Purmerend op Zondag

12 mei 2019

Purmerend op Zondag 12 mei 2019


Wandelen

WATERLAND - De zomeravond-wandelgroep is afgelopen dinsdagavond 7 mei weer van start gegaan.

Iedere dinsdagavond lopen zij in groepsverband door heel Waterland. De wandelingen zijn elke keer weer anders en door middel van een WhatsAppgroep wordt afgesproken waar er elke week wordt gelopen.

De start van de wandeling is altijd vanaf de parkeerplaats De Es aan de Westerweg in Purmerend. Aanvang: 19.30 uur. Iedereen die zin heeft om te komen wandelen is welkom. Deelname is geheel gratis.

Stuur voor inlichtingen een Whatsappbericht of bel naar dhr. J. Bentelaar: 06-82014243.


C. Bokhorst-Polhuis ??
cbokhorstpolhuis@icloud.com
Fuutstraat 14
1452XE Ilpendam
Mobielnr: 06 28710001
020-4361771
Disclaimer
De informatie in dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde en heeft daarmee de status vertrouwelijk. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van een van de bedrijven (Rodi Media B.V., Rodi Rotatiedruk B.V. en Rodi Verspreiding B.V.) binnen de Rodi Holding B.V.. Rodi Holding B.V. wijst iedere aansprakelijkheid af voor schade ten gevolge van een onjuiste, onvolledige en ontijdige verzending en ontvangst van de inhoud van deze e-mail. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele virussen. U wordt verzocht bij onjuiste adressering de afzender direct te informeren en het bericht te vernietigen. Wij adviseren u om bij twijfel over de juistheid of de volledigheid van het e-mailbericht contact met de afzender op te nemen. Indien u niet akkoord gaat met bovengenoemde voorwaarden dient u deze e-mail direct te retourneren aan verzender, o.v.v. niet akkoord disclaimer en dient deze e-mail als niet verzonden te worden beschouwd. Bij gebruik van de inhoud van deze e-mail aanvaardt u de disclaimer.

Inspiratiebijeenkomst

Ingrid Beerse en Renata Willems. (Foto: Anneke Beumer )

PURMEREND – De dames van Match Netwerk kwamen onlangs weer bij elkaar voor een inspiratiebijeenkomst en netwerksessie in Brenda's petit café aan de Koemarkt. Oprichter van Match, Renata Willems, gaf deze avond het podium aan Ingrid Beerse van Bureaubeerse.nl.

Zij gaf een mini-masterclass e-mail marketing. Want hoe zorg je er als ondernemer voor dat je online marketing op de juiste manier inzet? Beerse komt uit de zorg en deed jarenlang onderzoek naar wensen en gedrag en behoeften van klanten en weet dan ook als geen ander dat het gaat om je doelgroep kennen en waarde leveren.

Ze geeft kennis-sessies/Webinars en coacht ondernemers door heel Nederland. Meer info over Ingrid vind je op www.bureaubeerse.nl.


Tijdens de avond werd ook aandacht gevraagd voor de nominatie van dames die zich 'in the picture' hebben gezet dit netwerkseizoen. Degene die dit het best heeft gedaan wint aan het einde van het jaar de Rodi Match Award. Dit jaar ondersteunt Match Netwerk jonge moeders en kinderen in Purmerend. De dames van het netwerk zamelen dit keer spullen in waarmee mooie verwenpakketten worden gemaakt voor moeder en kind. Via Clup Welzijn Purmerend komen deze verwenpakketten terecht bij moeders en kinderen die dit echt even nodig hebben! Tijdens de laatste avond van Match Netwerk, 26 juni, worden de pakketten overhandigd aan Clup Welzijn en wordt er uiteraard bekend gemaakt wie de winnares zal zijn van de award.

Expositie op begraafplaats

Een van de werken van Metselaar. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Marsha Metselaar opent het expositieseizoen 2019 met figuratief werk bij Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk. De exposite wordt zondag, 12 mei om 16:00 uur geopend door Eveline Tijmstra, wethouder van cultuur van de Gemeente Purmerend.

In de kapel van de gerestaureerde begraafplaats uit 1875, inmiddels een stiltegebied in de stad Purmerend exposeert Marsha Metselaar. Marsha maakt figuratief, verhalend werk van verschillende materialen in gemengde technieken. Haar voorkeursmaterialen zijn keramiek en textiel. De 'drager' maakt zij vaak van keramiek en de aankleding van textiel. Zij houdt van de combinatie van dit 'harde' en 'zachte' materiaal. Voor het formaat kun je denken aan speelgoed-grootte. Het is als speelgoed voor volwassenen, gemaakt om naar te kijken. Haar onderwerpen refereren vaak aan spullen en verhalen uit de kindertijd (bij haar de jaren '70 en '80) en aan dromen, indrukken en belevenissen van alledag. Het vrij associatief samenbrengen hiervan leidt tot nieuwe verhalen met nieuwe verschijningsvormen. Naast beelden met een verhaal maakt zij toegepaste keramiek, zoals lampjes, schalen en kandelaars.

Vanaf vrijdag, 10 augustus is de nieuwe expositie te bewonderen en daarna elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13:00 en 17:00 uur t/m zondag, 16 juni. Dan is in de kapel een gastheer/-vrouw aanwezig die u ook veel kan vertellen over de begraafplaats en de mogelijkheden daarop. U kunt er ook terecht voor koffie of thee. De begraafplaats is dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur.

Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk.

Luilak Festival zoekt jong DJ-talent

Het festival trekt jaarlijks veel publiek. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het jaarlijkse Luilak Festival is op zoek naar talentvolle DJ's die mee willen doen aan een DJ Contest.

Ben jij een DJ en draai jij plaatjes net zo gemakkelijk als je ademt? Heb jij altijd al op een festival willen staan? Het Luilak Festival biedt in samenwerking met DJ School Noord-Holland dé kans om je dromen waar te maken.

Het festival is van vrijdag 7 juni 23.00 uur en loopt door tot de volgende dag om 05:00 uur in een tent in het Leeghwaterpark. De vorige edities waren bijzonder succesvol.

Talentvolle DJ's kunnen zich op de volgende manier aanmelden:

1. Mail voor zaterdag 18 mei je naam, leeftijd, woonplaats, (pers)foto, een mixtape op soundcloud of mixcloud en een link naar je Facebookpagina naar info@stichtingachilles.nl met als onderwerp: DJ CONTEST.

2. Op maandag 20 mei post Luilak Festival foto's van de inzendingen op de Facebookpagina en kan er gestemd worden. Het stemmen kan door middel van het liken van de DJ-foto.

3. Op maandag 3 juni sluit het stemmen en kiest de jury één winnaar uit de top 5 inzendingen met de meeste likes!

Ben jij een talentvol dj?

Meer info over het Luilak Festival en de talentenjacht: www.LuilakFestival.nl] Zie de Facebookpagina Facebook.com/LuilakFestival

Medewerkers Wijksteunpunt De Meerwijk On Tour in de regio

EDAM-VOLENDAM - Het wijksteunpunt de Meerwijk gaat 'On Tour'! Heeft u een brief ontvangen die u niet begrijpt? Wilt u graag een keer met iemand praten? Wilt u vrijwilligerswerk doen? In het Wijksteunpunt werken verschillende organisaties samen op het gebied van zorg, welzijn, werk en inkomen, wonen en vrijwilligerswerk. Wilt u weten wat het Wijksteunpunt voor u kan betekenen? U bent van harte welkom op een van de volgende locaties: Ma 13 mei 11:45-13:00 uur PX Volendam, Ma 13 mei 14:00-16:00 Het oude gemeentehuis in Oosthuizen, Di 14 mei 9:30-11:30 Het wapen van Middelie, Di 14 mei 13:30-15:00 PX in Volendam, Wo 15 mei 9:30 – 11:30 Voetbalkantine in Kwadijk, Wo 15 mei 13:00-15:00 Deen in Edam, Do 16 mei 16:00 – 17:15 De Singel in Edam, Vrij 17 mei 9:30-11:30 Het zwembad in Volendam, Vrij 17 mei 15:00-16:30 Café Drie Hamers in Beets. De Meerwijk is open op werkdagen van 9:30 tot 12:00 uur, Dijkgraaf Poschlaan 8. Tel: 0299-391507 E-mail: wsp@edam-volendam.nl.

Nieuwe musical 'Koekoeksjong' van NKT

De musical is geschreven en geregisseerd door artistiek leider Jeroen Man. (Foto: Martijn Cruijff)

PURMEREND - 42 enthousiaste jongeren tussen de 14 tot en 20 jaar uit Purmerend, Hoorn, Marken, Volendam, Zaandam, Amsterdam en omgeving, repeteren 30 zondagen lang om uiteindelijk 4.000 bezoekers te verrassen met een nieuwe originele Nederlandse musical!

De repetities voor Koekoeksjong, de nieuwste musical van de NKT theaterschool, zijn in volle gang. De musical heeft een vaste cast van 42 NKT-talenten en een wisselend ensemble van bijna 200 extra NKT-leerlingen die samen zingen, dansen en acteren.

Dromen en teleurstellingen

De musical 'Koekoeksjong' gaat over dromen en teleurstellingen. Over acteren in een soapserie en over een jongen die Valentijn heet. Omdat zijn ouders overleden zijn, woont Valentijn bij zijn oom en tante in huis.

Op een dag helpt hij zijn neef Daan met het voorbereiden van een auditie voor een rol in de soapserie 'Drakenbloed'. En die dag zal zijn leven veranderen. Want het leven is soms net een soap. En waarom hoort Valentijn toch steeds koekoeksgeluiden?

Regie

De musical is geschreven en geregisseerd door artistiek leider Jeroen Man en dit is inmiddels zijn vijftiende grote productie voor de NKT Theaterschool.

De muziek is van de hand van de componist Fons Merkies. Fons was verantwoordelijk voor de muziek van de tv-serie 'De luizenmoeder', de musical 'Turks Fruit' en verschillende films zoals: All Stars, De Tweeling en Alles is familie.

Meer informatie

Meer informatie over het Nederlands Kindertheater vindt u op www.nkt.nl / Facebook / NKT Theaterschool / Instagram: @nkttheaterschool

Data voorstellingen

De voorstelling is op 20, 21, 22, 23, 27, 28, 29 en 30 juni zien in de grote zaal van theater de Purmaryn.

In het alledaagse zie je heel veel moois

Gewoon bij de sloot achter ons huis te zien. (Foto: DaniëIa Ernsting)

REGIO - Wie regelmatig opruimt ziet nagenoeg dagelijks in de natuur hoe mooi het is. Niet omdat de natuur verandert, maar omdat je anders gaat kijken.

Zie je het koolzaad en de madeliefjes van dichtbij. De paardenbloem is bijvoorbeeld als kind bijzonder geweest. Doordat zijn zaadjes een mooie pluizenbol geven. Die je niet alleen wegblaast. Nee, je leert zo op de meest makkelijke manier hoe deze nieuwe bloemen zal krijgen.

Nu, jaren later, ruimde ik in mijn buurt een blikje op. Tijdens die gelegenheid kwam ik er opeens achter dat de paardenbloem verre van saai is. De bloem heeft juist een feestelijke en min of meer kunstzinnige vorm.

Zo kwam ik weer tot de ontdekking dat je in het alledaagse heel veel moois ziet. Meer dan je verwacht. En veel meer dan je vooraf voor mogelijk hebt gehouden.

Daniella

.

Topsolisten in De Rijp

Vincent van Amsterdam. (Foto: aangeleverd)

DE RIJP - Op woensdag 15 mei vindt aan de Rechtestraat 45 in De Rijp een concert onder de naam 'The Alchemy of Happiness' plaats. Aanvang 20.00 uur.

Het wordt een concert met topsolisten Tobias Borsboom (piano) en Pamela Smits (cello). Gastsolist is niemand minder dan accordeonist Vincent van Amsterdam. Op het programma staan werken van F. Liszt, A. Dvorak, Philip Glass, M. Bisschops J. Tavener en S. Rachmaninoff.

Vincent van Amsterdam bewandelt nieuwe paden als promotor van klassiek accordeon. Hij werd in 2016 winnaar van de Dutch Classical Talent Award en tijdens die gelegenheid werd hij omschreven als een echte en boeiende verhalenverteller. Samen met Borsboom en Smits draait de muziek om religie, spiritualiteit en het zoeken naar geluk. Aangrijpende muziek waarin een verlangen doorklinkt om schoonheid en waarheid uit te drukken. Volgens de organisator "een avond vol mystiek>". Kaarten aan de kassa kosten € 15,-. Men kan ook reserveren via 0615126536.

Marbella 4Days Walking

De paden op, de lanen in in Marbella. (Foto: aangeleverd )

8-daagse vliegreis, 4**** hotel en startbewijs v.a. € 799,- p.p.

REGIO - Geniet van een uitdagende vierdaagse met pittige hellingen en prachtige wandelingen door de stad, de natuur en langs het strand. Tijdens de vierdaagse, van 17 t/m 20 oktober 2019, ontdek je de mooiste verborgen plekjes van Marbella. Kies uit 10, 20 of 30 kilometer en beleef met veel Nederlandse deelnemers 'Marbella 4Days Walking'.

SUNEOCLUB Cortijo Blanco****. (Foto: aangeleverd)

SUNEOCLUB Cortijo Blanco****

Genieten op z'n Andalusisch. Alle ingrediënten voor een sprankelende wandelvakantie bij SUNEOCLUB. Dit hotel is vormgegeven als een grote boerenhoeve, inclusief kleine pleinen, mooie patio's en omgeven door veel groen. Na het wandelen is het smullen van verse all-inclusive gerechten en slapen in een frisse, ruime kamer.

Inbegrepen:

Retourvlucht Amsterdam - Malaga met TUI fly, luchthavenbelasting, brandstofheffing, retourtransfer luchthaven-hotel, 7 overnachtingen o.b.v. all Inclusive in hotel SUNEOCLUB Cortijo Blanco, Nederlandse reisleiding, startbewijs voor de Marbella 4Days Walking, toegang tot het openingsfeest en medaille na afloop 'Marbella 4Days fiesta' vol activiteiten en live muziek. Vertrek: 14, 15 of 16 oktober.

Deze aanbieding is te boeken t/m 28 mei 2019. Prijs is een vanaf-prijs per persoon per arrangement o.b.v. 2 personen per kamer en economy vlucht. Exclusief € 2,50 calamiteitenfonds en € 25,- reserveringskosten.

Meer informatie/boeken:

www.tui.nl/rodi, bel met TUI 088-0885885 (lokaal tarief) of ga langs bij een TUI-winkel in de buurt.

Op deze aanbieding zijn de ANVR/SGR-voor­waarden van toepassing.

Kennisevenement 'Toekomst van jouw bedrijf' van de PRO

De bijeenkomst vindt plaats in 'De Kleine Doele'. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Ben je jong en ondernemend en lijkt het je het leuk om te netwerken en jouw ervaring te delen met andere jonge ondernemende en inspirerende mensen? Maar voel je soms ook een drempel om naar netwerkevenementen te gaan? Dan is de PRO (Purmerendse Regio Ondernemers) op zoek naar jou.

Op woensdag 15 mei organiseert PRO-Junior het kennisevenement 'De toekomst van jouw bedrijf'. Plaats van handeling is 'De Kleine Doele' aan de Koemarkt 58b (boven restaurant Saporetti).

Er is inloop van 17.45 tot 18.00 uur, vervolgens is tot 18.00 uur de kennissessie. En van 19.00 tot 20.00 uur is het buffet en de netwerkborrel.

Ondernemersclub is op zoek naar jonge ondernemers

Een van de doelstellingen van de PRO is om meer jonge ondernemende mensen aan zich te binden. En om als ondernemersvereniging gelegenheid te bieden aan deze specifieke groep om zich als ondernemer verder te ontwikkelen. Dit door evenementen te organiseren voor en door jonge ondernemers. Door elkaar in een ongedwongen en gezellige sfeer te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en een netwerk op te bouwen.

Zo ontmoet je potentiële klanten, leveranciers, partners en collega-ondernemers die dezelfde taal spreken als jij! Zij zijn immers van jouw eigen leeftijd, zitten in dezelfde fase van hun carrière en hebben dezelfde ambities en dromen.

Kennissessie

Dit keer is er een kennissessie van Gerard de Gier, directeur van Effytool, over de invloed van disruptie en verandering voor bedrijven en welke bedreigingen en kansen dit voor jou als ondernemer met zich meebrengt. Tijdens dit evenement neemt Gerard bezoekers aan de hand van sprekende voorbeelden mee in zijn visie op de disruptie van jouw markt, wat dat betekent voor je businessmodel en de rol van jou als ondernemer?

Het hoofddoel van zijn presentatie is om jouw mindset over veranderingen te veranderen, want écht, dat is het begin. Het begin van altijd startklaar zijn voor kansen en veranderingen, voor de (digitale) toekomst. Daarvan is Gerard overtuigd. Nu jij nog.
Na afloop van de kennissessie is gezorgd voor een volledig verzorgde maaltijd in de vorm van een buffet met onder andere saté (dieetwensen graag bij aanmelding kenbaar maken).

Opgeven

Opgeven kan door een mail te sturen naar junior@pro-site.nl Wees er snel bij want er zijn 25 plaatsen beschikbaar.

Spreekuur voor al je opvoedvragen

PURMEREND - Als ouder heb je vast weleens vragen over de opvoeding van je kind. Dan is het goed om te weten dat je hiermee terecht kunt bij het opvoedspreekuur in Purmerend. Hier kun je terecht met al je opvoedvragen.

Als opvoedvragen snel of eerder gesteld worden bij een laagdrempelig punt waar specialisten advies geven, dan kan dit voorkomen dat het probleem groter of erger wordt. Ouders zijn snel geholpen en kunnen dan weer verder.

Veel voorkomende vragen hebben te maken met luisteren, gedrag, zelfbeeld, zindelijkheid, eten, schoolprestaties en slapen. Maar ook voor andere vragen over de opvoeding of de ontwikkeling van uw kind(eren) van 0 tot 18 jaar kunt u bij het opvoedspreekuur terecht. Het opvoedspreekuur biedt u één of meerdere adviserende of ondersteunende gesprekken met een pedagogisch adviseur.

De gesprekken vinden plaats bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. U kunt online een afspraak maken op een van onze CJG locaties via: https://www.opvoedspreekuur.nl/ Aan deze gesprekken zijn geen kosten verbonden.

Het is ook mogelijk om op werkdagen, tussen 08.30 en 16.30 uur, te bellen met het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het nummer is 0299 74 80 04.

2 voorbeelden uit de praktijk:

Lizette is moeder van 16 jarige puberdochter Hanna. Ze is wanhopig, omdat haar dochter afgelopen week 's avonds steeds heel laat thuis komt. Zij heeft het idee totaal geen vat meer op haar dochter te hebben. Moeder komt naar het opvoedspreekuur. Samen met de pedagoog gaan ze na welke afspraken er voor Hannah kunnen worden gemaakt.

Zahra heeft twee schoolgaande zonen, Mohammed en Soufien. Twee verschillende kinderen met andere behoeftes. Met name bij het opstarten van de dag. De een kan geen woord verdragen en de ander kletst honderduit. Moeder Zahra vindt het lastig hiermee om te gaan. Het zorgt ervoor dat ze haar dag vaak al uitgeput begint. Samen met een pedagoog zet ze alles op een rij en kijken ze naar oplossingen.