West Friesland op zondag

31 maart 2019

West Friesland op zondag 31 maart 2019


Kom in de Kas vol wereldse wonderen

Maak kennis met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. (Foto: Rolf van Koppen fotografie)

REGIO - De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Tijdens 'Kom in de Kas' op zaterdag 6 april kan de consument kennismaken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In de regio nemen zes bedrijven deel.

Enthousiaste kwekers zetten deuren van hun kas open

Enthousiaste glastuinbouwondernemers laten deze dag zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om kleurige bloemen en verrassende potplanten en groenten te kweken Je kunt van alles vragen aan de kweker zelf. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. De deelnemende bedrijven hebben chrysanten, jonge planten, orchideeën, paprika's, tulpen. Nieuw in het gebied is het gebruik van aardwarmte. ECW Geo Andijk heeft zeer recent een aardwarmtecentrale in bedrijf genomen.

Hier wordt warm water gewonnen van circa tachtig graden Celsius uit bronnen op circa tweeduizend meter diepte. De warmte wordt via een zeven kilometer lang leidingnetwerk naar elf glastuinbouwbedrijven gebracht, die daarmee voor veertig procent in hun jaarlijkse warmtebehoefte worden voorzien. Voor dit project is een unieke samenwerking tussen de glastuinbouwbedrijven en ECW opgezet. Zeer de moeite waard om dit te bezoeken.

De deelnemende bedrijven zijn: Gitzels Plantenkwekerij, Kerkeland 4 in Medemblik, VD Holland (paprika), Nieuwe Dijk 9 in Andijk, Sunshine Orchids (orchideeën), Nieuwe Dijk 27 in Wervershoof, Niels Kreuk (tulpen), Kadijkweg 19 in Andijk, Fred van Paassen (chrysanten), Veenakkers 19 in Andijk en ECW Geo Andijk, Nieuwe Dijk 2 in Andijk. De openingstijden zijn zaterdag 6 april van 10.00 tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven, maar het advies is om zoveel mogelijk op de fiets te komen. 'Kom in de Kas' is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank.

Volg 'Kom in de Kas' ook via Facebook, Instagram en Twitter. Meer informatie? Kijk op www.komindekas.nl.


De Groot; specialist in plaatsen dakventers

De medewerkers van Fa. Timmerbedrijf de Groot staan voor u klaar. (Foto: aangeleverd)

HEM - Fa. Timmerbedrijf de Groot uit Hem, specialist in het plaatsen van VELUX dakvensters, heeft een nieuw product op de markt en wel de Dakkapel de Groot. De Dakkapel de Groot is een uniek product met een strakke uitstraling en een verbluffend resultaat.

Met de Dakkapel de Groot haalt de klant de geweldige lichtinval van een dakvenster binnen en tevens de ruimtewinst van een dakkapel.

Geen vergunning nodig

Wat het nog mooier maakt, is dat de prijs ruim onder die van een traditionele dakkapel blijft en er geen vergunning nodig is om de kapel te plaatsen. Slechts voor speciaal vastgestelde welstandeisen, monumentale panden en woningen die onder beschermd dorps- of stadsaanzicht vallen is een vergunning vereist.

Oplossingen

Op zoek naar meer ruimte, daglicht en frisse lucht in huis? In de showroom van Fa. Timmerbedrijf de Groot zijn alle oplossingen te vinden en te bestuderen.

Fa. Timmerbedrijf de Groot
Zuiderkoggeweg 31a
1607 MV HEM
0228-591100
info@timmerbedrijf-degroot.nl

Kijk ook eens op:

www.dakvensterinbouw.nl

Meezingen met Om Te Hoorn

HOORN - Meezingkoor Om Te Hoorn geeft zaterdag 30 en zondag 31 maart diverse optredens in de binnenstad van Hoorn. Het koor laat een oud-Hollands repertoire horen, helemaal in de stijl van de Gouden Eeuw.

Verder is Om Te Hoorn op zoek naar nieuwe stemmen; met name alten en sopranen zijn van harte welkom. Het koor oefent elke vrijdag van 20.00 tot 22.15 uur in de oneven weken bij Chez Dick, Ramen 10 in Hoorn. Het repertoire bestaat uit Nederlandse liedjes van onder andere Guus Meeuwis en Nick en Simon.

Meezingen? Kijk voor meer informatie op www.omtehoorn.nl.

Dier van de week

HOORN - Witte is een lieve, gecastreerde kater van tien jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat hij niet meekon met de verhuizing.

Witte is een vriendelijke kat die graag geknuffeld wordt. Bij zijn eigen mensen komt hij gezellig op schoot liggen.

In het asiel bleek dat Witte last had van blaasgruis. Daarom is hij op dieetvoer gezet (Royal Canin Urinary high dilution brok) en zijn urine is nu weer keurig schoon. Om te voorkomen dat hij nog een keer last krijgt, moet hij wel op dit voer gehouden worden; dit moet zijn nieuwe eigenaar dus geen probleem vinden.

Wie interesse heeft in Witte, kan contact opnemen met het Dierentehuis Hoorn: 0229-218197. Het asiel is gevestigd aan de Schellinkhouterdijk 1 in Hoorn en is dagelijks (behalve zondag) geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Witte is een vriendelijke kater van tien jaar oud. (Foto: aangeleverd)

Aanvang werkzaamheden stadsstrand

Impressie van het stadsstrand zoals het er in 2021 uit gaat zien. (Foto: aangeleverd)

Door Wally Ooms

HOORN - Het stadsstrand van Hoorn. Er wordt al jaren over gesproken en geschreven en velen hadden de hoop al opgegeven dat het er ooit zou komen, maar volgende maand beginnen dan toch echt de voorbereidende werkzaamheden van de dijkversterking door de Alliantie Markermeerdijken.

De gemeente Hoorn benut de aanleg van een oeverdijk voor het creëren van een stadsstrand. In april begint de Alliantie met het baggeren van een vaargeul. Ook komt er een loswal in de vorm van een grondpers (drijvend platform). Deze buitendijkse loswallen (tijdelijke werkgebieden) zijn nodig om schepen te kunnen laden en lossen, zodat het grootste gedeelte van de uitvoerende werkzaamheden en de aan- en afvoer van materialen over water kunnen plaatsvinden. Met het positioneren van het drijvende platform wordt rond augustus van dit jaar begonnen. In september wordt het zand erop gespoten. De werkzaamheden worden in fases voltooid om te zorgen dat de opgespoten gedeeltes voldoende kunnen inklinken. Tussen de schouwburg en de Galgenbocht wordt de dijk versterkt door de aanleg van een dijk van zand, een oeverdijk, waarop een fiets- en voetpad komen. Het te realiseren strand wordt een kilometer lang en honderd meter breed met voldoende parkeergelegenheid. Voor de toegankelijkheid worden twee bruggen gebouwd: een voetgangersbrug ter hoogte van Sterflat 1 en een brug voor voetgangers, fietsers en auto's ter hoogte van de Galgenbocht. Daarnaast komen er dijktrappen en ook andere voorzieningen als fietsenstalling, bankjes, douches, toiletten en verlichting. Het stadsstrand wordt een plek om te recreëren: zonnen, zwemmen, wandelen, (water)fietsen, sporten en vanuit het strandpaviljoen genieten van het uitzicht. Er wordt nog gefilosofeerd over een gepaste naam voor het gebied. Suggesties zijn welkom. Als het een beetje meezit, is het strand in 2021 gereed.

De Bende van Éliënde in de Herbergh

Akoestische folky muziek mét energie, dat is wat de Bende bij de Folkclub Oosterleek brengt. (Foto: aangeleverd)

OOSTERLEEK - Folkclub Oosterleek presenteert zondag 31 maart een muziekmiddag met de formatie De Bende van Éliënde. Het optreden vindt plaats in het stamlokaal van de Folkclub Oosterleek: Herbergh 't IJsselmeer.

Akoestische folky muziek mét energie, dat is wat de Bende deze zondagmiddag bij de Folkclub Oosterleek brengt. Vrolijke mash-ups, akoestische bewerkingen in de puurste zin van het woord en heerlijke wegdroomliedjes. Gewapend met potten, pannen, melodica's en veel schudeitjes komt de Bende naar de Herbergh. De Bende van Éliënde speelt semi-akoestische nummers met een vleugje folk, waarbij ze het publiek betrekken. Vrolijk meezingen, dansen en schudden kan dan ook niet worden voorkomen. Daarnaast is de Bende niet alleen binnen op een podium te vinden; net zo lief trekken zij erop uit om in de zaal bij de tafel, aan de bar of op de kruk verder te spelen. Aanvang 14.30 uur, entree zes euro. Kinderen hebben vrij entree. Meer informatie: 0229-503150.

Livemuziek in Manifesto

De band NOYS. (Foto: aangeleverd )

HOORN - Poppodium Manifesto aan de Holenweg 14C in Hoorn heeft van 4 tot en met 7 april diverse optredens op het programma staan.

Donderdag 4 april: het PopCafé. Deze keer treden de bands NOYS en Switchboard op van 20.00 tot 23.00 uur. Entree is gratis.

Vrijdag 5 april: Club Festo. Vrijdag is de maandelijkse tienerdisco met dit keer als thema 'raar met je haar'. Het begint om 19.30 en duurt tot 22.00 uur. Entree is twee euro.

Zaterdag 6 april: Jan James en Moondaze (bluesrock). De Amerikaanse zangeres Jan James treedt zaterdag op. Aanvang 20.00 uur. Entree is vijftien euro en aan de deur achttien euro.

Zondag 7 april: Blues on Sunday met GG and the Cruisers. Hierbij wordt Cultuurpodium Manifesto omgedoopt tot 'Radio501 Bluescafé'. Het radioprogramma 'Radio501 Blues on Sunday' wordt opgenomen en er is livebluesmuziek. Dit is van 14.30 tot 17.30 uur. Entree is 7,50 euro aan de deur.

Voor meer informatie: www.manifesto-hoorn.nl

Geslaagde Fancy Fair op Jozefschool

De Afrikaanse dans door leerlingen van groep 8 ondersteund door een slagwerkgroep in het theater van de Fancy Fair. (Foto: aangeleverd)

VENHUIZEN - De Fancy Fair op de Jozefschool in Venhuizen, die 21 maart plaatsvond, heeft met het Wereldproject Afrika een totaalbedrag van 6.794 euro opgebracht. Het project en de Fancy Fair werden voor en door leerlingen, ouders en het schoolteam georganiseerd. Een deel van de opbrengst van de Fancy Fair gaat naar de organisatie Project Bwanga (gezondheid) en The Style Foundation. Het andere deel van de opbrengst gaat naar de speeltoestellen op het plein van de Jozefschool.

Land van Fluwel stijgt tot grote hoogte

SINT MAARTENZEE - Het grootste avontuur voor jong en oud start het nieuwe seizoen met de opening van een uitkijktoren waar je u tegen zegt. Vanaf tien meter heb je een waanzinnig uitzicht over de bloeiende bloemenvelden.

Kinderen razen middels een glijbaan van deze hoogte naar beneden. Met de trap kan ook. De uitkijktoren heeft een speelse en ruige uitstraling waardoor deze prachtig past bij het park en de omgeving. Het avonturenparadijs in Sint Maartenszee is de ultieme plek voor levensgenieters en avonturiers. Deze winter is hard gebouwd aan een nieuwe skelterbaan en klimparcours waar kinderen gezekerd klimmen.

Jong en oud trekken verder de stoute schoenen uit en bedwingen het blotevoetenpad, dat zeker voor kinderen ook vol avontuur- en klautermogelijkheden zit. Struin een kilometer lang over het weidse park en voel de natuur tot in je tenen.

In de Dutch Tulip Experience maak je met een audiotour kennis met de sprookjesachtige geschiedenis van ons bekendste Hollandse icoon: de tulp!

Terwijl kinderen, na een aantal gezamenlijke avonturen, nog uren spelen in het AvonturenSpeelParadijs en het verstoppertjesbos is het voor de volwassenen goed toeven op het terras van Restaurant De Kneinsberg. De oude stolp op het terrein biedt naast 47 pannenkoeken volop bourgondische heerlijkheden. Voel de lente en beleef het avontuur op Land van Fluwel in Sint Maartenszee. Kom maar op als je durft!

www.landvanfluwel.nl

West-Friese Run Bike Run

Fietsers leggen een afstand van 27 kilometer af. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Stichting Sportief Westfriesland organiseert zondag 7 april in samenwerking met atletiekvereniging Hollandia voor de achtste keer de Westfriese Run- Bike- Run. Dit evenement vindt plaats vanaf de atletiekaccommodatie aan de Blauwe Berg in Hoorn. Er wordt gestart met een vijf-kilometerrun. Daarna volgen 27 fietskilometers en ten slotte wordt nog eens 2,5 kilometer gelopen. Start en finish zijn op de kunststofbaan.

Het middenterrein van het sportcomplex wordt als wisselzone van lopen naar fietsen ingericht. De deelnemers gebruiken het nabij gelegen vrijetijdspark voor de looproute en fietsen aan de andere kant van de A7 hun 27 kilometers weg. Hierdoor zijn de loop- en fietsroute gescheiden van elkaar.

Bij de voorgaande edities stonden circa 180 deelnemers aan de start. De organisatie biedt ook duo's een startmogelijkheid aan. De een loopt en de ander neemt het fietsonderdeel voor zijn of haar rekening.

Meer informatie en inschrijven: www.westfrieserunbikerun.nl.

Schilderijen en keramiek in Cultura

Guus Köster uit Andijk schildert met olieverf. (Foto: aangeleverd)

ANDIJK - Cultura Plus verzorgt zaterdag 30 en zondag 31 maart een expositie in Cultura in Andijk, met schilderijen en keramiek van Guus en Marleen Köster uit Andijk en Ankie van Lier uit Wervershoof.

'Ontzettend leuk om met je handen bezig te zijn'

Guus stond achttien jaar voor de klas als leraar tekenen en handvaardigheid, runde daarna een zeilmakerij in Enkhuizen en heeft nu alle tijd voor schilderen en beeldhouwen. Hij schildert met olieverf. Flarden van denkbeelden over kleur, vorm, lijn en alles wat hem bezig houdt, zo ontstaat een vrije manier van schilderen met prachtig resultaat.

Nieuwsgierig

Marleen is vijf jaar geleden hobbymatig begonnen met keramieken bij Galerie De Sleutel in Enkhuizen. Ze was heel nieuwsgierig naar het proces van maken, bakken, glazuren, weer bakken, en eenmaal begonnen wist ze van geen ophouden meer. "Ontzettend leuk om met je handen bezig te zijn, zodat je geen tijd hebt om aan andere dingen te denken", zo zegt Marleen zelf.

Pastelkrijt

Ankie heeft een atelier in Wervershoof, waar zij ook tekencursussen geeft. De laatste vijftien jaar heeft zij zich toegelegd op het medium pastelkrijt, haar favoriete materiaal. "Hier ontstaat direct contact met het papier omdat je vingers als penseel dienen." Ankie maakt voornamelijk sfeervolle en sprankelende portretten in opdracht, waarin zij de essentie van de persoon treffend weet te vangen.

Nieuwsgierig geworden? Kom 30 of 31 maart tussen 13.00 en 17.00 uur langs in Cultura aan de Kleingouw 112-113 in Andijk. De toegang is gratis.

West-Friese Showdown-vereniging

Showdown is een snelle sport die vooral gespeeld wordt door mensen met een visuele beperking. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Leden van Oogvereniging Noord-Holland hebben in samenwerking met Team Sportservice West-Friesland de eerste West-Friese Showdown-vereniging opgericht. SV Always Forward omarmt dit initiatief en vanaf april kan iedereen hier terecht voor Showdown.

Showdown is een snelle sport die vooral gespeeld wordt door mensen met een visuele beperking en is een mix van tafeltennis en air hockey.

De kick-off is woensdag 3 april om 19.00 uur en wethouder Kholoud Al Mobayed opent de Showdown. Van 19.30 tot 21.00 uur is de mogelijkheid om het zelf te proberen. Daarna zijn de lessen wekelijks op woensdag van 19.30 tot 21.30 uur.

SV Always Forward is te vinden op Holenweg 4 in Hoorn. Contact: 06-25437010 of smmvanleeuwen@ziggo.nl

(Foto: Vincent de Vries)

REGIO - Elke week plaatsen we in deze rubriek een foto uit de regio die gefotoshopt is. Onze fotograaf maakte deze foto afgelopen week aan de Dijk in Enkhuizen.

Ziet u wat er niet klopt aan de foaan de Dijk in Enkhuizeto? Of heeft u geen idee? Op de Facebook-pagina 'West-Friesland op Zondag' kunt u een reactie geven. Elke dinsdagochtend plaatsen we daar het antwoord.


Dus 'like' de pagina en blijft tegelijkertijd op de hoogte van nieuwtjes uit de regio!

New Kids in Town

REGIO - In de regio West-Friesland worden dagelijks kinderen geboren.

In West-Friesland/Groene Hart op Zondag verschijnt elke week een lijstje met de namen van baby's die er onlangs ter wereld kwamen.

Het Centrum voor Geboortezorg verwelkomt deze week:

- Yara Springintveld uit Hoorn, geboren op 20 maart

- Noa Slinger uit Medemblik, geboren op 21 maart

3-daagse vliegreis Rome vanaf 199,- p.p.

Een 3-daagse vliegreis naar Rome vanaf 199,- p.p. (vlucht en 4* hotel). (Foto: aangeleverd)

REGIO - Een goedkope stedentrip Rome, dat wil toch iedereen? Rome is écht elke keer opnieuw genieten. Waar je ook bent, je krijgt het gevoel in een openluchtmuseum rond te lopen. Dankzij de prachtige oude gebouwen, pleinen, fonteinen, kerken, ruïnes en markten is overal wel iets te zien.

Inclusief vlucht en vier sterren hotel!

Tel daar de heerlijke Italiaanse keuken de charmante straatjes bij op en je hebt dé ingrediënten voor een geweldige citytrip. Prikkel je zintuigen en boek een stedentrip Rome bij Bebsy.

Profiteer nu tot € 60,- korting

Het centrum van Rome is gebouwd op zeven heuvels, die in vroeger tijden een belangrijke rol speelden in de mythologie, religie en politiek. Dan weet je dat alvast.

Muntje in de Trevifontein

Ga heuveltje op en heuveltje af, een terrasje doen op Piazza Navona, mensen kijken op de Spaanse Trappen, het Colosseum bewonderen, langs de Via Sacra op het Forum Romanum wandelen of een muntje gooien in de Trevifontein: in Rome is je to-do list oneindig lang. Zet zeker ook koers naar Vaticaanstad, want je kan hier natuurlijk niet geweest zijn zonder de Sint-Pietersbasiliek te zien.

Vertrek meerdere dagen

Speciaal voor onze lezers selecteerden wij deze vliegreis naar Rome. Vertrek is op meerdere dagen per week mogelijk in de maanden mei t/m december.

Drie dagen volop genieten

De vanaf-prijs is € 199,- p.p. vanaf Amsterdam, maar vertrek is ook mogelijk vanaf andere luchthavens. Geniet nu drie dagen van de fantastische Italiaanse hoofdstad. Wil je liever wat langer in Rome blijven? Dan kan dat natuurlijk. Selecteer makkelijk en snel de vertrekdatum en reisduur op: https://bebsy.nl/rodi-rome

Meer informatie en boeken:

https://bebsy.nl/rodi-rome

60 euro korting p.p.

Profiteer nu tot € 60,- korting per persoon. Reserveren kan via de website of bel met een van de reisspecialisten: tel. 020-7009406 (7 dagen per week bereikbaar).

Dit is exclusief administratiekosten en Calamiteitenfonds per reservering.

Fit4lady Hoorn start SummerBodyTraining

HOORN - "Het zou bijna ons motto kunnen zijn", lacht Fit4lady-franchisegever Arina van Damme. Al jaren runt ze met steeds verder toenemend succes haar vrouwenfitnessclub Fit4lady in binnenkort vijftien plaatsen in vooral noordwest-Nederland. Vanaf nu kunnen belangstellenden zich daar inschrijven voor de SummerBodyTraining: een vijfweeks programma, waarin je met twee keer een half uur per week je lichaam en geest klaar traint voor een mooie zomer.

"Bij ons trainen vrouwen vooral met het doel om zich goed te voelen. Een 'summerbody' is voor veel van onze leden een lijf waarin je je goed voelt en waarvan je zelf vindt dat je er in de zomer mee gezien mag worden. Daarom geven wij onze leden allemaal een persoonlijk programma. Daarin staan de doelen die ze zelf willen halen en het programma dat ze daarvoor het beste kunnen volgen. Dat programma omvat afwisselende conditietraining, krachttraining en buikspiertraining. Omdat het Fit4lady-trainingscircuit per keer een half uur duurt en je op ieder moment kunt starten - zonder wachten op lestijden - is het zo populair onder vrouwen. En wat daarbij ook meespeelt, is de kleinschaligheid, de persoonlijke band en de coaching. Onze focus ligt op 'feeling good' in plaats van 'looking good'. Dat uiterlijk vertoon wijzen vrouwen steeds vaker af. Wij horen heel vaak: 'ik wil mijn drukke leven makkelijker aan kunnen en daarvoor wil ik sporten'. Dat willen wij dus bieden."

Vrouwenfitness

Trainster Kim: "Mannen en vrouwen verschillen nu eenmaal fysiek. De medische wetenschap ontdekt en erkent dat ook steeds vaker. Een vrouwenlichaam train je anders. Mannen hebben vaker krachttraining nodig om fit te worden, vrouwen een combinatie van conditie- en krachttraining. Aangevuld met advies over hoe je nu met gezond eten om kunt gaan." "Dat geven wij onze leden graag mee", aldus Arina. "Ze hebben de vrijheid om dat op hun eigen manier in te vullen. Zo maken wij dat sporten geen verplichting wordt waartegen je opziet, maar een pleziertje wordt waarnaar je als drukbezette vrouw uit kijkt."

Fit4lady biedt afwisselende training, speciaal ontwikkeld door vrouwen voor vrouwen. Vanaf 8 april kunnen vrouwen meedoen aan de SummerBodyTraining. Iedere vrouw is welkom voor een gratis proefles. Meer informatie: www.fit4lady.nl.

Kinderkledingbeurs

BERKHOUT - Op de Geert Holleschool, Kerkebuurt 156 in Berkhout, vindt vrijdag 5 april van 20.00 tot 21.30 uur een kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats. De opbrengst komt ten goede aan het schoolpleinproject. Meer informatie: www.kledingbeursberkhout.simplesite.com of kijk op Facebook: Kledingbeurs Vrienden van De Geert Holle.

Varen met ms Dageraad en ms Margaretha

Zeehonden. (Foto: aangeleverd)

DEN OEVER - Stap aan boord van de ms Dageraad en ms Margaretha voor een zeehonden- en robbentocht. Een 2,5 uur durende tocht die begint aan de Oostkade in Den Oever. Vandaar voert de tocht langs de spuisluizen aan het begin van de Afsluitdijk. Waar tijdens laag water circa 5000 m3 per seconde zoet IJsselmeer water in de Waddenzee wordt afgevoerd. Een adembenemend gezicht!

Daarna varen zij langs de losse dam, waar een kolonie Lepelaars broeden, langs de droogvallende zandbanken waarop allerlei verschillende soorten vogels voedsel zoeken en deze als rustplaats gebruiken.

Zeehonden

Na een half uur komt men aan bij de zeehonden, wanneer het laag water is. De zeehonden liggen dan op de zandbanken en men kan ze in hun natuurlijke omgeving bekijken. Met de vloed vaart de boot weer terug naar de haven van Den Oever.

Afvaarten

Afvaarten: zaterdag 6 april 16.00 uur, zondag 7 april 16.15 uur, zaterdag 20 april 15.00 uur, zondag 21 april 16.15 uur, maandag 22 april 16.30 uur, dinsdag 30 april 10.45 uur, woensdag 1 mei 11.45 uur, donderdag 2 mei 12.45 uur, vrijdag 3 mei 13.30 uur, zaterdag 4 mei 14.15 uur, zondag 5 mei 15.00 uur, zaterdag 18 mei 14.15 uur, zondag 19 mei 15.00 uur, donderdag 30 mei 11.00 uur, vrijdag 31 mei 12.00 uur.

Verrekijker mee

Prijs : € 14,- , voor kinderen tot en met 7 jaar: € 10,- (géén pin aanwezig). Voor kinderen is er een kleine verrassing. Tip: neem een verrekijker mee. Reserveren via SWRW, tel. 06-51531778. Meer data: www.swrw.nl

Artsen en het recht

TWISK - Remy Ph. Smitshuijzen, gerechtelijk deskundige en forensisch arts, geeft donderdag 4 april belangstellenden een beeld van zijn vakgebied. Hij licht een tip van de sluier op over sociale geneeskunde en de verschillende raakvlakken met het recht. Interesse? Kom om 20.00 uur naar het Dorpshuis aan de Dorpsweg 91 in Twisk. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het NUT Twisk. Niet-leden betalen 3,50 euro entree. Aanmelden via reserveren@nuttwisk.nl.

Vrijmibo

HOORN - Het Huis Verloren aan de Kerkstraat 10 in Hoorn opent 5 april de deuren voor de tiende editie van de Vrijmibo-Grey. Iedereen is vanaf 17.00 uur welkom. Vrije entree.

Superkoopzondag in Hoornse binnenstad

HOORN - Fashionista's, Formule 1-volgers, fans van meezingmuziek en fervente dansliefhebbers; zondag 31 maart is er tijdens de Superkoopzondag in de Hoornse binnenstad van alles te doen. Alle winkels zijn van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Ook vindt dit weekend Hoorn Modestad plaats, dé start van het modeseizoen. Op het Pelmolenpad kunnen liefhebbers terecht bij het Meezing-Muziekfestijn in de tent en in Schouwburg Het Park is er Heel Hoorn Danst. In diverse horecagelegenheden is op groot scherm de Formule 1 te zien. Meer informatie op www.ikhouvanhoorn.nl. Parkeren in Hoorn is deze dag gratis op de volgende parkeerterreinen: Lambert Meliszweg, Pelmolenpad, RAC-locatie, Transferium, Vale Hen en de parkeergarages 't Jeudje en Schouwburg Het Park.

Noord-Holland Catering

REGIO - Met persoonlijke aandacht werkt Noord-Holland Catering voor verschillende opdrachtgevers. De mooiste gerechten en culinaire belevingen worden gecreëerd, met de liefde voor het product altijd als startpunt is. Binnen de bedrijfsfilosofie 'Landliefde' krijgen lokale telers een podium en platform. Met aandacht en zorg worden de beste leveranciers gekozen. Zo is N-H Catering culinair partner van 'De West-Friese tafel'. Meer informatie: www.nh-catering.nl.

Benjaminhockey bij WFHC

HOORN - Kinderen uit groep 3 en 4 opgelet: zin om te sporten? Kom op zaterdagochtend naar WFHC in Hoorn om kennis te maken met benjaminhockey.
Voor kinderen vanaf zes jaar organiseert WFHC de benjaminochtenden van 9.00 tot 10.00 uur. Kinderen leren op een speelse manier de eerste stappen van hockey. Er wordt gewerkt aan de juiste stickgreep, de bal spelen, stoppen en lopen met de bal. Natuurlijk worden ook spelletjes gespeeld en aan het einde van de training is er een glaasje limo.

Train drie keer gratis mee. Aanmelden kan via www.wfhc.nl.

Campercentrum Venhuizen heeft alle kennis in huis

Voor onderhoud aan de camper is Campercentrum Venhuizen het juiste adres. (Foto: aangeleverd)

VENHUIZEN - Campercentrum Venhuizen is onderdeel van de Caravancentrum Venhuizen Groep. Veel technologie die in caravans toegepast wordt, is ook terug te vinden in campers. Er is alleen wel een heel groot verschil: in een camper zit in de opbouw ook het autogedeelte verwerkt. Daarbij is de constructie van de camper heel anders dan die van caravans. Dit vraagt om een brede kennis op het gebied van campers. Afgelopen twee jaar hebben de monteurs van Campercentrum Venhuizen diverse opleidingen en studies gevolgd in het buitenland.

Campercentrum Venhuizen dan ook wel zeggen dat zij een heus techno-centrum zijn voor de camper. Een van de monteurs, Mark Laan, heeft jarenlange ervaring met campers. "De laatste drie jaar komen steeds vaker mensen met hun camper langs. Daarom hebben wij besloten om, naast caravans, ons steeds meer te gaan richten op campers."

Onderhoud aan camper

Onderhoud aan de camper wordt vaak onderschat. "Caravans komen om de twee à drie jaar voor onderhoud; campers relatief nooit. Dit kan grote gevolgen hebben als gaslekkage of brand. Elk jaar hoor je wel over een camper die is afgebrand. Campercentrum Venhuizen heeft twee soorten onderhoud: een grote en een kleine beurt. Het is aan te bevelen om de vier jaar groot onderhoud en daartussen een kleine beurt uit te laten voeren."

Onderdelen

Campercentrum Venhuizen heeft alle kennis in huis van alle merken campers. In combinatie met twee autobedrijven op steenworp afstand kunnen zij ook alle technische storingen aanpakken, APK en motoronderhoud laten plegen, tegen elk budget en in overleg met de klant. Voor het onderhoud of de op- of aanbouw van bijzondere accessoires aan de camper is Campercentrum Venhuizen het juiste adres. Denk daarbij ook aan trekhaken, hydraulische steunen, luifels, fiets- of scooterdragers, zonnepanelen of andere accessoires.

Camperonderdelen zijn veelal niet direct voorradig. Dit komt door de verschillende soorten, merken en types. Ook wordt elk jaar aan ieder type wel iets veranderd, waardoor de onderdelen ook veranderen. Gemiddeld zit er vier weken levertijd op specifieke onderdelen. Klanten zijn bij Campercentrum Venhuizen altijd welkom om het probleem te laten zien. Als het iets kleins is, dan wordt het meteen opgelost. Mocht het probleem groter zijn, dan wordt een afspraak ingepland.

Campercentrum Venhuizen is te vinden aan de Koggeweg 57 in Hem. Meer informatie: www.campercentrumvenhuizen.nl.

Het Park deze Week

(Foto: Roy Beusker)

HOORN - Het wel en wee van vissersweduwe Kniertje en andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren, laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Kniertje voor het dilemma komt te staan of ze haar zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald. Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld. In 1986 werd het verhaal verfilmd. De musical-versie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. Een indrukwekkende, ontroerende en eerlijke bewerking van een klassiek theaterstuk, vol prachtige muziek en aangrijpende scènes.


Schouwburg Het Park geeft twee maal twee kaarten weg voor deze voorstelling op woensdag 10 april om 20.15 uur. Stuur een e-mail voorzien van naam en adresgegevens naar winactie@parkhoorn.nl . Vermeld in het onderwerp regel: 'Park-actie Op Hoop van Zegen'. Reageer uiterlijk dinsdag 2 april. De winnaars ontvangen een reactie per mail. Kijk voor het volledige theaterprogramma op www.hetpark.nl.

Themaconcert Excelsior

Muziekvereniging Excelsior geeft een themaconcert. (Foto: aangeleverd)

ANDIJK - Het thema van het concert van muziekvereniging Excelsior is 'Noches de música y tapas' (avonden met muziek en tapas). Het feest vindt plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 april in Zaal Cultura, Kleingouw 112, Andijk. Aanvang van de Noches is om 20.00 uur, de deuren openen om 19.30 uur.

Kaarten

De kaartverkoop voor beide avonden is reeds gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.excelsior-andijk.nl of telefonisch 06-41396917.