Schagen op zondag

12 mei 2019

Schagen op zondag 12 mei 2019


Orkesten komen samen op Den Das Festival

Fanfare Samen Voorwaarts. (Foto: aangeleverd)

'T VELD - De 65e editie van het Den Das Festival vindt zaterdag 18 mei plaats in Dorpshuis Harmonie aan Zwarteweg 13a in 't Veld. Deze keer ligt de organisatie in handen van Fanfare Samen Voorwaarts. De toegang is gratis. Het Den Das festival is terug in het voorjaar zodat het de concours en festivalkalender niet in de weg zit en elke vereniging lichte muziek kan brengen. De deelnemende orkesten brengen dan ook een gevarieerd programma.

Jaap den Das (1947 - 1969) uit Schoorl was een bekende dirigent in zijn tijd. Hij stond voor diverse harmonie- en fanfareorkesten in deze regio. Zo heeft hij onder andere gedirigeerd bij DSV uit Warmenhuizen, Niedorps fanfare, fanfare Hildegardis uit Tuitjenhorn, Winkels Harmonie en Samen Voorwaarts uit 't Veld – Zijdewind -Waarland. Deze verenigingen besloten in 1954 om samen een muziekfestival te organiseren. Ter ere van zijn nagedachtenis kreeg het de naam Den Das festival. Om de beurt organiseert een vereniging het festival in de vestigingsplaats. De 65e editie wordt dit jaar georganiseerd door Fanfare Samen Voorwaarts.

Deelnemende orkesten aan de 65e editie zijn: Harmonie DSV uit Warmenhuizen, Samen Voorwaarts uit 't Veld - Zijdewind - Waarland, Winkel's Harmonie uit Winkel, Fanfare Hildegardis uit Tuitjenhorn, Muziekvereniging Onder Ons uit Dirkshorn. Naast het muzikale programma wordt deze avond de nieuwe Bes Bas van Samen Voorwaarts gepresenteerd.

Behalve het 'grote' Den Das Festival is er inmiddels ook een junior editie. Het Mini Den Das Festival is speciaal voor jeugdorkesten. Voor jeugdorkesten waren er niet veel mogelijkheden om met gelijkgestemden naar een festival te gaan. Daarom is er in 2013 besloten een junior editie van het Den Das Festival in het leven te roepen. De jeugdorkesten van Winkels Harmonie, Onder Ons, Hildegardis, Harmonie DSV en Samen Voorwaarts mogen altijd mee doen. Als één van deze verenigingen geen volledig jeugdorkest heeft mag er een andere vereniging deelnemen. De junior editie wordt zondag 3 november gehouden door Winkel's Harmonie.

De 65e editie van het Den Das Festival vindt zaterdag 18 maart plaats om 19.30 uur in Dorpshuis Harmonie aan Zwarteweg 13 A (gebouw Brede School het Veldzicht) in 't Veld. Entree is gratis.


Vrouwen Collectief

SCHAGEN - Vrouwen Collectief Schagen houdt maandagavond 13 mei een bijeenkomst in de Blokhut aan Loet 10 in Schagen. Het is de slotavond en deze is besloten. De schrijfgroep Langedijk van Creatief Westfries treedt deze avond op. Zaal open om 19.00 uur en de aanvang is om 19.30 uur. Interesse in het Vrouwen Collectief? Neem dan contact op met tel. 0224-292678 of 0224-213806.

Weekeinde met Nederlands cabaret in Scagon

Luuk Ransijn. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN – Het Scagon staat dit weekeinde in het teken van het Nederlands cabaret. Maurice Hermans komt zaterdag 11 mei met de beste liedjes van zijn vader in het programma 'Liedjes van Toon'. Zondagavond 12 mei staat het jonge cabarettalent Luuk Ransijn (19) op het Schager podium.

Luuk Ransijn: "Wil muzikaal cabaret brengen"

Hij is net negentien jaar geworden en heeft al een zelf geschreven cabaretprogramma op zijn naam staan. Niet avondvullend, maar wel met mooie teksten en goede liedjes: "Ik wil muzikaal cabaret brengen. Alles zelf geschreven. Waarbij ik me begeleid op de piano. Poëtische teksten spreken me erg aan, hebben me ook geïnspireerd. Maar ik zoek toch ook de rauwe kant van de actualiteit op." Het blijkt uit Jegor, een lied uit zijn eigen hart waarin hij hard afrekent met wat hij de 'regelrukkers' noemt.

Geen garantie

In de wereld van het cabaret biedt talent geen enkele garantie op succes. Je moet vlieguren maken, om vertrouwd te raken met de harde planken van het podium: "Ik heb in Alkmaar al regelmatig opgetreden. Vanaf mijn veertiende. Ik heb nu het geluk dat cabaretière Sara Kroos me coacht. Ik mag bij haar in het voorprogramma optreden. Daarmee ga ik door het hele land, maar helaas zit een voorstelling in Alkmaar er niet in. Daarom heb ik ervoor gekozen zondag 12 mei om 20.00 uur in het Scagon op te treden."

Dromen

Luuk Ransijn staat aan het begin en heeft dromen: "Ik wil binnen een jaar meedoen aan een landelijk cabaretfestival. Ik wil zo veel mogelijk op het podium staan, het theater ruiken. Met een eigen, eerlijk programma, waarin ik veel van mezelf durf te laten zien. Een prettige voorstelling met diepte. En natuurlijk hoop ik op bekendheid."

Nederlands cabaret

Het weekeinde in het Scagon staat in het teken van het Nederlands cabaret met zaterdag 11 mei om 20.15 uur Liedjes van Toon en zondag Luuk Ransijn. Kaartjes (respectievelijk 18,50 euro en 8 euro) zijn te reserveren via www.scagontheater.nl

Baars Automobielen is begrip in Schagen

Tom Baars van Baars Automobielen. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Tom Baars is alweer 22 jaar gevestigd met zijn autobedrijf Baars Automobielen op de Witte Paal in Schagen. Het bedrijf ligt niet aan de doorgaande weg, maar in principe maakt het tegenwoordig niet zo veel uit waar je gevestigd bent. Zij adverteren landelijk op diverse autosites en hebben klandizie vanuit geheel Nederland. Ondanks dat het een kleine onderneming is, heeft het bedrijf in 22 jaar een goede naamsbekendheid opgebouwd in Schagen en omstreken. Tom is al zijn hele leven werkzaam in de autobranche. Dit is hem met de paplepel ingegoten, want zijn vader had vroeger ook een autobedrijf.

Goed gelet op regelmatig onderhoud

Op de vernieuwde internetsite www.baarsauto.nl staat het actuele auto-aanbod. Het bedrijf importeert regelmatig auto's vanuit Duitsland. Er wordt goed gelet op regelmatig onderhoud, TUV keuring (Duitse APK) en logische kilometerstand.

Auto's worden vooraf gekeurd. Duitse auto's zijn meestal degelijk en betrouwbaar. Duitsland kent een paar strenge, maar gunstige wetten. Zo is een autohandelaar verplicht om de juiste informatie te geven. Ook over eventuele schades. Daarnaast is het terugdraaien van meterstanden bij wet verboden. Het is belangrijk dat je de juiste documenten van de auto hebt zoals onderhoudsboekjes, facturen en keuringspapieren.

Kortom, kijk eens op www. Baarsauto.nl of bezoek het bedrijf op de Witte Paal 314 in Schagen.

Friends in concert

Friends treedt zondag 12 mei op in het kerkje van Eenigenburg. (Foto: aangeleverd)

EENIGENBURG - De groep Friends geeft zondag 12 mei een concert in het kerkje in Eenigenburg.

Jazzy/swingende stijl

Zij brengen nummers uit het American Songbook uitgevoerd in een jazzy/swingende stijl. Het concert begint om 15.00 uur, de deur van de kerk gaat om 14.30 uur open.

Het is raadzaam om op tijd te komen als men zeker wil zijn van een goede plek. De toegang is gratis, evenals de consumpties in de pauze. Na afloop is er een collecte ter bestrijding van de onkosten en het onderhoud van het kerkje. Graag parkeren aan één zijde van de Surmenhuizerweg. Het aantal parkeerplaatsen bij de kerk is beperkt.

Opera Gala in Slot Schagen

Muziek Theater La Scala Nobile. (Foto: Mike Newbridge)

SCHAGEN - Muziek Theater La Scala Nobile voert zaterdag 18 mei koren, arias en duetten op uit opera's van Verdi en Tschaikovsky tijdens het Opera Gala in de Ridderzaal van Slot Schagen. Aanvang 19.30 uur.

Veertien solisten, koor Amarilli en Operaensemble St.Petersburg zingen onder leiding van operazangeres en dirigente Elena Syssojeva muziek uit Aïda, Nabucco, La Forza del Destino, La Traviata, I Lombardi, IL Trovatore, Don Carlo, Eugene Onegin, Pique Dame.

Bekende aria's

De stemmen van de solisten presenteren bekende aria's en aria's met koren voor sopranen mezzo's, alten, counter-tenor, bas en bas-bariton. Tevens scènes uit onder andere Va pensiero, Triomfmars, Stride la vampa. Kaarten via www.muziektheaterlascalanobile.nl

Wandelen en Yoga bij volle maan

Ervaar de kracht van yoga bij volle maan. (Foto: aangeleverd)

CALLANTSOOG - Geniet van de kracht van de natuur bij volle maan in het Zwanenwater. Zaterdag 18 mei is er een excursie van 5.00 tot 8.30 uur. Erg vroeg, maar op dit tijdstip is de energie in het universum heel krachtig en kun je beter met je eigen natuur in verbinding komen.

In natuurgebied het Zwanenwater kun je deze prachtige ervaring opdoen. De excursie is een combinatie van een wandeling, yoga en meditatie onder begeleiding van de ervaren excursieleidster Nathalie. De yoga doen deelnemers in een fijne binnenruimte midden in de natuur. Vergeet niet een eigen yoga mat, kussentje en (fleece)deken of sjaal mee te brengen. Deze activiteit is niet weersafhankelijk, dus gaat altijd door.

Om deel te kunnen nemen is het noodzakelijk om vooraf aan de excursie een ticket te boeken via de website: nm.nl/agenda-callantsoog. Voor vragen hierover kun je tijdens kantoor uren contact opnemen met de Ledenservice van Natuurmonumenten via 035-6559911. De excursie kost voor leden van Natuurmonumenten € 10,00. Voor niet-leden €15,00.

De excursie gaat van start op parkeerplaats Zwanenwater aan Zuidschinkeldijk 3a in Callantsoog. Het Zwanenwater bij Callantsoog is een groot natuurgebied in topconditie. Voor veel zeldzame planten en dieren biedt het Zwanenwater de ideale leefomstandigheden. De twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa liggen er verscholen. Natuurmonumenten beheerd dit gebied met grote zorg. Dat zou niet lukken zonder de inzet van vrijwilligers. Door het Zwanenwater lopen twee wandelroutes.

Baasje gezocht

Sjimmie is een ondernemend type. (Foto: aangeleverd)

Sjimmie zoekt actief baasje

SCHAGEN - Voor Buddy en Beertje, cavia- heren op leeftijd, is nog geen nieuw baasje gevonden. Deze week aandacht voor een ander dier. Het gaat hier om de hond Sjimmie. Sjimmie is een Podenco gekruist met een Boerenfox, of iets wat daar op lijkt.

Mensen met hondenervaring

Hij, (gecastreerde reu), is ondertussen ruim vijf lentes jong. Sjimmie zoekt een tehuis bij mensen met hondenervaring. Sjimmie (en zijn vorige baasjes) hebben al begeleiding gehad voor zijn blafgedrag. Met een duidelijke structuur en wat simpele regels is dit goed te managen.

Zachtaardig

Sjimmie is als pup in Spanje in een container gevonden samen met een broertje. Hij heeft wat socialisatie gemist in zijn eerste levensfase. Wel is hij naar mensen in het algemeen buiten zijn eigen territorium zeker erg vriendelijk en zachtaardig. Hij is verder zeer intelligent en kan snel verveeld raken. Hij heeft veel aan hersenspelletjes en kan leuke cursussen samen met zijn baas doen.

Nieuwe dingen ondernemen

Een hond die geen genoegen neemt met drie keer per dag een blokje om. Maar echt graag nieuwe dingen onderneemt. Sjimmie is wisselend met andere honden, wil nog wel eens de baas spelen maar over het algemeen gaat het goed, zeker met een teef. Sjimmie was gewend mee te mogen naar de paardenstallen. Paarden kent hij dus ook erg goed. Dat gaat prima.

Gek op water

Hij is gek op water, wandelen in de regen, zwemmen in sloot of zee, alles is leuk. Voor Sjimmie wordt gezocht naar een actieve baas, met veel tijd, maar ook zin om met Sjimmie veel te ondernemen. Sjimmie verdient het zo om snel weer een nieuw thuis te krijgen.

Meer weten over Sjimmie of andere diieren? Neem dan even contact op met de DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, tel. 0224-551818 of via www.dierenasiel-schagen.nl

'Altijd een hobby gebleven'

Marco Windt van Marco's Bikes zit 25 jaar in het vak. (Foto: Vincent de Vries)

SCHAGEN - Marco's Bikes viert vrijdag 17 en zaterdag 18 mei het 25-jarig bestaan van de zaak. Eigenaar Marco Windt is nuchter over het bereiken van deze mijlpaal, want hij ziet de werkzaamheden in zijn fietsenzaak niet per se als werk. "Het is altijd mijn hobby geweest en dat is het al die jaren gebleven. Ik vind het leuk om mensen op weg te helpen met een goede fiets en bijbehorend advies." Dat advies is tijdens het feestelijke weekend dan ook zeker te krijgen en bezoekers van de jubilerende fietsenzaak mogen dan gelijk proefrijden op de fietsen van QWIC en Victoria.

In zijn element

In zijn fietsenzaak aan de Noord is Windt in zijn element in de werkplaats. "Ik verzorg het onderhoud van zowel de reguliere fietsen als de e-bikes. Mensen moeten snel weer kunnen fietsen, dat geldt zowel voor bestaande klanten als nieuwe klanten die langsfietsen met een mankement. Doordat ik midden in het centrum van Schagen gevestigd ben, kan ik mensen gerust een rondje door de stad laten lopen. Terwijl zij koffie drinken op het terras, maak ik hun fiets".

Als allround specialist kan Windt ook goed overweg met de moderne e-bikes. "Het leuke is dat je tegenwoordig alles uit kunt lezen, dus ik zie gelijk wat het probleem is. Veel mensen fietsen bijvoorbeeld te zwaar en hebben daardoor geen goede houding op de e-bike. Desgewenst geef ik gelijk advies over de juiste bandenspanning".

Marco's Bikes is te vinden aan Noord 3 in Schagen, tel. 0224-216628. Vrijdag 17 en zaterdag 18 mei wordt het 25-jarig jubileum van de zaak gevierd met demosets van QWIC en Victoria en en er is een insteekactie voor een goed slot. Zie voor meer informatie: www.marcosbikes.nl

Dodo toernooi bij TC de Maaier

Vader Pim volgt de verrichtingen van zoon Kay op het Dodo Toernooi. (Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - TC de Maaier houdt het jaarlijkse Dodo Toernooi van zaterdag 8 juni tot en met zondag 16 juni aan Terppad 3 in Wieringerwerf .

Sinds jaar en dag is het dodo toernooi in de regio het eerste toernooi na de voorjaarscompetities. Met de komst van nieuwe commissieleden Bryan Kemp en Johan Poland zal de nu al gezellige vrijdag feestavond verder uitgebreid worden! Inschrijving voor dit gezellige toernooi is vanaf nu mogelijk via toernooi.nl. Zowel de beginnende als de meer ervaren tennisser kan bij het Dodo toernooi terecht in categorieën van 3 tot en met 8 in zowel de enkel, dubbel en de mix. Ook bieden veel categorieën een 35-plus variant aan. Inschrijven kan tot zondag 2 juni op toernooi.nl.

Fotomiddag in het Zijper Museum

Sint Maartensvlotbrug, circa 1916. (Foto: Historische vereniging De Zijpe)

SCHAGERBRUG - Historische vereniging De Zijpe houdt dinsdag 14 mei een fotomiddag in samenwerking met het Zijper Museum in de filmzaal van het Zijper Museum aan Schagerweg 97d in Schagerbrug. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De koffie of thee staat klaar en is voor rekening van de organisatie.

Uit de collectie van het museum zijn enkele bijzondere foto's over Sint Maartensbrug uitgezocht, waarover zij graag wat meer informatie willen krijgen: waar is de foto genomen, wanneer en wie staan er op? Bezoekers kunnen ook eigen foto's meenemen (eventueel op usb-stick), waar men iets meer over wil weten. Mensen, die willen komen, maar niet over eigen vervoer beschikken, kunnen zich melden bij de secretaris, tel. 0224-591383.

Mooie acties Auping en Tempur bij De Bedden Den Helder

(Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Auping , het topmerk uit Deventer heeft prachtige modern vormgegeven ledikanten en boxsprings. Een van de modellen is de Auping Auronde, een ledikant wat ontworpen is in 1973 en wat geheel bestaat uit gelaagd beuken, samen met de dwarsgespannen spiralen een super degelijk bed waar MEN jaren en jaren plezier van heeft.

Super strak vormgegeven

Een ander populair Auping model is de Essential ,een super strak vormgegeven frame wat geheel uit aluminium bestaat, het bijpassend hoofdbord kan men van hout of in een meubelstof stofferen. Om de Auping modellen te promoten is het nu mogelijk om van een korting van € 400,- te genieten. Het model moet wel met bodems en matrassen gekocht worden bij De Bedden Den Helder.

Heerlijk drukloos gevoel

Een ander zeer populair merk is wel Tempur, Dé uitvinder van het NASA schuim. De matrassen geven een heerlijk drukloos gevoel en zorgen ervoor dat de bloedsomloop niet gestremd wordt, hierdoor krijgt het lichaam veel minder de reflex om te verdraaien waardoor men een zeer rustige nachtrust heeft. Men kan nu met een mooie korting van 15 procent op de gehele collectie voordelig aan een mooie Tempur set komen. Om het nu nog aantrekkelijker te maken geven ze bij De Bedden bij de aanschaf van een Tempur set niet alleen de 15 procent korting maar ook een Tempur kussen cadeau per ligplek. De Bedden is te vinden vinden op het Ravelijncenter aan Industrieweg 4b in Den Helder. Zie ook www.debedden.nl

Mogelijkheden te over voor badkamertegels

(Foto: aangeleverd)

REGIO - Sta jij op het punt om je badkamer te vervangen? Dan kom je voor de keuze te staan wat je op de vloeren en wanden wilt. Grote kans dat je kiest voor tegels, want daarmee zijn de mogelijkheden immers legio. Dit moet je weten over badkamertegels: Zijn er speciale badkamertegels die echt bedoeld zijn voor de badkamer?

Het is meer het design en de gewenste stijl dat de keuze bepaalt. Laat je vooral niet beperken in je fantasieën, want de mogelijkheden zijn legio. Waar moet je specifiek op letten als je tegels uitkiest voor de badkamer? In principe kun je alle wandtegels gebruiken in de badkamer. Het enige waar je op moet letten is dat de vloertegel niet te glad is. De juiste vloertegel is ook afhankelijk van het gebruik; douche je op de tegelvloer of plaats je een douchebak. Bij het gebruik van natuursteen zul je dit moeten impregneren.

Zijn er antislip vloertegels en waar kun je die aan herkennen? Het gebruik van shampoo met water en huidsmeer geeft een gladde uitwerking op tegels. antislip vloertegels zijn meestal tegels met een structuur. Door een fabrikant wordt de tegel getest op antislip en krijgt hij een waarde mee. De stroefheid van een tegel wordt weergegeven in een R-waarde, waarbij de R staat voor rutschremmend oftewel antislip. Deze antislipwaarde moet ook weer niet te hoog zijn, want dat maakt het schoonmaken en onderhouden van de tegel weer lastig. Je hebt in een badkamer eigenlijk minimaal een R10 nodig en als op de vloer staat te douchen een R11.

Wat is momenteel populair in de badkamer als het gaat om tegels? Ook tegels zijn onderhevig aan trends. Momenteel zijn tegels in grote formaten in een betoonlook of houtstructuur de absolute trend. Als tegenhanger daarvan is nu ook de vintage of retro stijl heel populair, dus de gezellige badkamer met kleinere formaten tegels in vrolijke kleuren.

Hoe kun je badkamertegels het beste reinigen/onderhouden? Om tegels mooi en schoon te houden kun je het beste gebruik maken van een goed onderhoudsproduct als Lithofin KF Sanitairreiniger. Dit product is zowel voor het dagelijkse onderhoud te gebruiken als bij het verwijderen van kalkaanslag op de tegels.

Wat te doen bij schimmel? In vochtige ruimtes als een badkamer moet je op je hoede zijn voor schimmelvorming. Schimmels zijn een gevaar voor de gezondheid en dienen daarom voorkomen te worden. Er bestaan wel schimmelwerende producten, maar hierin zitten dikwijls gevaarlijke stoffen die net zo slecht zijn voor de gezondheid. De beste oplossing is gewoon beter ventileren. Zorg dat het vocht weg kan door standaard het venilatierooster open te zetten en daarnaast na het douchen en/of badderen het raam minimaal een kwartier open te zetten.

Meer informatie: Terre d'Azur

Buitenzonwering als verlengstuk van de woning

Marco Blom van Noord-West Interieurs in de vestiging Broek op Langedijk. (Foto: Vincent de Vries/RM)

REGIO - Genieten van het buiten zijn. Van de kleuren van planten en bloemen, de onbezorgde grillen van de natuur. De wind, de zon, de regen; de natuur laat zich niet dwingen, die laat zich aanschouwen. Dat kan gewoon in de eigen tuin op een plek waar binnen buiten is en buiten binnen. Een extra leefruimte bij de woning waar men zomers van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat comfortabel buiten kan zijn.

Knikarmschermen, ook wel terrasschermen genoemd, zijn bedoeld om de zon uit huis te weren en ook het terras van schaduw te voorzien. Daarnaast kenmerken ze zich door een vrije doorloop onder het scherm, wat ze uitermate geschikt maakt als een verlengstuk van de woning. Profiteer van een traditionele en tijdloze vorm van zonwering met een uitvalscherm uit de collectie van Noord-West Interieurs.

Screens bieden uitstekende zonwering terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. Overdag kunnen ze tevens gebruikt worden als inkijkwering. Screens zijn met name geschikt voor toepassing waar een vrije doorloop noodzakelijk is. Screens houden niet alleen warmte buiten maar beschermen ook het interieur tegen de zon.

Terrasoverkappingen weren uitstekend de zon maar dienen tegelijkertijd ook als verlengstuk van de woning. Met één simpele handeling door middel van een schakelaar of afstandsbediening wordt het scherm op de juiste positie ingesteld, precies zoals men wenst. Zo kan zonder moeite worden bepaald wanneer het scherm wordt gebruikt als zonwering of als terrasoverkapping.

Het huis is dé plek waar men zich op zijn of haar gemak moet voelen. Rolluiken zorgen voor veiligheid en privacy. Bovendien hebben rolluiken een verduisterende, geluidswerende en isolerende functie. In de zomer houden ze het lekker koel binnenshuis en in de winter houden ze de kou buiten.

In de meeste situaties is het standaard markies model prima geschikt. Dit model houdt hinderlijke zonnestralen buiten en zorgt tegelijk voor een stijlvolle uitstraling van de woning. Met een klassieke uitstraling is het standaard model markies een sieraad voor elke gevel. Bovendien kiest de klant zelf voor een dessin.

In huis speelt ventilatie een belangrijke rol. De horren van Noord-West Interieurs zijn hiervoor de ideale oplossing en bieden volop mogelijkheden voor vrijwel elk raam of deur. De horren worden voor de klant op maat gemaakt van alleen de beste materialen. Noord-West Interieurs geeft graag advies over alle mogelijkheden.

Noord-West Interieurs is in Tuitjenhorn gevestigd aan De Dijken 27, tel. 0224-551367. In Broek op Langedijk (in pand Woonrijk) aan Middelmoot 5, tel. 0226-342076. In Schagen (Partners at Home) aan De Witte Paal 300. Zie www.noordwest.info

Start verkoop fase 3 van Willem Alexanderhof

Willem Alexanderhof. (Foto: aangeleverd)

JULIANADORP - In het prachtige Julianadorp is een nieuwe gezellige dorpswijk met comfortabele nieuwbouwwoningen in aanbouw. Vrijdag 24 mei start de verkoop van derde bouwfase. In totaal gaan er 84 nieuwbouwwoningen in verkoop. De woningen zijn zeer energiezuinig en onderhoudsarm. De bouw van fase 3 start dit najaar.

Willem Alexanderhof is een uitbreiding van het oude dorp en ontwikkelt zich buurtje voor buurtje. De wijk is ruim opgezet met veel groen, hofjes en plantsoenen met speelplekken voor kinderen. Rondom fase 3 loopt een brede watergang waar je straks met je bootje of kano kan varen. Om de dorpse sfeer compleet te maken krijgen enkele vrijstaande woningen een eigen toegangsbruggetje.

De diversiteit in het aanbod van rij- en hoekwoningen, twee-onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen is groter dan ooit. Twee architectenbureaus hebben 20 nieuwe woningtypen ontworpen! Elke woning kan naar eigen wens door de koper bovendien nog helemaal op maat worden gemaakt naar de eigen woonwensen. De verkoopprijzen worden vrijdag 24 mei bij de start verkoop bekend gemaakt. Vanaf die datum is het gedurende twee weken mogelijk om een optie op één of meerdere woningen aan te vragen.

De woningen zijn klaar voor de toekomst zonder gasaansluiting. Door optimale isolatie en een lucht/water-warmtepompsysteem hebben de woningen zeer lage stookkosten. De verkoop van de woningen wordt verzorgd door Jongewaard Heemskerk NVM Makelaars en Warnars Makelaardij.

Zie voor meer informatie: willemalexanderhof.nl

Color Experience geeft Schagen kleur

Color Experience voor Verf & Wonen geeft Schagen kleur. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Color Experience voor Verf & Wonen: nieuw logo, nieuwe uitstraling, nieuwe belettering op de gevel en auto, maar nog steeds met dezelfde enthousiaste personen die met passie en vakkundigheid een thuis creëren voor het huis. Behang, verf, raamdecoratie en gordijnen, misschien zoekt men een nieuwe vloer. De nieuwste collecties zijn steeds verkrijgbaar op de Nieuwe Laagzijde 45.

Onlangs is de presentatie vloeren uitgebreid, onder andere extra aanvulling op sterke onderhoudsvriendelijke pvc-vloeren, maar ook laminaat, vinyl, tapijt en marmoleum zit in de collectie, alles wordt vakkundig gelegd door de stoffeerder. Mooie passende combinaties maken en realiseren is hun vak. Ze nemen graag het werk uit handen van de klant.

Wie weet dat zij de grootste collectie behang van Schagen en omgeving hebben? Ze hebben de standaard collectie aangevuld met pareltjes voor de wand, merken zoals Missprint, Morris & Co, Designers Guild en Sanderson, natuurlijk staan de bekende merken zoals Eijffinger, BN en Arte op de plank.

Nauwkeurig inmeten

Insectenhorren, raamdecoratie en gordijnen in combinatie met rails en roedes zijn er in vele soorten, maar welke is geschikt voor de ramen of deur? Dat komt de servicemonteur nauwkeurig bij de mensen thuis inmeten, zodat ze een goed advies kunnen geven. De producten worden naderhand precies op maat geleverd en gemonteerd.

Service, dat is bij Color Experience voor Verg & Wonen gewoon standaard!

Houd de website www.colorexperience.nl e.d. in de gaten, want acties zijn onderweg.

'Met de deur Open'

Afran Groenewoud. (Foto: Juliette Frederiks)

SCHAGEN - Afran Groenewoud is zondag 12 mei te gast van 10.00 tot 12.00 uur in het programma 'Met de deur Open' op Schagen FM.

Een kinderboek, een talkshow die zelfs kort op televisie was te zien, de openingsceremonie voor het Internationaal Strafhof met de koning als hoofdspeler zijn allemaal projecten waaraan Groenwoud plezier beleeft en waarin hij zijn creativiteit kwijt kan. Als projectleider, regisseur en hoofdredacteur werkte hij als eigenaar van adviesbureau CIBZ aan ICT projecten, videoprducties en bedacht hij communicatie strategieën.

Met zijn jonge gezin geniet de geboren Zaandammer van het leven in de Noordkop waar hij in het bestuur zit van het Polderhuis, de oudheidkamer Wieringerwaard. Ook stelde hij zich kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Presentator Kitty Mertz praat met Groenewoud. De muziek die in het programma is te horen is de keuze hem en de techniek is in handen van Peter Pronk. 'Met de deur Open' is te beluisteren op de kabel via 95.6, in de ether via 107.7, achter de beeldkrant via kanaal S12, digitaal via kanaal 40 en via de www.schagenfm.nl onder het knopje 'luister live'.

Afscheid medium Tiny de Ruiter in Woord van Wijsheid

SCHAGEN – Aurora heeft in Den Helder reeds afscheid genomen van het medium Tiny de Ruiter. Gedurende 27 jaar heeft ze daar openbare avonden verzorgd en in Schagen 25 jaar. Woensdag 15 mei zal zij de laatste avond verzorgen in Woord van Wijsheid aan Loet 19 in Schagen. De avond begint om 20.00 uur en zal in het teken staan van foto's van overleden personen.

Meer dan 25 jaar heeft het Amsterdamse medium Tiny de Ruiter openbare paranormale avonden verzorgd voor het Spiritueel Centrum 'Aurora' in Den Helder Schagen en Harlingen.

Helderziende waarnemingen

Tiny de Ruiter is 40 jaar werkzaam in de paranormale wereld. Ze heeft in het verleden bekendheid verworven door haar optreden op de televisie en heeft in die hoedanigheid helderziende waarnemingen gedaan in Engeland. Vanwege het bereiken van de leeftijd van 80 jaar heeft ze besloten een stapje terug te doen.

Dieper niveau

Deze woensdag zal Tiny een avond verzorgen aan de hand van liefst overledenen foto's. "Met deze werkwijze kan ik op een dieper niveau waarnemingen doen", zegt ze regelmatig tegen de aanwezigen. Foto's/voorwerpen van levenden zijn echter ook mogelijk.

Vanwege de te verwachten drukte voor dit populaire medium, wordt men verzocht om te reserveren. Uitsluitend op: hagenstein52@gmail.com

Marbella 4Days Walking

De paden op, de lanen in in Marbella. (Foto: aangeleverd )

8-daagse vliegreis, 4**** hotel en startbewijs v.a. € 799,- p.p.

REGIO - Geniet van een uitdagende vierdaagse met pittige hellingen en prachtige wandelingen door de stad, de natuur en langs het strand. Tijdens de vierdaagse, van 17 t/m 20 oktober 2019, ontdek je de mooiste verborgen plekjes van Marbella. Kies uit 10, 20 of 30 kilometer en beleef met veel Nederlandse deelnemers 'Marbella 4Days Walking'.

SUNEOCLUB Cortijo Blanco****. (Foto: aangeleverd)

SUNEOCLUB Cortijo Blanco****

Genieten op z'n Andalusisch. Alle ingrediënten voor een sprankelende wandelvakantie bij SUNEOCLUB. Dit hotel is vormgegeven als een grote boerenhoeve, inclusief kleine pleinen, mooie patio's en omgeven door veel groen. Na het wandelen is het smullen van verse all-inclusive gerechten en slapen in een frisse, ruime kamer.

Inbegrepen:

Retourvlucht Amsterdam - Malaga met TUI fly, luchthavenbelasting, brandstofheffing, retourtransfer luchthaven-hotel, 7 overnachtingen o.b.v. all Inclusive in hotel SUNEOCLUB Cortijo Blanco, Nederlandse reisleiding, startbewijs voor de Marbella 4Days Walking, toegang tot het openingsfeest en medaille na afloop 'Marbella 4Days fiesta' vol activiteiten en live muziek. Vertrek: 14, 15 of 16 oktober.

Deze aanbieding is te boeken t/m 28 mei 2019. Prijs is een vanaf-prijs per persoon per arrangement o.b.v. 2 personen per kamer en economy vlucht. Exclusief € 2,50 calamiteitenfonds en € 25,- reserveringskosten.

Meer informatie/boeken:

www.tui.nl/rodi, bel met TUI 088-0885885 (lokaal tarief) of ga langs bij een TUI-winkel in de buurt.

Op deze aanbieding zijn de ANVR/SGR-voor­waarden van toepassing.

Een goede BBQ begint bij EP:Beerepoot

(Foto: aangeleverd)

REGIO - Steeds beter zomerweer staat voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: een zacht rokende barbecue en de geur van gegrild vlees, verse vis en mooie groentes. Wat is er fijner dan met familie en vrienden genieten van een goede BBQ?

Een geslaagde barbecue begint natuurlijk met het juiste materiaal. En dit is zeker te vinden op de eerste etage van winkel Hoorn. Een ware BBQ-beleving waar alle formaten Kamado barbecues van The Bastard, Big Green Egg en Kamado Joe netjes staan opgesteld. Door voortdurende innovatie zijn deze BBQ's uitgegroeid tot multifunctionele buitenkeukens waarin alles mogelijk is; Grillen, bakken, stoven, roken... Door het unieke keramiek kan de temperatuur tot op de graad nauwkeurig worden geregeld. Maak in een handomdraai overheerlijke en malse vlees-, vis- of groentegerechten met de pure BBQ-smaak.

Maar ook goede accessoires zijn onmisbaar. Ze vergroten het BBQ-plezier, dragen bij aan de veiligheid en bieden nieuwe bereidingsmogelijkheden. Naast tangen, plate setters, pannen en pizzastenen, kan de klant bij Beerepoot ook terecht voor houtsnippers, lighters, sauzen, rubs en natuurlijk diverse soorten houtskool. Bij EP:Beerepoot werken diverse BBQ-specialisten én een grillmaster, dus kom gerust langs voor meer informatie. Al in het bezit van een kamado maar nog niet het maximale uit de mogelijkheden gehaald? Of gewoon eens lekker de handen uit de mouwen steken? Doe dan mee met de gratis BBQ-workshops.

Kijk op www.epbeerepoot.nl voor de beschikbare data.

Workshop spiertesten

Anita van der Gulik. (Foto: aangeleverd)

DIRKSHORN - "Ons lichaam spreekt een bijzondere taal en geeft daarmee uitdrukking aan wie we zijn, hoe we ons voelen en met welke problemen we zitten", zegt Anita van der Gulik van Praktijk Anita van der Gulik. "De spiertest is een instrument om deze woordeloze taal te vertalen. De spiertest vertelt wat er aan de hand is en geeft aanwijzingen hoe dit opgelost kan worden. Dit wordt ook wel biofeedback genoemd".

"Verschillende gevoelens van stress zijn voelbaar, we kunnen er allerlei klachten door krijgen. Problemen op fysiek, emotioneel – en voedingsgebied kunnen worden opgespoord en verholpen. Een spiertest kan vertellen hoe dit zich verhoudt in relatie tot emoties, ons energieniveau, onze voeding, de werking van onze organen en nog veel meer. Daarmee wordt het verhaal achter de klacht zichtbaar".

"Tijdens deze avond leer je een betrouwbare spiertest uit te voeren zoals die wordt gebruikt in de Kinesiologie. Je leert zelf werken met de spiertest als krachtig instrument om de woordeloze taal die ons lichaam spreekt te vertalen. Daardoor wordt je meer bewust van je eigen lichaam en leer je beter naar je lichaam te luisteren. Deze avond is voor iedereen die wil leren spiertesten. Voorkennis is niet nodig!"

Wat komt er aan bod? Spiertest, Basisbalans technieken, Emotionele Stress verminderen, Welke voeding energie geeft en welke voeding energie kost, Jezelf testen, Korte balans voor jezelf. De workshop wordt dinsdagavond 18 juni gegeven van 19.00 tot 22.00 uur in Praktijk Anita van der Gulik, Massage en Kinesiologie aan Schoolstraat 14 in Dirkshorn. Bel Anita voor opgeven of meer informatie, tel. 06-2730 3224 of: info@praktijkanitavandergulik.nl. Zie: www.praktijkanitavandergulik.nl

JC Bloem op muziek

Jaap Dros en Jan Kühne treden op in het kerkje van Schagerbrug. (Foto: aangeleverd)

SCHAGERBRUG - Gitarist/singer-songwriter Jaap Dros en gitarist/saxofonist Jan Kühne treden zondag 19 mei op in het kerkje van Schagerbrug aan Schagerweg 38a. Aanvang 15.00 uur. Zij brengen dan hun nieuwe, tweede theatervoorstelling over de dichter J.C. Bloem, één van de grote klassieke dichters uit de Nederlandse literatuur. Kaarten à €10 - zijn te bestellen via kunstcultuurkerkschagerbrug@gmail.com of verkrijgbaar vooraf in de kerk.