't Stadsplein

Tante Tilly en stagiaire Esther. (Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL - Er staat in de maand mei weer een aantal activiteiten op stapel bij stichting 't Stadsplein te Bovenkarspel.

In het senioren-eetcafé staat 9 mei van 13.00 tot 15.00 uur een heerlijke lunch op het programma die wordt bereid door Tilly. Tante Tilly kookt een milde drie gangen lunch uit haar geboorte land Indonesië. Dit is de laatste keer van dit seizoen, in september wordt een en ander weer opgepakt. Het senioren-eetcafé is één keer per maand op donderdag. Het is vrij snel vol dus, graag op tijd aanmelden.

Hippe burgers

Een kookworkshop onder de noemer 'Hippe Burgers' (vanaf 16 jaar en volwassenen) staat zaterdag 11 mei van 17.00 tot 21.00 uur gepland. In deze kookworkshop gaan de deelnemers verschillende burgers zelf maken. Leer toppings en sausjes zelf maken. Zij gaan deze zomer zelf aan de slag! Een kookworkshop voor volwassenen wordt donderdag 16 mei van 17.00 tot 21.00 uur gehouden. Ontdek de salades en soepen uit de Balkan keuken.

Deze Slavische keuken kenmerkt zich door Mediterrane invloeden, maar ook worden er specerijen en kruiden uit het Midden Oosten gebruikt. Veel verse groente en verrassende zomerse combinaties. De Bulgaarse Sasha neemt de deelnemers mee op reis.

Informatie en aanmelden via www.tstadsplein.nl

Plantenruilbeurs

ENKHUIZEN - Groei & Bloei afd. Enkhuizen organiseert samen met Piet en Joanna Neefjes weer een plantenruilbeurs en stekken- en plantenmarkt, welke gehouden zal worden op zaterdag 4 mei van 11.00 tot 14.00 uur aan de Vok Koomenweg 5 in Wervershoof. Ook kan de mooie tuin van Piet en Johanna worden bekeken. Iedere bezoeker krijgt een leuke attentie.

Route: vanaf de Drechterlandseweg bij de WFO de Markerwaard­weg in, richting Medemblik. Bij de verkeerslichten rechtdoor, bij de eerstvolgende rotonde rechtsaf de Vok Koomenweg in. Na 200 meter aan de rechterhand bestemming bereikt.

Stedenbouwkundig plan Bloemenbuurt ter goedkeuring

Vogelvlucht B (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN – Na een interactief proces met buurtbewoners, de huurdersadviesraad, stedenbouwkundigbureau Sacon en de gemeente Enkhuizen ligt er een stedenbouwkundig plan voor de Bloemenbuurt. Het heeft nog goedkeuring nodig van de gemeenteraad voor een wijziging van het bestemmingsplan. Welwonen verdeelt de sloop/nieuwbouw over vier fases. Voor de eerste is geen bestemmingsplanwijziging nodig, daarom kan de sloop/nieuwbouw in de Begoniastraat zoals gepland in 2020 starten. Beslissingen over de methodes van groot onderhoud bij 133 huurwoningen in de Bloemenbuurt neemt Welwonen eind 2019.

Prijsvraag voor drie architecten

Over minimaal acht tot tien jaar zijn 94 woningen vervangen door circa 112 nieuwbouwwoningen (36 eengezinswoningen, 28 beneden/boven woningen en circa 48 appartementen). Voor de architectonische uitwerking van de nieuwbouw heeft Welwonen binnenkort een prijsvraag voor drie architecten. De architect met de meest passende schetsen krijgt de opdracht om ze verder uit te werken. Een van de voorwaarden is dat de voorstellen voor de eengezinswoningen, de beneden/bovenwoningen en de appartementen goed aansluiten bij de buurt.

Ondergrondse drainage

Het voorlopige plan van 2018 is doorontwikkeld met aandacht voor de standpunten van de buurt. De beneden/boven woningen hebben bijvoorbeeld een andere positie gekregen, waarmee rekening is gehouden met de bezwaren van aanwonenden in de Asterstraat. De twee appartementengebouwen in de Asterstraat hebben nu een oost-west oriëntatie, waardoor de appartementen optimaal profiteren van zon- en lichtinval. Er wordt afgezien van een fietsstraat, omdat deze niet past bij het karakter van de wijk. Wel wordt een deel van de Asterstraat autovrij gemaakt met een fiets/voetpad.

Oost-west verbinding

Het plan voorziet in een oost-west verbinding, min of meer in het verlengde van het Tulpenplein. Het bestaande eenrichtingsregime blijft bestaan. De waterpartijen uit het voorlopige plan zijn vervallen, omdat het risico bestaat dat met de toestroom van water het evenwicht in het grondwater wordt verstoord en de wijk onbedoeld juist meer wateroverlast krijgt. Om wateroverlast tegen te gaan zorgt de gemeente Enkhuizen ervoor dat de hele Bloemenbuurt wordt voorzien van ondergrondse drainage, waarbij Welwonen de kosten draagt van de achterpaden. Ook worden zowel bij de nieuwbouw als de bestaande huurwoningen de kruipruimten gedraineerd, waarbij het water wordt afgevoerd via de voortuinen.

Het stedenbouwkundig plan voorziet in meer parkeerruimte en meer openbaar groen. Er wordt onderzocht of (een deel van) het parkeerplein tussen de Violen- en de Piet Smitstraat kan worden ingericht voor het veilig stallen van bedrijfsbusjes. De gemeente Enkhuizen wil in samenspraak met de buurt de dijkzone opnieuw inrichten als buurtrandpark. En vanuit de Goudsbloemstraat naar de dijk komt een hellingbaan die ook toegankelijk is voor minder mobiele mensen. De veiligheid in de Bloemenbuurt krijgt ook aandacht. Zo wil Welwonen ledverlichting aanbrengen in de achterpaden, gevoed vanuit de bergingen van de huurders. Met het oog op duurzaamheid worden alle nieuwbouwwoningen gasloos. Ook is de kans groot dat zowel de nieuwbouw als de bestaande huurwoningen zonnepanelen krijgen. Een regenton in de tuin voor de afvoer van regenwater behoort ook tot de duurzaamheidsmogelijkheden.

Informatie

De bewoners van de Bloemenbuurt zijn per nieuwsbrief geïnformeerd. Ook is de informatie te lezen op www.welwonen.nu.

Familieconcert in Zuiderkerk

Het Kennemer Jeugdorkest. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) uit Haarlem e.o. verzorgt 2 mei een familieconcert in de Zuiderkerk in Enkhuizen. Het concert start om 15.30 uur en de toegang is gratis.

Op het programma staan bekende klassieke werken, maar ook musicaltoppers van Lloyd Webber en muziek uit Pirats of the Caribbean. Het concert is sluitstuk van de jaarlijkse orkesttournee van het Kennemer Jeugd Orkest.

De orkesttournee is het jaarlijks hoogtepunt voor het KJO. Dit jaar vaart het volledige orkest per viermaster over het IJsselmeer en de Waddenzee. Donderdag 2 mei meert het orkest in de middag aan in de haven van Enkhuizen. Het volledige programma luidt: 29 april: bezoek Medemblik, concert in de Bonifatiuskerk, Kerkplein 9. Aanvang: 19.00 uur. 30 april: bezoek Texel, concert in De Burgt, Binnenburg 2, Den Burg. Aanvang: 15.30 uur. 1 mei: bezoek Stavoren, bij mooi weer concert op het dek van Summertime in de haven van Stavoren. 2 mei: bezoek Enkhuizen, concert in de Zuiderkerk, Zuiderkerksteeg 1. Aanvang: 15.30 uur. Alle concerten zijn gratis toegankelijk en duren een uur. Dirigent Matthijs Broers, geboren en getogen in Enkhuizen geeft tijdens het concert een toelichting op de muziekstukken.

Nieuwsgierige poppen?

Poppentheater in Hoogkarspel. (Foto: aangeleverd)

Hoogkarspel - De meest nieuwsgierige poppen van Hoogkarspel laten binnenkort weer horen wat ze hebben ontdekt. Wendy Weetgraag als journaliste en Nietnix als (geheim)agent komen om hun spannende ontdekkingen te vertellen in 'het Reigersnest' in Hoogkarspel. Zes keer per jaar komen de poppen op bezoek.

Poppen vertellen over spannende ontdekkingen

Hebben jullie al gehoord van agent Nietnix en Wendy Weetgraag? Sinds vorig jaar zijn zij de nieuwsgierigste poppen van heel Hoogkarspel. Wendy van vier is een echte wijsneus en agent Nietnix heeft iets meer tijd nodig om alles te snappen. Er gebeurt altijd wel iets grappigs of er gaat wat mis. Omdat kinderen net zo nieuwsgierig zijn als deze poppen, is dit een goede combi.

Stinkende vis

De poppen vertellen over hun ontdekkingen, zoals laatst het verhaal van Jona in de stinkende vis en het weggelopen kindje dat weer terug kwam bij zijn papa. Dit keer vertellen de poppen een verhaal over dromen. Verhalen vertellen is altijd een feest! Ben jij nieuwsgierig naar de ontdekkingen van Wendy en Nietnix, kom dan op zondag 12 mei om 11.15 uur naar het Reigersnest, Nachtegaal 1, 1616HB in Hoogkarspel.

Er is limonade & lekkers en voor papa en mama is er koffie of thee. Graag tot dan!

13 / 20

Nieuw seizoen, nieuwe zonnebril

Het is weer tijd voor een goeie zonnebril! (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De terrassen stromen weer vol nu de lentezon zich veelvuldiger laat zien. Wat is er dan verleidelijker om op het terras goed te kunnen zien en gezien te worden met een hippe zonnebril?

Zonnebrillen evenement bij Oogwereld van der Klei

"Nieuw seizoen, nieuwe zonnebril. Want ondanks dat we zonnebrillen het hele jaar door dragen, verslijten we ze het meest in de lente en in de zomer. Daarom kunnen we best een nieuw paar gebruiken of twee..."

Korting

Het zonnebrillen evenement dat Oogwereld Van der Klei organiseert van 26 april tot en met 4 mei is een prima moment om een nieuwe zonnebril aan te schaffen. Extra grote zonnebrillencollecties van de merken CHANEL, ETNIA, ODETTE LUNETTES, PENN & INK en SERENGETI zijn dan in de winkel aanwezig.

Zomerse sfeer

Van het merk RAY-BAN is er tijdens het evenement zelfs de grootste collectie zonnebrillen van Noord-Holland in huis. De winkel is in zomerse sfeer ingericht en onder het genot van een hapje en drankje kan een ieder dan gezellig zonnebrillen komen passen. Alleen van 26 april tot en met 4 mei ontvangt de klant op de aanschaf van een zonnebril naar keuze 15% Korting! Vraag in de winkel naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Perfecte look!

Treed de zon met een perfecte look tegemoet en ga voor een voor een persoonlijk advies op maat naar Oogwereld Van der Klei, Westerstraat 41 in Enkhuizen. De keuze is reuze en de service op maat!

Ontdek het zanddepot

Groenrijk Zanddepot met gids Geert Veldhuis . (Foto: Toos Brink )

ANDIJK - Natuurliefhebbers kunnen zondag 28 april onder leiding van IVN-gidsen een rondwandeling maken door een pareltje in de polder. Verzamelen om 14.00 uur bij het hek van SBB-terrein aan de Dijkgraaf Grootweg / Grootslagweg 9 te Andijk. De excursie duurt zo'n anderhalf uur en een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. In verband met de begroeiing wordt deelnemers aangeraden een lange broek en stevig schoeisel te dragen.

MEC De Witte Schuur verzorgt ism SBB/KNNV onderhoudswerkzaamheden in het Zanddepot tijdens een natuurwerkdag voor scholieren van de bovenbouw in buitenschoolse lessen.

Koningsdag Koperwiekplein

Vrijmarkt ultiem evenement om te 'ontspullen' (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN – Aan de oproep van wethouder Luyckx heeft het welzijnswerk van Welwonen gehoor gegeven. De vrijmarkt, zoals al jaar en dag georganiseerd door de Oranjevereniging, wordt dit jaar mogelijk gemaakt door het welzijnswerk van Welwonen.

Welwonen organiseert vrijmarkt

De markt op het Koperwiekplein en het plein van de Bonte Veer start zaterdag 27 april om 07.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Aan de opzet van de vrijmarkt verandert verder niets. Bewoners kunnen 's ochtends vroeg een plekje uitkiezen voor de verkoop van hun spullen. Op het Bonte Veer plein staat een container om na afloop de spullen te deponeren die niet verkocht zijn en niet meer mee naar huis gaan. De BOA's zien erop toe dat na 13.00 uur de stoepen en wegen worden vrijgemaakt voor normaal wegverkeer. Om 14.00 uur komt er een veegwagen van de gemeente Enkhuizen die het gebied weer helemaal netjes maakt.

Wijkcentrum en eetcafé de Bonte Veer is vanaf 8.00 uur open. Margreet Loots, bedrijfsleider en welzijnswerker: "Iedereen is in de Bonte Veer van harte welkom om iets te komen drinken. We verkopen ook iets lekkers bij de koffie of de thee."

Bij vragen over de vrijmarkt kan contact worden opgenomen met Kees Kramer via e-mail kk@welwonen.nu.

Koningsdag in de regio

Op deze dag kleurt alles weer oranje. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Koningsdag wordt zaterdag 27 april uiteraard ook in deze omgeving uitgebreid gevierd. Vele buurtverenigingen pakken uit met versierde fietsoptochten, vrijmarkten, spelletjes en muziek. En ongetwijfeld bepaalt de kleur oranje het straatbeeld deze dag. Voor een echte Koningsdag-sfeer kun je dus gewoon lekker dicht bij huis blijven!

Bovenkarspel/Grootebroek

De festiviteiten tijdens Koningsdag in Grootebroek en Bovenkarspel staan dit jaar in het teken van het thema 'Griezelen'. In de buitenlucht zijn er zoals elk jaar weer tussen 13.00 en 17.00 allerlei dingen waarop de kinderen kunnen klimmen, springen en duikelen. Bij de speeltuin wordt een omheind terrein ingericht met attracties voor de allerkleinsten. Op dit terrein kunnen kinderen tot vijf jaar veilig spelen. Ook dit jaar organiseert het Oranje comité Grootebroek en Bovenkarspel weer de vrijmarkt op het plein rond het Streekhof! De opzet en locatie zijn zoals de voorgaande jaren. De vrijmarkt duurt van 06.00 uur tot 12.00 uur. Vanaf 13.00 uur kan Koningsdag verder worden gevierd op het rondje Raadhuislaan, Burg. Schrijnderlaan en Zesstedenweg in Grootebroek met allerlei verschillende (gratis) activiteiten voor jong en oud.

Roode Leeuw Venhuizen

In Venhuizen staat een fantastische dag voor jong en oud op het programma! Er is de hele dag van alles te doen. 's Ochtends vroeg wordt gestart met de welbekende fietspuzzeltocht. Vanaf 13.00 uur barst het feest bij de Roode Leeuw los voor de jeugd. Vanaf 15.00 is er live muziek om ook de volwassenen en topmiddag te laten beleven.

Avondvierdaagse Stede Broec

Inschrijving gestart. (Foto: aangeleverd)

STEDE BROEC -Het is vanaf heden weer mogelijk om in te schrijven voor de derde Avond4Daagse in Stede Broec. Deze vindt plaats van dinsdag 14 mei tot en met vrijdag 17 mei.

Er kan dit jaar gekozen worden uit drie afstanden: 10, 5 of 2,5 kilometer. Op verzoek wordt dit jaar ook een korte route uitgezet, zodat mensen met een wandelbeperking kunnen deelnemen. Deze route is tevens rolstoelvriendelijk. Zo wordt de Avond4Daagse een evenement waar iedereen aan kan meedoen. Er wordt elke avond gestart vanaf Woonzorgcentrum Rigtershof in Grootebroek. De nieuwe routes voeren door en langs de mooiste plekjes van Stede Broec. Gezellig en sportief bezig zijn, met medaille en bloem op vrijdag als verdiende beloning.

Inschrijving geopend!

Inschrijven kan tot en met 26 april via www.avond4daagse-stedebroec.nl, kosten zijn € 5,00 per deelnemer. Dat is inclusief traktatie, medaille én bloem. Indien vier dagen wandelen te veel gevraagd is, kan men zich ook inschrijven voor een dagmedaille, kosten € 2,50 (inclusief recht op een traktatie onderweg).

Wanneer jouw school mee doet, loopt de inschrijving via school. Alleen inschrijvingen die via school geregistreerd worden, tellen mee voor de Gouden Wisselbeker! Na 26 april is het alleen nog mogelijk in te schrijven bij het startbureau; op dinsdag 14 mei tussen 17.30 en 18.30 uur in Rigtershof, kosten zijn dan € 6,00 p.p.

Leden van Rabobank Westfriesland-Oost krijgen weer de mogelijkheid om de Avond4Daagse financieel te steunen tijdens de Clubkas Campagne. Stem t/m 14 mei op Avond4Daagse Stede Broec. Zie ook www.avond4daagse-stedebroec.nl of kijk eens op www.facebook.com/a4dstedebroec.

Maak kans op kaartjes voor De Lego Film

De Lego Film (Foto: Courtesy of Warner Bros. Pictures)

ENKHUIZEN - In samenwerking met Cinema biedt Weekblad De Drom deze week twee kaarten aan voor de De Lego Film met onder anderen: Berget Lewis (stem), Holly Mae Brood (stem) en Dylan Haegens (stem).

De Lego® Film 2 herenigt de helden van Steenstad in een gloednieuw actie-avontuur om hun geliefde stad te redden. Het is vijf jaar geleden dat alles echt super was. De inwoners worden nu geconfronteerd met een grote, nieuwe dreiging: Lego Duplo®-indringers uit de ruimte, die alles nog sneller kapotmaken dan dat zij weer kunnen opbouwen. De strijd om de indringers te verslaan en zo de harmonie in het Lego®-universum te herstellen, brengt Emmet, Lucy, Batman en hun vrienden naar verre, onbekende werelden.

Vrijkaartjes

Kans maken op twee kaarten voor de voorstelling van De Lego Film dinsdag 30 april, 10.00 uur? Mail dan naar actiededrom@rodi.nl. Voor de winnaar liggen de kaarten klaar bij de kassa aan de Drommedaris. Hij of zij wordt via de mail op de hoogte gesteld. Voor kaartverkoop en informatie over het programma: www.cinemaenkhuizen.nl